جمعه 2 تا يک شنبه 4 تير 1396 ـ  23 تا 25 ژوئن 2017

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران>>>

پيمان نامهء عصر نو

 

<<< توجه: سايت پنجمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران آغاز بکار کرد >>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. ما به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم» مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

 

در شناختِ «مزدورانِ نَرم»

مسعود نقره کار

عرصه ی فعالیت و کارش "مزدوران نرم" متفاوت است. عرصهء سخن و قلم، منبر و روضه و مداحی، روزنامه و کتاب و رادیو و تلویزیون و دیگر شبکه های اجتماعی و رسانه ای جولانگه این دست مزدوران بوده و هست. مزدوران عرصهء "مزدوریِ نرم" در حکومت اسلامی، به ویژه شاغلان در خارج از کشور، که اکثر آنان مزدورانی به ظاهر خشونت گریز و مخالف منازعهء فیزیکی و زور و اجبار می نمایند، بیشتر از میان شبه روشنفکران و اهل قلم، به ویژه اربابان روزنامه ای و رادیو و تلویزیونی و اینترنتی و سایر شبکه های اجتماعی، دستچین می شوند.

موقعیت اپوزیسیون، چگونگی تشکیل آلتر ناتیو

و رفراندم در کردستان عراق

حسن اعتمادی، ایرج مصداقی، و سیامک انصاریان

در برنامهء «ياران» بمديريت علیرضا میبدی

جنگ حکومت اسلامی علیه تجدد خواهی و مدرنیته

حسن اعتمادی و مازیار شکوری

در برنامهء تفسیر خبر بمديريت جمشید چالنگی

نفوذی‌ها و سکولاریسم

شهریار زرشناس

یکی از میدان‌های رویارویی حق و باطل در دوران معاصر، درگیری بین «تجدد» و «اسلام» است که باید آن را در ادامه اختلافات بنیادین بین اسلام و قدرت‌های استکباری قلمداد کرد. از منظر تاریخی، بین جریان نور و ظلمت همواره نبردهای فکری وجود داشته و در عصر حاضر این نبردها از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است. در این درگیری چند جریان جهانی فعال هستند که در داخل کشور نیز نمایندگانی دارند و یکی از پرچم‌داران آن، جریان «سکولاریسم» و تجددطلبی است. این جریان تلاش می‌کند که مؤلفه‌های جهان ‌بینی غربی را از اسلام و به خصوص صبغهأ سیاسی آن جدا کرده و در مواردی با زدن ماسک فریبکاری، عناوین متناقضی همچون «اسلام سکولار» را مطرح کند.

چرا داعش را ترجیح می دهند؟

کریم پورحمزاوی

بخش وسیعی از شهروندان ایران در کردستان و سیستان و بلوچستان و خوزستان به ناچار برای خود جامعه ای کوچک در حاشیه جامعه بزرگ ایران ساخته اند. در این حاشیه صدا و سیما حرفی برای گفتن نداشته و رسانه دیگر کشورهای منطقه از جمله کانال های سلفی نبرد گفتمانی را برده اند. مرز برای برخی از خانواده های کرد ایرانی معنایی نداشته و بعضی از آنها حتی زندگی در بدترین شرایط عراق را بر زندگی در بخش ایرانی کردستان ترجیح داده اند. حس تعلق برخی از شهروندان در خوزستان و سیستان و بلوچستان به ایران هم به سستی همتاهای آنها در کردستان است. از اینرو، جای تعجب هم نیست که عده اندکی از این شهروندان هم در پیام کشتاری داعش جذبه ای برای وضعیت «نداشتن چیزی برای باختن» خود بیابند.

