تاریخ انتشار:

دوشنبه 16 تا چهارشنبه 185 مهر 1403

تا 9 اکتبر 2024

سردبیر: اسماعیل نوری علا

enooriala@gmail.com

--------------------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

----------------------------

کاربرد روایت های واژگون

همچون ابزار سرکوب فهم

----------------------------

فایل تصویری       فایل صوتی

----------------------------

سخنران: رکسانا حمیدی

----------------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

ضرورت سرنگونی جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی خودش!

الاهه بقراط

قانون اساسی رژیم اسلامی یک مقدمهء طولانی دارد تا همه را درباره مبانی و ماهیت و اهداف نظام شیرفهم و تأکید کند که هر آنچه خلاف «موازین اسلام» و «اسلامی» باشد تحمل نمی‌شود. دو کلمه «اسلام» و «اسلامی» در این قانون (که چهارده فصل و ۱۷۷ اصل دارد) ۱۹۹ بار تکرار شده  و  اصل آخر نیز با تأکید بر «تغییرناپذیر» بودن نظام اسلامی، راهی جز سرنگونی نظام باقی نمی‌گذارد!... و وقتی قانون اساسی نه تنها هیچ اصلی را به شرایط خلع حکومت و حاکمان ناتوان و نالایق اختصاص نداده بلکه حتا آن را

تغییرناپذیر و سرنوشت محتوم و ابدی اعلام کرده، آیا هیچ راهی جز سرنگونی آن از هر راه ممکن باقی می‌ماند تا بتوان این شرایط را تغییر داد و مملکت را «با اتکاء به آراء عمومی» اداره کرد؟! نص همین قانون اگرچه صریح نیست ولی کاملا روشن است! (منبع)

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

اکنون یا هرگز!

هشدار به اپوزیسیون دموکرات

بهرام فرخی

آنچه مردم ایران از دست خواهند داد، رویای دموکراسی و آزادی است. از این رو، نیروهای دموکراتیک ایران باید به‌ خوبی دریابند که زمان برای آنان به‌سرعت در حال پایان است. شاید فقط چند ماه باقی مانده باشد. و در این مدت کوتاه، اپوزیسیون باید با تمام توان به مقابله بپردازد. اگر نتوانند بر اختلافات درونی فائق آیند و صفوف متحدی در برابر رژیم تشکیل دهند، فرصت‌های اندک باقی‌مانده نیز از دست خواهد رفت.

آقامون کجا است؟

حمیدرضا رحیمی

*رویترز: رهبر ایران تحت تدابیر شدید امنیتی به یک مکان امن منتقل شده است./ یورو نیوز

*فدوی: ایوای، شما دیگر چرا حضرت آقا ؟! … صلی و جلی، شما هم بلی؟! چون آزادی بیان مرحمت کردید عرض می کند، این حرکت شما آیا ضد عقل سلیم و شرع قویم نیست؟ شربت شهادت حالا دیگر معاذالله بد مزه شد؟ یا شاید مراد مبارک آن است که  شهادت خوب است، لکن برای همسایه؟ ! بهر روی، فدوی رجاء واثق دارد که لطفاً  بقول عوام asap پاسخ این شبهات را عنایت بفرمایید تا فدوی  منتظرالظهور، و نیز ارّه مذکور هم، تکلیف خودشان را بدانند!..

میهمانان ضیافت خون

گزارش کیهان لندن

چهارشنبه شب ۲۵ سپتامبر، ساعاتی پس از سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل، ضیافت شام هیأت اعزامی رژيم اسلامی در هتل گران‌ قیمت «میلینیوم هیلتون» نیویورک، جایی نزدیک مقرّ سازمان ملل، برگزار شد در این مهمانیکسانی حضور داشتند که به همسویی با سیاست‌های رژيم اسلامی مشهورند و در محافل سیاسی به دلیل برجسته‌ ساختن مواضع و دفاع از منافع حکومت ایران به شدت زیر انتقاد قرار دارند. تعدادی از مهمانان سابقه دفاع از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارند که در لیست تروریستی آمریکا قرار دارد و شماری از آنها سرکوب زنان در ایران را به دلیل حجاب توسط گشت ارشاد اسلامی توجیه و ماله‌کشی کرده‌اند.

وقتی سانسورچی خورجین اش را در مغزت جا می‌گذارد...

