تاریخ انتشار:

پنجشنبه 22 تا یکشنبه 25 شهریور 1403

12 تا 15 ماه سپتامبر 2024

----------------------

enooriala@gmail.com

-----------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

برنامهء یکشنبهء پیش رو

25 شهریور 1403 - 15 سپتامبر 2024

----------------------------

پی آمدهای خیزش مهسا

و جایگاه سکولار دموکراسی

----------------------------

سخنران: حسن دانشور

----------------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

برنامه تان برای فردای روز سقط شدن خامنه ای چیست؟

ف. م. سخن

حالا عیب است ما از آقای اپوزیسیون بپرسیم که عزیز! امروز به چه کار مشغولی و آیا در بارهء روز محتوم سقوط ستون جمهوری نکبت فکر کرده ای و طرح و برنامه ای در ذهن داری یا این که نه همینجوری می خواهی، به شکل کشکی کتره ای، و با انتشار خبر کشته شدن فلان کس و زندانی شدن بهمان کس مثلا بگویی که خیلی به فکر مردمی و کاری غیر از این متاسفانه و با کمال شرمندگی نمی توانی انجام دهی؟!

در عوالم برادر سالامی

حمیدرضا رحیمی

این ماجرای انتقام گیری برادران از اسرائیل، به داستانی دنباله دار تبدیل شده است. نویسندهء این داستان های تخیلی، اعلیحضرت العظما علی(ع) خامنه ای، و از  بازیگران آن، برادر حسین(ع) بقول خاج پرستان «سالامی» و بقول خودمان «برادر سلامی» ست. می گویند که بزرگوار اهل صرفه جوئی نیز هست و در این پیوند، سند مصور و منگوله داری را نیز، بشرحی که خواهد آمد روایت می کنند...

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

سرگذشت کتاب‌های درسی در ایران

همایون معمار

نظام آموزشیِ ایران نظامی متمرکز است و کتاب درسی، محور اصلی آموزش و یادگیری به شمار می‌رود. بخش عمده‌ی دوره‌ی آموزشی در مدارس به آموزش محتوای کتاب‌های درسی اختصاص دارد و معیار ارزیابی نیز میزان یادگیریِ محتوای کتاب توسط دانش‌آموزان است. همه چیز به محتوای کتاب و میزان تسلط بر آن خلاصه می‌شود و دانش‌آموزان از بدو ورود به مدرسه در مسابقه‌ای حاضر می‌شوند که به کنکور و دانشگاه منتهی می‌شود، مسابقه‌ای که در آن از شعار تکراریِ حکومت درباره‌ی «عدالت آموزشی» نشانی نیست.

تو دیگر حرف نزن!

شیخانی، گیله مرد

تا دو کلام حرف میزنی میگوید: تو دیگر حرف نزن! می پرسی: حرف نزنم؟ چرا؟ میگوید: شما نسل پنجاه و هفتی هستی! ایران را شما با آن انقلاب تان به گند کشیده اید. تا حرف میزنی میگوید: تو‌ دیگر حرف نزن! می پرسی: حرف نزنم؟ چرا جانم؟ میگوید: تو خارجه نشین هستی ، نفس تو از جای گرم در میآید. تا میخواهی حرف بزنی هوارش بلند می شود که: تو ‌دیگر خفقان بگیر. می پرسی: خفقان بگیرم؟ چرا عزیزکم؟میگوید: تو مگر همان نیستی که به اسب اعلیحضرت گفته ای یابو؟

ممکن یا ناممکن: حاکمیت دینی و اینترنت آزاد

رحیم قمیشی

«ما هم قرار بود دیکتاتوری کنیم. همه را به زعم خودمان به بهشت ببریم. پول‌های مردم را در جهت اهداف خود هزینه کنیم. حتما همین کار را می‌کردیم. ما هم قرار بود منابع یک کشور را غارت کنیم، دشمن تخیلی برای آنها درست کنیم، نگذاریم با هم متحد شوند، حتماً باید اینترنت را فیلتر می‌کردیم. و می‌گفتیم نمایندگان تلگرام و واتساپ و اینستاگرام، ضروری است بیایند در کشور ما، و صبح به صبح به ما گزارش بدهند؛ چه کسی بود با یک نوجوان اسرائیلی چت کرد؟ ...»

شاهزاده و ائتلاف بزرگ

الاهه بقراط

پیش از آنکه این تحلیل و استدلال مربوط به هفده سال، تقریبا دو دهه پیش، را بخوانید ، لازم می‌دانم اکنون (در دی‌ماه ۱۴۰۱ همزمان با آغاز سال ۲۰۲۳) در حالی که نزدیک به چهار ماه از انقلاب ملی مردم برای آزادی و امنیت و رفاه می‌گذرد، بگویم  بسیار متأسفم که سال‌‌ها جز از سوی شاهزاده رضا پهلوی، گوش شنوا و زبان گویایی برای بیان این مطالب وجود نداشت، و تلاش‌های وی از سوی مدعیان سیاست پاسخ مساعد نگرفت تا اینکه سرانجام خود مردم و جوانان برومندشان به قیمتی بسیار سنگین برای خودشان و کشورشان به نتایجی برسند که اکنون رسیده‌اند و آن را به افراد و احزاب و جریانات نیز تحمیل کنند.

بازی با «قیمت نان»

نسرین هزاره مقدم

«افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان در ۱۰ استان کشور» چند هفته است که به یک سرخط داغ خبری تبدیل شده است؛ از میانه مرداد، گرانی نان به استان‌های مختلف کشور سرایت کرد و به روال عادی این سال‌ها، اول مسئولان از در تکذیب درآمدند و اعلام کردند تصمیم برای گران کردن نان نداریم، بعد از آن از بالا بودن هزینه‌های نانوایان و تخلفات و کم‌فروشی‌ها که باید علی‌القاعده دستاویز گران‌سازی قرار بگیرد، گلایه و انتقاد کردند و در پایان گفتند تصمیم، یک تصمیم استانی‌ست و استانداری‌ها مخیر هستند که نان را گران کنند یا نکنند که البته حتماً گران می‌کنند!

نود و دو درصد ایرانیان از وضعیت فعلی ناراضی‌اند

الناز محمدی

نود و دو درصد ایرانیان به وضعیت فعلی ایران معترضند؛ این خلاصه بخش «مسائل و آسیب‌های اجتماعی» موج چهارم پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان است که داده‌هایش آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و حالا به یکی از مهمترین پیمایش‌ها درباره وضعیت جامعه ایران تبدیل شده است.

بساط نا امنی بالاخره کامل شد

مجید مرادی

خبرها هیچ افق امیدبخشی را القا نمی کنند. از لجاجت همسایه خبیث شمالی بر ایجاد دالان زنگزور تا احتمال مجازات ایران ایر از سوی اروپا در جواب همکاری نظامی ایران با روسیه تا وام عشقی تا سخنان فرمانده کل سپاه در جریان بازدید رئیس جمهور از قرارگاه خاتم تنها و تنها القای نا امنی می کند‌. روس‌ها پا را روی گلوی گربه ما گذاشته اند و امنیت راهبردی ما را با تهدید مواجه می کنند‌.

وضعیت کنونی کشور نگران کننده است!

عباس عبدی

به گزارش اعتمادآنلاین، عباس عبدی، جامعه‌شناس و فعال سیاسی، در نشستی با فعالان اصلاح‌طلب در اهواز به بررسی وضعیت توسعه نامتوازن در استان‌های کشور و چالش‌های موجود پرداخت. وی تأکید کرد که عدم توازن در توسعه طی چهار دههء گذشته به نارضایتی عمومی منجر شده است. عبدی با اشاره به افزایش فقر از ۸ درصد به بیش از ۳۰ درصد، وضعیت کنونی کشور را نگران‌کننده دانست و اظهار داشت که این مشکل نه تنها در خوزستان بلکه در تهران نیز محسوس است.

«فرقی نمی‌کند» چه کسی رئیس دولت است!

گزارش کیهان لندن

مسعود پزشکیان که در جهان مدرن قرن بیست و یکم در متون «نهج البلاغه»‌ به دنبال شیوه‌های اداره کشور است، در توهم «مالک اشتر» بودن برای «علی خامنه‌ای»، مجری آرایش سیاسی جدید رهبر حکومت شده است... مردم معترض به این باور رسیده‌اند که باید راهی جز امید بستن واهی به دولت‌های نظام را برای رسیدن به حقوق خود در پیش بگیرند چرا که برآورده شدن خواست‌ها و نیازهای آنها در این حکومت ممکن نیست.

توهم سیاسی چگونه ایجاد می‌شود؟

مهران صولتی

 همه می‌دانیم که قدرت فساد می‌آورد. اما کمتر توجه داریم که قدرت بی‌خردی نیز می‌آورد، و قدرت آمرانه باعث نقض تفکر می‌شود و هر چه  اعمال قدرت افزایش یابد، احساس مسئولیت در قبال آن بیشتر رنگ می‌بازد.» پس از این فراز حالا بهتر می‌توان به این پرسش پاسخ داد که توهم سیاسی چگونه ایجاد می‌شود؟  برخی از عوامل این بی‌خردی را می‌توان فهرست کرد.

در شهر کوران یک چشمی پادشاست!

مهدی نصیری

پزشکیان نمایندهء چند دوره مجلس شورای اسلامی است که سال ها از امکانات و مزایای نمایندگی ـ که اندک نیست ـ بهره مند بوده و در عین حال به امر پزشکی و جراحی خود می پرداخته و درآمد مناسبی هم داشته است. (مقایسه کنید با تعداد زیادی از رزیدنت های پزشکی که به خاطر فشارهای مالی دست به خودکشی می‌زنند).او ، جز در مواردی اندک که به عملکرد برخی دستگاه ها نقد داشته و البته همیشه‌ء خدا هم ثناگوی رأس نظام بوده و خود را مطیع وی می‌دانسته، در برابر انبوهی از مفاسد و غارتگری‌ها و قانون‌شکنی‌ها در طول سالیان گذشته و نیز در برابر فجایع و جنایات نظام سکوت کرده و یا واکنشی اندک و نرم داشته است. چرا؟

غلط‌وارهء فکر سياسی در ایران

مرتضی مردیها

اساساً مسلم نیست که حوادث ۲۸ مرداد ۳۲ را بتوان به درستی کودتا خواند، یا اینکه اگر هم کودتا بوده، در مجموع، حادثۀ بدی بوده باشد. مسلم نیست که این «کودتا» امریکایی بوده و به ‏دست سازمان سیا انجام شده باشد. مسلم نیست که در جایگزینی شاه به جای مصدق، ملت ایران مغبون شده باشد. مسلم نیست که باز شدن پای امریکا به ایران پس از کودتا به زیان ایرانیان بوده باشد. اگر عکس این موارد مسلم نباشد.

سوسیالیست‌های دموکراسی‌باور و سنت سیاسی جمهوری‌خواهی

نوشتهء مت مک‌مَینِس

جمهوری‌خواهی یکی از این مکاتب مغفول اندیشه است. هرکس در آثار اندیشه‌ی سیاسی غرب غور کند، در جای‌جای آن با این سنت مواجه می‌شود، خواه در کارهای مارکوس تولیوس سیسرون و نیکولو ماکیاولی یا در مشاجرات بی‌پایان گرد انقلاب فرانسه و تأثیر عظیم آن. اما به تأثیر این سنت بر اندیشه‌ی سیاسی، خاصه تأثیر آن بر سیاست رادیکال، به اندازه‌ی لیبرالیسم یا مارکسیسم توجه نشده است. کتاب جمهوری‌خواهی رادیکال بر آن است تا این شکاف را با فراهم آوردن مبانی‌ای جامع درباره‌ی این فلسفه‌ی کهن پر کند.

چگونه ویتنام فقر را شکست داد؟

جاناتان میلتیمور

تا اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی ویتنام یکی از فقیرترین کشورهای شرق آسیا به شمار می‌رفت. ویرانی‌های جنگ و اقتصاد دولتی، این کشور را در دام یک بحران اقتصادی فرو برد؛ اما اصلاحات اقتصادی پس از آن، رهایی از فقر را برای مردم ویتنام به ارمغان آورد.