تأسيس: 14 مرداد 1392     |    در نخستين کنگرهء سکولار های ايران     |      همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه 

 خانه   |   آرشيو کلی مقالات   |   فهرست نويسندگان  |   آرشيو روزانهء صفحهء اول سايت    |    جستجو  |    گنجينهء سکولاريسم نو

1 فروردين ماه 1394 ـ 21 ماه مارس 2014  

آشنائی با ساختاری جديد برای «جنبش سکولار دموکراسی ايران»

تشکيل نهاد هماهنگی جنبش

        يک ماه پيش، در اسفند 1393، نامه ای به شرح زير، از جانب دبيرخانهء جنبش سکولار دموکراسی ايران، برای 112 نفری که در سال 1392 در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران، دست به تأسيس «جنبش سکولار دموکراسی» ايران زده و اساسنامهء آن را به تصويب رسانده و نخستين دبيران جنبش را انتخاب کرده بودند(+) ارسال شد*:

****

        «از آنجا که شورای دبيران جنبش و هيئت مشاوران آن، و نيز نمايندگان سازمان های سکولار دموکرات ايران، مشترکاً، به اين نتيجه رسيده اند که لازم است در سال جديدی که پيش رو داريم، بر اساس تجربه های کسب شدهء در دو سالهء اخير، تغييراتی را در اساسنامهء موقت جنبش اعمال بداريم، با اعلام تشکيل مجمع عمومی فوق العاده و اينترنتی اعضاء مؤسس جنبش، به ضميمه متن پيشنهادی اساسنامهء جديد (+) را برايتان ارسال داشته و تقاضا دارد تا تاريخ 15 ماه مارس نظر موافق و مخالف خود را به اطلاع اينجانب برسانيد تا مراتب در جلسهء مشترک مورخ 16 فوريه به شورای دبيران و ديگر شرکت کنندگان ابلاغ شود.

        تفاوت عمدهء اساسنامهء پيش نهادی با اساسنامهء فعلی در موارد زير است:

        1.  تصديق اينکه «جنبش سکولار دموکراسی ايران» به کل ملت ايران تعلق دارد و هيچ گروه و شخصيتی نمی تواند مدعی مالکيت آن باشد.

        2. تبديل نام تشکيلات خود از «جنبش سکولار دموکراسی ايران» به «نهاد هماهنگی جنبش سکولار دموکراسی ايران»

        3. ايجاد دو نوع پيوند به اين نهاد بصورت «پشتيبانان» و «اعضاء». پشتيبانی بر اساس همت عالی است اما برای عضويت پرداخت سالانهء معينی در نظر گرفته شده است (در سال 2015 ماهيانه ده دلار). پشتيبانان فقط از خدمات عمومی نهاد هماهنگی استفاده می کنند اما «اعضاء» حق شرکت در مجامع عمومی نهاد و انتخاب کردن و انتخاب شدن دارند.

        4. هيئت اداره کنندهء اين نهاد را دو ارگان بوجود می آورند: نخست دبيرخانهء نهاد هماهنگی و دفاتر آن که امور جاری را اداره می کنند و دو ديگر «هيئت سياسی نهاد» که در طول سال تصميم گيرندهء اصلی فعاليت های نهاد محسوب می شود.

        5. توجه کنيد که در صورت تصويب اساسنامهء پيشنهادی و تغيير نحوهء عضويت در نهاد هماهنگی جنبش، کسانی که قصد حمايت از جنبش را دارند نخست با پرداخت مبلغی که تعيين شده  بصورت «پشتيبان» جنبش در می آيند و سپس تنها کسانی حق انتخاب کردن و انتخاب شدن خواهند داشت که در عين احراز سمت «پشتيبان» کتباً خواستار عضويت در نهاد هماهنگی را بنمايند.

        خواهشمند است با مطالعهء دقيق اساسنامهء پيشنهادی رأی خود را اعلام فرمائيد. بديهی است که طبق پيش بينی اساسنامهء کنونی جنبش، تصميم نهائی بر اساس هر تعداد رأئی که اعلام شود قطعی خواهد بود».

 

*****

گزارش همه پرسی از مؤسسين

        مجمع عمومی فوق العادهء مؤسسين جنبش سکولار دموکراسی ايران از روز سه شنبه 10 مارس 2015 تشکيل شده و اساسنامهء جديد در سه نوبت برای اعضاء فرستاده شد. چنين مقرر شد که نظر خواهی در عصر روز يکشنبه 15 مارس به پايان رسد.

        به هنگام تشکيل مجمع عمومی فوق العاده تعداد اعضاء «جنبش» صد و دوازده نفر بود که چون  امکان دسترسی به يک عضو، بعلت تعويض ای ميل ايشان، ممکن نبود، مجمع عمومی با دعوت از 111 عضو آغاز شد.

        از اين تعداد 20 تن خود امضاء کنندهء اساسنامهء جديد بودند و لذا تنها از 91 تن ديگر نظرخواهی شد.

        از اين 91 نفر تعداد 41 نفر در نظر خواهی شرکت کردند (50 نفر به نظرخواهی پاسخی ندادند)؛ و در نتيجه تعداد آراء داده شده به 61 عدد رسيد.

        از اين 61 عضو شرکت کننده در نظرخواهی، 4 تن رأی ممتنع دادند، دو تن رأی مشروط (با مخالفت با تغيير نام «جنبش» که خود رآئی ممتنع محسوب می شود) و يک تن هم رأی مخالف داد.

        بدين ترتيب تعداد رأی موافق 54 عدد بود.

        ا توجه به ماده 14 اساسنامهء سابق جنبش مبنی بر اينکه: «تصميمات در مجامع عمومی جنبش بصورت نصف بعلاوهء يک شرکت کنندگان در رأی گيری قطعی می شود»، اساسنامهء جديد با 54 رأی موافق، يک رأی مخالف، و 5 رأی ممتنع به تصويب رسيده و از آغاز فروردين 1394 (21 مارس 2015) جانشين اساسنامهء قبلی می شود.

        با تغيير نحوهء عضويت در اساسنامهء جديد، در حال حاضر اعضاء «نهاد هماهنگی» عبارت از 20 شخص و 6 سازمان  امضاء کنندهء اساسنامهء پيشنهادی خواهند بود که پس از پرداخت حق عضويت خود اعضاء «دفتر سياسی» هم محسوب می شوند:

        افراد:  آقای وحيد آبان - خانم مهين ارجمند - حسن اعتمادی - آقای  کورش اعتمادی - آقای اقبال اقبالی - خانم پگاه امينی - آقای کامبيز باسطوت - آقای محسن بهزاد کريمی - آقای  احمد تاج الدينی - آقای پرويز حدادی زاده - آقای مهدی زمانی - خانم نسترن نيکی عليی - آقای دکتر حسن کيانزاد - آقای دکتر کورش فرزين  - آقای منوچهر محمدی  - آقای مراد معلم  - آقای مهدی مفخمی ـ آقای دکتر اسماعيل نوری علا - خانم پرتو نوری علا  - آقای احمد وحدانی (هر يک 120 دلار)

        سازمان های سياسی و اجتماعی: پیوند سرای نویسندگان، شاعران و هنرمندان سکولار دموکرات ایران - جبههء ملی ايران (در خارج کشور) - سازمان برونمرزی حزب پان ايرانيست ايران - شبکهء سکولارهای سبز ایران - کانون حقوق بشر ایران در تبعید گروه رايزنی برای اتحاد - مرکز مطالعات استراتژيک اپوزيسيون. هر سازمان با پرداخت حق عضويت دو نماينده (معادل 240 دلار) به عضويت نهاد هماهنگی در می آيد.

_______________________________________________________________________________

* برای اطلاع از فعاليت های قبلی مربوط به جنبش سکولار دموکراسی ايران به پيوندهای زير مراجعه کنيد:

مقدمات و تدارکات

مصوبات نخستين مجمع عمومی عادی

اساسنامه

شورای دبيران

مشاوران شورای دبيران

 

 

بازگشت به خانه