نیوشا صدر

...کمی مثل تجربۀ سرنکردن روسری است.  با اینکه از ماه ها قبل از خروج، در ایران هم روسری سر نمی‌کردم، هنوز که هنوز است گه‌گاه  وسط خیابان قلبم می‌ریزد که چرا روسری سرم نیست.... اکنون که دوباره شروع به نوشتن کرده‌ام شبانه‌روز به امید پس گرفتن لغت هایم، فکرم، تصورم می‌نویسم. مثل یادگیری زبان تازه است، نیاز به تمرین و تمرکز دارد، نیاز دارد وقت صرف اش کنی تا پیوندهای عصبی تازه‌ای در مغزت برقرار شود و مغز بی‌نوا دریابد که دیگر آن وزنه به پایش نیست.  می‌تواند بازیگوشی کند، بدود و اگرچه هرگز نیاموخته است، گاهی ناشیانه زیر سقف آسمان غربت برقصد.

در حول و حوش ِ عالیجناب خر

نوزده رباعی از محمد جلالی (م. سحر)

ای خر که چنین به عرّ و تیز آمده ای

خوش روی چمن به جست و خیز آمده ای

کاه و جو ات از «ولایت» آید که چنین

دلبستهء «اسلام عزیز» آمده ای؟

جنگ ‌طلبی برای پنهان‌ سازی بحران مشروعیت

احمد علوی

فضای جنگی و دشمن‌تراشی، که مخلوق گفتمان رژیم حاکم است، تنها یک نمایش رویارویی نظامی نیست، بلکه عرصه‌ای برای نبرد گفتمان‌ها است که در آن گفتمان‌ها و نهادها برای تولید و حفظ هویت، مشروعیت و قدرت سیاسی فعال هستند. از این منظر، رژیم ولایی به‌طور فعال از فضای جنگی و دشمن ‌تراشی برای تداوم ساختارهای اقتدار و سرکوب نرم و سخت خود استفاده می‌کند. پنهان کردن بحران‌های داخلی، نمایش مشروعیت و مدیریت بحران‌های داخلی و خارجی از دیگر کارکردهای فضای جنگی و دشمن‌تراشی حاکمیت است.

نشانه‌هایی از شکاف در حکومت ایران

گزارش صدای آلمان

کشمکش کنونی در ساختار حکومت ایران بر سر مسئولیت تصمیمی است که به نظر می‌رسد پس از کشته شدن اسماعیل هنیه برای عدم واکنش نظامی به آن حادثه گرفته شد. هرچند رئیس‌جمهوری ایران ریاست شورای امنیت ملی یعنی عالی‌ترین نهاد تصمیم‌گیری در مورد چنین مسائلی را برعهده دارد اما تقریبا همه صاحبنظران و تحلیلگران بر این نکته اتفاق نظر دارند که اتخاذ اینگونه تصمیم‌ها در ساختار حکومت ایران با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است. به ویژه که اکثر اعضای شورای عالی امنیت ملی ایران را نزدیکان رهبر ایران و منصوبان او تشکیل می‌دهند.

دو مطلب از مرتضی انواری

حزب‌الله؛ دست بلند رژیم اسلامی در  لبنان

حمایت از غزه و فلسطینیان از نظر ایدئولوژیک و سیاسی برای رژيم اسلامی اهمیت زیادی دارد، زیرا این مسئله نه تنها ابزاری برای تضعیف اسرائیل بلکه همچنین یک نیروی متحد در مقابله با نفوذ آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن است. اما حضور حزب‌الله در لبنان از دیدگاه بسیاری از لبنانی‌ها، نه تنها به عنوان یک نیروی بازدارنده در برابر اسرائیل دیده نمی‌شود، بلکه این سازمان به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های داخلی لبنان تبدیل شده است.

کمک‌های مالی رژيم اسلامی به حزب‌الله لبنان

(برآورد کل به دلار امروز)

برآورد کل کمک های مالی رژطم به حزب الله لبنان (1980 تا 2024) حدود 20/3 میلیارد دلار به ارزش امروز است. این برآورد شامل کمک‌های مالی، حمایت‌های نظامی و آموزش است. این ارقام بر اساس تحلیل‌های بیرونی و برآوردهای اطلاعاتی محاسبه شده‌اند و رژيم اسلامی مسلط بر ایران یا حزب‌الله لبنان هیچ اطلاعات رسمی‌ای در این خصوص منتشر نکرده‌اند.

چشم انداز اقتصاد ایران سکولار دموکرات
شاهزاده رضا پهلوی

برخلاف خمینی، من قول آب مجانی، اتوبوس مجانی یا خدمات عمومی مجانی نمی‌دهم. آنچه من ارائه می‌کنم چشم‌اندازی است که بر اساس مشاوره‌ های مداوم با اقتصاددانان برجسته و رهبران موفق تجاری شکل گرفته است. این تخصص و دانش آنهاست که به من کمک کرده است اصولی را که باید پایه ‌گذار اقتصاد ما در یک ایران سکولار و دموکراتیک باشد، شکل دهم.

حکومت بعدی ایران

الاهه بقراط

تأکید بر «ایده» از این نظر مهم است که ایده می‌تواند رهبر و یا رهبران را بازتولید کند، اما رهبر بدون توجه کافی به ایده، ضربه‌پذیر است. آنچه از شعارهای اعتراضی ایرانیان در پانزده سال گذشته شنیده می‌شود، صرف نظر از ظرف و شکل نظام سیاسی، محتوا و ایده‌ء آزادی و دموکراسی، ملی‌گرایی و تعهد به منافع ملی و همزیستی با کشورهای منطقه و جهان است که خود را به برخی جریان‌های سیاسی نیز تحمیل کرده و سبب چرخش دست‌کم لفظی آنها به سوی ایده‌ی ملی‌گرایی شده است.

هشت‌پای نرمش قهرمانانه

سیامک بهاری

آشفتگی و سردرگمی کنونی جمهوری اسلامی در کل حیاتش بی سابقه است. سخنان خامنه‌ای در جمع  خودی‌های ذوب شده در ولایت در داخل، و پزشکیان بعنوان نماینده حکومتی در صحن سازمان ملل، دو روی یک سکه‌اند. خامنه‌ای، علیرغم رجز‌خوانی و قوت قلب به خودی‌ها، هراس واقعی‌اش را بیان می‌کند و سخنرانی پزشکیان در صحن سازمان ملل، روی دیگر سخنان خامنه‌ای  و اساساً بیان سیاست‌های شکست خوردهٔ حکومت در سطح بین‌المللی است. پزشکیان هزیمت خامنه‌ای را با بالا بردن پرچم سفید در سازمان ملل نشان می‌دهد.

ترورهای ایدئولوژیک با چاقو در ایران معاصر

فاطمه شمس

این یادداشت به بهانه‌ی انتشار کتاب «چاقو، جزئیات یک ترور ناکام» به قلم سلمان رشدی نوشته شده و تجربه‌ی ترور ناکام رشدی با چاقو را دستمایه‌ای ساخته است برای بازخوانی پرونده‌ء ترورهای ایدئولوژیک جمعی از دگراندیشان ایران معاصر که، با پشتیبانی و فتوای آخوندهای شیعه و به دست اسلام‌گرایان، با چاقو به قتل رسیدند.

از جمع گراییِ آرش تا فردیت قوام‌ یافته‌ء سیاوش

مهدی افروزمنش

در کشوری که همواره در آن الگوی «آرشی» غالب بوده است، غلبه‌ی زندگی به سبک سیاوش تغییر بزرگی در الگوهای فکری و زیستی به شمار می‌رود، تغییر بنیادینی که شاید بتوان آن را رنسانس ایرانی نامید. می­گویم تغییر بنیادین چون معتقدم که اساساً هر تغییری نه از دل تغییر در نظام­های حقوقی (باوری که نیروی محرک مشروطه‌خواهان در تأسیس عدالت­خانه یا نگارش قانون بود) بلکه از مبانیِ نظری در فکرت اهالیِ یک جغرافیای فرهنگیِ خاص برمی­آید.

مساوات در مقابل انصاف؛ کدام یک حق انسان‌‌‏ها است؟

(برگرفته از "اپُک تایمز» فارسی)

اگر هدف «خروجیِ برابر» باشد، باید تمام عواملی را که در کسب موفقیت در دنیای واقعی دخیل هستند نادیده بگیریم. برای نمونه، استعداد، جاه‌‌‌‏طلبی، سخت‌کوشی، پشتکار و هوش فکری و هیجانی. همچنین باید قبول کنیم که اقدامات جبرانی- و همه قوانین، مقررات و پروتکل‌هایی که به جوامع محروم کمک می‌کنند و به آن‌ها فرصتِ دوباره می‌دهند- کفایت نمی‌کنند، چرا که به درآمد مساوی منجر نمی‌شوند.

سید عبدالله ها، دنبه شان کو؟!

حميد بهرامی

دوسال پس از مرگ سید عبدالله انوار  تصویر و صدایی از او منتشرشده که «بله، رضا شاه اینطوری که می گویند نبوده» و فوری هم می گوید «من قصدم پشتیبانی نیست!» من شک دارم که او بتواند «شهامت» را حجی کند اما می شود پرسید «حال که تابوی سخن گفتن از خدمات رضا شاه شکسته شده پس کی تابوی سخن گفتن از خدمات جانشین ایشان، محمد رضا شاه پهلوی، شکسته می شود؟»