پپنجشنبه 25 تا یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - سال بزرگداشت زبان فارسی    15 تا 18 ماه مه 2025

سردبیر: اسماعیل نوری علا       enooriala@gmail.com

                           

 ویدئوهای مربوط به«سکولار دموکراسی»

-----------------------

سایت مرکز رایزنی ایران مداران

-----------------------

 پيمان نامهء عصر نو

-------------------------

lمجموعه های ویدئوئی:

«ازمشروطه تا سکولار دموکراسی»

«روزگار آلترناتیو»

«برای یک زندگی معمولی...»

«سازه های سکولار دموکراسی»

پادکست های سکولار دموکرات ها

-----------------------

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

1-----------------------

کنگره های سکولار دموکرات ها

-----------------------

سايت سکولاريسم نو

-----------------------

سایت سکولارهای سبز ايران

زنان بی حجاب، تابوت‌ بر دوشان اندام شیوا

آتفه چهارمحالیان

و این شاید یکی از سیاسی‌ترین شکل‌های وداع در سرزمینی است که بدن زن، مو، نگاه، صدا، فاعلیت فردی یا جمعی، تصویر زیبا، صدای زیبا، حتی اندوه و ماتم اش، سال‌هاست ممنوع است، چه برسد به تابوتی که قانون شرع آن را بار و آنِ مردان می‌داند. تابوتِ شیوا ارسطویی همه‌ء قوانین را شکست؛ در میانه‌ء «بهشت زهرا»، در دل حکومت مرگ، خود را چون متنی تاریخی بر همه‌ء مناسک رسمی و بر مردانگیِ کانونیِ مالکان اجتماعیِ سوگ نوشت.

ناترازی آفتابه!

حمیدرضا رحیمی

*آفتاب‌‌نیوز: دبیر سندیکای صنعت برق، مهدی(عج) مسائلی، در گفت‌وگو با ایلنا :«... باید قبول کنیم امسال تابستان سختی داریم و مردم باید خود را برای این شرایط آماده و تمهیدات لازم را بیندیشند. من توصیه می‌کنم برای این شرایط "بادبزن و آفتابه" تهیه کنند..

*فدوی: در باب« بادبزن» حرفی ندارد و می تواند تا اندازه ای کمک رسان باشد؛ لکن در مورد «آفتابه» قول نمی دهد زیرا این کالا ممهور و مزین به مُهر حضرت امام(ل) و  در انحصار خاندان  جلیل معظم له است و از فدوی در این مورد، شوربختانه، کاری ساخته نیست!

حاصل کار رئیس جمهورهای ما

دلنوشتهء یک بازنشسته

نه! صبر کنید صحنهء آخر وعده و وعیدها مانده و رئیس جمهوری آمده که دکتره، پزشکه، اش هم مسعوده و فامیلی اش هم پزشکیان، و همه اش دم از مولا علی می زند و در اغلب سخنرانی هایش هم از نهج البلاغه نمونه می آورد... ولی دیگه فایده ندارد. حالا که پامان لبه گوره و فرزندان مان هم بخاطر شرمندگی و نداری ما جلای وطن کرده و عطای ایران را به لقایش بخشیده اند.

هراس حکومت از نمادهای مقاومت

سیامک بهاری

جانیان حکومتی از بدو ساختن این سنگ بر مزار کیان به جان طراح و سازنده و کل خانواده افتادند، با تهدید و ارعاب تقلا کردند مانع نصب آن شوند، نتوانستند و شکست خوردند، بارها دست به تخریب و بی حرمتی زدند. دو سال پیش، "آتش به اختیاران" حکومتی بر سر مزار کیان شعارهای حمایت از خامنه‌ای نوشته‌اند. در ۲۷ خرداد همان سال سنگ مزار را تخریب کردند. ماه منیر چشم در چشم قاتلان فرزندش فریاد زد: «کودک معصومم از نامت می‌ترسند، حتی از سنگ قبرت».

حملهء نظامی به ایران؟

رامین احمدی

خارج از کشوری ها نمی خواهند متهم به حمایت از جنگ بشوند. چرا که اصلاح ط ای و برای مردمت در داخل جنگ می خواهی؟» ... اینها جنگی را که در حال حاضر از سوی رژیم به مردم ما تحمیل شده است فراموش می کنند. جنگ سپاه با مردم ایران، غارت سپاه، قربانی روزانه دارد. شما نمی توانید ادعالبان و بسیاری دیگر به آنها خرده خواهند گرفت که: «در ساحل امن نشستهی صلح طلبی بکنید وقتی این جنگ روزانه تحمیلی ادامه دارد. شما نمی توانید ادعای صلح طلبی بکنید وقتی در این جنگ لابی متجاوزان بوده اید.

زمان بازگشت روحانیت به حوزه و مساجد است

سعید پیوندی

اسلام سیاسی و سودای کسب قدرت سیاسی از سال ۱۳۵۷ آغاز نشد. استقرار جمهوری اسلامی شاید نوعی انتقام تاریخی روحانیتی هم بود که با مقاومت در برابر مشروطیت و روند سکولاریزاسیون به سپهر سیاست گام گذاشت، با کسانی مانند نواب صفوی ادامه یافت و حرکت ۱۵ خرداد را شکل داد. با آن‌که همه روحانیت و نیروهای اسلام‌گرا با دینی شدن حداکثری حکومت و ولایت فقیه هم‌ساز نبودند، اما این گرایش بسیار زود توانست هژمونی نظام نوپا را از آن خود سازد.

منزلت زن،  ترازوی حد مدنیت جامعه است

پیام به کنفرانس زن ایرانی

حسن منصور

رژيم اسلامی این قانون‌های بدوی را در فرهنگی به اجرا می‌گذارد که در ژرفای صدها ساله خود «ایزد بانوان» را  دستیاران آهورا مزدا شمرده و آنان را به مدیریت کارهای سترگ کیهانی بر گماشته است؛ چنانکه آناهیتا ایزدبانوی آب‌ها، باروری و پاکی، است؛ دائنا ایزدبانوی وجدان و راه و سفر؛ سپنتَ آرمَییتی ایزدبانوی زمین و زنان پارسا؛ اَمِرتات ایزدبانوی گیاهان و جاودانگی؛ اشی ایزدبانوی باروری، زیبایی و توانگری؛ چیستا ایزدبانوی دانش و فرزانگی، گئوش اوروَن ایزدبانوی نگهبان چهارپایان مفید؛ و  اشتاد ایزدبانوی نماد زنانه و دادگری است.\

فاجعهء بندرعباس: مرگ ثبت ‌نشده

صدرا عبدالهی

آن‌چه در بندرعباس رخ داد، یک “حادثه‌ی صنعتی” نبود. فاجعه‌ای‌ بود ناشی از سال ها آلیگارشی نظامی اقتصادی، رهاشدگی، بی‌عدالتی ساختاری، تبعیض قومی و حذف سیستماتیک کارگر از نظم سیاسی و حقوقی حاکمیت در ایران. اکنون، بسیاری کارگر  کشته شده اند، اما سیاستِ حذف همچنان فعال است. صدای رسانه‌ها را بریده‌اند، آمار رسمی را مسکوت گذاشته‌اند، و دادگستری استان هرمزگان رسماً اعلام می‌کند: مرگ کارگران بدون شناسنامه در این فاجعه ثبت نمی‌شود. این جمله، نه نقصِ اداری‌ست و نه بی‌دقتی حقوقی. این جمله خود یک بیانیه‌ء سیاسی‌ست.

پ.ک.ک تصمیم به «انحلال» گرفت!

گزارش سایت اخبار روز

پایان تمام فعالیت‌هایی که با نام پ.ک.ک انجام می‌شد، با این جملات اعلام شد: «کنگره فوق‌العاده دوازدهم پ.ک.ک این‌گونه ارزیابی کرد که مبارزه پ.ک.ک سیاست انکار و نابودی تحمیل‌شده بر ملت ما را در هم شکسته، مسئله کرد را به نقطه‌ای رسانده که می‌توان آن را از طریق سیاست دموکراتیک حل کرد و از این منظر ماموریت تاریخی‌اش را به پایان رسانده است. بر این اساس، دوازدهمین کنگره پ.ک.ک تصمیم به انحلال ساختار سازمانی پ.ک.ک و پایان دادن به روش مبارزه مسلحانه گرفته، به شرط آنکه روند اجرایی توسط رهبر آپو (عبدالله اوجالان) مدیریت و هدایت شود، و تمام فعالیت‌هایی که با نام پ.ک.ک انجام می‌شد را پایان داده است.»

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو جنبش

فرسایش مفهوم روشن‌فکری در تاریخ متأخرما

هوشنگ کوبان

روشنفکر ایرانی تبدیل به آقا معلمی شده است که مدام به جامعه می‌گوید که چگونه باید باشد، بدون آنکه از آن جامعه اطلاعات کافی داشته باشد. او  نمی‌تواند به طور کامل توضیح دهد که جامعه‌اش چرا این گونه است، و وقتی می‌بیند جامعه آن طور که باید، نیست، از دست جامعه عصبانی می‌شود. صحبت نیّت‌ها در میان نیست، سوء‌تفاهم نشود. چه بسا واقعا او، در هر جبهه‌ای که هست، در آرزوی نجات جامعه است، اما به قول معروف، مسیر جهنم را با نیّات خوب فرش کرده‌اند.

جنایت علیه بشریت در جریان «زن، زندگی، آزادی»

گفتگو با سارا حسین، رئیس هیئت مستقل حقیقت یاب

ترجمه: ن. نوری زاده

در مصاحبۀ اختصاصی سارا حسین با هفته نامه Le Point رئیس هیئت مستقل حقیقت یاب ورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به جزئیات یافته های خود در مورد وقایع اعتراضات ایران تحت عنوان "زن، زندگی، آزادی" می پردازد. به گفتۀ سارا حسین  بیش از ۲۷ هزار مدرک و ۱۳۳ ساعت گفتگو با شاهدان و قربانیان این رخداد که در 580 صفحه گردآوری و ثبت شده است کاری بس سخت و سترگ بود.

مرگ سیاسی خامنه ای

و کوشش اطرافیان برای مهار او

سخنان حاتم قادری دریک گفتگوی ویدئوئی

زمان مرگ سیاسی آقای خامنه‌ای نزدیک تر از هر زمان دیگری است. به عقیدهء من حتی این مرگ اتفاق افتاده است... حقیقت این است که وقتی یک رهبر سیاسی مقبولیت و مشروعیت نداشته باشد (یعنی امری که سال هاست اتفاق افتاده) . سیاست را تبدیل به یک امر حیثیتی برای خودش بکند، نتواند مانور سیاسی بدهد، انعطاف لازم را بدهد، و اندیشه ورزی در سیاست داشته باشد، و آن امور حیثیتی یک به یک واژگونه از کار در بیاید نتیجه هیچ نیست جز یک مرگ سیاسی. نکتهء دومی که به عقیده من اتفاق افتاده این است که «پروژهء مهار کردن آقای خامنه‌ای» مدتی است رقم خورد است.

خورشید ایران، فرصتی از دست‌رفته

در سایه‌ء سیاست‌های کهنه

دیوید اعتباری

ایران، این سرزمین آفتاب‌خیز، با بهره‌مندی از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و گستره‌ی پهناور بیابان‌های کویر و لوت، می‌توانست طلایه‌دار انرژی خورشیدی در جهان باشد. اما حکومت، دل‌بسته به میادین گازی، سدهای گرفتار خشکسالی، و برنامه‌ی هسته‌ای پرهزینه مانده است؛ و پیامد این انتخاب، خاموشی‌های طاقت‌فرسای تابستان، آلودگی فزاینده‌ی هوا، بحران بی‌آبی و ‌‌تحریم اقتصادی است که جان مردم را به لب رسانده‌اند.اما کدام راه، فردای انرژی ایران را روشن خواهد کرد؟

مهار ناترازی‌ها به پانصد میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد

گفتگو با وحید شقاقی شهری

یکی از مسائلی که در دهه گذشته کشور را به شدت با مشکلات عدیده مواجه کرد، مسئله تحریم بود. تحریم هم نااطمینانی اقتصادی را افزایش داد و هم شرایط انتظار را در اقتصاد ایران ایجاد کرد. در دوازده سال گذشته بار‌ها در شرایط «مذاکره می‌شود یا نمی‌شود» جابه‌جا شدیم. سال گذشته که آقای همتی بحث مذاکرات را مطرح کردند، مورد هجمه قرار گرفت ولی اکنون همه مدعی مذاکره شده‌اند که این مسئله عجیبی در کشور است.

بحران اقتصادی رژیم ایران در سالی حساس

مهدی حسینی

سال 1404 ایرانی (از 30 اسفند) با اجماع گسترده در میان ایرانیان از همه عقاید سیاسی مبنی بر اینکه کشور در یک بحران اقتصادی قرار دارد آغاز می شود. این بحران آینده ای حتی تیره تر را نشان می دهد. یکی از نشانه های آن کسری بودجه 8700 تریلیون ریالی (تقریباً 8.7 میلیارد دلار) و نرخ تورم بیش از 40 درصد است.

----------------------------

برنامهء یکشنبه

28 اردیبهشت 1404 - 18 ماه مه 2025

------------------------------

آیا راه سومی وجود دارد؟

------------------------------

سخنران:

فرشید یاسائی – البرز سلیمی

------------------------------

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

 پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان