تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 20 تا يکشنبه 22 تیر 1399 -  10 تا 12 ژوئيه 2020

اعلاميهء جنبش در مورد قرارداد 25 سالهء رژيم اسلامی با چين

لغزش تایپی!

حميدرضا رحيمی

فدوی در جریان رسیدگی به عریضهء زیر، دچار لغزش شد که ضمن پوزش، اصلاح می شود:
*يک شهروند: ضمن تبریک هفتهء قوهء قضائبه، از اقدامات آیت‌الله رئیسی و قضات و کارکنان امور قصابی و شوراهای حل اختلاف که در باز کردن گره مشکلات قصابی مردم تلاش می‌کنند تشکر می‌کنم.
اصلاح: خدا بگویم این تایپیست سر به هوای ما را چه کند که همه جای فدوی را با شاخ گاو، مُدّ ظله العالی، در می اندازد. لطفاً پس از مطالعه، لغزش تایپی «قصابی و قصابیه» را به «قضائی و قضائیه» اصلاح فرمائید، ممنون. اجرتان با گربهء مرتضاعلی(ع)

تاراج اصلی منابع ارزی ایران در کجا اتفاق می‌افتد؟

فریدون خاوند

با تلاش گسترده نمایندگان جامعه مدنی ایران، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های فارسی‌زبان برون‌مرزی، و نهاد‌های بین‌المللی، ابعادی از فساد ریشه‌دوانده در تاروپود جمهوری اسلامی از پرده بیرون افتاده و بخش مهمی از افکار عمومی با شماری از مظاهر گوناگون رانت‌خواری در دیوان‌سالاری حکومتی و انبوه بنگاه‌های تولیدی وابسته به بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی کم‌وبیش آشنا شده است. با این‌همه، بعضی از سرچشمه‌های اصلی فساد در نظام سیاسی و اقتصادی ایران همچنان پنهان مانده و یا چندوچون عملکرد آن‌ها برای طیف گسترده‌ای از افکار عمومی هنوز در هاله‌ای از ابهام است.

توافق راهبردی نو استعماری چین و ایران

م- روغنی

بتازگی جزئیاتی از تصویب قرار داد راهبردی ایران و چین در هیآت دولت در رسانه‌های گروهی انتشار یافته است... اهمیت ایران برای چین در چهار چوب برنامه “ابتکار جاده کمربندی” قابل سنجش است که مهمترین کشور اتصال دهنده آسیا به اروپا در ارتباط با گسترش تجارت چین در جهان و تامین کننده انرژی مورد نیاز این کشور مطرح می‌گردد. در قرارداد مزبور چین در برابر امتیازات زیر، حاضر به سرمایه گذاری در ایران شده است که قرار است برخی از جزئیات آن پنهان باقی بماند.

ایران را اعتراض فراگرفته

گزارش ایران اينترنشنال

اين روزها موج دیگری از اعتراضات کارگران، کارمندان، بازنشستگان، مالباختگان و دانشجویان، سراسر ایران را، از کارگران هفت تپه و هرمز گان و کوت عبدالله گرفته تا کارکنان مخابرات و نفت و گاز و بانک ها، و از جنوب تا مرکز فراگرفته است.

نگاهی به کتاب «جنگ محرمانه با ايران»

گزارشی از بيژن آتشين جان

رونن برگمان، گزارشگر برجسته و تحلیلگر امور اطلاعاتی اسرائیل، تاریخ طولانی حملات تروریستی مورد حمایت ایران را دنبال کرده و برای اولین بار بسیاری از عملیات مخفی علیه شبکهء تروریستی ایران را فاش کرده است؛ از جمله می توان به افشای جزئیات مربوط به همکاری بین موساد، سیا و اف.ب. آی، استفاده از ابزارهای جاسوسی فوق العاده پیشرفته برای نفوذ و آسیب رساندن به رژيم اسلامی، و  استخدام یک مامور بلند پایهء سازمان اطلاعات ایران اشاره کرد.

چرا سکولاريسم؟

گفتگوی ف.م. سخن با اسماعيل نوری علا

نهمين پادکست سکولار دموکرات ها در دورهء دوم

اعتراف های اجباری و تواب سازی

آرشيو پادکست ها

با نگاه آینده نگر به چپ و راست

در جریان های سکولار دموکرات

گفتگو با محمود ابطحی

دربرنامهء تلويزيون ميهن بمديریت سعید بهبهانی

هیچ کس ناموس هیچ کس نیست!

فاضل غیبی

اگر بپرسیم، دو سه نمونه قتل‌های ناموسی چه ربطی به اوضاع کلی کشور دارد، پاسخ این است که آنها نه فقط رویدادهایی اتفاقی، بلکه با توجه به توحش به نمایش  گذاشته شده،  سقوط مدنی و اخلاقی جامعۀ ایران را نشانه گذاری می‌کنند و برای درک آن کافی نیست، فقط انگشت اتهام را به سوی وحشیگری و فساد ملایان حکومتگر بگیریم، بلکه باید در پی روندهایی در دوران معاصر ایران بود، که سبب سقوط مدنی ایران در دو سدۀ گذشته شدند.

بحث درباره «قتل‌های ناموسی» ممنوع!

فهیمه خضر حیدری

سازمان نظام روان‌‌شناسی و سازمان بهزیستی دور تازه‌ای از فشار را بر روان‌شناسان، مشاوران خانواده و روان ‌درمانگران آغاز کرده‌اند. روان ‌شناسان و مشاورانی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، اگر از هشتگ‌هایی مثل غیرت، ناموس، مردسالاری، قتل ناموسی و زن‌کشی استفاده کنند، از سوی بهزیستی و سازمان نظام روان‌شناسی اخطار می‌گیرند.

چتر امنیتی؟!

آنچه آیت‌الله‌های «سیاه» از‌ «زردهای سرخ» می‌خواهند!

در محافل سیاسی مطرح شده که مفاد تازه‌ای که جمهوری اسلامی به قرارداد بیست و پنج ساله با چینی‌ها اضافه کرده مرتبط با مسائل امنیتی است. دکتر محسن شریعتی‌نیا تحلیلگر مسائل ایران و استاد دانشگاه در مقاله‌ای در روزنامه «دنیای اقتصاد» می‌نویسد: «فضای سیاست داخلی در مورد تعامل با چین به شدت قطبی شده تا جایی که بنیانگذاران نگاه به شرق هم در مورد این سند هشدار می‌دهند. مهم‌تر آنکه چرخه‌های انتخاباتی در ایران بالقوه می‌تواند طومار هر اتحادی را در هم بپیچد».

جزئیات توافق مخفیانۀ نظامی و اقتصادی ایران و چین

گزارش ناصر اعتمادی

سایمون واتکینس، نویسنده و خبرنگار اقتصادی انگلیسی، به نقل از منابع آگاه در ایران، مفاد مخفیانۀ قرارداد بیست و پنج سالۀ جمهوری اسلامی ایران را با چین در زمینه های نفتی و به ویژه نظامی و اطلاعاتی فاش کرده است. تحلیلگر انگلیسی گفته است که هفتۀ گذشته علی خامنه ای با پیشنهاد فرماندهان سپاه پاسداران و سرویس های امنیتی سپاه مبنی بر افزودن همکاری های گستردۀ نظامی و اطلاعاتی به توافق بیست و پنج ساله موافقت کرد.

نامهء اعتراضی به رئیس جمهور چين

شورای مديريت گذار

ما در مورد محتوای این توافق نامه پیشنهادی گمانه زنی نخواهیم کرد. تنها برخورد به چگونگی روند پیدایش این قرارداد از نظر حقوق بین الملل کافی است که آن را از ابتدا از درجه اعتبار ساقط بدانیم. این حق حاکمیت مردم ایران است که بداند، خود را به چه چیزی برای یک ربع قرن متعهد می سازد. این واقعیت که ما از اطلاعات لازم و یا دانستن بخشی از فرآیند تصمیم گیری محروم نگه داشته می شویم کافی است که هرگونه تصمیم گیری حکومتی را غیرقانونی شمرده و مغایر با اعلامیهء جهانی حقوق بشر و اساسی ترین اصول میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بدانیم.

گره کور ايران

رامین پرهام (و) جواد خادم

تغییر در وضعیت کنونی دنيا، مستلزم تغییر در ایران است. و در ایران تغییری رُخ نخواهد داد، مگر با تغییر رژیم. هنرِ سیاست در این میان، همچون همیشه در سیاست، ممکن ساختنِ آن چیزی است که ضروری است. حال به هر وسیله‌ای که شده... جامعه‌ هرچه بیشتر در بافتِ خود، نسل اندر نسل، به رُشدِ اُرگانیک و منحصر بفردِ خویش، منحصر بفرد در کلِّ منطقه‌یِ غربِ آسیا، با خلاقیّتِ فرهنگی و ذاتی‌اش، دامن می‌زند و از فرقه‌ی متصلّبِ حاکم دورتر می‌شود. گسلی از این دست، یا با قاطعیت و با عقلانیّتی عملگرا پُر خواهد شد، یا با زلزله‌ای بالایِ هفت ریشتر. انتخاب میانِ این دو گزینه، پیش از آنکه در دستِ هشتگ ‌زنانِ فضایِ حرّافی ‌هایِ مجازی باشد، در دستِ سیاستمدارانی است دانا و توانا؛ سیاستمدارانی در قامت و کرامتِ سنّتِ طویلِ سیاست در سرزمینِ پارسیان.

جوانان و زمامداران جانی و بیمار

الاهه بقراط

مشکل رژيم اسلامی اما بر سر سن و سال و فرسودگی فیزیکی زمامدارانش نیست. بر سر ذهنیات بیمارگونه‌ و جنایتکارانه‌‌ی افرادیست که نه به فکر آزادی و آبادی و رفاه همگانی در این جهان بلکه درست همانطور که در ایران، هم هزار و چهار صد سال پیش و هم چها سال پیش به آن عمل کردند، متوجه غارت و تخریب و تصاحب و سلطه‌ی جهان است! این ذهنیت، دینی و مذهبی نیست! روانی و بیمار است! علی خامنه‌ای بیمار است! همانگونه که استالین و رفقایش و هیتلر و یارانش بیمار بودند!

بی عُرضه کیست؟

رامین کامران

می گویند چرا هنوز موفق به سرنگون کردن رژیم نشده اید. بسیار خوب، در این که رژیم سر پا ست بحثی نیست، ولی ببینیم داستان از چه قرار است. اول اینکه براندازی مرحلۀ آخر کار است. ولی آیا این کار تک مرحله ای ست؟ همین طوری یک هو براندازی می شود؟ یادتان رفته دفعۀ قبل چطور بود؟ فکر می کنید چون چهارتا شعار آبکی حقوق بشر و دمکراسی داده می شود، تکلیف کار روشن است؟ نه، نیست. به این دلیل نیست که اکثر قریب به اتفاق کسانی که این حرف ها را می زنند از همین سطر اول مطلب که فقط به درد مشق خط می خورد، جلوتر نمی روند.

مرکزگرایی حکومت و حاشیه ‌نشینی مردم

سعید صادقی

یکی از بحران‌های همیشگی ایرانی‌ها بحران مسکن است. امروز در شرایطی کشور در یکی از بدترین بحران‌های اقتصادی خود به سر می‌برد، مساله مسکن برای بیشتر مردم تبدیل به مساله مرگ و زندگی شده است. دولت اما تقریبا منفعل است و سیاست همیشگی «بی‌تفاوتی به بازار» را پیش گرفته است. یکی از نتایج این سیاست، بازتولید مداوم دوگانه مرکز و حاشیه در سطح کشور و شهرهای مختلف آن است، دوگانه‌ای که فقط منحصر به مساله مسکن نیست و در تمامی سیاست‌های کلی نظام قابل مشاهده و ردیابی است.

سرگذشت بچه هاى رضا شاهى!

جمشيد قراجه داغى

نسلى كه در سنين جوانى مصدر امور گرديد و صدها سال تغيير را در يك دوران كوتاه تجربه كرد و براى ساختن ايرانى نوين و پويا از تمام همت خود مايه گذاشت؛ نسلى كه با وجود تلاش و توانائى هاى خود ناكام ماند، چون از عمق فرسودگى فرهنگى كه مردمان اش به آن گرفتار بودند بى اطلاع ماند، و در نهايت، نسلی که بازى را به كساني كه خود عامل اصلى اين افسردگى فرهنگى بودند و هستند واگذار كرد؛ نسلى كه در ميانسالی و در اوج موفقيت حرفه اى، با دست خالى جلاى وطن كرد و در سرزمين غربت زندگى را دوباره از صفر آغاز نمود و از نو حماسه آفريد...

  اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها

به روز می شود

  سردبير: اسماعيل نوری علا

  Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

  جستجو در اين سايت

  آرشيو صفحات اول اين سايت

  پيوند به سايت های ديگر

برنامهء يکشنبهء پيش رو

22 تير 139912 ژوئیه 2020

  موضوع:

آيا جامعهء فروپاشيده مي تواند

پذيراى دموكراسی باشد؟

ميهمان:

جواد خادم - وزير دولت بختيار

مدير نشست:

اسماعيل نوری علا

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

   پيوندها:

 

  مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  نشريهء «گيتی مداری» حزب

  خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  سايت سکولاريسم نو

  شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  بيانيهء پويشگری

   اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  پيمان نامهء عصر نو

  بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ويدئوهای آموزشی

  مفاهيم اصلی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

 

HHHHHHHHHHHHH