تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392      -     تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 12 تا چهارشنبه 14 مهر 1400 -   3 تا 6 اکتبر 2021

باور به سکولاردموکراسی يعنی حکومت اسلامی اصلاح پذیر وحتی دگرگونی پذير نیست وباید آن را از بیخ وبن برانداخت

تنها راه «نجات ایران» تقویت درک ما است از مفهوم «کشور - ملت» و آنچه که «ملی» (متعلق به  ملت) است!

   اين نشريه دوشنبه ها و پنجشنبه ها به روز می شود                  سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

اصول کار سایت    جستجو در سايت

  آرشيو صفحات اول  سايت های ديگر

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

گاهنامه «گیتی مداری» منتشر شد

نشریهء تئوریک حزب سکولار دموکرات ایرانیان

پیوند در سایت حزب سکولار دموکرات ایرانیان

پيوند به سایت مهستان

آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

برنامهء مهستان در يکشنبه ای که گذشت

11 مهر 1400 - 3 اکتبر 2021

موضوع نشست:

یک سال با «پیام نوین»

فایل تصویری       فایل صوتی

سخنرانان:

نمایندگان سازمان های حامی

   

مدير جلسه: محمود ابطحی

پيوندهای جنبش:

سایت ایرانسکوپ

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست سکولار دموکرات ها

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

  ◊ ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

سه کتاب از اسماعيل نوری علا

مبانی سکولاريسم نو

سکولاريسم نو برای ايران

نحوهء سفارش و خريد

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

ترحمهء کتاب «لرد کین راس»

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

پیوند به مذاکرات روز اول همایش

احمد کسروی، چهرهء یک روشنگر

دکتر محسن بنائی

بنیاد میراث پاسارگاد در روزهای اول و دوم و سوم اکتبر 2021همایشی برای بزرگداشت احمد کسروی برگزار کرد. برای منی که بخشی از اندیشه‌ و منشَم را وامدار او هستم، بهانه‌ای زیبا شد، تا یادی از این چهرهء تنهای تاریخ روشنگری ایرانی کنم و، در اندازهء خویش، در این کار ستودنی بنیاد همراه باشم. یادکرد از کسانی چون کسروی، که هم از سوی رژیم خلافت اسلامی در ایران و هم از سوی بخشی از اپوزیسیون نادیده و ناشنیده گرفته می‌شوند، در کنار زنده کردن یاد آنها، اندیشه‌ها، آرمانها و آرزوهای آنان را نیز به نسل های جوانتر می‌شناساند و بدینگونه از پیدایش گسست های نسلی پیش‌می‌گیرد.

خاطرهء یک زایر اربعین
برگرفته از توییتر

اربعین سال ۹۵ برای زیارت رفتم عراق؛ از نجف تا کربلا رو باید پیاده می رفتیم. بین مسیر برخی از عراقی ها جلوی ما میومدن و میخواستن شب برای شام و استراحت خونه شون مهمون بشیم و اصرار زیادی هم می کردن. یک شب رو، به اصرار زیاد یکی از عراقی ها، موکب نرفتیم و رفتیم مهمونش شدیم. شب بعد از صرف شام مقداری با صاحبخونه حرف زدم. از همه جا حرف زدیم تا رسیدیم به جنگ هشت ساله. ازش پرسیدم: جنگ رو ما بردیم یا شما؟

مبارزه فرهنگی، موثرتر از مبارزه مسلحانه

برگرفته از سایت مشروطه

ضعف فرهنگی ما، یک ضعفی است که از چند قرن پیش همراه ما بوده و فجایعی مثل انقلاب ۵۷ را رقم زد. من هربار که به سالهای قبل از انقلاب برمی گردم و به آن خودکشی جمعی یک ملت فکر می کنم، به این نتیجه می رسم که محال بود جلوی وقوع آنرا گرفت. انقلاب ۵۷ یک زلزله ویرانگر بود که دیر یا زود می آمد چون ما بر روی بستر و گسل های زلزله فرهنگی بوده و هستیم.

از مصوبات فرهنگستان فدوی

حمیدرضا رحیمی

به گزارش خبرنگار فرهنگی فدوی، در سی ویکمین اجلاس "واحد واژه /معادل سازی "فرهنگستان فدوی، مراتب زیر با اکثریت آرا و اشّدِ مجازات، به تصویب رسید: «اصلاح طلب» آدم کچلی ست که به سلمانی می رود!

رونوشت: دبیرخانهء فرهنگستان.

بفرموده، چنانچه اعتراضی از اُمّت رسید، پاسخ اش این است: از "دراز آویز زینتیِ" پیشنهادی برادر حداد عادل شهید پرور، برای واژهء فرتکی «کراوات» که بدتر نیست!

آرشيو پادکست ها - دوره اول / دوره های دوم وسوم

پیامدهای سانسور فراگیر در ایران

گفت‌و‌گو با شهلا شفیق

کنفرانس عمومی یونسکو با تصویب قطع‌نامه‌ای در نوامبر ۲۰۱۵ میلادی، روز ۲۸ سپتامبر را به عنوان روز بین‌المللی دسترسی همگانی به اطلاعات نام‌گذاری کرده است... حکومت ایران برای اعمال سانسور و محدود‌سازی رسانه‌ها از چه مکانیسم‌هایی بهره می‌گیرد؟ بیش از چهار دهه نقض حق دسترسی آزادانه به اطلاعات از سوی سران حکومت حکومت اسلامی چه نتایجی را در جامعه ایران به‌ دنبال داشته است؟ آیا رسانه‌های وابسته به جریان اصلاح‌طلبی در ایران را می‌توان مکمل سیاست‌های حکومتی در اعمال سانسور بر رسانه‌ها و مطبوعات دانست؟ زمانه با طرح پرسش‌هایی از این دست با شهلا شفیق، نویسنده و جامعه‌شناس مقیمِ فرانسه گفت‌و‌گو کرده است.

كلمۀ قبیحۀ آزادى و باقی قضایا!

علی مرادی مراغه‌ای

جبهه بعدی مخالفت با سپهسالار از ناحیه برخی از علما و روحانیون بود. در این جبهه، مهمترین شخص حاج ملاعلی کنی بود او آزادی را مترادف با بی‌بندوباری می‌دانست و در نتیجه، مغایر با شریعت. اولین بار «كلمۀ قبیحۀ آزادى» را به نظرم حاج ملاعلی کنی، متمول‌ترین و متنفذترین روحانی زمان ناصرالدین شاه بکار برد. کنی، در نامه ای به ناصرالدین شاه می‌نویسد: «كلمۀ قبیحۀ آزادى... به ظاهر خیلى خوش نماست و خوب، و در باطن سراپا نقص است و عیوب. این مسأله برخلاف جمیع احكام رسل و اوصیاء و جمیع سلاطین عظام و حكام والامقام است...»

نعش نیمه جان برجام بر دوش تسای کرج!

صابر گل‌عنبری

کاهش تنش میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی تنها چند هفته بیشتر دوام نیاورد و دوباره اتهامات متقابل و تنش‌ها بالا گرفته است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید ایران با ممانعت از جایگزینی دوربین‌های آسیب دیده مجتمع تسای کرج، توافق اخیر با رافائیل گروسی به طور کامل اجرا نمی‌کند و تهران هم تاکید می‌کند که تسای کرج مشمول توافق نبوده است. صرف نظر از صحت و سقم این ادعاها، اما آنچه قابل تامل است، واکنش سریع آمریکا و تروئیکای اروپایی به این قضیه است.

دستِ باز نهادهای امنیتی ایران در ربایش مخالفان

گفتگو با محمد مقیمی

چرا جامعه جهانی در برابر اقدامات برون مرزی نهادهای امنیتی ایران در زمینه ربایش و قتل مخالفان سیاسی، واکنش درخوری نشان نمی‌دهد؟ حکومت رژيم اسلامی ایران با چنین اقداماتی، کدام‌یک از قواعد بین المللی را نقض می‌کند؟ آیا می‌توان در برابر اقدامات نهادهای امنیتی ایران اعلام جرم کرد؟ نشریهء «حقوق ما» با طرح پرسش‌هایی از این دست، با محمد مقیمی، حقوق‌دان و وکیل دادگستریِ مدافع حقوق بشر، گفتگو کرده است.

صلح و ثباث هر کشوری مشروط به تضمین حقوق زنان است

اکونومیست

پس از سرنگونی طالبان توسط آمریکا و متحدانش در سال 2001، میزان ثبت‌نام دختران در مدارس دوره‌ی ابتدایی از 0 درصد به 80 درصد رسید. مرگ‌ومیر نوزادان به نصف کاهش یافت. ازدواج اجباری غیرقانونی شد. البته تعداد زیادی از این مدرسه‌ها درب ‌و داغون بودند و بسیاری از خانواده‌ها قانون را نادیده می‌گرفتند. اما هیچ‌کس شک ندارد که دختران و زنان افغان در 20 سال گذشته به پیشرفت‌های مهمی دست یافته‌اند و اکنون این دستاوردها به خطر افتاده است.

از بوکو حرام تا طالبان: مدرسه‌های دخترانه را خراب می‌کنیم

نعیمه دوستدار

دختران اغلب اولین قربانیان فقدان آموزش یا حمله به سیستم‌های آموزشی هستند. بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ بیش از ۳۶۰۰ حمله علیه مدارس، معلمان و دانش‌آموزان در ۷۰ کشور ثبت شده است. گزارش نظارت جهانی برای آموزش همگانی نشان داده كه ۵۵ درصد كودكانی كه در مناطق درگیری در مدرسه نیستند دختر هستند. در کل، ۳۱ میلیون دختر در سن مدرسه در سطح جهان تحصیل نمی‌کنند و انتظار می‌رود ۵۵ درصد از این کودکان هرگز ثبت نام نکنند.

ارتش «چرا» ندارد!

ساعت ها می‌توان از افرادی که صرفاً به دلیل مطالبه و پرسش‌گری در زندان‌های رژیم اسلامی محبوس هستند، گفت و نوشت. مهم نیست یک نفر برای چه چیزی مطالبه‌گری می‌کند، پاسخ هر «چرایی» در قاموس رژیم اسلامی حبس است و شکنجه. در واقع این شیوهء رژیم اسلامی در ذهن یادآور عبارت «ارتش چرا ندارد» است؛ که البته این عبارت در این برهه از زمان پربیراه هم نیست.

گذار مسالمت آمیز از حکومتِ

«پلنگ تیز دندان»؟

اسماعیل نوری علا

این عبارت «گذار مسالمت آمیز»، آن هم در راستای «همگرائی» در زیر سقف «همبستگی جمهوری خواهان»، آنچنان به نظرم زننده آمده که دریغم می آید فکرهای مربوط به این جاخوردگی مفرط را به صورت نوشته در نیاورم، با این احتمال که ممکن است دوستانی همچون خانم نرگس محمدی و یا آقایان مهتدی و شریعتمداری علیه چنان مفهوم مضمومی سخن گفته باشند و در نتیجه، در اعتراض به مطالبی که در اینجا می نویسم، توضیحات آرامش بخشی ارائه کنند.

پیوند به پاسخ آقای حمید آقائی