Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

به پيشنهاد بنياد ميراث پاسارگاد

سال جديد، سال فردوسی بزرگ

نام می گيرد

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

29 ارديبهشت - 19 مه

موضوع سخنرانی:

احتمال جنگ و امکان جلوگيری

فايل تصويری     فايل صوتی

با شرکت:

ميلاد آقائی 

حسن دانشور

مدير نشست:

محمود ابطحی

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 30 تا 29 ارديبهشت 1398 - 17 تا 19 ماه مه 2019

جستجو در اين سايت   آرشيو صفحات اول اين سايت    پيوند به سايت های ديگر    ◊ويدئوهای آموزشی

  کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های     سايت سکولاريسم نو       پيمان نامهء عصر نو         

مهستان جنبش سکولار دموکراسی   مفاهيم اصلی    بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

حزب سکولار دموکرت ايرانيان    خبرگاه حزب    نشريهء «گيتی مداری» حزب      بيانيه های مشترک

اقدامات تدافعی در بهشت زهرا

اسکندر دلدم

امريکا بزرگ ترین ناو بیمارستانی خود را که ظرفیت پذیرش یک هزار مجروح جنگی را دارد، و به اطاق عمل های پیشرفته و مدرن مجهز است، در خلیج فارس مستقر کرده است! در برابر این اقدام استکبار جهانی، مدیرعامل قبرستان بهشت زهرا (که با رشد مرگ و میر در کشور به علت مشکلات اقتصادی و فقر کم کم بزرگ تر از خود شهر تهران می شود) اعلام کرد شهروندان نگران نباشند چون سازمان قبرستان ها و مسئولین چال کردن مردم تمهیدات لازم را اندیشیده و برای کمک به مدیریت بحران 25 هزار قبر رو به آفتاب را در بهشت زهرای تهران آماده پذیرش رعایا کرده اند!

اتفاق در جای دیگری رخ می‌داد!

هژير پلاسچی

شکافی که خیزش دی‌ماه نود و شش در وضعیت ایجاد کرد بسیاری از نیروها را به هم چسباند و آنها را هم‌سو کرد. بی‌دلیل نبود که خیل «بلوک راست برانداز» به صف شدند تا با شاهزاده‌ی پهلوی بیعت کنند و حول ریسمان او «متحد» شوند. از فرشگردی‌ها تا فسیل‌های سکولار دموکرات مهستان، و انواع شخصیت‌های برجسته از اسماعیل خویی و ایرج مصداقی تا میرزاآقا عسگری و اسماعیل نوری‌ علا هر کدام با یک «گه‌خوردم‌نامه» از مشارکت در انقلاب پنجاه و هفت در دست. در آن سو اما اتفاق در جای دیگری رخ می‌داد...

سانسور به دست خود سازنده؟ هرگز!

بهرام بيضائی

بيست و هفت سال پيش، در نامه ای خطاب به « اداره کل امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، بهرام بيضائی، هنرمند بزرگ سينما - تئاتر ايران، چنين نوشته است: به عنوان مالک حقوق معنوی فیلم "مسافران" اجازه نمی دهم کسی، حتی پس از مرگم، یک دندانه از فیلم "مسافران" را حذف کند. و تا زمانی که در وطنم این شغل بی حرمت شده جایی برای فیلم من ندارد، اجازه نمی دهم کسی با نمایش آن در خارج برای خود کسب احترام کند.

سوسیالیسم ترسی ندارد!

اسماعيل هوشيار

سوسیالیسم یک ایدهء آرمانی و انسانی است که امیدوارم روزی در مقام اجتماعی و سیاسی محقق شود، ولی این برای بورژوازی ترسی ندارد. نیم بیشتر جمعیت جهان در مسیر و آرزوی رسیدن به راهی است با شاخص و ارزش های بورژوازی. آدم ها وقتی سیر هستند و سقفی هم برای استراحت دارند و دردی هم نداشته باشند، فکرشان کار می کند و می توانند خلاق باشند! نیمی بیشتر جمعیت جهان گرسنه هستند و انسان گرسنه از سوسیالیسم نمی توانند تصویری  داشته باشند. از "هیچی" باید ترسید! در هیچی استعداد گندیدگی هست، مثل مُرداب...

دختران انقلاب؛ طغیان علیه بدن‌های رام

الهه محمدی

امروز زنان محکومانند؛ زنانی که بدنشان در بعضی کشورها همچنان ملک رسمی حکمرانان است و جامعه هم با انواع مراقبت‌ها و انضباط ویژه خود، آن را تحت کنترل و تسلط خود در آورده است. جوامعی که زیر یوغ قدرت‌های رسمی و غیررسمی، بدن را از طریق کانال‌های مختلف قدرت، زیر سلطه انواع ممنوعیت‌ها، اجبارها و الزام‌ها در آورده؛ نمونه‌اش را می‌خواهید؟ همین دخالت در پوشش زنان ایرانی؛ از نهادهای انتظامی و نظامی گرفته تا همین مردمی که هر روز در واگن‌های مترو، صف‌های اتوبوس، کافه‌ها و غیره به یکدیگر تذکر حجاب می‌دهند و نتیجه هم چیزی نیست جز بگومگو و بعضا زد و خوردهای دو طرفه.

بی اعتنائی به جيفهء دنيا

حمیدرضا رحیمی

* خبر: وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، با اشاره به تلاش واشینگتن برای جلو‌گیری از انتقال اموال ایرانی به حزب‌الله لبنان، از تعیین مبلغ ده میلیون دلار جایزه برای اطلاعاتی که منجر به کشف منابع مالی حزب‌الله لبنان شود، خبر داد.

فدوی: آن نکتهء باریک تر از مو را ملاحظه کردید؟ ... نه؟ پدر جان! بیعلاقگی اعلیحضرت العظما به این پول بادآورده را نمی بینید؟ مگر کسی غیر از معظم له و نیز فرزند خلف اش، بوفالو سید حسن نصرالله، کس دیگری از مأخذ این گنج بادآورده خبر دارد؟! لکن می بینید که هيچ کدام شان به آن ده میلون دلار بادآورده، اعتنائی ندارند!

برای جهانی‌شدن، ابتدا باید ایرانی باشیم!

گفت‌وگو با کاظم کردوانی

گفتگو کننده: محمد حیدری

بحث‌های اصلی این گفت‌وگو در بازاندیشیِ بخشی از تاریخ‌مان و تعریف مفهوم‌هایی است چون «هویت»، «هویت ملی»، «ناسیونالیسم»، «ملی‌گرایی و ملیت‌گرایی در ایران» و تفاوت‌های آن با ناسیونالیسم اروپاییِ قرن بیستم، «ایرانی بودن به چه معناست؟» (و همچنین برخی علت‌های سربرآوردن جریان‌های قومی)، «هویت‌سازیِ یک‌سویه‌ء دینیِ حکومت» و پیامدهای آن، که صد البته مثل هر گفت‌وگوی زنده‌ی دیگری موضوع‌های بسیاری کنارِ این بحث‌ها مطرح شده‌اند.

جمهوری روشنفکرانِ ایرانیِ پس از جنگ جهانی دوم!

حمید فروغ

روشنفکر ایرانی که تا پیش از جنگ جهانی دوم روحانیان و دستگاه مذهب شیعه را به عنوان یکی از موانع اصلی توسعه می‌نگریست، پس از آن جنگ نه تنها این نهاد را به حال خود گذاشته بود بلکه به عنوان یک متحد طبیعی هم به آن می‌نگریست. آنها از این به بعد با روحانیان شیعه همزبان و هم‌رأی شده و غرب را شیطانی و منحوس می‌دانستند... معیار روشنفکر ایرانی، در آن جهان دو قطبی، سنجش موانع فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ملی نبود بلکه گزاره‌هایی بود که از دل منافع این دو قطب / بلوک بیرون می‌آمد.

آیندهء مسکوت هزینه‌های تقابل با آمریکا

مهدی تدینی

فرض کنیم ترامپ در انتخابات سال آينده شکست می‌خورد و دولتمردی برجام‌ دوست مانند اوباما به کاخ سفید می‌آید و در همان ماه‌های آغازین همۀ اقدامات و تصمیمات ترامپ را لغو می‌کند. این یعنی حدود دو سال آینده همچنان شاخص‌ها منفی خواهد بود و اقتصاد نابسامان و روبه‌سقوط. بعد از آن هم تازه قرار است بازگردیم به دو سال پيش که آن زمان هم رکودی مزمن حاکم بود. اما اگر چنین سناریوی نسبتاً محالی رخ دهد، چند سال زمان لازم است تا ما این عقب‌افتادگی سه‌ساله را جبران کنیم؟

سناریوی تسلیم

ميلاد آقائی

پیام اروپایی‌ها در برخورد با پیام حسن روحانی در برون‌رفت از برجام و از سرگیری تحریم‌ها از سوی اروپایی‌ها و یا تحریم تازه‌ی آمریکا بر بخش فولاد و صنایع معدنی، حکومت ایران را در فشار سختی قرار داده است. از همین روی خلیفه‌ی تهران تلاش می‌کند با تحمیل فشار جنگی بر اسراییل و از سرگیری جنگ نفت‌کش‌ها و زدن کشتی‌های بازرگانی، آمریکا را وادار به بازگشت به گفتگو کند تا دست‌کم بتواند بخش‌هایی از خواسته‌های خودش را در یک بده بستان با آمریکا، بر روی میز نگاه دارد.

خاتمی و فدرالیسم اش

مطلبی از سایت نقطه

او احتمالا قصد دارد اگر بتواند ریشه‌‌های نفاق را بین مردم، اقوام ایرانی، در داخل و خارج بگستراند. او می‌داند زمینه‌های «خوشباوری» در سطوح مبارزین اقوام ما هنوز باقی است. مشکلات و شکست‌های پی در پی در منطقه، امید به قدرت‌های بزرگ را زنده نگاه می‌دارد. اکنون خاتمی با نگاه مهربان به نقاط محروم کشور ما که از سنی‌ها و اقوام و اتنیک‌ها تشکیل شده‌اند، می‌تواند باز امید پراکند و باز نفاق بکارد. او قصد دارد سویه‌ی نگاه به تغییرات احتمالی قانون اساسی را از باب احتیاط باز کند و باز گذارد تا یکی از راه‌های کشاندن مردم، و اقوام، به صندوق‌های رای باشد.

فريب ديگرى از آخوند سيد محمد خاتمى

بيانيه حزب مشروطه ايران (ليبرال دمكرات)

در روزگارى كه نظام جمهورى نكبت بار و ويرانگر جمهورى اسلامى از هر سوى محاصره شده و در گرداب خود ساخته اش هر ساعت و هر روز با شتاب بيشترى رو به نابودى و فروپاشى ميرود، تداركاتچى هميشگى نظام ويرانگر اسلامى كه بارها اعلام كرده است كه به دمكراسى واقعى و شناخته شده كه تمامى كشورهاى متمدن از شرق و غرب را سعادتمند كرده و به راه پيشرفت و آزادى رهنمون كرده است هيچ اعتقادى كه ندارد هيچ بشدت با آن مخالف است، بار ديگر كمر همت بسته تا با فريبى ديگر، ايرانيان مخصوصا هموطنان رنج كشيده ما در مناطق مرزى را گمراه كند.

معناي واقعي خواستاري حق تعيين سرنوشت

اسماعيل نوری علا - رضا حسين بر - فرامرز بختيار

در برنامهء آخرين لحظه بمديریت شهرام همايون

در تاریخ ‌پژوهی فیلسوفان

مزدک بامدادان

سرنوشت گفتمان‌های ایدئولوژیک کمابیش به یک جا می‌رسد. همانگونه که اسلامی بودن رژیم ولایت فقیه تنها در حجاب است که نمود پیدا می‌کند، از همهء آرمان های انترناسیونالیستی چپ ورشکسته‌ای که در دامان امپریالیسم جهانخوار پناه جسته و یا به بورژوازی و یا به خرده بورژوازی شهری پیوسته و همبستگی پرولتری را به باد فراموشی سپرده است و در رسانه‌های امپریالیستی کار می‌گزارد نیز، تنها «میهن ‌ستیزی» بر جای مانده است.

تاريخ شناسی يا جعل تاريخ؟

جلال ایجادی

در تاریخ ما، ایران و آریایی بمعنای نژادی یا «راسیال» و برتری نژادی نبوده است. البته در نزد برخی قوم شناسان و زبانشناسان و انسان شناسان مانند «ژرژ دو مزیل»، واژه آریا بمعنای ریشهء اتنیک بکار گرفته شده است. همانگونه که در مورد مردمان دیگر گفته میشود «گل ها»، «اسلاوها»، «سامی ها» و غیره. بنابراین مسائل تاریخی و فرهنگی و قوم شناسی، هیچ ربطی به شوینیسم و ناسیونالیسم و نازیسم و فاشیسم ندارد. ایران ما دربرگیرنده مردمان گوناگونی می باشد که در طول تاریخ کنار هم زندگی کرده اند و هم سرنوشت بوده اند.

00000000000000000000000