تاریخ انتشار:

دوشنبه 15 تا چهارشنبه 17 امرداد 1403

5 تا 7 ماه اگوست 2024

----------------------

enooriala@gmail.com

-----------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

14 امرداد 1403 - 4 اگوست 2024

----------------------

چرا نظام پادشاهی را

برای ایران آینده

مناسب تر می دانم؟

----------------------

فایل تصویری     فایل صوتی

----------------------

سخنران: دکتر میترا بابک

----------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

تیم پناهندگان المپیک؛ تلاش برای ارتقای امید و همبستگی

دیاکو علوی

صدا و سیمای رژیم اسلامی نام کیمیا علیزاده را در زمان پخش مسابقه سانسور کرد و مدعی شد که داوران به دلایل سیاسی از او جانب‌داری کرده و به وی امتیاز داده‌اند. کیمیا در این مسابقه برنده شد. او بعد از پایان مسابقه هم‌تیمی و مربیِ سابق اش را در آغوش گرفت و در گفت‌وگوهای متعدد از جایگاه خود به‌عنوان یک زن ایرانی و محدودیت‌های زنان در ورزش سخن گفت. سخنان کیمیا علیزاده خشم رسانه‌های نزدیک به حکومت را برانگیخت. کیمیا خود را یکی از میلیون‌ها زنِ ستم‌دیده در ایران خوانده بود؛ این حرف بر مسئولان ورزشی و رسانه‌ای در ایران گران ‌آمد و مصاف کیمیا و ناهید را مسابقه‌ای سیاسی و شکستی برای کمیته‌ی بین‌المللی المپیک خواندند.

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

تلافی!

حمیدرضا رحیمی

در خبرها آمده بود که مقامات آلمان، سرانجام مسجد هامبورگ معروف به مسجد آبی و توابع را، پس از سالها دورخیز، تعطیل کردند. گفتن ندارد که اوقات برادران در این باب شدیداً تلخ است... و اما خبرنگار بین الحرمین ما در این راستا گزارش کرده که حضرات آیات قول داده اند که این هتک حرمت را بی پاسخ نگذارند و عجالتاً و برای دستگرمی، اقدام  تلافی جویانه فوق را بطور علی الحساب، سامان داده اند!

کوبا دارد می‌میرد!

دویچه وله: بر اساس گزارش سازمان ملی آمار و اطلاعات کوبا (ONEI)، جمعیت این کشور نسبت به سه سال گذشته ده درصد کاهش یافته است. این سازمان "مهاجرت گسترده" را دلیل کاهش جمعیت کوبا اعلام کرد. گفته می‌شود که از سال ۲۰۲۱ یک میلیون نفر کوبا را ترک کرده‌اند. اکثر مهاجران به سوی آمریکا می‌روند. علاوه بر این، "تراز زاد و ولد" نیز در این کشور منفی است به طوری که در پایان سال ۲۰۲۳، جمعیت کوبا تنها کمی بیش از ده میلیون نفر بود... کوبا با یک بحران اقتصادی شدید مواجه است. مواد غذایی، دارو و سوخت در این کشور کمیاب و "نرخ تورم" بسیار بالاست. صنعت گردشگری کوبا پس از کرونا هنوز بهبود نیافته و به همه این موارد "سرکوب‌ها از سوی حکومت کمونیستی" نیز اضافه شده است. فعالان حقوق بشر تا کنون بیش از هزار و ۱۰۰ زندانی سیاسی را در این کشور شناسایی کرده‌اند.֎

با نگاهی به فیلم سینمایی «بی‌بدن»

سپیده حجامی

قانون ناکارآمد، ناقص و غیرانسانی رژيم اسلامی برای قصاص، نتیجه‌ای ندارد جز بازتولید خشونت و قتل... رژيم اسلامی با انداختن بار تصمیم‌گیری نهایی بر دوش خانواده مقتول، چرخهء کشتار را ادامه داده و نه تنها تلاشی برای متوقف کردن این چرخه نمی‌کند که، با سپردن مسئولیت «زدن زیر چارپایهء اعدام» به خانواده‌های مقتول، آن‌ها را بدل به قاتلانی ناخواسته و پنهان می‌کند.

صدای شاهزاده رضا پهلوی، صدای ملت ایران

(بیانیهء مشترک سه سازمان سیاسی)

صدای شاهزاده رضا پهلوی در کنفرانس محافظه‌کاری ملی صدای ملت ایران بود: «امروز ایران با الهام از تاریخ کهن و تمدن بزرگ ما  در کشاکش دردناک یک تجدید حیات ملی، یک بیداری ملی، یک نوزایی ملی قرار دارد»... «ظهور اسلام رادیکال در سراسر جهان را می‌توان پیامد مستقیم موفقیت انقلاب اسلامی در ایران و استقرار این رژیم اشغالگر و ضدایرانی دانست که مورد حمایت یک اقلیت قرار دارد و با  خشونت و سرکوب پابرجاست. مشکلی که از ایران شروع شد باید در ایران تمام شود».

چرا بهتر است از رضا پهلوی پشتیبانی کنیم؟

م. رضایی تازیک

جان سخن نوشتار پیش رو این است: اگر این پیش فرض که «لازمهء انحلال رژیم اسلامی تشکیل آلترناتیوی سکولار دموکرات در بیرون از ایران می باشد» ـ درست باشد، آنگاه با قاطعیت می توان گفت که تنها راه ساختن چنین آلترناتیوی از مجرای پشتیبانی از رضا پهلوی می گذرد؛ آن هم بر مبنای استنتاجات و دلائلی که در ادامه خواهند آمد.... ممکن است که این پیش فرض نادرست باشد؛ اما بودِ یک «آلترناتیو سکولار دموکرات»، با محوریت رضا پهلوی، هیچ ضرری به هیچ کسی نخواهد زد. جامعهء ما همچنان فردمحور است و فرضیه های برآمده از اندیشه های سیستم محور قرن بیست و یکم را نمی توان به اپوزیسیون حکومت اسلامی تعمیم داد.

«تغییر ریل» نظام؟

مرتضی سامان‌پور

تأیید صلاحیت و پیروزی پزشکیان عموماً به‌عنوان «تغییر ریل نظام» برای ورود فراکسیون رام اصلاح‌طلبان به عرصهء قدرت تعبیر شد که افسارشان تا حد زیادی در کنترل رهبری است، شکلی از «عقب‌نشینی تاکتیکی خامنه‌ای» برای ثبات‌بخشیدن به گسل‌های اجتماعی‌ای که با خیزش زن زندگی آزادی دهان باز کردند و چیزی نمانده بود تا نظام را در خود ببلعند. روایت غالب این است که روند یک دست‌سازی نظام، که از دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ بدین سو اتخاذ و عمدتاً سپاه پاسداران و چاکران خامنه‌ای  را بر کرسی‌های مجلس و وزاری دولت نشاند، عملاً شکست خورده و بنابراین بیت رهبری در سطح کلان نظام نیاز به تغییر و بازسازی دیده است.

از زبان کودکان کار

پردیس پارسا

در طول روز در گوشه‌گوشۀ کوچه و خیابان‌های اغلب شهرهای ایران، کودکانی را می‌بینیم که به فروش اجناسی مثل دستمال کاغذی، گل، فال، جوراب، آدامس، حباب‌ساز و ... مشغول‌اند یا کارهایی همچون پاک‌کردن شیشۀ ماشین‌ها، وزن‌کشی و دودکردن اسپند انجام می‌دهند. این کودکان از تجربۀ کودکی محروم‌اند و بسیاری از آن‌ها نمی‌توانند به‌طور منظم در مدرسه حاضر شوند و سلامت روانی، جسمی و اجتماعی‌شان در خطر است. آن‌ها هر روزه با تهديد و آزار بسیاری مواجه می‌شوند و هراس، فرار و اضطراب جزئی از زندگی روزمره‌‌شان است.

مناره‌هایِ کج

سعید حجاریان

آورده‌اند معماری مناره‌ای می‌ساخت. پیرمردی از آن محل عبور می‌کرد، سری بالا کرد و رو به معمار گفت: به نظرم این مناره کج است. معمار گفت: انگار حق با توست. اندکی مناره را با دست‌های‌ات فشار بده، تا صاف شود، من هم شاقول می‌اندازم و مراقبت می‌کنم. پیرمرد کمی فشار داد و معمار گفت: کافی‌ است. بیشتر فشار نده، که این‌ دفعه از آن طرف کج می‌شود. پیرمرد خوشحال از آن محل عبور کرد. شاگرد معمار به وی گفت: این چه کار مسخره‌ای بود؟! معمار پاسخ داد: می‌دانم کارم مسخره بود، اما اگر این‌کار را نمی‌کردم اول خبر کج بودن مناره در قهوه‌خانه می‌پیچید. بعد به خانه‌ها می‌رفت و نهایتاً تا شب، کل شهر خبر می‌شدند.

چرا این فرمان را نمی‌دهید؟

شورای سردبیری جامعه نو - تهران

نخستین انتخاب‌های پزشکیان برای مقاماتی که باید همراه اش باشند، برای برخی شوک‌آور بود، برای ما شوک‌آورتر؛ چون جامعه‌نو در بیستم تیرماه در توییتر نوشت: آقای عارف محترم است، اما برجسته‌ترین نماد «ژن خوب» هم هست. رسوایی درگیری پسرش در قرارداد خارجی و توجیه آن با این که ژن خوب و برتر دارد، هم جرم سیاسی بود و هم توهین به عموم! صلاحیت بودن در دولت را ندارد. صلاحیت گزینش مقامات را به هیچ وجه! او را به شما تحمیل کردند؟

فکرهائی دربارهء آلترناتیو

اَلن عصّاره

«آلترناتیو سیاسی» زمانی شکل می گیرد که «آلترناتیو فرهنگی» شکل گرفته باشد و آلترناتیو سیاسی از دل آن، یا بر اساس آن، شکل بندی شود. در انقلاب57  آلترناتیو فرهنگی را شریعتی، طالقانی، بازرگان و... شکل دادند. آنها از اسلام سنتی برداشتی جوان پسند ارائه دادند که خود به خود بر اساس آن مطالبهء شکل بندی نظام سیاسی هم مطرح می شد. شکاف عمیقی که پیرامون حجاب، روحانیت، سبک زندگی مدرن و... شکل گرفته بود آلترناتیو فرهنگی جنبش را ساخت و آلترناتیو سیاسی از دل آن جوشید. اکنون هم، با آنکه حکومت ظواهر انتخاباتی خود را حفظ کرده، آلترناتیو فرهنگی آینده از دل مخالفت با مذهب و همزمان با خوارستای سبک  مدرن برخاسته و به ایجاد حکومتی لائيک منجر خواهد شد.

سه ضلعی بحران‌ساز ایران از نگاه یک اقتصاددان

مسعود نیلی

انجام اصلاحات اقتصادی نیازمند دولتی است که اولا برخوردار از پشتیبانی جامعه به مراتب قوی‌تر از آنچه در انتخابات ظاهر شد باشد و ثانیا برخوردار از پشتیبانی محکم نظام حکمرانی باشد. تحقق چنین شرایطی تنها شرط گذار کشور از این آخرین شانس تاریخی خود است. برخی دولت‌ها را می‌توان «دولت آتش‌نشان» نامید. دولت آقای پزشکیان بر اساس ذات تشخیص خود «دولت آتش‌فشان» نیست و دولت آتش‌نشان هم نباید باشد. «دولت رونق و توسعه» هم سازگار با شرایط ابرچالش‌های موجود نیست. پس برای دولت ایشان چه ماموریتی می‌شود داشت؟

چرا ملت ناراحت اند؟

نامهء وارده

چرا ملت ناراحت اند که آب و برق ندارند! عجبا که مردم بینایی هم ندارند! تا نعماتی که هیولای جماران و هاشمی رسما جانی و سد علی گدا از حمام منصوری و سایر قاتلان به آنها ارزانی داشته اند  ناسپاسی می کنند؟ مگر هیولای جماران نگفت ما آب وبرق مجانی بشما می دهیم؟ خوب مگر نداد؟ و  خورشید نور مجانی به سراسر ایران نمی دهد؟ از این بهتر و مجانی تر چه می خواهند؟ مگر هیولای جماران نگفت مسکن نخرید ما خانه مجانی به شما میدهیم؟ نداد؟ داد!

تراژدی بازگشت به «حِکمت خُسروانی»

کوروش اعتمادی

گفتگوی اخیرِ سیمای «آزاد» با دو روزنامه نگار آشنای ایرانی، آقایان امیرطاهری و احمد زیدآبادی، حاوی نکات بسیار مهّمِ سیاسی است که باید از زوایای مختلف مورد بازبینی و بررسی دقیق قرار گیرند. این بازبینی از این جهت پیشتر حائز اهمیت است که مشاهده می گردد تاریخ، یکبار دیگر، امٌا این بار بصورتی تراژیک و تآمل برانگیز، در حال تکرار شدن است، آن هم بگونه ای که گویی پنج قرن مماشات و همداستانی حاکمیت های سیاسی ایران با اسلامگرایان شیعه باید در تاریک خانهء تاریخ بدست فراموشی سپرده شده و راه پیوند این دو نحلهء سیاسی و دینی مجدداً هموار گردد.

تاریخ‌ نویسی وارونه

اصغر شیرازی

چندی پیش برحسب تصادف مقاله‌ای در سایت «تریبون» به قلم آقای علیرضا اردبیلی دیدم که به نظرمی‌رسد مهم‌ترین انگیزه‌ی نوشتن آن اثبات صحت کا‌ربرد عنوان «آذربایجان» برای نامیدن «جمهوری آذربایجان» باشد. نویسنده برای اثبات نظر خود قول برخی ازتاریخ‌نگاران و جغرافیا‌نویسان ازدوران حکومت عباسیان به بعد را نقل کرده و تعدادی از نقشه‌های جغرافیایی اعصار قدیم و جدید را بر آن‌ها افزوده است. مقاله از‌این‌رو نظر من را به خود جلب کرد که خود در دو جا (جلد‌های اول ودوم کتاب «ایرانیت، ملیت، قومیت») وارد این گفتمان شده و به نتیجه‌ای عکسِ نظر آقای اردبیلی رسیده بودم!