آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

 

 

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

بخش دوم:

نحوهء نامزدی داوطلبان عضويت

در شورای مديريت مهستان

و بررسی تجربه های مديران کنونی

با مديريت مشترک حسن دانشور

و ميلاد اقائی

********

پخش زندهء نشست عمومی مهستان

هر يکشنبه

9 صبح کاليفرنيا

(لطفاً ساعت محل خود را

با اين ساعت تطبيق دهيد)

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن و

رسانه های اجتماعی مهستان

********

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

جمعه 11 تا يک شنبه 13 آبان 1397 - 2 تا 4 نوامبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

سايت مهستان            آرشيو يکشنبه های مهستان          برنامهء «رمز پيروزی»

پيمان نامهء عصر نو         سايت کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

حزب سکولار دموکرت ايرانيان         نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

راه حل عاقلانه

حمیدرضا رحیمی

تا آنجا که فدویِ منتظرالظهور بیاد می آورد، برادران قرار بود که نفت را سر سفرهء مردم بیاورند لکن پنداری دیگر پشیمان شده اند و بنا دارند بجای نفت، نوشابه بدهند!.. فدوی قاصم الجبارين را شدیداً گواه می گيرد و اگر نمی پذیرید، روح پُر فتوح حضرت امام (ل) را علاوه، و اگر باز هم باورتان نمی شود، پُرستات مقام معظم رهبری (ضپ) را نیز برای محکم کاری ضميمه می کند، که مطلب فوق ساخته و پرداختهء او نيست و خود ِجنس است؛ اصلاً این هم سند منگوله دارش: «کارگران این کارخانه به جای دستمزد، "نوشابه" می‌گیرند!» خبر آنلاین. اما اين راه حل به همينجا ختم نمی شود...

علیه تشدید فضای امنیتی

و خطر بازتولید قتل های زنجیره ای!

حزب چپ ایران ( فدائیان خلق)

سازمان های جبهه ملی در خارج از کشور

اتحاد جمهوری خواهان ایران

همبستگی جمهوری خواهان ایران

ما سازمان ها و احزاب جمهوری خواه دمکرات و عرفی  تاکید می کنیم که بهبود وضعیت حقوق بشر نیازمند تلاش ها و فعالیت های جنبشی و سازمان یافته‌ی مدافعان حقوق بشر و نیروهای معترض به وضع موجود است تا با ایجاد فشار اجتماعی دستگاه سرکوب را وادار به عقب نشینی بکنند. دولت اعتدال هم نشان داده است که علیرغم ادعاهای خود، ظرفیتی برای حل مشکلات حقوق بشری ندارد و به تسلیم در برابر قدرت خودکامه ولایی تن داده است.

یادداشتی برای دوستان جوان

دربارهء حزبیت و نقش آقای منوچهر یزدیان

سام قندچی

یکی از برجسته ترین کارهای حزبی در این چهل سال، تأسیس حزب سکولار دموکرات ایرانیان است که اکنون دبیر کلی آن با آقای منوچهر یزدیان است. منوچهر یزدیان یکی از معدود یادگارهای دوران پیش از قتل عام شصت و هفت، و رهبری به روز است که در خاطرات سیر نمی کند و نه تنها در مورد موضوعاتی نظیر مسائل اتنیک بطور طبیعی صاحب نظری بادرایت است، بلکه یکی از با دانش ترین و با تجربه ترین ها در عرصه ساختن تشکیلات و سازمان است. افرادی نظیر او خیلی معدود باقی مانده اند و واقعاً جوانانی که در کار سیاست برای آینده ایران جدی هستند می توانند از آقای منوچهر یزدیان بیاموزند.

جنایات و مکافات: چرا اعدام سبب کاهش جرم نمی‌شود؟

معین خزائلی

باور به ویژگی بازدارندگی اعدام در عمل بدین معنی است که در صورت لغو و یا کاهش موارد اجرای آن، جامعه با موجی از موارد ارتکاب جرم و جنایت به دلیل عدم وجود عنصر بازدارنده خود (اعدام) روبه‌رو شده و هرج و مرج و ناامنی سراسر جامعه را فراخواهد گرفت. امروزه نیز با وجود اثبات نادرست بودن این ادعا -در نتیجه لغو مجازات اعدام توسط بسیاری از کشورها و عدم مواجهه‌شان با موج جرم و جنایت-، اما هنوز تعداد قابل توجهی از نظام‌های حقوقی که همچنان مجازات اعدام را در قوانین خود داشته و آن را اجرا می‌کنند، عامل «بازدارندگی» و «ترس از افزایش میزان جرم و جنایت» را از جمله علل عدم لغو این مجازات و اصرار به اجرای آن عنوان کرده و تبلیغات خود را نیز معطوف به گسترش این دیدگاه در جامعه می‌کنند.

