تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره: دوشنبه 6  تا  9 بهمن 1399 - 25 تا 28 ژانويه 2021

   اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها به روز می شود    سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

توجه: پيوند به سايت «جنبش» بزبان انگلیسی: http://iransecularism.com

کوتاه، گويا، محض اطلاع - برگرفته از توئیتر:

بهشت روی زمين

احمد اهتمام

- ما از گذشته های دور آمده ايم

و می خواهیم شما را از دارائی های خود برخوردار کنیم

فقط از ما پیروی کنید

همه چیز  را کامل و دست نخورده از زاویه دید ما بنگرید

این همه ثروت را می بينيد

چه فرقی می کند که در سفرهء شما باشد

يا در جیب ما؟

رویکرد دولت بایدن در قبال ایران

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در نخستین کنفرانس خبری دولت جدید آمریکا اعلام کرد که آقای بایدن رویکردش در مقابل ایران «دیپلماسی» است و آن‌ها به دنبال تمدید محدودیت‌های هسته‌ای و بررسی سایر مواردی هستند که «نگران‌کننده» خوانده شد. او اظهار امیدواری کرد که ایران عمل به تعهدات برجامی خود را از سر بگیرد تا بتوان روندی سازنده را در پیش گرفت. سخنگوی کاخ سفید، موضوع ایران را از محورهای مورد بحث بایدن با رهبران سایر کشورهای جهان و متحدان و شرکای آمریکا دانست. پیش‌تر و در جلسه استماع کنگره، آنتونی بلینکن، گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفته بود در صورتی که ایران به تعهدات برجامی خود عمل کند، آمریکا هم به تعهدات خود عمل خواهد کرد: «ما به همراه متحدان و شرکای خود بار دیگر در یک صف قرار خواهیم گرفت و از آن به عنوان مستمسکی برای دستیابی به توافقی طولانی‌تر و مستحکم‌تر استفاده خواهیم کرد.» بلینکن گفته که دولت بایدن به دنبال توافق جدیدی است که «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و برنامه موشکی ایران» را نیز دربربگیرد. این در حالی است که جواد ظریف، وزیر خارجه ایران ضمن استقبال از بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم‌ها گفته است که ایران در مورد نقش منطقه‌ای و قدرت دفاعی‌اش با آمریکا مذاکره نمی‌کند

دولت بایدن و ایران

محمود سریع‌القلم

هرچند واقعیت‌های حزبِ دموکرات، جو بایدن را در مسایل داخلی آمریکا به سوی چپ متمایل کرد ولی در سیاست خارجی، همانند اکثرِ دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به راست و سیاستِ رهبری و برتریِ واشنگتن اعتقاد داشته و عمل خواهد کرد. او نه باراک اوباماست و نه رونالد ریگان. ایدئولوگ نیست بلکه می‌سنجد و جلو می‌رود. او در مثلثِ واقعیت، دینامیک حزبِ دموکرات و حفظ برتری آمریکا سیاست‌ورزی خواهد کرد.

پادکست های حزب سکولار دموکرات ايرانیان

دوره سوم - شماره 14

آرشيوپادکست ها- دوره اول / دوره های دوم وسوم

اعتراف

حمیدرضا رحیمی

* رادیو فردا: وزیر امورخارجهء ایران می‌گوید 0بسیاری از مردم از این ‌که گفته بود «ما خودمان انتخاب کردیم که جور دیگری زندگی کنیم» ناراحت شدند و اگر بار دیگر از او در این زمینه سؤال شود، چنین جمله‌ای را نخواهد گفت. 

* فدوی: چاره را عالیجناب عبید در قرن هشتم، اندیشیده است و آن، همان بیت مشهور از منظومهء شگفت انگیز موش و گربهء استاد است که فرمود : مست بودم اگر گهُی خوردم؛ / گهُ فراوان خورند مستانا!

بررسی عمومی مسئلهء «انتگراسیون»

محمدرضا نیکفر

این مطلب بخش نخست مقاله‌ء‌ «تعلق داشتن / تعلق نداشتن» است که در دو قسمت به مسئله‌ء کیفیت جامعیتِ جامعه، که با عنوان «انتگراسیون» مشخص می‌شود، می‌پردازد. در این بخش گام‌به‌گام با بار معنایی مفهوم انتگراسیون آشنا می‌شویم، سپس به تاریخ مسئله می‌پردازیم و درمی‌نگریم افق فکری هر مرحله از عصر جدید برای امکان‌یابی انتگراسیون چه بوده است. جامعیتِ جامعه نه امری مکانیکی، نه جمع بودنِ افرادی در جایی، نه برخورداری از هر نوع نظم و ساختاری و نه کلاً یک وضعیت متحقق، بلکه یک امکان است که باید دید تا چه حد دست‌یابی به آن موفقیت‌آمیز بوده است. مقاله شاخص‌هایی برای این موفقیت به دست می‌دهد.

اسلام، سکولاریسم و تکثر در خاورمیانه

گفت‌وگو با احمد صدری

ایران در این چهل سال یک دانشگاه بوده است. منتهی دانشگاهی با شهریه‌ای سرسام آور! در این چهل سال یک تجربهء مهم تاریخی در ایران رخ داده. غرب هم شبیه همین تجربه‌ها را داشته و اتفاقاً تحمل و تسامح مذهبی و در نهایت سکولاریسم در آنجا هم نه یک پدیدهء خلق الساعهء فلاسفه بلکه ثمرهء تجربه‌های تلخ و طولانی تاریخی بوده است. علیرغم همهء سختی و مرارت ها، در این چهل سال مردم ایران درس های مهمی آموخته‌اند. اگر بخواهیم همهء این درس ها را در یک کلمه خلاصه کنیم واژه‌ای بهتر از سکولاریسم را نمی‌توانیم انتخاب کنیم. چرا امروز روشنفکران از سکولاریسم سخن می‌گویند؟ مگر این حرف تازه‌ای در غرب است؟ چرا چهل سال پیش کسی سنگ سکولاریسم را به سینه نمی‌زد؟

ارتباطِ «رهنمودهای رهبری» با موضوع غربالگری جنین

حسین باستانی

«کلیه قوانین مرتبط با تنظم خانواده از جمله قانون تنظیم خانواده... و همچنین کلیه قوانین، ضوابط و دستورالعمل های مرتبط با تنظیم خانواده رایگان دولتی، عقیم سازی رایگان و موارد مشوق کاهش فرزندآوری... نسخ می شوند... هرگونه تسهیل جلوگیری از بارداری ممنوع است.» جملات فوق، بخش هایی از طرح موسوم به "جمعیت و تعالی خانواده" هستند که -با چراغ خاموش- در مجلس ایران در حال تبدیل به قانون است.

از مبارزه با غرب زدگی تا چین زدگی

هادی زمانی

توسعهء اقتصادی و سیاسی ایران الگویی می طلبد که با مختصات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران و خواست آزادی های سیاسی و اجتماعی سازگار باشد. الگوی توسعه اقتصادی اقتداگرای چین قابل تعمیم به ایران نیست. این الگو تنها اقتدارگرایی را در ایران تشدید و باز تولید خواهد کرد، بدون آنکه رشد اقتصادی چشمگیری برای اقتصاد کشور به ارمغان آورد.

ساده اندیشی در مورد کلماتی مانند قانون یا دموکراسی

(شیطان در جزئیات نهفته است!)

منتشر شده در سايت «مشروطه»

انگیزه این نوشته انتقاداتی است که در برخورد با یک نوشته اخیر من مطرح شد. آنجا من (با اشاره به مورد خاص آلمان) اشاره کرده بودم که چرا می تواند صلاح باشد که پای دولت و قوانین اش حتی الامکان به اموری (مورد خاص: نوشته های کاربران در پلتفرم های اینترنتی) باز نشود. چکیدهء برخی از پاسخ هایی که دریافت کردم این بود: «ای نادان! تو خبر نداری که آلمان یک دموکراسی است و قوانین آن تجلی ارادهء مردم هستند.»

نسل کشی است یا وقاحتی نا بخشودنی؟

ناخدا محمد فارسی

اینگونه به نظر می رسد که مردم ایران بازیچهء سیاسی خامنه ای و عمال جنایتکارش قرار گرفته اند و جان مردم برایشان اهمیتی ندارد. باقی ماندن و بقا رژیم برای خامنه ای الویت است و نه جان مردم ایران. برابر با خبرهای رسیده از داخل ایران، مردم آماده اند که از طریق مقاومت مدنی این رژیم جنایتکار را کنار بزنند، ولی شوربختانه بعلت وجود کرونا امکان اعتصابات عمومی از مردم سلب گردیده است.

دلایل توقیف نفتکش و غنی‌سازی بیست درصدی

در آستانهء انتقال قدرت در آمریکا

مجید محمدی

در روزهایی که تیم بایدن برای در دست گرفتن سکان سیاست خارجی آمریکا آماده می‌شود و رسانه‌های آمریکایی که با این تیم همراهی دارند، همواره مطالبی در انتقاد از سیاست فشار حداکثری در حوزه‌ ایران (خروج از برجام و تشدید تحریم ‌ها) منتشر می‌کنند، رژيم اسلامی ایران جان تازه‌ای گرفته و دوباره به دوران جنگ نفت‌کش‌ها بازگشته است. یک نفتکش کره‌ای را به بهانه‌های واهی در خلیج‌فارس توقیف کرده، غنی‌سازی را به بالای 20 درصد افزایش داده و به تهدید ترور مقامات دولت ترامپ در خاک آمریکا پرداخته است.

دیوانه‌ای در رأس حکومت

کوروش گلنام

مردمِ ایران به‌حالِ خود رها شده‌اند. نگارنده و شماری دیگر پیش‌ از‌ این نیز گفته‌اند که خودبزرگ‌بینی، دنیا‌پرستی و قدرتِ نا‌پاسخ‌گو چنان علی‌ خامنه‌ای را در چنگالِ خود گرفته است که او را دچارِ جنون کرده است.

اصول کار اين سایت 

 ◊ جستجو در این سايت

  آرشيو صفحات اول سايت

پیوند به سایت انگلیسی جنبش

  پيوند به سايت های ديگر

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

5 بهمن 1399- 25 ژانویهء 2021

  موضوع: 

تجاوز به حق دفاع

(بمناسبت روز جهانی وکلای در خطر)

فايل تصويری       فايل صوتی

سخنران:

دکتر نيره انصاری

مدير نشست:

شمس الد ين دارابی

همراه با نظرات حضار

و پيام های رسيده از خارج مهستان

پيامگير جديد مهستان به شماره

004915217872145

پيوندهای جنبش:

  ◊ مهستان جنبش سکولار دموکراسی

  ◊ آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

 

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

دو کتاب از اسماعيل نوری علا

مبانی سکولاريسم نو

سکولاريسم نو برای ايران

نحوهء سفارش و خريد >>>

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

 

 

 

 

 

 

 

HHHHHHHHHHHHH