دوشنبه 20 تا چهارشنبه 22 اسفند 1403 - 10  تا 12 مارس 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

 ویدئوهای مربوط به«سکولار دموکراسی»

سایت مرکز رایزنی ایران مداران

شبکهء جهانی ایران مداری

 پيمان نامهء عصر نو

-----------------------------

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

مجموعهء «سازه های سکولار دموکراسی»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگره های سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

دو سر باخت!

مطلب رسیده

خلافت آخوندها، با تصمیمات داهیانه اش در درازای 46 سال، و ابتلا به «سندروم خودخواهی و استبداد» تمام تصمیمات‌ اش دو سر باخت بوده !؟ نمونه هایش: * اگر آخوندها الان حجاب اجباری را ادامه بدهند باخته اند، ادامه ندهند باز هم باخته اند! * اگر در قضیه هسته‌ای به غنی سازی ادامه بدهند باخته اند، و اگر ادامه ندهند باز باخته اند. * اگر کمک به نیابتی‌ها را ادامه بدهند باخته اند، و اگر ادامه ندهند باز هم باخته اند.

ما وافاغنه!

حمیدرضا رحیمی

* فدوی: برادران افغان، کثرالله امثالهم، که به نوعی پیاده نظام بیت نیز محسوب می شوند، خیلی هم امروزی شده اند و دیگر نمی شود گول شان زد و یا سرشان کلاه گذاشت! بزرگواران در یک فقره گروگانگیری ناقابل، مبلغ وجه المصالحه را به « دلار» قدرتمند تعیین فرموده اند و نه ریال بی ارزش! سند مصور و منگوله دارش را در پی ملاحظه کنید تا رستگار شوید!:

* اخیراً خبری منتشر شده است مبنی بر اینکه یک کودک سه ساله در زاهدان دزدیده شده و به والدین اش اعلام شده است که یا باید مبلغ "۵۰ هزار دلار" پرداخت کنند یا اینکه کودک به افغانستان فروخته خواهد شد. متأسفانه، افرادی که در این عمل شنیع دخالت دارند، از اتباع افغان هستند.

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

نقشه های واشینگتن برای ایران، روسیه و چین

فریبرز صارمی

امریکای تحت رهبری ترامپ تلاش اعظمی را برای حفظ جایگاه امریکا در سطح بین المللی خواهد کرد؛ اما نسبت به گذشته با این تفاوت که کاهش قابل ملاحظه هزینه هائی را خواستار است که امریکا برای سالیان متمادی، برای حفظ این جایگاه، پرداخت کرده است. معنای این حرف این است که امریکا می خواهد، با کمترین هزینه، و اتخاذ ترفندهای مرموز، در این بازی قدرت و هژمونی خواهی جهانی، برنده شود. این تلاش های ایالات متحده امریکا، برای مهار فعالیت ها، تلاش ها و اقداماتی است که محور متفقین آسیایی، مانند روسیه، چین و ایران در سالیان اخیر انجام می دهند.

کاردانان عرصه‌ء سیاست

مایکل ایگناتیف

اکنون که به گذشته نگاه می‌کنم می‌بینم که لیبرال‌های نسل من متوجه نبودند که دولت رفاهی که ما در آن رشد کردیم طبقات مختلف را متحد نکرد بلکه یک دیوان‌سالاری دولتی را بین طبقات حائل کرد و برنامه‌هایش مردم را به حقوق‌بگیران و دریافت‌کنندگان کمک‌هزینه تقسیم کرد. افزایش هزینه‌های همبستگی اجتماعی شهروندان را به جناح‌های متخاصم مبدل کرد. و لیبرالیسم به تدریج به یک گفتمان مدیریتی بانزاکت تبدیل شد. راه برون‌رفت از نخوت لیبرال عبارت است از یافتن مسیری برای بازگشت به سیاستِ لیبرالِ همبستگی بین طبقات.

حلقه‌ء مقدم برای سکولار دمکرات‌ها ایجاد «مرکز هماهنگی» است

بهزاد کریمی

برترین برگرفته‌ی چپ از تجربه‌ی دو صد ساله،‌‌‌ درک دمکراسی است چونان ظرف ضرور عدالت اجتماعی و این فهم که: سوسیالیسم، یعنی تعمیق مداوم دمکراسی. از این نظر، اصلی‌ترین وظیفه‌ی چپ ما در حال حاضر، حضور فعال و موثر آن در صحنه‌ی مبارزه‌ی دامنگستر سکولار دمکراسی است؛ ارزشی که کالبد و بستر روح آزادی است و نباید گذاشت به حربه‌‌ی اعمال سلطه بر انسان فروبکاهد. مبارزه‌ی چپ با راستگرایی هم، ‌می‌باید بیش و پیش از همه در مبارزه سر دمکراسی با سوء ‌استفاده‌ چی‌ها‌ از آن بازتاب یابد و این در ایران گرفتار اقتدارگرایی ولایی صاحب قدرت و کلکسیونی از اپوزیسیون‌های راستگرای در پی قدرت، اهمیتی دوچندان دارد.

زنان چگونه به کابوس اقتدار‌گرایان تبدیل می‌شوند؟

مهران صولتی

هشتم مارس را روز جهانی زنان نامیده‌اند. به دنبال سوژه‌گی کم‌نظیر زنان ایرانی در جنبش زن، زندگی، آزادی اکنون می‌توان نگاه متفاوتی به این روز داشت. زنان جامعه ما می‌خواهند با مردان برابر باشند، در همه چیز؛ فرصت‌های تحصیلی، اشتغال، ازدواج و برخورداری از تمام مزایای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی. از همین‌رو کوشیده‌اند تا ثابت کنند تفاوت آن‌ها با مردان  مربوط به امور بیولوژیک است نه موارد دیگر. در حقیقت زنان سایر تفاوت‌ها را نوعی برساخت اجتماعی  و ناشی از حضور فرهنگ مردسالار و ساختارهای سلطه می‌دانند. تا این‌جا قضیه کاملا منطقی به نظر می‌رسد چون تا آزادی منفی و سلبی محقق نشده و زنجیرهای بسته شده بر دست و پای زنان گسسته نشود نمی‌توان به آزادی مثبت و ایجابی زنان امیدوار بود. ولی پرسش این‌جاست که پایان این رقابت کجاست؟

«کنفرانس مونیخ» و سرگذشت و سرنوشت «ائتلاف مشتاقان»

اسماعیل نوری علا

در 28 بهمن سال جاری کنفرانسی در شهر مونیخ آلمان با حضور شاهزاده رضا پهلوی و شرکت 33 سازمان سیاسی قدیمی و جدید برگزار شد. در نشست بعد از ظهر این روز، که شاهزاده در آن حضور نداشت، حضار به «رهبری» شاهزاده رأی دادند. این رأی بدان معنا هم بود که «اگر» ائتلاف مشتاقان شکل بگیرد رهبری آن با شاهزاده خواهد بود و اساساً خود ایشان از این پس در شکل گیری ائتلاف مشتاقان شراکت و نظارت خواهند داشت و لاجرم این حضور از طریق دبیرخانه و تیمی که ایشان برای خود انتخاب کرده انجام خواهد شد. به این ترتیب در پی نشست مونیخ، «سرگذشت ائتلاف مشتاقان» دارای «سرنوشت» تازه ای نیز شد. و من در این مقاله می خواهم برداشت خود را از آن «سرگذشت» و نیز مسائلی که این «سرنوشت»  پیش آورده و خواهد آورد توضیح دهم.

شکارِ «دَل-غَک»* در دفترِ بیضی!

(در مورد اسکاندال ترامپ – زلنسکی)

محمد قراگوزلو

دقیقا ۳ سال و ۴ روز پس از آغاز عملیات تدافعیِ نازی زداییِ فدراسیون روسیه علیه دولتِ فاشیستِ محبوب ناتو در اوکراین جلسه ای علنی در دفتر بیضی کاخ سفید برگزار شد. طرف اصلی این نشست رئیس جمهور جدید امریکا دونالد ترامپ و معاون اول (ونس) و وزیر خارجه ی (روبیو) او بودند که حَسَب ظاهر از رئیسِ تاریخ مصرف گذشته ی دولت متحد خود یعنی زلنسکی پذیرایی می کردند. پذیرایی به شیوه ی ویژه ی خودشان. این داستان ظاهراً فقط یک پرده داشت که مثل برق بالا رفت و مانند بمب پائین افتاد. و تمام. پنداری ما شاهد مسابقه ی بوکس یک سنگین وزن تنومندِ حرفه ای با حریفی پشه وزن و ناشی بودیم.

مراحل مختلف گذار به دموکراسی: ایران در کجای کار است؟

علیرضا بهتویی

این احتمال هم وجود دارد که رادیکال‌های حکومتی، زیر فشار افکار عمومی جامعه، اعتراضات مردمی، «چانه‌زنی» میانه‌رو‌های حکومتی و یا پادرمیانی کشورهای همسایه برای ادامه مذاکرات، رجز خوانی‌های اخیر را خاتمه دهند و بار دیگر راه باریک دیگری برای عادی‌سازی روابط با جهان پیرامون، کم‌تر شدن سرکوب‌ها و بهبود نسبی زندگی مردم باز شود و امیدی دیگر در جامعه زنده شود. در هر حال، اپوزیسیون رادیکال خشنود از بن‌بست کنونی، برای تشدید هرچه بیشترِ فشارهای تحریمی، فشارِ فراوان‌تر برای فقیر‌تر کردن مردم ایران، تشویق به حمله‌ی نظامی به ایران، در راستای فلسفه‌ی «هرچه بدتر، بهتر» گام خواهد برداشت.

بن‌بست سیاست خارجی و فروپاشی اقتصادی

مریم عادلخانی

جمهوری اسلامی ایران در یکی از حساس‌ترین و سرنوشت‌سازترین مقاطع تاریخ خود قرار دارد. از یک‌سو، فشارهای خارجی، به‌ویژه تحریم‌های اقتصادی و دیپلماتیک، همچنان بر ساختار حکومت سایه افکنده و امکان هرگونه مانور در عرصه بین‌المللی را محدود کرده است. و با بازگشت سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر از سوی ایالات متحده و ادامه فشارهای کشورهای غربی، مقامات جمهوری اسلامی را به اتخاذ تاکتیک‌های جدید در سیاست خارجی واداشته است.

درسی برای رژِم اسلامی

سام قندچی

آقای زلنسکی، که با اشتباه خود در زمان دور دوم جنگ روسیه و اوکراین باعث شکست آن کشور در جنگ شد، همچنان دارد با یک مشت حرف کشکی بیشتر به آیندهء اوکراین لطمه می زند، به جای آنکه بعنوان رهبر اوکراین به اشتباه خود در دور دوم جنگ اذعان کند و از مردم اوکراین به خاطر اشتباه اش عذرخواهی کند و با گنده گویی های بیشتر همچنان در پی راه انداختن جنگ جهانی سوم برای حل مشکل اوکراین نباشد! اما در همهء این جریانات درسی هم برای ایران، ایرانیان و رژیم اسلامی وجود دارد!

راه های برون رفت از آچمز سیاسی

کیقباد یزدانی

مردم و حکومت ایران، پس از جنبش “زن، زندگی، آزادی” و سرکوب بی‌رحمانه‌ی آن دچار آچمزی سیاسی شده اند. یعنی هم اکثریت مردم حکمرانی موجود را نمی‌‌خواهند و هم حکومت دیگر توان کنترل و سرکوب را ندارد. هم مردم به دلیل تجربه‌های تلخ گذشته نمی‌‌خواهند بی‌ثمر هزینه بدهند و هم حکومت توان اداره‌ی کشور را ندارد. هم مردم به دلیل نداشتن همبستگی و تشکل، قدرت فشار آوردن به حکومت و امتیاز گرفتن را ندارند و هم حکومت به خاطر نارضایتی همگانی و انفجاری بودن موقعیت، توان و امکان هر برخوردی با مردم را ندارد.

رهبری در گذار به دموکراسی؛ تحلیلی بر مسیر پیچیده

مهران خسروانی- در کیهان لندن

شاهزاده رضا پهلوی به‌ عنوان یک نماد تاریخی و سیاسی، در شرایط کنونی ایران نقشی دوگانه ایفا می‌کند: از یکسو، بخشی از جامعه به رهبری متمرکز او امید بسته است؛ و از سوی دیگر، منتقدانش کارنامه‌ی عملی او را زیر سؤال می‌برند. آنچه تعیین‌کننده خواهد بود، نه نام «پهلوی»، بلکه توانایی جمعی در تبدیل نمادها به عمل است.

برنامهء یکشنبه

19 اسفند 1403 - 9 مارس 2025

------------------------------

ایران، در سراشیب تند دگرگوئی

و برنامه اقتصادی اپوزیسیون

------------------------------

فایل تصویری    فایل صوتی

------------------------------

سخنران: دکتر حسن منصور

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان