پدوشنبه 15 تا چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - سال بزرگداشت زبان فارسی    5 تا 7 ماه مه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

 ویدئوهای مربوط به«سکولار دموکراسی»

-----------------------

سایت مرکز رایزنی ایران مداران

-----------------------

 پيمان نامهء عصر نو

-------------------------

lمجموعه های ویدئوئی:

«ازمشروطه تا سکولار دموکراسی»

«روزگار آلترناتیو»

«برای یک زندگی معمولی...»

«سازه های سکولار دموکراسی»

پادکست های سکولار دموکرات ها

-----------------------

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

1-----------------------

کنگره های سکولار دموکرات ها

-----------------------

سايت سکولاريسم نو

-----------------------

سایت سکولارهای سبز ايران

«نان و کارگر و بندر»

شعری از فرشته اقبالی

برای کارگران و اول ماه مه... برای این روزهای سیاهِ بندرعباس

برای ایران... برای ما

حملهء نظامی به ایران؟

رامین احمدی

خارج از کشوری ها نمی خواهند متهم به حمایت از جنگ بشوند. چرا که اصلاح ط ای و برای مردمت در داخل جنگ می خواهی؟» ... اینها جنگی را که در حال حاضر از سوی رژیم به مردم ما تحمیل شده است فراموش می کنند. جنگ سپاه با مردم ایران، غارت سپاه، قربانی روزانه دارد. شما نمی توانید ادعالبان و بسیاری دیگر به آنها خرده خواهند گرفت که: «در ساحل امن نشستهی صلح طلبی بکنید وقتی این جنگ روزانه تحمیلی ادامه دارد. شما نمی توانید ادعای صلح طلبی بکنید وقتی در این جنگ لابی متجاوزان بوده اید.

ردیابی

حمیدرضا رحیمی

نظر مستند فدوی: پیرامون انفجار مهیب بندرعباس، علل و موجبات آن، حرف و  حدیث بسیار است. تکلیف زنادقه و ضد انقلاب در این میان اما روشن است؛ فی المثل، معاندین نابکار، لعنة الله علیهم اجمعین، می کوشند که این معنا را به اهالی جامعهء شکوهمند اسلامی ما شدیداً تزریق  کنند که علت انفجار، انبار کردن مواد سوخت موشک های بالستیک، که خوراک حضرت آقاست، بوده؛ که  این گمانه زنی، بیگمان، درست نیست و شایعهء ضد انقلاب است. البته در این راستا خبرنگار بالستیک ما، از طریق عملیات محسوس و نامحسوس و همچنین به نقل از یک مقام آگاه بیت که بدلیل حساسیت موضوع نخواست نامش تا انقلاب بعدی(عج) فاش شود، در گزارش میدانی خود آورده که...

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو جنبش

در سایه ابلیس: زندگی سیاسی نواب صفوی و جمعیت فدائیان اسلام

معرفی کننده، نویستدهء کتاب: حمید شوکت

نواب صفوی رهبر جمعیت فدائیان اسلام، که در صدمین سالگرد تولد او هستیم، پیام‌آور مرگ و نیستی در تاریخ معاصر ایران است. رهبری وحشت‌آفرین که ترور فردی را به نمادی از نام و آوازۀ جمعیتی که بنیان نهاد بدل ساخته بود. ترور فردی در پیشبرد هدف‌های سیاسی اگرچه پیشینه دیگری دارد که با او آغاز نمی‌شود. اما کارایی و دوام آن با نام نواب و جمعیت فدائیان اسلام گره خورده است.

