تاریخ انتشار:

پنجشنبه 26 تا یکشنبه 29 مهر 1403

17  تا 20 اکتبر 2024

سردبیر: اسماعیل نوری علا

enooriala@gmail.com

--------------------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

29 مهر 1403 - 20 اکتبر 2024

9 کاليفرنيا - 18 اروپا -19.5  تهران

----------------------------

آسیب شناسیِ مشفقانهء

نوپادشاهی خواهی

----------------------------

فایل تصویری        فایل صوتی

----------------------------

سخنران: علی عظیمی نژادان

----------------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

دین یهود، قوم یهود، ملت یهود!

مزدک بامدادن

تقی رحمانی که بمانند هر اسلامیست دیگری در همه زمینه‌های سیاست، جامعه‌شناسی، دین‌پژوهی، تاریخ، استراتژی جنگ و... کارشناس است، در تازه‌ترین سخنان خود می‌گوید: «اونهایی هم که به اسرائیل حکومت می‌کنند می‌گویند "دین یهود دولت هم هست، ملت هم هست". ما ملت یهود نداریم که، ما دین یهود داریم».

همیشه گفته‌ام نادانی با نا‌آگاهی یکی نیست.

آن چهارشنبه در وزرا

نیوشا صدر

بارها شنیده و خوانده بودم که تحقیر، تا زمانی که آن را نپذیری نمی‌تواند تو را در هم بشکند، ولی نمی‌دانستم چطورمی‌شود آن را نپذیرفت، پس‌اش زد. واکنش همیشگی من خشم بود. اما در آن لحظه‌ هر چقدر داد می‌کشیدیم که تو حق نداری چنین عکسی بگیری، فایده‌ای نداشت، مامور کار خودش را می‌کرد. چون خشم یا حتی بد و بیراه گفتن ما نشانۀ این بود که تحقیر شده‌ایم، که او به هدفش رسیده است. اما بدل کردن چیزی که او دستمایۀ تحقیر قرارداده بود، به چیزی شایستۀ ستایش، قدرت تحقیر را به کل  خنثی کرد.

مکان معروف!

حمیدرضا رحیمی

*بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، سجاد آزاده، سرهنگ نیروی زمینی ارتش که ۱۵ شهریور بازداشت شده بود، سوم مهر به زندان اوین منتقل شده با اتهامات افشای اطلاعات ارتش، تبلیغ علیه نظام و توهین به خامنه‌ای مواجه شده و پرونده‌اش در سازمان قضایی نیروهای مسلح در دست بررسی ست.

*قاصم الجبارین را شکر که اقلاً آدرس دارد! معلوم می شود که خاطر نامبرده عزیز بوده است وگرنه بجای زندان اوین، به آن «مکان نامعلوم» ِ معروف، منتقل میشد. بهر روی، انشاالله که گربه، و آنهم از نوع  گربه ی فدوی، یعنی مرتضاعلی(ع) باشد!

بنیاد فارابی و آکادمی اسکار!

گزارش سایت رادیو فردا

موضوع انتخاب نمایندهٔ سینمای ایران برای شرکت در جوایز اسکار سال‌ها است که از مسائل مناقشه‌برانگیز بوده است. آکادمی اسکار، بنیاد سینمایی فارابی را که نهاد زیرمجموعه سازمان سینمایی وزارت ارشاد جمهوری اسلامی است، به‌عنوان مسئول انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار به رسمیت می‌شناسد. وابستگی حکومتی این نهاد باعث شده آثار فیلمسازان منتقد که وزارت ارشاد اجازهٔ اکران عمومی در ایران به آن‌ها نمی‌دهد، باوجود موفقیت‌های چشمگیر بین‌المللی، هیچ‌گاه از سوی بنیاد فارابی به آکادمی اسکار معرفی نشوند.

گنجاندن زنان در روایت‌های جنگ:

 تاریخ‌ نگاری‌های پیش ‌دستانهء حکومت

بهار صبا

رژیم اسلامی به‌جای صرفاً سرکوب صدای توده‌‌ها، که البته به طور سیستماتیک در جریان است، قلمرو بلاغی خود را گسترش داده و از «مصادره به مطلوب» و «گزینش» به‌عنوان تاکتیک‌های اصلیِ پیش‌دستانه استفاده می‌کند تا «مطالبی را که می‌توانند آلترناتیو، مخالف، برانداز یا به نوعی ضدهژمونی به نظر برسند» پنهان کند. یکی از ویژگی‌های اصلیِ این استراتژی گنجاندن زنان در روایت‌های جنگ است. در ظاهر، زنان بیش از هر زمان دیگری در تولیدات فرهنگی با موضوع جنگ ــ چه آن‌ها که مستقیماً توسط مؤسسات حکومتی تهیه می‌شوند و چه آن‌ها که به‌رغم نظام سرسخت سانسور در کشور اجازه‌ی انتشار می‌یابند ــ حضور دارند.

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

ضرورت سرنگونی جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی خودش!

الاهه بقراط

قانون اساسی رژیم اسلامی یک مقدمهء طولانی دارد تا همه را درباره مبانی و ماهیت و اهداف نظام شیرفهم و تأکید کند که هر آنچه خلاف «موازین اسلام» و «اسلامی» باشد تحمل نمی‌شود.(منبع)

متن پیشنهاد چهار سازمان ایرانمدار به ملت ایران*

برای ارسال به رئیس جمهور اسراییل

«گرامی باد هفتم آبان، روز کورش، روز مدارا و روز دوستی. بایسته می دانیم، ما ملت ایران،به یاد آن لحظه تاریخی رهایی اورشلیم، دیگربار پیوند تاریخی ملت های ایران و یهود را یادآور شویم. ما همان مردمیم، فرزندان کورش. ما رژیم موسوم به جمهوری اسلامی نیستیم. ما دشمن قوم یهود و هیچ قوم دیگری در جهان نیستیم. باشد که دوستی دو ملت ایران و اسراییل پایدار بماند. باشد که دامن جنگ خونباری که رژيم اسلامی و نیروهای نیابتی اش برافروخته اند دامن مردم و خاک ایران را نگیرد. باشد که فرا رسد صلح در خاورمیانه، امنیت برای اسراییل و آزادی در آغوش بگیرد ملت ایران را».

آدرس ای میل رئیس جمهور اسرائیل:

mankal@president.gov.il

زمان قیام ملی فرا رسیده است!

بیانیهء مرکز هماهنگی نیروهای دموکراسی خواه ایران مدار*

موضع‌گیری‌های خطرناک علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران نتیجهء سیاست‌های ضد ایرانی حکومت اشغالگر اسلامی است... اما از نظر ما تنها محکوم‌ کردن کشورهائی که، در واکنش به یاغی‌گری ‌های رژیم اسلامی، علیه موجودیت ایران موضع می‌گیرند یا اقدام می‌کنند چاره کار نیست و ملت ایران، برای پاسداری از تمامیت ارضی و موجودیت خود، راهی جز سرنگونی این رژيم تبه کار ندارد.

*سازمان هائی که تحت نام ایران مداران مرکز رایرنی خود را بوجود آورده اند عبارتند از حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)، حزب سکولار دموکرات ایرانیان، اندیشکدهء آوای آزادی و جبهه 7 آبان.

جنگ، جامعه، و معنای بی‌تفاوتی؟!

محمدحسین روانبخش

نشانه‌های جنگ در منطقه، که دامن‌گیر کشورمان هم خواهد شد، هر روز بیشتر از دیروز وجود دارد اما دلواپسی از ویرانگری‌های آن، چنان که باید و شاید، وجود ندارد. برعکس، برخی در طیف‌های متضاد از آن استقبال هم می‌کنند؛ انگار نه انگار که چندین نسل در آتش آن جنگ هشت ساله سوخته‌اند و هنوز آثار آن در روح و روان و زندگی ایرانی‌ها نمایان و ماندگار است. راستی چرا؟! شاید یک دلیل اصلی آن، این باشد که ما سال‌هاست در وضعیت جنگی هستیم!

رژيم اسلامی در بن‌بست

گزارش تحلیلی از کیهان لندن

تحریم‌های اخیر بریتانیا را که بر انتقال تجهیزات نظامی و پشتیبانی از گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت تهران متمرکز است، بتوان نشان دیگری از تغییر سیاست غرب دانست به ویژه آنکه این تحریم‌ها در زمانی انجام می‌گیرد که مسعود پزشکیان و برخی اعضای دولت او شعار تعامل با غرب را مطرح می‌کنند. اما به نظر می‌آید که زمان وعده‌های توخالی رژيم اسلامی به پایان رسیده و غرب تنها در صورت تغییرات چشمگیر و محسوس از سوی تهران، در سیاست‌های کنونی خود تجدید نظر خواهد کرد.

سخنی با ۳۶۳ تن دلواپس «حمله به جمهوری اسلامی»

عبدالستار دوشوکی

بخاطر ندارم که عِرق ملی و انسانی این هموطنان در مقابل کشتار قریب به ۶۰۰ دختر و پسر ایرانی در جنبش مهسا توسط رژيم اسلامی در بیانیه ای مشترک تبلور پیدا کند. زیرکانه سکوت اختیار کردند. شاید لازم باشد اینگونه بیانیه ها را باید از انتها به ابتدا خواند. وانگهی واکنش منفی اکثریت هموطنان به بیانیهء این جماعت که اسب را گم کرده و پی نعل اش می گردند نشان می دهد که اینان هم از گندم ري افتاده اند و هم از خرمای بغداد.

چرا انقلاب ۵۷ دموکراسی نیاورد؟

مهران صولتی

انقلاب‌ها با نوید آینده‌ای درخشان و سودای آفرینش یک جامعه ایده‌آل فرا می‌رسند. توده‌ها نیز به امید فردایی بهتر که در آن آشتی دوگانه‌هایی مانند پیشرفت و عدالت، دین و دنیا، آزادی و برابری امکان‌پذیر باشد خیابان را تسخیر و به امواج انقلاب می‌پیوندند. اما واقعیت این است که تاکنون انقلاب‌ها نتوانسته‌اند به وعده‌های خود جامه عمل بپوشانند. البته انقلاب اسلامی هم از این قاعده مستثنی نبوده و قادر نشده با ارائه یک گفتمان دموکراتیک، برای ایرانیان دموکراسی به ارمغان بیاورد. دست‌کم شاید به این دلایل...

چرا کارزار «نه به جنگ» به نفع رژيم است؟

اسفندیار طبری

نظر بخشی از اپوزیسیون این است که کارزار «نه به جنگ» می‌تواند به عنوان یک تلاش برای ایجاد صلح و جلوگیری از درگیری‌های نظامی تلقی شود و برخی از گروه‌ها و فعالان سیاسی ممکن است به دنبال این باشند که از این کارزار به عنوان راهی برای ایجاد تغییرات مثبت در کشور استفاده کنند. اما با توجه به مطالب ذکر شده و تاریخچه چنین کارزاری که در گذشته مکرراً موضوعیت یافته، کارزار «نه به جنگ» در شرایط کنونی نیز به نفع رژیم جمهوری اسلامی ایران است. این کارزار هدف خیزش انقلابی مهسا، سرنگونی جمهوری اسلامی را زیر سایه می‌برد. شعار جنبش مهسا «نه به جمهوری اسلامی» است.

من باید بشوم یک «اماراتی»

رحیم قمیشی

یک وسیله صد در صد چینی خریده‌ام. در راهنمای نصب آن نوشته وقتی برای نصب نرم‌افزار، سیستم از شما می‌پرسد شما در کدام کشورید، مبادا بنویسید ایران! آنجا باید بنویسید من در کشور امارات هستم، تا دستگاه شما بوسیله نرم‌افزار شرکت چینی ساپورت شود. و اگر بنویسید ایران هستم امکان هیچگونه خدمتی وجود ندارد! این دستگاه تولید چین است، هیچ اشتراکی هم با کشورهای اروپایی و آمریکایی ندارد. من باید بشوم یک اماراتی!

«حفره وفاق» در ایران

گفت‌وگو با محمود سریع‌القلم

«وفاق ملی» شاید پرتکرارترین واژه‌‌ای باشد که این روزها از سوی رئیس‌‌جمهور مطرح می‌شود. در کنار آن، آقای پزشکیان به وفور درباره «ناترازی‌‌های اقتصادی» سخن می‌‌گوید و به همین دلیل اقتصاددانان امیدوارند وفاق ملی حول کاهش‌‌ ناترازی‌‌ها شکل گیرد. شاید بتوان انگیزهء اصلی رئیس‌‌جمهور پزشکیان در نام‌گذاری دولت چهاردهم به‌‌عنوان دولت «وفاق ملی» را این نکته دانست که او مایل است دولت چهاردهم با ایجاد همدلی، اتفاق و هماهنگی بین جناح‌‌های سیاسی شرایط مناسبی برای حل‌‌وفصل ناترازی‌‌های اقتصادی ایجاد کند. اما وفاق ملی چیست و زمانی که درباره آن سخن می‌‌گوییم دقیقا درباره چه چیزی سخن می‌‌گوییم؟

نشانه‌هایی از شکاف در حکومت ایران

گزارش صدای آلمان

کشمکش کنونی در ساختار حکومت ایران بر سر مسئولیت تصمیمی است که به نظر می‌رسد پس از کشته شدن اسماعیل هنیه برای عدم واکنش نظامی به آن حادثه گرفته شد. هرچند رئیس‌جمهوری ایران ریاست شورای امنیت ملی یعنی عالی‌ترین نهاد تصمیم‌گیری در مورد چنین مسائلی را برعهده دارد اما تقریبا همه صاحبنظران و تحلیلگران بر این نکته اتفاق نظر دارند که اتخاذ اینگونه تصمیم‌ها در ساختار حکومت ایران با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است. به ویژه که اکثر اعضای شورای عالی امنیت ملی ایران را نزدیکان رهبر ایران و منصوبان او تشکیل می‌دهند.