Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

به پيشنهاد بنياد ميراث پاسارگاد

سال جديد، سال فردوسی بزرگ

نام می گيرد

برنامهء يکشنبهء پيش رو

15 ارديبهشت - 5 مه

موضوع سخنرانی:

فرهنگ ملی و انقلابی، برای

سرنگونی رژيم چيره بر ايران

با شرکت:

بهروز قاسمی

عضو جبهه ملی در بريتانيا

همراه با پرسش و پاسخ

مدير نشست:

منوچهر يزديان

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 13 تا 15 ارديبهشت 1398 - 3 تا 5 ماه مه 2019

جستجو در اين سايت  آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر  ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو    پيمان نامهء عصر نو         

مهستان چنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب  نشريهء «گيتی مداری» حزب بيانيه های مشترک

هواشناسی

حمیدرضا رحیمی

این خاج پرستان هم پنداری عقل شان، کم تا قسمتی پاره سنگ بر می دارد؛ شما را بخدا به این خبر نگاه کنید: «عکس روز ناسا تصویری از مریخ سرخ را نشان می دهد. یک مریخ‌نورد کنجکاوی به «دهانه گیل» در مریخ رسیده و توانسته است از وقوع طوفان در این منطقه تصویربرداری کند. در این فصل از مریخ، گرد و غبارها به بیشترین حد خود می‌رسند.» فدوی در حیرت است که این بیخردان، چرا برای ملاحظهء توفان سرخ، تا مریخ رفته اند!، خب یک سری به  خوزستان ما می زدند که توفان اش هم سرخ تر است!، و هم  ارزانتر!

زمان اخراج همه‌ء فعالان سیاسی اصلاح ‌طلب!

مجید محمدی

هیچ دولتی به مبلّغان تروریسم علیه خود جایزه نمی‌دهد... وقتی نهضت آزادی و نیروهای ملی- مذهبی، همانند توطئه ‌اندیشان سپاهی و علی خامنه‌ای، داعش را برساخته‌ء ایالات متحده و دولت آمریکا را تروریست می‌دانند هواداران آن بر اساس کدام اصل اخلاقی در رسانه‌هایی که بودجه‌ شان توسط دولت آمریکا تامین می‌شود کار کرده و از دولت آمریکا حقوق دریافت می‌کنند؟

طرح اقدام متقابل حکومت اسلامی علیه آمریکا!

گزارش کيهان لندن

پس از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای ترویستی از سوی آمریکا، حکومت اسلامی که پیش از این حملات مداوم اسرائیل به پایگاه‌های سپاه در سوریه را  خورد و دَم نزد، باز هم شروع به تبلیغات کرد و خیلی زود از تهدیداتی مثل زدن اسرائیل با موشک و بستن تنگه هرمز به شوهای مضحک تبلیغاتی رسید: از راهپیمایی طلاب و بسیجی‌ها، همایش «من یک سپاهیام» و آتش زدن پرچم آمریکا در خیابانها تا پوشیدن لباس پاسداری توسط برخی نماینده‌های مجلس شورای اسلامی!

نباید کنار تاریکی ایستاد

اکبر کرمی

جولیان آسانژ، بنیان‌گذار و مدیر وب‌گاه جنجالی ویکی لیکس سرانجام در لندن بازداشت شد... این خبر در میان ایرانیان و فارسی ‌زبانان بازتاب بسیار گسترده‌ای داشته است... داوری بر این‌رخ‌داد تاریخی و پدیده‌ی حقوقی به خودی‌خود بسیار اهمیت دارد. اما برای ما - به عنوان ملتی که هم‌چنان و هنوز گرفتار سانسوری مخوف، گسترده و بنیادافکن هستیم - آسانژ و سرنوشت او بیش از یک خبر است. داوری ما داوری بر این تاریخ شکست و سرنوشت غم‌بار هم هست و باید باشد.

بی اطلاعی و کفران نعمت

اسکندر دلدم

بعد از وقوع سیل هم هشتاد میلیون معاند و اوپوزیسیون داخلی هم در مرخصی خارج بودن مسئولان منقلی و سرکار حاضر نبودن استانداران و پستانداران و مسئولان محلی را باعث چند برابر شدن مشکلات ناشی از سیل قلمداد کردند و حتی رئیس جمهور محترم را به خاطر اقامت در جزیرهء زیبا و خوش آب و هوای قشم و باز نگشتن به کاخ ریاست جمهوری و مدیریت نکردن بحران مورد سرزنش قرار دادند... این قبیل اظهار نظرها به علت بی اطلاعی مردم از عکس العمل به موقع آشیخ حسن در جریان بحران سیل است، زيرا...

در حاشیهء نشست لوس آنجلس

سام قندچی

جلسهء لوس آنجلس به صاحب این قلم نشان داد که باز هم، «واقعیت» است که «نوستالژی» را تمام خواهد کرد، و حرکت سیاسی تازه ای که بر نوستالژی استوار نیست همین حزب سکولار دموکرات ایرانیان است که سه سالی است شروع شده و آمادهء همکاری با هر نیروی قدیم و جدید سیاسی و مدنی ست اما خودش را با هیچ نوستالژی تعریف نمی کند.

شاخهء زیتون بی‌خریدار!

رضا تقی زاده

هدف اصلی ماموریت یک ‌هفته‌ای محمد‌جواد ظریف در نیویورک، که ظاهرا برای شرکت در کنفرانس صلح ماندگار انجام شد، به راه انداختن کارزار تبلیغاتی در رسانه‌های پر‌مخاطب آمریکایی به‌ منظور نشان دادن حسن نیت تهران از یک سو و از سوی دیگر نمایش آمادگی برای توسل به «راهکارهای متفاوت» در صورت تشدید فشارهای اقتصادی‌ و سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران بود؛ مقصدی که بنا بر شواهد، از دسترس وزیر خارجه تهران دور ماند.

حکومتی دشمن کارگر و مستضعف

سپيده قياسوند

در حوالی روزی که به بزرگداشت طبقهء مستضعف جامعه اختصاص داشت، شعار "رشد بهره‌وری در اقتصاد"، که  طی چند سال اخیر از شعارهای سیدعلی خامنه ای بوده، در حادثه ای افشاگر به سقفی آتشبار بدل گردید که، در تونلی تاریک، بر سر کارگران فرو ریخت و، به لطف پیمانکار بی وجدان، «بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، چندین کارگر را در اعماق کوه در آتش سوخت و لابلای سنگ ها مدفون کرد و، بدينسان، آن "بستر رقابت اقتصادی" که سید علی خامنه ای در میان افاضات اش از آن دم می زند، برای طبقهء مستضعف، به گوری سخت و آتشین و ابدی مبدل شد.

مسبب اصلی بروز وضعیت بحران کنونی

نظام دینی حاکم است، نه دولت آمریکا

اکبر سیف

مخالفت با تحریم های گسترده و همه جانبه، و مخالفت با دخالت نظامی قدرت های خارجی، به هیچ وجه نمی تواند توجیه کنندهء محکوم کردن گنجاندن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی بشمار رود. چهل سال است که مردمان آگاه و مبارز ما از جمله برای این خواست تلاش می کنند. مشکل دولت آقای ترامپ نه در تروریستی خطاب کردن حکومت اسلامی است و نه در گنجاندن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی. این ها حقایقی انکار ناپذیرند.

پشتیبانی «موقت» از نظام ولایی!

جمشيد اسدی

برخی در میان «اپوزیسیون هموند نظام»، که صد البته مخالف سیاست های خانمان سوز سپاه در درن و برون مرز اند، تصمیم گرفته اند که برای منافع ملی به طور «موقت» از سپاه پشتیبانی کنند. من منطق این پشتیبانی منطق را نمی فهم... چه شده است که برخی از ایرانیانی که سپاه را نیرویی ضد ملی می دانند، حالا و در پی قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا، تصمیم گرفته اند، البته به شکل «موقت»، از همان سپاه ضد ملی پشتیبانی کنند.

حکومت برای حفظ خود برنامه‌ریزی می‌کند

محمود ابطحی

بی شک حکومت در حال پایه ریزی حرکتی است که دو موضوع مهم را تحت کنترل کامل داشته باشد. یکی با توجه به بیماری و شرایط جسمی علی خامنه‌ای مسئله جانشینی اوست و دیگری با توجه به تغییرات اخیر در سپاه و ورود مزدوران آنها به ایران، مسئله شورش‌ها و اعتصابات و اعتراضات خیابانی است. در حالی که حکومت برای حفظ خود برنامه‌ریزی می‌کند و از هرآنچه در دست دارد بهره می‌برد، ملت ایران باید با آینده‌نگری و برنامه ریزی احتمال پیروزی در برابر این حکومت را به حداکثر برساند.

000000000000000000000000