پيوند به سايت های ديگر

پيوند به سايت مهستان

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

16 دی  - 6 ژانويه

فايل تصويری      فايل صوتی

موضوع ميزگرد اعضاء

مهستان و اپوزيسيون

در 2018

ارائه دهندهء گزارش:

اسماعيل نوری علا

مدير نشست:

منوچهر يزديان

آرشيو برنامه های يکشنبه

برنامهء «رمز پيروزی»

پيمان نامهء عصر نو

کنگرهء سالانهء

سکولار دموکرات های ايران

نشريهء «گيتی مداری» حزب

بيانيه های مشترک حزب

با حزب مشروطه ايران

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

برای امضاء

 

 

 

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول اين سايت

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و پنج شنبه ها

منتشر می شود

 سردبير: اسماعيل نوری علا

  iraniansdm.n@gmail.com

 Fax: 509-352-9630

   

مطالب مندرج در اين پايگاه نظر

شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

 

 

 

 

 دوشنبه 17 تا پنج شنبه 20 دی 1397 - 7 تا 10 ژانويه 2019

علت سقوط اتوبوس دانشجويان معلوم شد

اسکندر دلدم

تحقیقات انجام شده (بخیر و خوشی!) نشان می دهد رئیس دانشگاه در زیر گرفتن دو دانشجوی معترض مقصر نبوده بلکه دو دانشجو که در اسرائیل آموزش زیر ماشین رفتن گرفته بودند عمداً خود را زیر اتومبیل رئیس دانشگاه انداخته اند تا بر اثر اصابت اتومبیل به آنها، جلوبندی و لاستیک ها و شاسی و فنرها و سایر قطعات اتومبیل صدمه ببینند و خرج روی دست مقامات پاک دست دانشگاه آزاد بگذارد! گفته می شود این دو دانشجو با انداختن عمدی خود زیر اتومبیل رئیس دانشگاه قصد ایجاد اغتشاش در کشور و تحریک سایر مردم به زیر ماشین رفتن دسته جمعی را داشته اند!

دست‌خط! نه خط‌ خوردگی‌ دست؛

مسئله این است!

مهدی اصلانی

آقای جعفر بهکیش، در گفت‌و‌گو با “زمانه”، نقد من به کسری‌های گزارش جدید سازمان عفو بین‌الملل در مورد کشتار تابستان شصت و هفت را دست‌مایه‌ گفت‌و‌گوی خود قرار داده‌‌اند... قای بهکیش! شما (احتمالاً با خطای نوشتاری و سهواً) نوشته‌اید «خانواده‌های قربانیان جنایت‌های دولتی در هر فرصت مناسب شکایت نامه‌های خود را به مقامات قضائی و سیاسی که مسئولیت مستقیم در اجرای مفاد قانون اساسی دارند، از جمله رئیس‌جمهور، ارسال کرده». پسندیده‌تر بود از «شماری از خانواده‌‌ها» نام برده می‌شد و نه تمام خانواده‌ها؛ چرا که شما در رده‌ شماری از خانواده‌ها هستید (و بسیار محترم) و نه تمام خانواده‌‌ها.

دفاع بی آزرم صادق زیبا کلام از شکنجه

عبدالستار دوشوکی

صادق زیباکلام که چند ماه پیش با صراحت گفته بود "حاضرم برای جلوگیری از سقوط نظام، اسلحه به دست بگیرم"، اکنون در واکنش به شکنجه اسماعیل بخشی، فعال کارگری و نماینده شورای مستقل کارگری در سندیکای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، نه تنها شکنجه را برای دیگران از جمله جرم ارتباط با بیگانگان و برانداز بودن، توجیه پذیر می داند، بلکه گلایه وی از شکنجه اسماعیل بخشی این است که «چرا او را "آنگونه" شکنجه کرده اند». یعنی  به گونه ای دیگری و نه آنگونه که براندازان را شکنجه می کنند، باید شکنجه می کردند.

آینده ای در جیب شان

افشين بابازاده

بلندی این دیوارهای تزیین شده ديگر

از بلندای زانوان شان کوتاه تر است

به نابود کردن شان نيازی نيست

تنها کافی است از رویشان بگذرند.

لطفاً فعلاً به محو اسرائيل اکتفا کنيد!

حمیدرضا رحیمی

* يک برادر شهروند : کالیفرنیا از روی نقشه ‌در حال محو شدن است، مقامات آمریکایی در مورد مهار آتش ابراز ناتوانی کرده‌اند، حال باید پرسید چنین کشوری که خودش نمی‌تواند یک بحران طبیعی را کنترل کند ولی در عین حال مشغول بحران‌سازی در دیگر کشورها است چرا عده‌ای در داخل کشور آن را کدخدای دنیا می‌نامند؟

* فدوی: شما که از محو کردن اسرائیل  همینطور اره به ماتحت مانده اید، کالیفرنیا را دیگر چرا اضافه کردید، برادر شهروند؟!

تحرکات جدید در منطقه و تلاش های ترکیه

محمد حسین یحیایی

خروج نیرو های آمریکا از سوریه پایان یک ماجرا نیست بلکه آغاز ماجرای دیگری در منطقه است که از چند دهه پیش آغاز شده و ادامه دارد. از یک سو ترامپ به وعده های انتخاباتی خود عمل می کند و هزینه های نظامی را به گردن دیگران می اندازد و از سوی دیگر با گزینش برخی از افراد افراطی و جنگ طلب در پیرامون خود ترس را در منطقه تزریق می کند و شاید هم برنامه دیگری از نوع ماجراجویی نظامی در سر دارد که نشانگر گسترش بحران و تنش فراوان در منطقه است. در این میان بازیگران منطقه ای هم مانند ترکیه از نیروی نظامی خود استفاده خواهد کرد تا جایگاه و پایگاه خود را در متطقه بویژه در عمق خاک سوریه تقویت کند، از آن رو سال پيش رو پر تنش تر، پر تحرک تر و نظامی تر از سال های پیش در منطقه خواهد بود.

انحطاط رژیم و الزامات ایجاد جایگزین

وحیدی تهرانی

خامنه ای و دیگر سران رژیم تنها زمانی تسلیم خواهند شد که احتمال دستگیری، محاکمه در دادگاه های انقلابی و پس دادن مکافات چهل سال جنایات در ایران کاملا جدی شده باشد. تنها در آن زمان است که سخن از سازش و رافت اسلامی، حق مردم در انتخاب نظام سیاسی دلخواه خود و بازگشت روحانیت به حوزه ها و ارشاد مردم بدون دخالت در سیاست و غیره پیش خواهد آمد. بنابراین، این یک وظیفهء اخلاقی بر ذمه رهبران سیاسی اپوزیسیون است که با هدایت یک مبارزهء هوشمندانه و همه جانبهء سیاسی رسیدن به آن نقطه را که آرزوی اکثریت مردم ایران است هر چه زودتر محقق کرده و مردم را از این کابوس سیاه نجات بخشند.

ایران، محتمل‌ترین صحنه برای جنگی بزرگ

ريچارد هاس

اخیرا ریچارد هاس، رئیس اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی، در گفتگو با یک شبکه آمریکایی گفته ایران محتمل‌ترین صحنه برای وقوع یک جنگ بزرگ در سال جدید میلادی خواهد بود. به گزارش فرارو، در این اواخر، از میان کارشناسان برجسته روابط بین‌الملل، هاس تقریبا تنها کسی بوده که درباره قرار گرفتن نظم جهانی در مرحله گذار هشدار‌هایی داده است. او معتقد است که این نظم، بویژه در غرب، بار دیگر در معرض یک آزمون مهم تاریخی قرار گرفته است.

این عمامه بر سران فقط «آخوند»ند

نه «عالم»!

محمد علی مهرآسا

در سده های پیش چون دانشمندان علوم تجربی مانند ریاضی دانان و منجمین و اطبا و خلاصه اربابان دانش ... مورد توجه سلاطین و پادشاهان زمان و مکان بوده اند و سلطان و امیر نسبت به آنها نظر لطف و مکرمت داشته است، موضوع سبب حسادت ملاها و آخوندها شده و درصدد برآمده اند تا به نحوی خود را همطراز وهمردیف آن عالمان جلوه دهند. به این ترتیب نه تنها با آن دانشمندان به مبارزه و ضدیّت پرداخته اند، بل نوع آگاهی خود از نماز، روزه، مکروهات و معروف های دینی را به نام علم به پادشاه معرفی کرده و خویشتن را عالم نامیده اند. در مقابل چنان به خود غره بوده اند که صاحبان دانش تجربی و دانشمندان علوم مانند خیام و رازی و بوعلی سینا و حتا فردوسی را تکفیر کرده و از دفن جنازه شان در گورستان مسلمانان جلوگیری کرده اند.

زلزلهء سیاسی دیگری در راه است

ایرج فرزاد

صدای ِترَک برداشتن دیوارهای شبه بلوک اسلام سیاسی را دیگر داریم می شنویم. زلزلهء سیاسی دیگری، گرچه در مقایسه با آغاز فروپاشی دیوار برلین در اندازه ای به مراتب کوچک تر در راه است. در این نباید شک کرد... شناختن خصوصیات این دورهء “گذار”، و تشخیص “ارزش مصرف” نیروها و قدرت ها و حتی “جنبش” ها و “ارتش” هائی که در خلال چنین دورهء نامتعارف برپا می شوند و راه اندازی و مهندسی می شوند و میدان دار خواهند شد، از اهمیت زیادی برخوردار است...

HHHHHHH