پيرامون ربودن هاشم خواستار

بیانیه کانون معلمان ایران در تبعید

اگر رژیم در هدف پلید خود نسبت به هاشم خواستار موفق شود، شکی نیست همین برنامه را که تاکنون علیه برخی از مبازران انجام داده است، این بار بطور منظم و در ابعاد وسیع تری علیه همهء نیروها و فعالان جنبش های اجتماعی عملی خواهد کرد. از این رو وظیفهء همهء انسان های آزادی خواه و نیروهای سیاسی مترقی، تشدید مبارزه علیه حکومت اسلامی و بسیج افکار عمومی جهان برای جلوگیری از توطئه های جدید رژیم علیه مبازران در داخل کشور است◄.

هاشم خواستار در بخش روانپزشکی مشهد!

آژانس ايران خبر

خانم صدیقه مالکی، همسر هاشم خواستار می گويد که سازمان اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم، آقای خواستار را بازداشت (ربوده) و بدون هیچ توضیحی او را در روز سه‌شنبه (اول آبان‌ماه) در بند بیماران ممنوع‌الملاقات بخش روانپزشکی مشهد بیمارستان ابن سینا مشهد که مخصوص اختلالات و ناهنجاری‌های روانی است بستری کرده‌اند.

ماموران امنیتی عربستان از کاربرد واجبی غافلند!

جمال قاشقچی روزنامه نگار مستقل و آزاد اندیش از مخالفان جدی جنایات محمد بن سلمان در یمن بود و در موضوع اختلافات عربستان با قطر از قطر حمایت می کرد. ماجرای اسفبار شکنجه و قطعه قطعه کردن اين روزنامه نگار آزاد اندیش و مخالف رژیم قرون وسطایی عربستان صهیونیستی از ابعاد مختلف قابل غور و بررسی می باشد. اول اینکه معلوم شد تلویزیون های فارسی زبان ماهواره ای به اصطلاح اوپوزیسیون خارج نشین بیشتر از سازمان های اطلاعاتی ترکیه که ترور قاشقچی در خاک کشورشان اتفاق افتاده از پشت پرده ماجرا مطلع هستند و ریز ماجرا را می دانند!

همهء شرایط فروپاشی وجود دارد!

گفتگو با: کورش زعیم

گفنگوگر: فيروزهء رمضان زاده

نظام‌های ایدئولوژیک مانند شوروی و نظام کنونی ما چون برای همه چیز راه حل ندارند نمی‌توانند به دروغ و فریب متوسل نشوند. از آنجا که این نظام‌ها بسیار بسته هستند، دروغ، برای حفظ کنترل، حاکم می‌شود، فساد رشد می‌کند، سلسله مراتب برای ایجاد امنیت شخصی در هم تنیده می‌شود، خودی و ناخودی به وجود می‌آید و سطح فساد و غارتگری، پلکانی بالا می‌رود زیرا اعمال شان از دید مردم پنهان است. امروز شرایط بحران سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارجی در کشور ما بسیار بدتر از شوروی زمان فروپاشی است. بسیاری از سردمداران کشوری و لشکری مست نادانی خود شب‌ها دعا می‌کنند روزها دروغ می‌گویند.

افزایش احتمال «شورش» مردم

گزارش دویچه وله

با وجود گذشت قریب به چهل سال از انقلاب بهمن پنجاه و هفت و وعده‌های رهبران حکومت و رؤسای دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی مبنی بر ایجاد رفاه عمومی، جامعه ایران کماکان و بیش از پیش دست به گریبان فقر و عمیق‌تر شدن روزافزون شکاف‌های طبقاتی است. همین معضل موضوع نشستی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با حضور کارشناسان این حوزه بود. به گفته برخی کارشناسان، افزایش فقر احتمال "شورش" مردم را بیشتر خواهد کرد. برخی دیگر نیز از لزوم تغییر رابطه دولت و مردم سخن گفتند. یک سوم جمعیت ایران دچار "فقر مطلق" هستند.

دومين هفتهء آبان؛

هنگام ملی گرایی یا هفته پادشاهی خواهی؟

مازيار کاشی

جنبش سکولار دموکراسی، که همزمان با صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران با کمک مالی عده ای از هواداران اولین کنگره خود را بوجود آورد، اکنون، سال ها بعد، در یک پیوند سیاسی با حزب مشروطه در موارد مختلف و بزنگاه های سیاسی بیانیه های مشترکی داده اند. اما مهمترین موضوعی که در این یادداشت مورد تاکید قرار گرفته است واکنش اين جنبش به هفتم آبان در پاسارگاد است.

همراه با يادداشت های اسماعيل نوری علا

فرشگرد بايد پاسخ بدهد!

مطلبی در سايت بالاترين

خوب به اين عکس نگاه کنید. چند تا قهوه روی میز هست؟

 اصلا مهم نیست من خودم حساب کرده ام. فرشگردی ها به اضافه شاهزاده رضا پهلوی و محافظان و همراهان و آبدارچی شان تقریبا سی چهل نفر میشوند. حالا شما بگو اصلا پنجاه نفر! اینها پنجاه تا قهوه از استارباکس سفارش داده اند. قیمت هرکدامش چقدر است؟ دو دلار و نود و پنج. حالا شما اصلا بگو پنج دلار! پنج دلار را ضربدر پنچاه بکنی چقدر میشه؟ میکند بعبارتی دويست و پنجاه دلار. حالا گٍردش میکنیم شما اصلا بگو هزار دلار. خب، حالا فرشگرد باید برای من بعنوان نماینده ملت ایران شفاف سازی کند که این حجم از ارز را از کجا آورده؟ آیا ارز جهانگیری بوده یا ارز شناور و یا ارز شناگر؟ بعد باید خیلی واضح بگویند منشا این پول کدام کشور همسایه بوده که خاشقچی را با اره برید؟ سپس باید جزئیات نوع قهوه را بصورت شفاف توضیح بدهند. آیا قهوه تلخ بوده یا دبل دبل بوده؟ چند تا شکر و چقدر شیر داشته؟ اصلا هدفشان از خوردن قهوه چه بوده؟ چرا چای لاهیجان نخوردند که لااقل حمایت از تولیدات داخلی باشد؟ مگر مقام معظم امسال را سال حمایت از کالای ایرانی اعلام نفرموده بودند؟ شما که هنوز به قدرت نرسیده اید اینقدر قهوه میخورید وای بحال زمانی که به قدرت برسید

حکومت اسلامی، قدرت سیاسی - دینیِ پاتولوژیک

جلال ایجادی

با توجه به ساختار هرم متمرکز قدرت سیاسی و مشخصه استبدادی و فردی آن، هیچ ارگانی از حکومت بطرز عادی عمل نمی کند و بعلاوه مجموعه ماشین حکومتی در مدار بحرانی همه جانبه است. این حکومت، خود را دارای ایدئولوژی دینی برتر اعلام کرد و به مردم بهشت را وعده داد. ولی در تجربهء انسانی و اجتماعی، بسیاری دریافتند که ایدئولوژی دینی رژیم جنایتکارانه و تبعیض گراست. حکومت خشونت رسمی خود را «قانونی» و «مقدس» و «الهی» نشان داده و هرگونه تجاوزی را موجه معرفی می نماید.

یادمان هویت ملی مبتنی بر اصول

(نگاهی به کتاب جديد فوکوياما)

جواد کاشی

فوکویاما همه را به احیای هویت ملی مبتنی بر اصول فرا می خواند. بعقيدهء او «ملی‌گرایی که بر انگاره‌های عصر روشنگری ظهور کرد، مبتنی بر باورهای نژادی و قومی نبود، بلکه بر منظومه‌ای از آراء اصولی عصر روشنگری نظیر آزادی و برابری انسانی استوار بود. اگرچه بعدها بسیاری از امواج ملی‌گرایی به باورهای نژادی درآمیختند، اما پیوند میان ملی‌گرایی و باورهای نژادی و قومیتی لزوماً در سرشت ملی گرایی نهفته نیست. فوکویاما، هم لیبرال‌ها و هم چپ‌ها را فرامی‌خواند تا برای نجات ارزش‌های عصر روشنگری، پرچم آن سنخ از ملی گرایی را برافرازند و در مقابل سیاست‌های هویت دنیای امروز مقاومت کنند.

شايد برای ترانه ای...

افشين بابازاده

چهره ات را نگاه مى كنند / تا زير باران / در اشك غوطه زند. // لبانت را به سخن مى آورند / تا كاغذها از سپيدى رها شوند / نوشتن بياموزند / تيرگى جوهر را بچشند / و واژه ها را ببينند.// اما تو برايشان / از رؤيائی که در سينه داری می گويى / از سر ريز شدن / براى بودن / و برای خواندنِ آن تنها ترانه اى / که پايان نمی پذيرد.

ترس و توسعه ‌نیافتگی

محمود سریع‌القلم

اینکه افراد تا چه میزان نگران پیامدهای فعالیت‌های خود هستند به همان میزان کمتر برای نو آوری فکر می‌کنند و سازماندهی می‌کنند. شهرداری لس‌آنجلس هم به عزاداران عاشورا اجازه داد در مرکز شهر مراسم خود را برگزار کنند و هم به حامیان پادشاه باستانی ایران، کوروش. چرا هر دو نوع سازماندهی آزادی دارند؟ چون سیستمی وجود دارد که هراسی از سازماندهی‌های متفاوت ندارد.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6