نزدیک شد رسیدن مرغ شکسته پر/ هی پهن می کند پر و هی می زند به در/ زین حبس گاه

آواز می دهد به همه خفتگان ما / در کارگاه روشن فکر جوان ما

بیدار می کند همه شور نهان ما... (نیما یوشیج)

لینک  به ویدئوهای مربوط به

«سکولار دموکراسی»

------------------------------

 سایت مرکز رایزنی ایران مداران

شبکهء جهانی ایران مداری

 پيمان نامهء عصر نو

-----------------------------

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

-------------------------

lمجموعه «ازمشروطه تا

سکولار دموکراسی»

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

-------------------------

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی1

کنگره های سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

دوشنبه 10 تا چهارشنبه 12 دی 1403 - 30 دسامبر 2024 تا 1 ژانویه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

رُنسانس یا روشن نگری

برای جامعۀ ایرانی کدامیک فعلیت دارند؟

مهدی استعدادی شاد

آینده زمانی مطلوب خواهد شد که ظرفیت های تحول فکری بشر را بشناسیم و بکار بندیم. در این رابطه رُنسانس و روشن نگری از جمله لحظه های چشمگیر و کارساز در سیر اندیشه آدمی هستند. در هر حالت، آرزوی بهبودی وضع ایران، از ما، گروه اجتماعی با هدفی می سازد. بدین خاطر، در هماهنگی با آرزو و خواستۀ یک اُفق روشن، بیائیم و از همین آغاز چشم انداز مطبوعی را به قرار زیر تصور و تصویر کنیم: بهر حالت روزی در کتاب تاریخ خواهیم خواند که در ایران ورق برگشت؛ ایرانی که قبل اش دُچار تلاطم بود.

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو جنبش

از میان خبرها

حمیدرضا رحیمی

*ایندیپندنت فارسی - الشراع، فرمانده «ادارهء عملیات نظامی» و شخصیتی که پیشتر با نام «ابومحمد الجولانی» شناخته میشد، روز پنجشنبه ۲۹ آذر در کاخ ریاست جمهوری مردم در دمشق، در گفتگو با روزنامه «الشرق الأوسط» اعلام کرد که دستاوردهای گروههای مخالف توانسته است پروژهء جمهوری اسلامی در منطقه را « چهل سال به عقب براند.»

 فدوی: بقول سید قاسم (مش قاسم سابق ـ م) دروغ چرا، تا اعدام آآآآ... بین خودمان باشد، حال که برادران در حال فرار از سوریه هستند عرض می کند که شما آیا چشم تان ضعیف است یا حساب تان، یا هردو؟ زیرا حکومت اسلامی ، کشور را دست کم  1400 به عقب رانده است، نه 40 سال!

یکی برای همه

نیوشا صدر

تصویر آهو دریایی که منتشر شد فکر کردم: "خودش است! همان که باید باشد، همان که باید می‌بودیم. همانی که من نبودم و دوستانم نبودند." بسیاری از ما زن ها بارها و بارها با هر قدرشهامتی که در چنته داشتیم لحظه‌ای مشابه این را تجربه کرده‌ایم، در حد بضاعت از ممنوعه‌ها عبور کرده‌ایم و علیه این همه ظلم و تحقیر شوریده‌ایم تا بدن مان را تکه تکه از حکومت، از عرف، پس بگیریم، طره ای مو، یک وجب از ساعد، اندکی از گردن... و با پس گرفتن هر تکه‌ای آزار دیدیم و ناسزا شنیدیم و تحقیر شدیم. اما آن چه آهو کرد، ختم کلام بود.

امان از این «دشمن»

سیامک بهاری

بازهم «دشمن» و خطر نابودی اسلام‌، کلید واژه خطر فروپاشی کل حکومت است! اژه‌ای بر مسند دستگاه قضایی خونریز و بیرحم، بعنوان چماق حکومت، در بزنگاهی مهم، بر متن دود شدن عمق استراتژیک، در میانه شکست خفت‌بار جنگ افروزی و ماجراجویی‌های تروریستی – نظامی، در تقلای بی حاصل برای بازپس‌گیری سنگرهایی که حکومت اسلامی در خیزش شکوهمند زن زندگی آزادی برای همیشه از دست داده است، به مجلس اسلامی ‌آمده است. می‌گوید اگر «متحد» نباشیم کارمان ساخته است.

لعنت بر «عمق استراتژیک»

عبدالله ناصری

کارشناسانی محدود انتخاب شدند تا به کشورها و برای سازماندهی این مقصود (راهپیمایی‌های برائت در حج) اعزام شوند. من هم متأسفانه برای کشورهای عرب خاورمیانه و  شمال آفریقا و نیجریه منتخب شدم. سعودی‌ها در سال ۶۷ اجازه تظاهراتی نداد، البته صداهایی در مکه شنیده شد. امتداد همین باور غلط و ضد ملی، شد تأمین “عمق استراتژیک” برای جمهوری اسلامی، آن هم نه با مشت گره خورده که با موشک و پهباد. از صدور انقلاب تا عمق استراتژیک، پول ملت، پلکانی افزوده شد تا توهم  رهبر فعلی محقق شود.

نقطهء عطف ایران

(درس آموزی ازسوریه برای یافتن مسیرآزادی)

مرتضی انواری

زمان آن رسیده است که ایرانیان سرنوشت خود را در دست بگیرند. از خیابان‌های تهران تا جوامع دیاسپورا در سراسر جهان، هر صدا مهم است و هر اقدام ارزشمند است. با هم، ایرانیان می‌توانند چشم‌انداز مشترک خود را به واقعیت تبدیل کنند و ملتی را ایجاد کنند که بازتاب‌دهنده انعطاف‌پذیری، خلاقیت و امید بی‌پایان آنها باشد. درس‌های سوریه به ما یادآوری می‌کند که آزادی داده نمی‌شود؛ بلکه از طریق فداکاری، اتحاد و باور بی‌وقفه به فردایی روشن به دست می‌آید.

پایان قصهء سوریه

یدالله کریمی پور

این پر شتاب ترین فروپاشی تاریخ معاصر یک رژیم در خاورمیانه بدون توسل به کودتا بود. در واقع انقلابی با استارت یک همسایه قدرتمند (ترکیه). ارتش و مردم سوریه نشان دادند که خواهان پذیرش رویکرد ایرانی- بشاری مبتنی بر مبارزهء ایدئولوژیک و در عین حال درجا زدگی و تحمل استیصال و فقر و کمتر توسعه یافتگی، حتی در ازای مبارزه با اسرائیل نیستند.

سخنی علنی با آقای مهدی نصیری

اسماعیل نوری علا

جناب آقای مهدی نصیری، در مناظرهء بسیار جالب اخیر شما با آقای بیژن عبدالکریمی به نکته ای برخوردم که فکر کردم آن را بصورت علنی با شما در میان بگذارم تا اگر متوجه اشتباه بودن آن نیستید متوجه تان نموده و اگر به عمد این اشتباه از شما سر می زند دیگران را متوجه تعمد شما در این مورد کرده باشم.

چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران

(قسمتی از یک رسالهء بلند چهار قسمتی)

علیرضا بهتویی

وقتی از منظر «دموکراسی» به کارنامه‌ء جریانِ چپِ رادیکال و انقلابی بنگریم، چه در روابطِ درونی و چه در نقشه‌های آینده برای کشور، نشانه‌های کمی ‌از اندیشه‌های دموکراتیک می‌یابیم. سانترالیسم دموکراتیک، تصفیه‌ء مخالفان، و اطاعتِ بی‌چون‌و‌چرا از رهبری در زندگی درونی این جریان‌ها غالب بود. راهنمای فعالیتِ سیاسی هم ضدیت با «دموکراسی دروغین، صوری و لیبرالی غربی» بود که بیش از هر چیز در خدمت «حاکمیت سرمایه‌داری و سلطه‌ی امپریالیسمِ خون‌خوار آمریکا و متحدینِ غربی‌اش» بود. در مقابلِ دموکراسیِ «صوری» رایج در غرب، قرار بود که «دموکراسی خلقی»، «دموکراسی مردمی»، «دموکراسی توده‌ای» و یا «جمهوری توده‌ای»، از نوعِ آن‌چه که در کشورهای «سوسیالیستی» موجود بود، برقرار شود.

کمونیسم شرارت مطلق بود

بیژن اشتری

سی و دو سال پیش در چنین روزهایی اتحاد شوروی رسما فروپاشی خود را اعلام کرد. ثمره این فروپاشی ایجاد پانزده کشور مستقل بود... خطر کمونیسم البته همچنان باقی‌ست. امروزه کمونیست‌ها خود را سوسیالیست یا ترقی‌خواه یا پراگرسیو یا‌ حتی لیبرال می‌نامند بس که واژه کمونیست منفور شده. این نئوکمونیست‌ها چه بسا جنایت‌های استالین و پل پوت را هم محکوم کنند اما نباید فریب‌شان را خورد. امروزه کمونیست‌ها در صحنه‌های نبرد تازه‌ای مشغول فعالیت هستند و هوادار حقوق اقلیت‌های جنسی و قومیتی و نژادی و غیره شده‌اند.

(همراه با نظری از احمد پورمندی)

ترامپ: خانه‌تکانی و تارعنکبوت‌زدایی

امیر طاهری

آیا دونالد ترامپ خواهد توانست نظم جهانی را که اکنون در حال فروریختن است بازسازی کند؟ این پرسشی است که این روزها هزاران  «کارشناس » سیاست بین‌المللی را سرگرم می‌کند. اما پیش از آنکه بکوشیم تا به پرسش بالا پاسخ دهیم، یک پرسش دیگر هم مطرح می‌شود: آیا نظم جهانی که پس از جنگ دوم به رهبری ایالات‌متحده شکل گرفت در حال فرو‌ریختن است؟ و این پرسش را می‌توان فوراً با یک «آری» پاسخ داد.

بحران «دورنما و انسجام نظری» در اپوزیسیون ایران

داوید پارسیان

بحران‌های سیاسی و اجتماعی ایران در دهه‌های اخیر، زمینه را برای ضرورت شکل‌گیری یک آلترناتیو سیاسی قوی فراهم کرده است. با این حال، نبود اجماع نظری در میان اپوزیسیون ایران یکی از مهم‌ترین دلایلی است که مانع تحقق این ضرورت شده است. تلفیقی از استبدادزدگی، خودبزرگ‌بینی، نوعی شوونیسم ملی و عدم درک ظرفیت‌های واقعی جامعه، شرایطی ایجاد کرده است که به‌جای همگرایی نیروها، تفرقه و پراکندگی حاکم شود. این وضعیت، نه تنها فرصت‌های تاریخی برای ایجاد یک تغییر اساسی را از بین می‌برد، بلکه در نهایت به تقویت موقعیت جمهوری اسلامی نیز منجر می‌شود.

فاش‌گویی در پیشگاه مرگ

(گزارشی از قتل سکولار دموکرات ها)

باربد گلشیری

مهرداد عالیخانی مدیریت و مشارکت در قتل زنده‌یادان داریوش فروهر، پروانه اسکندری، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده را پذیرفته، اما به‌درستی آمریت در قتل‌ها را نپذیرفت و آن را متوجه دری نجف‌آبادی دانست و در صفحه‌ی ۱۱۸۴ پرونده همین را تکرار کرده: «حقیر در بخشی از صحبت‌های خود اسامی جمعی از فعالین لائیک در بین ملیون مرتد، کانون نویسندگان و منفردین را نام برده بودم و آخرین وضعیت فعال‌ترین و موثرترین این عناصر را تشریح کردم. دری [نجف‌آبادی] همه را یادداشت کرد و ظاهراً پس از دستگیری ما، نیازی آنها را از دری گرفته بودند و ضمیمه‌ی پرونده‌ می‌نمایند.»

انقلاب یا شورش پنجاه و هفت؟

مجید دهقانی

انقلاب در ذهنیت یک مسلمان، رابطه مستقیم با مفهوم طوفان در ادیان ابراهیمی دارد؛ طوفانی که می آید، می بارد و می شوید و می برد و در این میان یک شخص، منجی بخش کوچکی از مردم می شود و بخش عظیمی را به آب می دهد. او پس از نجات، کشتی را بر ساحل امنی می نشاند و بدون برنامه، هرکسی را پی کار خویش می فرستد.

 

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

25 آذر 1403 - 15 دسامبر 2024

----------------------------

علائم آشکار فروپاشی رژيم

----------------------------

فایل تصویری      فایل صوتی

----------------------------

سخنران: مهرداد قاسمفر

----------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان