پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

مجموعه «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

 پيمان نامهء عصر نو

لینک های«سکولار دموکراسی»

تاریخ انتشار: دوشنبه 21 تا چهارشنبه 23 آبان 1403 - 11  تا 13 نوامبر 2024

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

ویدئوی انتخابی ما:

خامنه‌ای: خطر بازگشت به گذشته واقعی است!

علی خامنه ای، رهبر حکومت اسلامی، در دیدار با نمایندگان مجلس خبرگان خطر بازگشت به گذشته را در صورت فوت یا کشته شدن رهبری واقعی دانست و افزود: «تنها عاملی که می‌تواند مانع از این بازگشت به عقب شود، وجود خود رهبری و مجلس خبرگان برای گزینش جانشین رهبر است». او گفت: «خطر بازگشت به عقب برای همه حرکت‌های بزرگ مردمی» از جمله انقلاب اسلامی وجود دارد و قرآن نیز «درباره بازگشت به عقب به عنوان یک خطر بسیار مهم» هشدار داده است. وی با استناد به سورۀ آل عمران فوت یا کشته شدن پیامبر یا رهبر جامعۀ اسلامی را عامل اصلی بازگشت به عقب دانست.(متبع)

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

خس و خاشاک آمریکائی

حمیدرضا رحیمی

*شبکه سی ان ان: «بایدن، حامیان ترامپ را "آشغال و زباله" خواند... جمله بایدن ضرر بزرگی به کمپین

*برادر بی بی سی: «این سخنان با واکنش گستردهء جمهوری ‌خواهان مواجه شد که می‌گویند بایدن تمامی حامیان آقای ترامپ را "زباله" خوانده است.

*فدوی از «مخبط الاسلام والمسلمین احمدی نژاد» انتظار داشت که ملت را خس و خاشاک  خطاب کند لکن از برادر «جو بایدن»، نه!

نظر به دیگری

نیوشا صدر

این‌ها را که می نویسم دندان هایم تیر می‌کشد. روزی نیست که در کنار ده‌ها لحظۀ هولناک دیگر، فرود آمدن آن ضربه را روی دهان او بارها و بارها و بارها مرور نکنم و به خودم نگویم که فرق اش تنها یک قدم بود. اگر تعارف مرا می‌پذیرفت، اگر او زودتر از من پایش را روی پل گذاشته بود، اگر من پشت سر او بودم، شاید به جای او آن ضربه بر دهان من فرود میامد و شاید او بود که فریاد می کشید "بی شرف"و او بود که این روزها هفته‌ای هزار بار دندان هایش با مرور آن صحنه تا مغز استخوان تیر می‌کشید.

بدون هیچ تعصبی کلاه خودتان را قاضی کنید!

مطلب وارده

آیا اسرائیل بمبی دارد که کارون و زاینده‌رود را بخشکاند؟! آیا موشک اسرائیل می‌تواند دریاچه ارومیه و تالاب گاوخونی را بخشکاند؟! آیا بمب اسرائیل می‌تواند سفره‌های آب زیرزمینی را بخشکاند؟! آیا اسرائیل می‌تواندجنگل های هیرکانی را نابود کند؟! آیا بمب اسرائیل می‌تواند چند میلیون نفر را معتاد کند؟! آیا موشک اسرائیل می‌تواند سالی ۲۸ هزار نفر را در تصادفات جاده‌ای بکشد به‌خاطر  خودروی بی‌کیفیت؟!

طرح های ترامپ برای روز اول کار در کاخ سفید

دیوید ناولز

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب امریکا، دستور کار بلندپروازانه ای را ارائه کرده و قول داده است که آنها را در 20 ژانویه 2025، روزی که برای دومین دوره ریاست جمهوری خود سوگند یاد می کند، اجرایی خواهد کرد. در حالی که برخی از سیاست‌های پیشنهادی ترامپ، مانند کاهش مالیات شرکت‌ها، به کمک کنگره در قالب تصویب قوانین جدید نیاز دارند و ممکن است ماه‌ها طول بکشند، برخی دیگر به سادگی نیاز به یک گردش قلم دارند.

میراث ویرانگر اوباما

مهدی پرپنچی

اوباما معادلات منطقه را به سود دشمنان آمریکا به هم زد. پشت متحدان استراتژیکِ سنتی آمریکا در منطقه را خالی و دستِ دوستی به سوی دشمنان آمریکا دراز کرد. گفت «بن علی باید برود»، «مبارک باید برود» اما هرگز از او نشنیدیم «خامنه‌ای باید برود.» در تقلا برای تنش‌زدایی با خامنه‌ای، سطح تنش با اسرائیل را به سطحی بی‌سابقه رساند و متوجه نبود که همین به پاشنه آشیل برجام تبدیل خواهد شد.

بخشی از صحبت های شاهزاده با «بت دیوید»

برگرفته از زیرنویس دفتر شاهزاده

«ما پروژه‌ای داریم که چند سال پیش آغاز شد و به آن پروژه «شکوفایی ایران» می‌گوییم، این پروژه به این می‌پردازد که نقشه راه ما برای بازسازی و بهبود ایران چیست، چگونه می‌توانیم منابع سرمایه گذاری‌ها و تخصص شرکت ها را برای حل مشکلات اقتصادی کشورمان به کار بگیریم؟ همهء اینها بخشی از استراتژی است و مورد بحث و توضیح قرار گرفته است. تنها تفاوت این است که اگر فکر می‌کنید باید مشخصآ اعلام کنم در پی رسیدن به قدرت هستم تا تفاوتی ایجاد شود، به شما می‌گویم که خیلی زودتر از اینکه بخواهیم این موضوع را مطرح کنیم درباره‌اش بحث کرده ایم. الان تمرکزم تنها بر روی نقشی است که فکر می‌کنم بیشترین حمایت را از سوی هموطنانم برای ایفای آن دارد و آن رهبری دوران انتقال است

آیا پذیرندگان دیکتاتوری مقصرند؟

صدرا عبدالهی

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن «پذیرندگان دیکتاتوری» به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری تن داده‌اند، مسئولیت بیشتری از خود دیکتاتور و حاکمان دارند؟ این سوال را می‌توان از دیدگاه فلسفه سیاسی و روانشناسی بررسی کرد تا عواملی که به پذیرش و تثبیت دیکتاتوری کمک می‌کنند، مورد تحلیل قرار گیرند.

حکومت ولایت فقیه و قوهء تاناتوس

علی عظیمی نژادان

اگر ساختار نظام متجدد پادشاهی پهلوی بر سه محور ناسیونالیسم، سکولاریسم و مدرنیزاسیون استوار بود، و در آن نیرو و قوهء «اروس» (که نیروی زندگی محور و لذت جویی و شادمانی همراه با سازندگی است) غلبه داشت، سیستم مسلط حاکم بر حکومت ولایت فقیه از همان ابتدا تحت هدایت سه گروه ِآخوندها، بازاری ها و لمپن ها، بر اساس رویکرد امت محور تئوکراتیک با اندیشهء بازگشت به صدر اسلام، با تفسیر فقه شیعی، و غلبهء قوهء «تاناتوس» (که بر اساس مرگ طلبی و تخریب و ویرانی است) استوار بود.

تفاوت نزاع های ایدئولوژیک با جنگ

جلال حیدری نژاد

«نزاع های ایدیولوژیک» (ولو نظامی هم باشند، مثل همین که الان در حال اتفاق افتادن است) را به «جنگ» ارتقاء ندهیم... آنچه که جنگ نامیده می‌شود، قطعا باید موجب «همبستگی ملت» باشد. یعنی یک همبستگی اجتماعی را بوجود ‌آورد. آیا شما در این نزاع نظامی، که ایدئولوگ های حکومت اسلامی موجب آن شده اند، همبستگی اجتماعی می‌بینید؟ نه. آیا شما در این امر گردش نخبگان می‌بینید؟ ابدا وجود ندارد. آیا در آن تحول شتابان در سیستم ها و سامانه های اجتماعی و فرهنگی و بعضا سیاسی می‌بینید؟ نه...

توتالیتاریسم یا تمامیت خواهی

برگرفته از نوشته ای از زنده یاد داریوش مهرجویی

معمولا حکومت های توتالیتر از جنبش های توتالیتر که اغلب انقلابی هستند سرچشمه می گیرند. به عبارت دیگر، هر انقلابی وقتی به پیروزی می رسد و کسب قدرت می کند بی درنگ به حکومتی تمام خواه تغییر شکل می دهد. «پیش از عمل» یک چیز است و «پس از عمل» چیز دیگری. پیش از عمل، پیام ها دلنشین و والاست. جنبش، و بر تارک آن رهبر، مدام جلوه های پلید واقعیت موجود را نشان می دهد و برای رسیدن به ماورایی برتر و بهتر، برخوردار از عدالت و آزادی و برابری و حقوق انسانی بطور اکمل، بر افکندن نظام موجود را از بیخ و بن خواستارست.

اتحادیهٔ اروپا، مناقشه جزایر سه‌گانه و احساس تنهایی ایران

گزارش سایت رادیو فردا

تضعیف جایگاه ایران در معادلات جهانی با مدیریت رژیم اسلامی و معرفی تهران به عنوان یکی از عوامل ناامنی در مناقشات خاورمیانه و فراتر از آن، احتمالاً از جمله دلایلی است که کشورهای غربی را به این نتیجه رسانده است که در این مناقشه از امارات حمایت کنند... از سوی دیگر، از ابتدای تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، ایران از معدود کشورهای جهان بود که نه تنها آن تجاوز را محکوم نکرد که همکاری‌های نظامی خود را با روسیه گسترش داد و گزارش‌های متعددی از ارسال پهپاد و موشک‌های مختلف به مسکو از سوی تهران نیز منتشر شد.

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

20 آبان 1403 - 10 نوامبر 2024

----------------------------

مسئله یهود و روشنفکری ایران

(از دید یک روشنفکر یهودی سکولار)

----------------------------

فایل تصویری    فایل صوتی

----------------------------

سخنران: دکتر کیوان یحیی

----------------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان