پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

چهارشنبه 26 و پنجشنبه 27

ارديبهشت 1397

 14 و 15 ماه مه 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

اعلاميه جنبش در مورد «برجام»

شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

مبانی ضد سکولاريستی اصلاح طلبی

اسماعيل نوری علا

تا زمانی که روشنفکران ايران در نيابند که در برابر حکومت اسلامی دينکاران در کشورمان، بدون توسل و ابرام بر سکولاريسم (که آلترناتيو هر حکومت ايدئولوژيک است) هرگز نمی توان به پلوراليسم و دموکراسی رسيد، مطرح ساختن شعار «دموکراسی خواهی»، بعنوان نخستين اولويت مبارزه، راه را  بر جا افتادن انواع سوء تفاهم های اختراعی اصلاح طلبان حکومتی می گشايد. بعبارت ديگر، حکومت دينکاران در ايران، و جناح های مختلف آن، همواره از اينکه مخالفانشان خواست سکولاريسم را به کناری نهاده و خواهان دموکراسی شوند استقبال می کنند و همواره آماده اند تا با ايجاد بحث های انحرافی مختلفی همچون «مردمسالاری اسلامی» وقت مردم و رقبا را تلف کرده و بر سر قدرت باقی بماند.

(13 دی 1387 ـ 2 ژانويه 2009)

هویت سیاسی دوگانه

در میان برخی کنشگران سیاسی داخل و خارج کشور

حسن اعتمادی

پرسش این است که وقتی هویت سیاسی واقعی کنشگران سیاسی داخل کشور و میزان وابستگی یا عدم وابستگی آنها به حکومت اسلامی، به دلایل گونان به سادگی قابل ارزیابی نیست، چگونه می توان برخی از آنان را تایید کرد و برخی دیگر را عامل رژیم و همکار وزرات اطلاعات دانست؟ تنها وظیفهء ما، که خواهان سرنگونی تمام و کمال حکومت اسلامی هستیم، می تواند ایجاد زمینه های مناسب و مساعد، به منظور ترغیب آنها برای پیوستن به صف مخالفین واقعی حکومت اسلامی باشد.

هر یک ساعت پنجاه تن در ایران روانه زندان می‌شوند

گزارش راديو زمانه

جمعیت زندانیان در ایران سه برابر ظرفیت رسمی زندان‌ها است. روزانه نزدیک به هزار و دويست نفر در ایران روانه زندان می‌شوند. در طول یکسال بیش از چهار صد و سی هزار تن به زندان می‌روند و نزدیک به نیمی از این جمعیت، در زندان ماندگار می‌شود. حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری ایران پیشنهاد کرده است که مسئولین قضایی مجازات‌های جایگزین زندان را به کار بگیرند تا از آمار زندانیان کاسته شود. او پیش از این نیز افزایش شمار زندانیان را نشانه آنچه که «کمرنگ شدن ارزش‌های اخلاقی» خواند، دانست و گفته بود: «وجود پانزده میلیون پرونده قضایی نشان‌دهنده ضعف اخلاق اجتماعی در ایران است». بر اساس اعلام سازمان زندان‌های حکومت اسلامی، هفتاد درصد زندانیان کمتر از چهل سال سن دارند.۞

صفوف به هم فشرده برای دریافت ارز دولتی!

دولت حسنک روحانی برای تامین کسری بودجه نجومی خود در حاشیه جنجال خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها با ایجاد جو روانی قیمت دلار و یورو را تا جو زمین بالا برده و در حالی که ولی الله حیف (حیف نون!)، رئیس کل بانک مرکزی، از ذخیره ارزی بالای کشور خبر می دهد، و حسنک روحانی هم می گوید جای نگرانی نیست، دولت به عنوان تامین کننده اصلی ارز در بازار آزاد دست به گرانفروشی ارز و طلا زده و سرگرم خالی کردن جیب مردم به قیمت پوچ کردن ارزش پول ملی می باشد! رعایا هم تمام کارها را ول کرده و به بازار ارز هجوم آورده و برای خود یکپا دلال ارز شده اند!

انتخاب ترامپ و تحرک ارتجاعی

بيانيهء حزب حکمتيست

بعد از يک دورهء سردرگمی و استيصال، حرک جديد اپوزيسيون راست بر متن قدرت گيری راست افراطی در امريکا، به اندازهء کافی گواه ماهيت و سياست ارتجاعی اين بخش از اپوزيسون و سناريوهای پر مخاطره ای است گه برای آيندهء ايران در نظر دارند... در اين چهارچوب گسترش جست و خيز ضد مردمی اپوزيسيون راست پرو غربی در قالب های «آلترناتيو سازی ها» و «ائتلاف ها»ی ارتجاعی رنگارنگ قابل پيش بينی است. مقابلهء جدی با اين تحرکات ضد مردمی در داخل و خارج کشور در راستای افشا و به انزوا کشاندن چنان سناريوهائی رسالت طبقء کارگر و نيروهای راديکال و کمونيست و کل صف آزاديخواهانهء مبارزهء مردم ايران است.

کلافگی!

حمیدرضا رحیمی

فدوی در مرور خبرهای دارالخرافه ملتفت شد که برادر حسین(ع) شریعتمداری، متولی امامزادهء کیهان اسلامی، گلاب به رویتان، به دل پیچه ی شدیدی مبتلا شده که اطباء بیضوی هنوز نمی دانند که این عارضه ی ناگهانی آیا ناشی از یبوست فکریِ مألوف و مزمن است یا از ُبن بست های تو در تویی ست که مرحوم برجام، رضوان الله علیه، روی دست حضرات از صدر تا ذیل گذاشته است! باری- نامبرده در حالی که شدیداً بخود می پیچید، عرّ و تیز کنان فرمود: «اگر برجام را آتش می‌زدیم، دلار هفت و دويست تومان نمی شد!»/ کیهان دارالخرافه

دو مانع در برابر تغییر رژیم و نقش نيروی چهارم

عطا هودشتیان

نیروی چهارم، بسیار پراکنده ولی سکولار و دمکراتیک است. اینها مجموعه وسیعی از وابستگان و دلبستگان پیشین گروه‌ های سیاسی قدیمی هستند. بسیاری از آنها دیگر به هیچ گروهی وابسته نیستند. نیروی چهارم همچنین آن گروه‌های کوچکی هستند که شب و روز مشغول فعالیت‌اند ولی نفوذشان  بسیار محدود است. تعدادشان بسیار، کارزارشان پراکنده، اتحادشان ناممکن و غریب به نظر می‌آید. اما اگر متحد شوند، اگر از غرورهای شخصی و رهبری ‌طلبی دست بردارند، و بر سر حداقل‌ها به گردهم آیند، می‌توانند به فاعلی جدی در صحنه سیاست ایران آینده بدل گردند و بسیاری معادلات را بکلی برهم زنند.

چپ‌ها و برجام

فاضل غیبی

حکومت اسلامی به جدال با «امپریالیسم» برخاسته و از همۀ امکانات خود برای ضربه زدن به آن استفاده می‌کند. از اینرو واقعیت عینی چپ‌ها را مجبور می‌کند، در این جدال از یک طرف در برابر دیگری پشتیبانی کنند. بدین ترتیب منظرۀ اسف ‌باری پدید آمده است. کسانی که نتوانسته اند بر ذهنیت خود غلبه کنند مجبور شده اند با رژیمی که دیروز رفقای آنان را کشت و خودشان را از میهن راند، یک طرفه آشتی کنند!

دربارهء نقش و نفوذ شخصیت های تحول خواه داخل
سام قندچی

در جامعهء دیکتاتوری نظیر ایران، فعالان علنی که خواهان تغییر رژیم باشند، نمی توانند بیش از آنچه اکنون انجام می دهند، موضع گیری سیاسی کنند. البته جذابیت فکری دیدگاه های هر یک از این دوستان خود بحثی متفاوت است. با این حال فقدان نفوذ این جریانات آشکار است و نشان می دهد که متشکل کردن جنبشی که از زمان خیزش نود و شش در ایران آغاز شده، یعنی حرکتی که برای تغییر رژیم به جمهوریتی سکولار و دموکراتیک است، در حیطهء توان آنها نیست.

دلایل واکنش محتاطانهء روحانی به ماجرای برجام

رضا تقی زاده

علیرغم تهدیدهای تند مسئولان نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی مبنی بر خروج از توافق اتمی در صورت ترک آن توسط آمریکا، حسن روحانی طی نخستین واکنش به اعلام تصمیم رئیس ‌جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که در چارچوب توافق باقی مانده و به همکاری با اروپا در زمینه تامین خواسته‌های ایران ادامه می‌دهد. اگرچه رئیس ‌جمهوری ایران شرط باقی ماندن در «برجام» را به نتیجه رسیدن مذاکرات با اروپا طی چند هفته آینده و ادامه رایزنی با روسیه و چین اعلام کرد، در کوتاه مدت گزینه کم هزینه دیگری به جز اعلام وفادار ماندن (موقت) به تعهدات توافق اتمی در اختیار نداشت.

ويدئوی نشست يکشنبهء مهستان
آلترناتيو را چگونه بسازيم؟

سخنرانی محمد نوری زاد

(از تهران)
ما و قراداد «برجام»

اسماعيل نوری علا

همراه با پرسش و پاسخ اعضاء مهستان

فايل ويدئوئی      فايل صوتی

پيوند به بيانيه ای که جنبش سکولار دموکراسی ايران همزمان با امضای «برجام» منتشر کرد:

گفتگو يا دشنام؟ - برجام - اپوزيسيون، شاهزاده پهلوی

 اسماعيل نوری علا

در برنامه تلويزيونی شهرام همايون

 

از دقيقهء 1:05 تا دقيقهء 2:04


خروج آمريكا از توافق اتمي و پي آمد هاي آن

حسن اعتمادی و محمد علی توفیقی

در برنامهء تفسیر خبر بمديرِت جمشید چالنگی

با خروج امريکا، چه تغيير می کند و چه بر جا می ماند؟

ريک گلادستون در نيويورک تايمز

امروز پرزيدنت ترامپ اعلام کرد که امريکا از قرارداد موسوم به «برجام» (بين حکومت اسلامی و کشورهای 5+1 در 2015) خارج شده و تحريم های تنبيهی مختلفی را که اين قرارداد لغو کرده بود احياء می کند. او همچنين اخطار کرد که اگر ديگر کشورهای امضاء کننده اين قرارداد به حکومت اسلامی در راستای دستيابی به سلاح اتمی کمک کنند «بشدت دچار تحريم های اقتصادی» خواهند شد. اما اين اعلام تصميم هنوز دقايق کار را روشن نکرده است. مثلاً، هموز معلوم نيست که ترتيب برقراری مجدد تحريم در مورد صنايع مختلفی که از نفت تا حمل و نقل و بيمه را در بر می گيرند چگونه خواهد بود. همچنين مشخص نيست که آيا ممکن است خروج امريکا از قراردادی که امضای پنج کشور ديگر را دارد، و آنها اعلام کرده اند که به قرارداد پايبند خواهند بود، منجر به لغو آن شود. (منبع)

گذار از رژیمِ ولایتِ فقیه در گروِ یک ائتلافِ فراگیرِ ملی

و برخوردار از حمایتِ بین‌المللی است

رضا پرچی‌زاده

یکی از ضعف‌های فرهنگیِ مزمن که بسترِ اصلیِ معضلاتِ مخالفانِ جمهوری اسلامی بوده، عدمِ وجودِ تفکرِ دموکراتیک و ناتوانی کارِ گروهی در میانِ آنان بوده است. در اثرِ ابتلا به این بیماری، مخالفانِ رژیم هرگز نتوانسته‌اند به انسجامِ لازم برای رسیدن به اهدافِ موردِ نظرِ خود دست یابند؛ بطوری که گسست‌ها و انشقاق‌های فراوان به وجود آمده، که ماحصلِ آن بعد از سی و نه سال از استقرارِ حکومتِ اسلامگرا در ایران این است که حتی اگر تلاشی صورت گرفته، کیفیتِ چندانی نداشته و به زودی به خاموشی گراییده. و در این میان نظامِ استبدادیِ حاکم بر ایران تنها سودبرنده‌ی اختلافاتِ مخالفانش بوده است.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا