تاريخ انتشار اين شماره:

دوشنبه 11 و سه شنبه 12 تيرماه 1397

 2 و 3 ماه ژوئيه 2018

آرشيو تاريخی صفحات اول سايت

جستجو در سايت جنبش

پيوند به سايت های ديگر

برنامه مهستان

در يکشنبه ای که گذشت:

اول جولای 2018

فايل تصويری       فايل صوتی

 بخش اول:

سکولار دموکراسی و جرم سياسی

سخنران: دکتر نيره انصاری

مدير نشست: سپيده قياسوند

بخش دوم:

نقش تبعيض در بحران های اجتماعی

سخنران: هلمند اربابی

مدير نشست: فرشيد نصراللهی

پخش زندهء نشست عمومی مهستان

هر يکشنبه

8:30 شب تهران

6 عصر اروپای مرکزی

9 صبح کاليفرنيا

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن و

رسانه های اجتماعی مهستان

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 اين تاريخ را يادداشت کنيد!

22 و 23 سپتامبر2018 - فرانکفورت

ششمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

اطلاعات بيشتر در همين هفته

کاری از عباس گودرزی◄

پاسخ پرشور ایرانیان داخل وخارج به تقاضای دولت

حسن روحانی و ممد باقر بدبخت از ایرانیان مقیم خارج و هموطنان داخلی خواسته اند دارایی های خود، اعم از دلار و یورو و طلا را، دو دستی و با پای خود آورده و تحویل دولت بدهند. خبرها نشان می دهند از لحظه ای که حاجی حسن و ممد باقر از ایرانیان مقیم خارج خواستار انتقال دارایی هایشان به داخل شده اند صف های طویلی در ایالت های مختلف آمریکا و شهرهای مختلف کشورهای اروپایی جلوی دفاتر فروش بلیط هواپیما به مقصد ایران تشکیل شده و ایرانیان مقیم خارج شب ها جلوی دفاتر فروش بلیط به مقصد ایران می خوابند و نوبت می گیرند. در داخل هم مردم برای تقدیم طلا و ارز و دارایی های خود صف های طویلی جلوی محل های دریافت کمک های مردمی تشکیل شده است. البته شایان ذکر است که، بعلت برخی ملاحظات شرعی و حقوقی و بين المللی، این تقاضا شامل برادران رئیس جمهور و معاون وی و خانواده مدیران و آقازاده های مقیم خارج، که صدها میلیارد دلار در حساب های خود دارند، نمی شود.

آلترناتيو چه شد؟

پوريا حسنی - تهران

آقای نوری علا گرامی؛ من همیشه از شما می شنیدم که می گفتید: «از این نگرانم که آن روز به خصوص و مهم فرا برسد و آلترناتیو تشکیل نشده باشد و چیزی نداشته باشیم که به مردم ایران ارائه دهیم». خیلی فکر کرده ام و می بينم که «آن روز به خصوص» همین زمانی ست که در آن هستیم. در واقع الان بایستی آن آلترناتیو تشکیل می شد و در حال ارائهء استراتژی، و همین طور برنامه هایی در خصوص فردای ایران، می بود؛ چرا که به نظر من در ماه های آینده اعتصاب ها و شورش ها سر بیرون می آورند و اگر از قبل به مردم حرفی، امیدی، قولی و اعتمادی داده نشود، مردم بیرون می آیند و در شعارهایشان می گویند این رژیم را نمی خواهند اما نمی گويند و نمی توانند بگويند که چه چیزی می خواهند! اگر به شعارهای اخیر دقت کنید می بیند که همهء شعارها در نفی حکومت اسلامی است اما اینکه چه چیزی می خواهند، در شعارها نیست. آلترناتیو الان باید شکل بگیرد تا مردم در آینده بگویند که چه چیزی را می خواهند .به نظر من، باید سکولار دموکرات ها کاری کنند و هرچه زودتر آن آلترناتیو شکل بگیرد - حتی با جمعیت کم و با تعداد کم احزاب سیاسی.  برایتان آرزوی سلامت و موفقیت دارم .۞

يک پديدهء خارق العاده!

آيا می دانيد که در امريکا يک «کنگرهء ايرانيان» هم وجود دارد که در درون خود دارای يک «مجلس سنا» هم هست و اگرچه سناتورهايش را نمی شناسطم اما صدای امريکا رئيس اين مجلس سنا را معرفی کرده است، مجلسی که کنفرانس خود را در محل کنگرهء امريکا تشکيل می دهد و صدای امريکا هم خبرش را با تفصيل پخش می کند؟ بفرمائيد، تماشا کنيد!

آيا جبهه ملی به نجات حکومت اسلامی برخاسته است؟

اخيراً جبههء ملی ايران و مهستان وابسته به آن پيشنهاداتی را برای خنثی کردن اقدامات دولت امريکا در راستای آسيب رسانی به قدرت اقتصادی حکومت اسلامی، که هدف اصلی ترحيم های در حال بازگشت در پی خروج از قرارداد موسوم به «برجام» است، منتشر کرده و مدعی شده است که دولت حسن روحانی با اجرای اين پطشنهادات می تواند از عوارض خطرناک تحريم های در راه آسوده شود. اين اقدام جبههء ملی ايران در محافل مختلف اپوزيسيون انحلال طلب با حرت و جا خوردگی روبرو شده و خاطرهء همکاری های اين جبهه با خمينی و دولت موقت بازرگان را زنده کرده استو برای خواندن اين پيشنهادات به سايت اين جبهه مراجعه کنيد.

اعتراض صنفی با شعارهای سیاسی؟

و تلاش رسانه‌های امنیتی برای آماده‌سازی سرکوب

کسبهء بازار تهران صبح روز دوشنبه چهارم تیر در اعتراض به گرانی‌های اخیر اعتصاب کردند. آنها با بستن مغازه‌های خود همراه با شماری از معترضان در میدان بهارستان دست به تجمع زدند. تجمع‌ها در اطراف میدان بهارستان، بازار تهران، خیابان لاله‌زار، خیابان سرچشمه و مناطق دیگر برگزار شده است. خبرگزاری ایرنا عکس‌هایی را که گفته می‌شود با موبایل گرفته شده و توسط شهروندخبرنگاران ارسال شده را منتشر کرده است. همين گزارش‌ها می گويند که شعارهای داده شده محدود به مطالبات صنفی نبوده و شعارهایی نيز علیه نظام سر داده شده است. همچنين در رسانه‌هایی  که آشکارا به محافل نظامی و امنیتی وابسته‌اند گرایش روشنی دیده می‌شود برای آنکه حرکت‌های اعتراضی به صورت خرابکاری و اغتشاش نمایانده شود. تصویرهایی که خبرگزاری‌هایی چون “تسنیم” مخابره کرده‌اند، صحنه‌های تخریب و آتش زدن هستند. آنها به جای جمعیت معترض ماشین و موتور سوخته به نمایش می‌گذارند. هدف فضاسازی برای سرکوب بیشتر است. (منبع)

چشم‌اندازی برای حفظ برجام وجود ندارد!

عباس عراقچی

عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران و از اعضای تیم مذاکره کننده ایران با گروه پنج به اضافهء يک، که هفتهء گذشته در دومین همایش همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی ایران و اروپا در محل اتحادیه اروپا در بلژیک شرکت داشت، در مصاحبه با شبکه یورونیوز گفت: «برجام در آی‌سی‌یو است چرا که مهم‌ترین نقطه تعادل خود را از دست داده است. نقطهء تعادل آن خروج آمریکا از برجام است. حال اگر اروپا و دیگر امضاکنندگان برجام می‌خواهند این توافق هسته‌ای را حفظ کنند باید فداکاری بیشتر کنند و خصوصاً عدم حضور آمریکا و تحریم‌های دوباره این کشور علیه ایران را جبران کنند... آنچه برای ما اهمیت دارد حضور و ماندگاری شرکت‌های اروپایی در ایران است. آنچه برای ما اهمیت دارد فروش نفت خام است. ما می‌خواهیم که پول‌ها به راحتی به حساب ما واریز شود. باید یک ارتباط بین بانکی بین ما و اروپا باشد...» (منبع)

تهديد بی اثر!

حمیدرضا رحیمی

* صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه ایران: "این اقدامات خیانت به مردم و خیانت به نظام است و ما به هیچ عنوان کوتاه نیامده و با این افراد برخورد می‌کنیم و هشدار می‌دهیم که این کار به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور مجازات سنگینی دارد و اگر مصداق افساد فی‌الارض باشد اعدام برایشان در نظر می‌گیریم و هیچ کوتاهی هم در اجرای قانون نخواهیم داشت."

* فدوی: مراتب به آگاهی ملت در بند رسید، بعدالتحیه والسلام، گفتند: "چشم، لکن  احوط آن است که شما هم متقابلاً، ضمن در آوردن دلار ها از گوش تان، به یکی دو نکتهء توجه کنید: ...

ورود انتقاد از روسیه

به "حوزهء قدسی" سیاست خارجی ایران

گزارش صدای آلمان

سیاست‌های نفتی روسیه و اقدامات این کشور در سوریه بار دیگر بحث "نگاه به شرق" را داغ کرده است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار "بازبینی" سیاست خارجی جمهوری اسلامی شده است. به گفته او ایران بارها "بازیچه"ی روسیه شده است... روسیه که بسیاری از اصول‌گرایان به حمایت ‌های او از جمهوری اسلامی چشم دوخته‌اند، در جریان بحث‌های اخیر کشورهای صادرکننده نفت، در برابر ایران و در کنار عربستان سعودی، از افزایش تولید نفت حمایت کرد. به گزارش شبکه خبری "راشا تودی"، طبق توافق اوپک و کشورهای غیر عضو صادرکننده نفت قرار است که آنها به‌رغم مخالفت ایران، روزانه یک میلیون بشکه دیگر به بازار عرضه کنند. همچنین گزارش شده است که روسیه بر افزایش تولید یک‌ونیم میلیون بشکه نفت اضافه در روز اصرار دارد.

پوتین و اسد ما را قربانی می‌کنند

گزارش بی.بی.سی از سخنان بهروز بنیادی

بهروز بنیادی در یک نطق علنی در صحن مجلس از نزدیکی روسیه و سوریه انتقاد کرده و گفته است: "امروز شاهد این هستیم که با تمام وقاحت (بشار) اسد (رئیس جمهور سوریه) وزنهء همنوایی خود با (ولادیمیر) پوتین (رئیس جمهور روسیه) را سنگین تر کرده و حتی حضور شهیدان مدافع حرم را در سوریه کمرنگ و بعضا کتمان می‌کند". آقای بنیادی افزود: "دور نیست که این دو مهره سیاسی، ما را در راه منافع خود و بزودی برای (بنیامین) نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) و (دونالد) ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) قربانی کنند".

چه زمانی آمریکا به ایران حمله خواهد کرد؟

فاضل غیبی

این گازانبری که گروهی بزرگ از ایرانیان را گرفتار کرده از کجا ناشی شده و چگونه آنان را از مبارزه برای برکناری رژیمی که روز به روز اوضاع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایران را وخیم‌تر می کند، باز می‌دارد؟ نیازی به توضیح نیست و همه‌ء ایراندوستان و حتی شماری از حکومتگران نیز در این هم‌رأی هستند که بحران و ورشکستگی فراگیر و همه جانبه‌ی ایران امری واقعی است و ناشی از ناتوانی حکومتی که از همان ابتدا منافع ملی را در برابر منافع اسلام‌گستر خود قربانی کرده است. بنابراین یک طرف گازانبر، یعنی نابودی ایران خطری واقعی است. از این رو باید به طرف دیگر  نظر کرد و دید که خطر حمله‌ء آمریکا چقدر واقعی است؟

جام جهانی و پرچم

داود سپهر

هر چهار سال یک بار که مسابقات فوتبال جام جهانی شروع می  شود، در کشورهای مختلف و در بعضی چهار راه ها در شهرهای آن کشورها، دست فروشان شروع به فروش پرچم، در مورد کشورهایی  که در جام جهانی شرکت کرده اند، می نمایند. در هزار و نهصد و هفتاد و هشت که تیم ایران برای اولین بار، و تنها تیم شرکت کننده از آسیا در جام جهانی آرژانتین بود، فقط شانزده کشور در بازی ها شرکت داشتند، و شانزده پرچم وجود داشت که پرچم ایران هم پرچم سه رنگ شیر و خورشید نشان بود... چهل سال بعد از آن، یعنی در سال دو هزار و هیجده، تعداد تیم های شرکت کننده به سی و دو رسیده است و باید سی و دو پرچم برای سی و دو کشور در سر چهار راه ها برای فروش به مشتریان عرضه شود، ولی می بینیم که سی و پنج پرچم برای فروش به چشم می خورد. سی و یک تیم شرکت کننده در بازی ها دارای سی و یک پرچم در مجموع هستند و طرفداران تیمی که با نام ایران شرکت کرده است دارای چهار پرچم برای نمایش بر روی اتومبیل ها و در کشورهای مختلف است. از اين قرار:...

انقلاب اسلامی ايران و شکست اپوزيسيون ترکیه

علی‌رضا اردبیلی

«انقلاب اسلامی» به معنی آنچه در ایران اتفاق افتاد، یعنی وارد شدن به یک ماجراجویی از طریق دل دادن به وعده‌هایی که فریب بودن آنها را هر آدم عاقلی می‌تواند حدس بزند، در انتخابات اخير ترکيه شکست خورد. ترکیه نیازمند فکری جدید برای پیشرفت و تیمی معتبر برای عملی کردن آن فکر است. این فکر جدید می‌تواند از میان احزاب و سیاسیون فعلی باشد یا از جایی دیگر کپی برداری شود اما تیمی که بتواند آن را اجرایی کند، بایستی ابتدا اعتماد رأی دهندگان را کسب کند. در این ایستگاه کنترل است که صلاحیت تیم مدعی، بر اساس گذشته مدعیان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

اعلاميهء مشترک دو حزب « سراسری » ايران در مورد

سخنان مسئول اجرائی «حزب دموکرات کردستان ايران»

هموطنان ارجمند! کميتهء مشترک «حزب مشروطهء ايران (ليبرال دموکرات)» و « حزب سکولار دموکرات ايرانيان»، که در راستای هماهنگ سازی فعاليت های دو حزب در مبازه با حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، و نيز خنثی کردن اقدامات تجزيه طلبانه عليه تماميت ارضی کشور و يکپارچگی ملت ايران، بوجود آمده است، وطيفهء خود می داند که نکات زير را در مورد مطالب خطرناکی، که با خيانت سر راست به کشور و ملت ايران پهلو می زند، و آقای مصطفی هجری در گزارش مختصر خود دربارهء مذاکرات شان با وزارتخاجه امريکا مطرح ساخته اند به اطلاع شما برساند...

چرا سکولار دموکراسی پادزهر تجزيه طلبی است؟

اسماعيل نوری علا

منطق ما سکولار دموکرات ها، قبل از هر چيز، بر دو پايهء مفهومی ظاهراً متضاد استوار است: کثرت و وحدت درونی يک ملت؛ و بيشتر به درد کسانی می خورد که با عينک واقع بينی به جامعهء ايران نگريسته و آن را در رنگارنگی و تنوع شگرف و زيبايش می بينند و، در همان حال، دريغ شان می آيد که اين تنوع و رنگارنگی از طريق اعمال زور و سرکوب از ميان برداشته شده  و جای خود را به تک رنگیِ خون زده و شرم آوری بدهد که اهل استبداد قومی و سراسری، هر دو، همواره بدان انديشيده و برای تحقق اش کوشيده اند. و اين يعنی يک «کثرت مداری» واقعی، دوست داشتنی و حفظ کردنی.

ویرانی عمدی سد دوران کوروش بزرگ

بنياد ميراث پاسارگاد

پس از چند ماه پنهان کاریِ مسئولین سازمان میراث فرهنگی بالاخره امروز فاش شد که افرادی سد دوران هخامنشی را، که در فهرست میراث ملی ایرانیان به ثبت رسیده است، به طور عمدی ویران کرده اند. این سد که به سد «بستان خانی» معروف است، در دوران فرمانروایی کوروش بزرگ ساخته شده و بر روی شاخه ای از رود پلوار، در نزدیکی پاسارگاد قرار دارد. باستانشناسان معتقدند که این اثر منحصر به فرد گذشته از قدمت تاریخی نشاندهندهء بخشی از سیستم مهندسی هدایت و مدیریت پیشرفتهء آب در آن زمان بوده است؛ همان مهندسی و مدیریتی که ایران ما در دوران حکومت اسلامی، به دلیل ناتوانی، بی توجهی، و سودجویی های گردانندگان حکومتی، فاقد آن است.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا