جستجو در سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 Fax: 509-352-9630

سردبير: اسماعيل نوری علا

تماس

  iraniansdm@gmail.com

© 2017

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

شرح مقدمات تشکيل جنبش

12 فروردين 1392 ـ

1 آوريل 2013

در اين روز جلسه ای اينترنتی با شرکت چند تن فعال سياسی شکيل شد. قصد اين عده تلاش برای دست زدن به اقدامی از جانب طرفداران سکولار دموکرات های ايران در روزهای پس از انجام انتخابات رياست جمهوری در ايران بود. قرار شد دربارهء  برگزاری کنگره ای با دعوت از هر کس که خود را سکولار دموکرات بداند، در راستای تبديل فکر و ايدهء «سکولار دموکراسی» به مهمترين گفتمان سياسی اپوزيسيون انحلال طلب فکر و تصميم گيری شود.

 

20 فروردين 1392 ـ 9 آوريل

در اين روز  قرار شد که، پيش از برگزاری چنان کنگره ای، متنی تهيه شود که در آن مشخصات يک انسان ايرانی «سکولار دموکرات» تعريف گردد.

 

1 ارديبهشت 1392 ـ 21 آوريل

در اين روز  تصميم گرفته شد که، با تأکيد بر ريشه های سکولار دموکراسی ايران در انقلاب مشروطه، کنگره در حوالی 14 مرداد 1392 که با 107مين سالگرد انقلاب مشروطه مصادف بود برگزار شود.

 

5 ارديبهشت 1392 ـ 25 آوريل

در اين روز  متن تهيه شده در جلسهء هشت نفره مورد بحث قرار گرفت و قرار شد متن «پيمان نامهء عصر نو» خوانده شود.

 

29 ارديبهشت 1392 ـ 19 مه

در اين روز  قرار شد سايت کنگره و صفحهء فيس بووک آن در اول تيرماه آغاز بکار کند.

 

23 خرداد 1392 ـ 13 ژوئن

در اين روز  تصويب شد که کنگره در شهر واشنگتن (پايتخت ايالات متحده) برگزار شود

 

1 تيرماه 1392 ـ 22 ژوئن

در اين روز  با تخمين هزينه های برگزاری کنگره، کار گردآوری منابع مالی آغاز شد.

  

12 امرداد 1392 ـ 3 اگوست

در اين روز  در حالی که تعداد امضاء کنندگان پيمان نامه به 220 نفر رسيده بود، نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران آغاز به کار کرد.

 

14 امرداد 1392 ـ 5 اگوست

حاضران در کنگره تصميم گرفتند نهادی با نام «جنبش سکولار دموکراسی ايران» بوجود آيد و کار برگزاری کنگره های سالانه و انتشار سايت جنبش را دنبال کند.

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی برای حزبی آینده نگر

فصل نامه

شمارهء دوم «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان، منتشر شد

<<< پيوند به سايت پنجمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران >>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جمعه 20 تا يک شنبه 22 امرداد 1396 - 11  تا 13 اگوست 2017

مخالفت «مراجع»

با اصلاح قانون منع ازدواج دختران 9 ساله

گزارش رادیو فرانسه

فاطمه ذوالقدر، نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس، به ایلنا، خبرگزاری کار ایران، گفته است که، به غیر از آیت‌الله مکارم شیرازی، دیگر مراجع تقلید با تغییر و اصلاح سن ازدواج دختران موافقت نکرده‌اند. پنج ‌شنبه گذشته نیز طیبه سیاووشی، نماینده تهران و عضو کمیسیون زنان مجلس، به خبرآنلاین گفت که طرح این فراکسیون برای اصلاح سن ازدواج با مخالفت روبه‌رو شده است. برخی از نمایندگان مجلس هم مخالف این طرح هستند. به عنوان نمونه، احمد حمزه، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته که افزایش سن ازدواج عاملی مؤثر در کاهش موالید است. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، حداقل سن ازدواج دختران سيزه سال است، اما تبصره‌هایی نظیر "ولایت مطلقهء والدین بر کودکان" وجود دارد که ازدواج دختران در نُه سالگی را هم میسر می‌کند. نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس در این زمینه گفت: "دخترانی داریم که به دلیل عدم مخالفت دادگاه و با اجازه پدر در نُه سالگی با مردان چهل، پنجاه یا حتی شصت ساله ازدواج می‌کنند، بدون اینکه کسی شاکی باشد و یا ممانعتی در این خصوص وجود داشته باشد." وی با انتقاد از این که قانونی دربارهء "فاصلهء مناسب سنی بین دختر و مرد وجود ندارد"، هشدار داد: "در کجای دنیا دفترخانه ‌های ثبت ازدواج دختر نُه ساله را به عقد مرد چهل یا پنجاه ساله در می‌آورند یا ازدواج‌ها را با فاصله پنجاه سال ثبت می کنند؟"

مشروطیت: اثرات فرهنگی و نقش روحانیون و زنان

گفتگو با شکوه میرزادگی

در برنامه ای تلويزيونی از پريسا ساعد

عاقبت روحانيت شيعه در فردای ايران

الاهه بقراط - اسماعيل نوری علا

در برنامهء تلويزيونی «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

دولت جدید روحانی، تکرار تراژدی

حسن اعتمادی و جلال ایجادی

در برنامهء تفسیر خبر بمديريت جمشید چالنگی

وضعيت روحانیت در زمان شاه و در زمان کنونی

اکبر گنجی

میزان حملات به روحانیت در شهرها- با توجه به جمعیت هشتاد میلیونی کشور و تعداد روحانیون، زیاد نیست. اما روحانیت با مردم چنان کرده که اینک آنان جرات نمی‌کنند در کلانشهرهایی چون تهران بدون اتومبیل و محافظ به تنهایی در خیابان‌ها راه بروند. این وضع مطلقا در زمان شاه وجود نداشت. مردم به آنان احترام گذاشته و کمک شان می‌کردند. اینک کتک شان می‌زنند. حتی روحانی ای که در نیشابور زخمی شد و کتک خورد، بدون لباس روحانیت در شهر راه می‌رفته است. یعنی آنان در شهرهای کوچک هم نمی‌توانند با لباس روحانیت بگردند.

نسلی در میان تناقصات یک «جمهور» دینی

نيكروز اعظمی

نسل امروز ايرانى نه آزاد شده از نفوذ ويژهء دينى است و نه داراى صاحبان و بزرگان فكر، به همين جهت در ميان تناقضات و تفسيرات دينى و سياسىِ بزرگان خويش غوطه مى زند و در اين تناقضات و تفسيرات مى زييد. نسلى كه بزرگان ديروز خويش را - كه مسبب و بانى يك انقلاب دينى/ اسلامى بودند و جامعه را به سراشيب نيستى كشاندند - مذمت مى كند اما خود مشغول در تثبيت حكومتِ مشروعيت گرفتهء پس از آن است؛ نسلى كه رفتار تناقضى اش برآمدى از خرافه گويى هاى اسلامىِ بزرگانش همچون عبدالكريم سروش مى باشد...

گزارش کامل مراسم «استندآپ تحليفِ» حاج حسن!

و چند گزارش ديگر

در سیاست خارجی حکومت اسلامی، بزرگی و کوچکی کشورها یا قدرت نظامی و اقتصادی و یا منافع آنها برای ایران مهم نیست و مهم معرفت و مردانگی این کشورها است که در تحریم های اقتصادی آمریکا و اروپا علیه ایران همکاری نکرده و کمک های مالی و اقتصادی و صدقات کشورمان را پذیرفته اند! ناظران سیاسی حضور حامد کرزای از افغانستان و رئیس قبیله لسوتو و نخست وزیر سوازیلند در تهران را نشانه شکست آمریکا در منزوی کردن جمهوری اسلامی ارزیابی کرده اند!.. حسن بزرگ ديگر مراسم پر هزینهء تحلیف مجدد حاج حسن روحانی برای دور دوم ریاست جمهوری این بود که امت همیشه در صحنه ایران با کشور مهمی در جهان بنام «دماغهء سبز» که نمایندگانش برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران به تهران آمده اند آشنا شدند! جمعیت این کشور مهم که حمایت خود را از برنامهء هسته ای ایران اعلام کرده است نزدیک به چهار صد هزار نفر است!

جان بدر بردگی!

حمیدرضا رحیمی

معروف است که در جامعهء شکوهمند اسلامی، کسی از زیر دست نیروهای محترم امنیتی زنده بیرون نمی آید و، بعنوان شاهد، (اگر چه - بقول آن "سید" -  کسی یادش نیست! اما...) قتل های زنجیره ای و کشتار سال های شصت و شصت و هفت را مثال می آورند و می افزایند که هنوز بسیاران از چگونگی قتل ها و محل دفن عزیزان جوان خود، بی اطلاع اند و، سخن کوتاه، نه می بخشند و نه فراموش می کنند... فدوی اما برگ برنده ای را بشرحی که می آيد رو  کرده تا ثابت کند که با تهدیدات خداوند متعال، و ظلّ توجهات حضرت بقیة الله الاعظم، امام زمان، ارواح العالمین له الفداء(عج)، پيش آمده که شهروندی هم، البته پس از درک محضر برادران، جان سالم بدر برده باشد.

پایانی بر توهمات انتخاباتی!

بهداد بردبار

با نظر به سیر تاریخی شعارها و فضاسازی های انتخاباتی در طی بيست سال اخیر، سقوط و پس رفت مطالبات و متعاقباً شعارهای انتخاباتی را به وضوح می توان در آنها دید (خرداد هفتاد و شش: توسعهء سیاسی، اردیبهشت نود و شش: امنیت!) اما اگر این سیر در بيست سال اتفاق افتاده است، نیروی سیاسی بر آمده از انتخابات نود و شش حتی نیازی به این نمی بیند که شعارهای انتخاباتی خود را حداقل تا دوماه - تنفیذ دولت جدید- هم ادامه بدهد.

چرا بختیار ربعِ قرن پس از مرگ همچنان زنده است؟

رضا پرچی‌زاده

پانزدهم امرداد امسال بیست و ششمین سالگردِ قتلِ شاپور بختیار به دستِ عواملِ رژیمِ ولایتِ فقیه است. نزدِ ایرانیان معمول است که در سوگِ شخصیت‌های مشهور منقبت‌ سرایی کرده از خصائل‌ و کمالاتِ فردی‌‌شان بگویند و ارزیابیِ نقشِ آنها در حیاتِ جمعیِ جامعه را عموما به وادیِ فراموش بسپارند. من در این نوشته قصد ندارم آن سنتِ مألوفِ جوامعِ محافظه‌کار از ترسِ استبداد را دنبال کنم. بختیار خود با حضورِ جسورانه در حوزه‌ء عمومیِ بحران‌زده هنگامی که به وی نیاز بود، این سنتِ محافظه‌ کارانه را شکست. لذا من هم می‌خواهم در این یادبود سنت‌شکنی کنم و به جای منقبت‌سرایی برای شخصِ وی، از اهمیتِ فکری- فرهنگی- سیاسیِ ایستادگیِ بختیار بر آرمان‌های انقلابِ مشروطه برای جنبشِ آزادی ‌خواهیِ امروزِ ایران بنویسم.

آغاز بکار وبلاگ «فرهنگ و سیاست»

آرشيو آثار کورش اعتمادی

اخيراً وبلاگ «فرهنگ و سیاست»، آرشيو آثار کورش اعتمادی، يکی از روشنفکران سياسی و از بنيان گزاران جنبش سکولار دموکراسی ايران، آغاز بکار کرده و به گنجينهء آثار متفکران ايرانی دربارهء مفاهیم سکولاریسم، جامعهء مدنی و «حکومت نامتمرکز» فزوده شده است. برای آشنائی با اين وبلاگ بهتر است يادداشت خود آقای اعتمادی را در مورد برنامه های اين پايگاه بخوانيم که در بخشی از آن می نويسند: «مجموعهء این نوشتارها اگر زمانی در جایی امکان نشر یافتند، در یک پراکندگی محض منتشر شدند که در چنین وضعیتی هرگز موفق نشدم تا ارتباط منطقی بخشهایی از آنها را که در کاتگوریهای یکسانی با یکدیگر قرار گرفته بودند بنمایش بگذارم. حال از اینکه پس از سالها بی گُدار به آب زدن ها درصدد برآمده ام تا امکان مستقلی جهت نشر مقالات در دسترسم فراهم آورم بسیار خوشحالم».

چالشِ زیستِ مذهبی در چهارمین دهه‌ء حکومت دینی

محسن حسام مظاهری

در سال‌های اخیر، شدت‌ گرفتن ناامنی برای مذهبی ها، به‌موازات عوامل دیگر مانند تقویت شکاف‌ها و تقابل‌های فرهنگی در جامعه ـ که آن‌ها هم تاحد زیادی محصول تنگناهای حکومت دینی اند ـ سبب شده است که بخشی از جامعه‌ی مذهبی‌ها احساس اقلیت ‌بودگی کرده و به نسخه‌ی دهه‌های بيست و سی بازگردند و دوباره سیاست بقا را در پیش گیرند. با این تفاوت مهم و معنادار که این‌بار مصادیق این سیاست، فراتر از مدارس است و همه‌ی دیگر فضاهای عمومی را شامل می‌شود. مذهبی‌ها، و مشخصاً مذهبی‌های جوان، و دقیق‌تر: مذهبی‌های جوانِ طبقات متوسط و بالای شهرهای بزرگ، در موقعیتی پراگماتیستی در حال تولید فضاهایی گرچه کوچک و محدود، ‌اما در عوض «آزاد» و «امن» برای خود هستند. «کلونی‌»هایی جدا از «دیگران». فضاهایی که نوعاً‌ با سبک زندگی، مصرف و زندگی روزمره‌‌شان مرتبط است.

حملهء مردم به معممین و ترس مقامات!

نوشین ثابتی

مشاهده روز افزون خشونت ها و درگیری های خیابانی به تنهایی کافی ست که به شدت عصبیت افراد جامعه پی برد. محرومیت، نا امیدی و دلسردی، فقر و بیکاری، اعتیاد و بی عدالتی های اجتماعی و دها درد دیگر عامل فشارهای روز افزون عصبی است که امان مردم را بریده. مشکل افسردگی و اضطراب، خفیف ترین بیماریی است که در ایران تقریباً همه گیر شده. بسیاری از مردم با استفاده از داروهایی که بدون نسخه و با مخارج زیاد بدست می آورند، سعی دارند به نوعی بدبختی ها را تحمل و به زندگی ادامه دهند. در چنین موقعیتی آخوند بیسواد، بیکار و مفت خوار که هیچ درکی از درد جامعه ندارد، به مردم امر و نهی و توهین می کند! اینها همان دلایل جرقه است.

آثارِ رحمانیتِ یک آیه:

شاپوربختیار و فریدون فرخزاد

مسعود نقره کار

پانزدهم مرداد (ششم آگوست) بیست و ششمین سالگشت ترور سبعانۀ شاپور بختیار و همراه وی، سروش کتیبه، و شانزدهم مرداد (هفتم اگوست) بیست و پنجمین سالگشت ترور وحشیانهء فریدون فرخزاد است. این یادداشت و نامِ برخی از ترور شدگان، در گرامیداشتِ یاد و خاطرۀ ماندگارِ شاپور بختیار و فریدون فرخزاد، و قربانیان تروریسم حکومت اسلامی در خارج از کشور منتشر می شود.

دربارهء تحریم سپاه از جانب امريکا

حسن اعتمادی، دبيرکل حزب سکولار دموکرات ایرانیان

پرسشگر: پایگاه خبری امروزنما

طبیعتاً این تحریم ها بر روی اقتصاد ایران اثر سوء خواهد گذاشت و مسلماً تحریم های جدید اقتصاد ایران را متزلزل تر از آن چیزی که هست خواهد کرد، منتها باید ببینیم و بدانیم که عامل اصلی این تنزل در رابطه با اقتصاد کشور، در رابطه با ورشکستگی که قطعاً به اقتصاد ایران تحمیل خواهد شد، حکومت اسلامی ایران است. صرف نظر از این که ایجاد فشار اقتصادی جدید، در اثر ادامهء تحریم ها، چه تاثیری در زندگی مردم خواهد داشت، مردم باید یادشان باشد، که عامل اصلی چنین بحرانی چه کسانی هستند.

امیدهای واهی برخی ایرانیان به آمریکا

سام قندچی

برای آمریکا جریان اسلامی خوب و بد، همچنان در خاورمیانه مطرح است و مثلاً عربستان سعودی اسلامگرایی خوب است و داعش اسلامگرایی بد است، و این تصور که آمریکا با سکولار دموکرات ها در خاورمیانه سمت گیری کند واقعیت حاضر نیست و پیشتر هم این موضوع مفصل بحث شده است. در نتیجه حتی وقتی دربارهء برنامه های صدای آمریکا، بحث و اعتراض می کنیم براساس اوهام نیست و خودمان هم می دانیم که آمریکا آنچه را در چارچوب منافع اش و یا تصورش از منافع اش است، به عمل می گذارد،

غولی به نام بیکاری

تحليلی از کيهان لندن

جامعه‌ای که زمامداران‌اش، آنهایی نباشند که باید باشند، یعنی افراد کارشناس و شایسته و خدمتگزار ملت و مملکت، آن‌وقت در جامعه نیز هیچ کس آنجایی که باید باشد نیست. مرزها، نه تنها در مدیریت و اشتغال، بلکه در عرصه‌ی جنایت و تبهکاری نیز به هم می‌ریزد. البته بخشی از این جامعه تلاش می‌کند مانند بندبازان، با مهارت، روی طناب باریکی که پیش پای‌اش هست راه برود تا به دو سو، یکی گنداب حکومت و وابستگانش، و دیگری مرداب تبهکاری‌های اجتماعی، پرتاب نشود.  در این میان جای تبلیغ این موضوع که حقوق بشر فقط آزادی بیان و عقیده و فعالیت سیاسی و صنفی نیست، خالی است. آن هم در جایی که حقوق اولیه‌ی بشر، از جمله مسکن و کار، پا در هواست!

000000000000000000000000