آيا می دانستيد که...؟

آيا می دانستيد که عامل همهء بدبختی های مملکت و عقب افتادگی ها اجانب می باشند؟ / از دیوار سفارت آمریکا در تهران خود آمریکایی ها بالا رفتند و برای چهار دهه ما را گرفتار کردند! / گناه پوچ شدن ارزش پول ملی (ریال) به گردن آمریکا است که مرتب ارزش دلار را بالا می برد! / گناه بی ارزش بودن پاسپورت ایران، که حتی هندوستان هم از مسافران ایرانی انگشت نگاری می کند، گردن کشورهایی است که به ایرانیان ویزا نمی دهند! / گناه ترافیک خفه کننده و فوق سنگین تهران و شهرهای بزرگ ایران به گردن کشورهای استکباری و صهیونیزم جهانی است که اتومبیل تولید و به ایران صادر می کنند! / گناه بالا بودن هزینهء تحصیل بچه ها در مدارس و نوجوانان و جوانان در دبیرستان ها و دانشگاه ها گردن زن و شوهر هایی است که بچه پس انداخته اند! / گناه گسترش فحشا و افزایش زنان خیابانی گردن کسانی است که در شهرها خیابان کشیده و آسفالت کرده اند؟ / و گناه افزایش متکدیان گردن کسانی است که به گداها کمک می کنند و چون درآمد گدایی بیشتر از کارمندی و کارگری دولت است دیگران هم رو به گدایی می آورند!

افسردگی شديد

حمیدرضا رحیمی

* روسیه: ابوبکر البغدادی احتمالاً کشته شده است.

* فدوی از شدت تألمات وارده، توان ادامهء تحریر ندارد و، بطور علی الحساب، مصیبت وارده را به حضور حضرت بقیة الله الاعظم، امام زمان، ارواح العالمین له الفداء(عج) و نایب البته بر حق اش، مجتهدالزمان، ملاذ الانام، صاحب السیف و القلم والپیپ، اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای، ادامه الله وجوده، و سایر حضرات آیات عظام و حجج اسلام، به ترتیب ریش، تسلیت عرض کرده بقای عمر بازماندگان را از درگاه احدیت مسئلت دارد! التماس دعا. الاحقر- فدوی.

روند پیدایش و اهدای «نشان مصدق»

دفتر پژوهش های راهبردی برای دموکراسی و حقوق بشر

جامعهء ما دورانی سخت و ملتهب را می گذراند و در عین حال می تواند و استعداد آن را دارد که تغییر و تحولی دموکراتیک، دادخواهانه و مسالمت آمیز را به سعی و کوشش آزادزنان و بیدار مردان و جوانان غیور و خردمند فرارو داشته باشد. «نشان مصدق» از هم‌اکنون به استقبال این تحول شگفت انگیز و گذار خردمندانه و رستاخیز میهنی برای حقوق شهروندی و ملی ایرانیان می شتابد و، برگرفته از توان گستردهء فکری ـ فرهنگی ـ اجتماعی و اخلاق مداری و فساد ناپذیری این شحصیت سیاسی درخشان تاریح معاصر ایران، نمادی است برای ابراز سپاس و تقویت انگیزه و گسترش توان ملی برای بازآفرینی جامعه ای آزاد، خودبنیاد و نیرومند.

اپوزیسیون هموند نظام!

جمشید اسدی

این نوشته در مورد مبارزه میان دو جناح اپوزیسیون مستقل و هموند نظام در ایران امروز است. در بخش نخست، به دو تجربهء تاریخی مبارزه با استبداد می‌پردازیم که در آن اپوزیسیونی به قدرت رسید که حال و روز مردم را سخت‌تر از پیش کرد. سپس، و بر پایهء درس‌گیری از این دو تجربه، به تميیز میان اپوزیسیون مستقل و هموند نظام در ایران امروز می‌پردازیم. گفتمان فرادست در هر دو نیرو، خشونت پرهیزی است. اما خواست بی‌درنگ این دو یکی نیست. یکی خواهان دموکراسی و دیگری در پی مصلحت‌جویی است. دیگر تفاوت این دو نیرو، رویکردشان به خط‌های قرمز نظام است. یکی از آن جدا و دیگر هموند آن است.

در رد ادعا‌هایِ بی پایهء «مجلسِ خبرگانِ رهبری»

م. رضائی تازيک

حکومت اسلامی مسلطِ بر ایران، «حقانیتِ» خویش را، در سی و هشت سال پیش، در یک همه پرسی به دست آورد و نه از طریق امام دوازدهمی که هزار سال پيش به «غیبت» رفته... به عبارت دیگر: اين «حکومت»، قبل از اینکه به «مشروعیت» برسد (یعنی بتواند مدعی این شود که در غیابِ امامِ به ته چاه رفته می خواهد جانشینی او را بر عهده بگیرد و چوپانی باشد که مردم را مانند رمه گوسپندان هدایت می کند)، محتاج به «حقانیت» بوده است و این «حقانیت» را در سی و هشت سال پیش در یک همه پرسی این جهانی/ زمینی بدست آورده است... اگر مردم در آن‌ زمان به حکومت اسلامیِ آقای خمینی «نه‌» می‌‌گفتند - یعنی به آقای خمینی و همفکران ا‌ش «حقّانیت» نمی‌‌دادند و قانون اساسیِ‌ مورد نظرِ آنها را تایید نمی کردند - دیگر هیچ مشروعیتی نمی‌‌توانست در کار باشد و، پس، ادعا‌هایِ رئيسِ «مجلسِ خبرگانِ رهبری» بی پایهء و مایه است.

مفهوم گریزیِ ما از «تقیه» کردن ماست

نیکروز اولاد اعظمی

اگر اصلاحات بعنوان ارزش انتزاعى به شكل مفهوم در يك كليت جمع شود بسيارى از رشته هاى باصطلاح سياست ورزى ما پنبه مى شود؛ چونكه اصلاحات، چه بعنوان روش و چه منش، بعنوان صفاتى از ذات انديشيدن و خلاقيت فكر، امر عرفى ست و نه بر مبانى درآميزى ارزش هاى اسلام و عرف كه شكست محتوم دارد. نمونهء روشن اين شكست انقلاب مشروطيت و انقلاب اسلامى ايران است. در اينجا “تقيه” كردن قبل از خودِ اصلاح طلبان اسلامگرا بر بى دينان و يا دين ناباوران مستولى ست، تا اندازهء سقوط به درهء اصلاح طلبى دينى. بر اصلاح دين از منظر سكولارها نه اينكه مخالفتى نيست بلكه يكى از اهداف مهم سكولاريسم است اما اصلاح طلبى دينى چه صيغه اي ست كه باصطلاح سكولارهاى سياست ورز خود را در آن محبوس كرده اند؟

حسن! ما را دست کم نگیر!

احمد پورمندى

حسن! ما را دست کم نگیر! حضور سکولار- دموکرات‌ها در سپهر عمومی بسیار نیرومندتر از آن است که مشاورین شما ممکن است تصورش را بکنند. بگذارید رودربایستی را کنار بگذاریم: ما از بخش بزرگی از رسانه‌های خرد و کلانی را که روزانه ذهن ده‌ها میلیون ایرانی را سازمان می‌دهند، بهره مى‌بريم و اگر نبود همت صدها هزار روشنفکر سکولار و مخالف نظام ایدئولوژک و قرون وسطائی جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور، شما اکنون رئیس جمهور سابق بودید!

رِسیدِ دریافت مشروعیتی که انتخابات اخیر به نظام داد

يادداشت کوتاهی از ناصر کاخساز

اکنون تنها راه این است که، به قول لینکلن یا یکی دیگر از رئیسان جمهور آمریکا، ریاست جمهوری مانند سوار شدن بر پشت ببر است یا باید به تازی، یا خورده می شوی. اکنون راه، مبارزه است؛ کاری که بنظر من از دست روحانی بر نمی آید. مگر اینکه، مطابق مدل رفسنجانی، تا پایان عمر در جهت حفظ کیان اسلامی بکوشد تا امکان انتقاد خفیف را - البته با طاقت ایوب - بدست آورد. پس باقی می ماند «سازماندهی نامتوهمانه و ملی»، بدون خوش بینی متافیزیکی به مهره های حکومتی؛ با همهء سختی هایش.

درگیری در بالا، آبی بر آتش سوزان زیر خاکستر!

فیروز نجومی

تنش و خشونت بین ولایت و ریاست بار دیگر شدت یافته است بطوریکه همراه گشته است با زبان تهدید و تحقیر و هشدار دهنده از جانب ولایت فقیه، بویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حجت الاسلام دکتر حسن روحانی بمدت چهار سال دیگر. «خدا - خامنه ای» تا آنجا پیشرفته است که فرمان "آتش باختیار" را صادر و سرنوشت اولین رئیس جمهور کشور، ابولحسن بنی صدر، بخاطره ها باز گردانند اگرچه تنش و تندخویی بین ولایت و ریاست، چیز تازه ای نیست و کم و بیش عادی گردیده و جامعه نیز بآن خو گرفته است، با این وجود، تحلیل گران و کارشناسان را وا داشته است که در بارهء انگیزه ها و اهداف »خدا - خامنه ای» بگمانه زنی بپردازند.

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000

 

طططططططططططط