(این کتاب در سیزده فصل و ۴۷۶ صفحه توسط انتشارات فروغ در آلمان

منتشر شده است)

با حادثهء بندر عباس براندازی دیگر صرفا ضرورتی سیاسی نیست

گفتگو با اسماعیل نوری علا

در برنامه یاران به مدیریت علیرضا میبدی

دواظهار نظر فیس بوکی

در مورد نمایش «سی صد» در لوس آنجلس

فیروزه خطیبی - علیرضا طبیب زاده

پور ناظری ها با «سیصد»شان تلخ ترین تمسخر رژیم اسلامی به همهء ایرانیان بودند و هستند و خواهند بود؛ و تمام بازیگران و نوازندگان اش هم معلوم الحال. به هر حال فقر است و اجبار  و انسان بی اختیار و بقول آیشمن "مامور بودم  و معذور". راستی ، راست است که ظریف و زنش رسم مهمان نوازی را کامل ادا کردند و شناسنامه دلارام کمره را به موقع بدست اش رساندند؟

مهار ناترازی‌ها به پانصد میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد

گفتگو با وحید شقاقی شهری

یکی از مسائلی که در دهه گذشته کشور را به شدت با مشکلات عدیده مواجه کرد، مسئله تحریم بود. تحریم هم نااطمینانی اقتصادی را افزایش داد و هم شرایط انتظار را در اقتصاد ایران ایجاد کرد. در دوازده سال گذشته بار‌ها در شرایط «مذاکره می‌شود یا نمی‌شود» جابه‌جا شدیم. سال گذشته که آقای همتی بحث مذاکرات را مطرح کردند، مورد هجمه قرار گرفت ولی اکنون همه مدعی مذاکره شده‌اند که این مسئله عجیبی در کشور است.

بحران اقتصادی رژیم ایران در سالی حساس

مهدی حسینی

سال 1404 ایرانی (از 30 اسفند) با اجماع گسترده در میان ایرانیان از همه عقاید سیاسی مبنی بر اینکه کشور در یک بحران اقتصادی قرار دارد آغاز می شود. این بحران آینده ای حتی تیره تر را نشان می دهد. یکی از نشانه های آن کسری بودجه 8700 تریلیون ریالی (تقریباً 8.7 میلیارد دلار) و نرخ تورم بیش از 40 درصد است.

حکمرانی ناشایست

علت‌العلل سوانح در ایران

احمد علوی

حکمرانی ناشایست به‌عنوان ریشه اصلی ضعف‌های مدیریت ریسک در ایران، با پنهان‌کاری، اختصاص منابع اقتصادی به امور رانتی، فساد مدیریت، سرکوب نهادهای مدنی، نبود رسانه‌های مستقل، و نقش نهادهای سرکوب‌گر یک چرخه معیوب ایجاد کرده که در حادثه بندر رجایی ( تاکنون ۱۸ کشته، بیش از ۱۰۰۰ مجروح) و حوادث دهه گذشته (پلاسکو، سیل ۱۳۹۸، سقوط هواپیمای اوکراینی، متروپل) نقش کلیدی داشته است.

منزلت زن،  ترازوی حد مدنیت جامعه است

پیام به کنفرانس زن ایرانی

حسن منصور

رژيم اسلامی این قانون‌های بدوی را در فرهنگی به اجرا می‌گذارد که در ژرفای صدها ساله خود «ایزد بانوان» را  دستیاران آهورا مزدا شمرده و آنان را به مدیریت کارهای سترگ کیهانی بر گماشته است؛ چنانکه آناهیتا ایزدبانوی آب‌ها، باروری و پاکی، است؛ دائنا ایزدبانوی وجدان و راه و سفر؛ سپنتَ آرمَییتی ایزدبانوی زمین و زنان پارسا؛ اَمِرتات ایزدبانوی گیاهان و جاودانگی؛ اشی ایزدبانوی باروری، زیبایی و توانگری؛ چیستا ایزدبانوی دانش و فرزانگی، گئوش اوروَن ایزدبانوی نگهبان چهارپایان مفید؛ و  اشتاد ایزدبانوی نماد زنانه و دادگری است. پس جای شگفتی نیست که رژيم اسلامی با تمام خشونت‌ ورزی ‌های خود ناگزیر می‌شود در پیکار با زن آزاده ایران زانو بزند.

زمان بازگشت روحانیت به حوزه و مساجد است

سعید پیوندی

اسلام سیاسی و سودای کسب قدرت سیاسی از سال ۱۳۵۷ آغاز نشد. استقرار جمهوری اسلامی شاید نوعی انتقام تاریخی روحانیتی هم بود که با مقاومت در برابر مشروطیت و روند سکولاریزاسیون به سپهر سیاست گام گذاشت، با کسانی مانند نواب صفوی ادامه یافت و حرکت ۱۵ خرداد را شکل داد. با آن‌که همه روحانیت و نیروهای اسلام‌گرا با دینی شدن حداکثری حکومت و ولایت فقیه هم‌ساز نبودند، اما این گرایش بسیار زود توانست هژمونی نظام نوپا را از آن خود سازد.

من رهبری آقای رضا پهلوی در دوران گذار را به رسمیت می‌شناسم

بهرام خراسانی

کسانی که با رهبری نادرست و ماجرا جویانه‌ی خود از سال ۱۳۵۰ تا کنون شمار چشم‌گیری از جوانان کشور را یا به کشتارگاه‌های دو رژیم فرستاده و یا در خانه‌های تیمی خود کشته‌اند و به روی کار آمدن جمهوری اسلامی یاری رسانده و یک بار هم از خود انتقاد نکرده‌اند، اکنون یاد خانه‌های تیمی و کمون‌های زندان‌ها و آن محاکمه‌های کودکانه‌ی «انتقاد ازخود» افتاده و از آن یک نفر، یعنی رضا پهلوی که پدرش روزگاری پادشاه توسعه‌گرای ایران بوده، می‌خواهند از خودش انتقاد کند. اما نمی‌گویند چرا و از چه چیزی باید انتقاد کند.

حد تاب آوری

حامد پاک طینت

اگر مقصودمان از بکارگیری واژهء «فروپاشی اقتصادی» بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد... پرسش میلیون دلاری این است که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد یا پرسش دقیق تر و علمی تر آنکه با فرض استمرار فشار حداکثری و ثابت بودن تمام متغیرها چقدر زمان لازم است تا ایران به چنین جهنمی تبدیل شود؟

امری نه اتفاقی،  که سخت سنجیده و کارآمد

(متن پیام به نشست حزب مشروطه در هامبورگ)

اسماعیل نوری علا

واقع اینکه، همکاری دیرپای حزب ما ، با حزب مشروطه، پاسخی عملی به سخن شاهزاده رضا پهلوی بود که مکرراً می گفتند که اختلاف نظر بین پادشاهی طلبان و جمهوری خواهان مسئله ای نیست که در سطح مبارزه کنونیِ همهء ما با حکومت اسلامیِ مسلط بر کشورمان، قابل تصمیم گیری و حل و فصل باشد. در این زمان، که حتی کار دولت دوران گذار آغاز نشده، طرحِ اینگونه اختلافاتِ نظری تنها موجبِ به تعویق انداختن پیروزی اپوزیسیون، بر حکومتی ایدئولوژیک و اسلامی شده و بیش از اکنون، ملت ایران را در بلندتر شدنِ دوران حِرمان و رنج اَش نگاه می دارد.

دعوا بر سر چیست؟

دربارهء نامه ای به دبیر کل سازمان ملل

پرویز هدایی

اکنون نبرد سرنوشت سازی پیش روی میهن است. در این نبرد، قبل از همه چیز، باید صفوف رزم آوران را از هم تشخیص داد... میهن پرستان دموکرات جهان از دیرباز تردیدی به خود راه نداده اند که جایگاه آنان در میان نیرو های دموکرات و جبههء جهانی «ضد فاشیست» است.

----------------------------

برنامهء یکشنبه

14 اردیبهشت 1404 - 4 مه 2025

پاسخ اعضاء مهستان

به دو پرسش ارسالی مخاطبان:

1: چند وچون مذاکرات امریکا با رژيم

2: چگونگی تضمین استمرار رهبری

------------------------------

فایل تصویری      فایل صوتی

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان