----------------------------

------------------------------

-----------------------------

--------------------------------

خط قرمزهای شاهزاده

آرشیو سکولار دموکراسی  1 2       آرشیو ایران فردا

پلی لیست های تلویزیون میهن

منشِ سـکولار و کاهشِ نام های خـدا

ابراهیم هرندی

خدای دین های ابراهیمی، هزار و یک نام دارد که هریک اشاره ای به یکی از توانایی های اوست. برای شیعیان، همهء این نام ها در دعای جوشن کبیر آمده است. از آغازِ دوره رنسانس تا کنون، بسیاری از این نام ها برای شیعیانِ باورمند، اندک اندک بی معنا شده است. برای نمونه، با آغازِ انقلاب صنعتی، معنای "صنعت" دگرگون شد و مردم دریافتند که کوه و دره و رود و دریا، پدیده های صنعتی نیستند بلکه برآیندهای خودبخودیِ رویدادها و روندهای طبیعی اند. پیایندِ این دریافت، این اندیشه بود که خدا را "صانع" نمی توان خواند، زیرا که وی مهندسی هیچ صنعتی را پایه ریزی نکرده است.

فرمان مقام معظم رهبری در امر قحطی آب

حمید رضا رحیمی

معظم له فرمودند: «بسمه تعالی؛ بمنظور صرفه جوئی در مصرف آب، پیاده نظام و عملهء بیت، مؤمنین و مؤمنات، کثرالله امثالهم، عجالتا سطل هائی که در چند دههء گذشته با آن قرار بود اسرائیل را آب ببرد، تا اطلاع ثانوی، زمین بگذارند! و دانشمندان ولائی هم، موشک هائی را که به اماکن گوناگون، بویژه اوکراین، گسیل می دارند موظف کنند که در بازگشت به اُمّ لقراء، باک های خود را بجای بنزین، با آب پُرکنند!»

فدوی: «اینجانب تردیدی نداشت که معظم له، بعنوان فصل الخطاب، این فقره را نیز ظل توجهات حضرت بقیة الله الاعظم امام زمان ارواحنا روحی فداه (عج)، ختم بخیر خواهند فرمود».

انفجار یک بمب ساعتی کار گذاشته در «منشور مهسا»

شهرام خلدی

در شش ماه گذشته، جناب مهتدی تمام تلاش خود را کردند که با «ابهام گفتمانی» و دستاویز «حقوق اتنیکی»، بر اهداف واقعی استقلال طلبانهء خود و همرزمان شان سرپوش بگذارند، «انقلاب ملی ایران» را گروگان گرفته و، با مهندسی گذار در جهت منافع ایدئولوژیک خود، چارچوب ایده آل از پیش ساختهء خود را بر «حق تعیین سرنوشت» تک تک شهروندان در دوران گذار تحمیل کنند. اما اکنون بمب ساعتی "یکپارچگی سرزمینی" و "حقوق اتنیکی" که جناب مهتدی در «منشور مهسا» کار گذاشته بودند به شکل جنگ داخلی "اتنیکی" منفحر شد و رهبران «ناسیونالیسم قومی» باید مسوولیت خونریزی میان میلیشیاهایشان را بر عهده بگیرند.

زنان اجازهء خواندن ندارند

چون حکومت سکولار نیست

تقی آزاد ارمکی (جامعه شناس): «برای کسانی که حساسیت دارند، زنان نیروی در خلوت‌اند نه در جلوت. یعنی نیرویی که نباید در نظام اجتماعی حضور داشته باشد. صدا و حضور زنان برای این افراد آزار دهنده است. قضاوت زنان هم از نظر این افراد نامشروع است. قشریون اهل سنت هم اگر به قدرت برسند، بدتر از قشریون کشور ما عمل می‌کنند. حکومت‌های جوامع سنی، سکولارند. در نتیجه فضایی برای آوازخواندن زنان در این کشورها وجود دارد. اگر غیرسکولار باشند، همین وضعی را درست می‌کنند که طالبان در افغانستان ایجاد کرده است... آنچه الان در ایران حاکم شده،نظرات بخش ارتجاعی اسلامگرایان سال ۵۷ است».(+)

نشست سپاه پاسداران درباره «اسرائیل و اپوزیسیون ایران»

گزارش کیهان لندن

نشستِ ضدیهود «اسرائیل و اپوزیسیون ایران» سه‌شنبه ۲۳ خرداد با همکاری خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مؤسسه مطالعاتی «ابرار معاصر» در تهران برگزار شد. محور این بررسی جایگاه یهودیان در معادلات بین‌المللی و پیامدهای سفر اخیر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل و دیدار وی با مقامات ارشد این کشور بود.

پيشنهادهاى متفاوت پادشاهى خواهان

مهران براتی

در نشست سوم «اندیشکدهء کوروش»، با عنوان «گفتمان پادشاهی خواهان و تغییر رژیم»، امير طاهرى مى گويد: «گذار از جمهورى اسلامى به دست پادشاهى خواهان و پادشاهى رضا پهلوى و حمايت نيروهاى سياسى انجام گيرد و پس از يك دوران بازسازى كشور از طريق رفراندم مردم تعيين كنند كه آيا ادامه نظام پادشاهى را مى خواهند يا نظامى ديگر». و الهه بقراط مى گويد: «يك ائتلاف ميان نيروهاى سياسى به رهبرى رضا پهلوى ايجاد گردد و حمايت مردم داخل كشور را كسب كند و پس از براندازى نوع نظام تعيين شود». به هر صورت، پادشاهى خواهان اكنون از حضور خيابانى در اروپا و امريكا عبور كرده به فكر  ايجاد پايه هاى فكرى براي مشروطه گرى و پادشاهى خواهى وارث سلطنت پهلوى در ايران شده اند. كه اين خود گامى أست مثبت براى تعيين تكليف نيروهاى سياسى با هم.

(بر گرفته از یک ای میل وارده)

پیمان نیروهای ایرانگرا

در پشتیبانی یکپارچه از پیکار ملی ایرانیان

روشنک آسترکی - عبدالرضا احمدی - محمود ابطحی - الهه بقراط -

لیلی بازرگان - مهدی حاجتی - امین سوفیامهر - بابک شکرآبی -

حامد شیبانی‌راد - سعید قاسمی‌نژاد - حجت کلاشی- علیرضا کیانی -

بهزاد مهرانی - فرخنده مدرس - شاهین نجفی

بالاترین اراده، ارادهء ملی است که در محدودهء حاکمیت قانونِ بازتاب یافته و عمل می‌کند. بر این اساس یگانه مرجع مشروع و بر حق  تعیین شکل نظام و قوانین کشور، رضایت عمومی است که از طریق نمایندگان منتخب آنان ابراز می‌شود. نظام سیاسی ایده‌آل ما برای ایران آینده نظامی بر پایهء سکولاریزم، دموکراسی، و مبتنی بر حقوق بنیادین بشر است. دموکراسی را حکمرانی بر پایه رأی اکثریت و پاسداری از حقوق اقلیت می‌دانیم.

منشور «بنیاد جمهوری ایران»  (بجا)

منصور فرهنگ – بهروز بیات (سخنگویان موقت بجا)

اهداف بنیاد از جمله فراهم آوردن بستر، ابزار و سکوهای تسهیل گر برای برگزاری سمینار‌ها، اندیشکده‌ها و رسانه‌های مشترک به منظور هم اندیشی و هموار کردن راه گفتگو، همکاری و ائتلاف جمهوریخواهان، تبلیغ و ترویج ارزش‌های پایه‌ای نظام جمهوری، و تامل و ژرفانگری پیرامون اصول کلی ناظر بر ساختن دمکراسی، ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران پسا جمهوری اسلامی از نگاه جمهوری‌خواهان و سازماندهی مطالعات سامانمند در زمینه‌هائی نظیر توسعه پایدارو قانون اساسی است.

جایگاه «همه با هم» و «وحدت کلمه» در شرایط کنونی

علیرضا بهتویی

جنبش ژینا (زن، زندگی، آزادی) هم همبستگی میان گروه‌های متفاوتی که در ایران از ستم حاکمان رنج می‌برند، را فراهم کرده است تا علیه تبعیض جنسی، قومی، طبقاتی، نسلی و مذهبی بایستند و مبارزه کنند. اما در پی آن نبوده که این هویت‌های مستقل را مستحیل در یک «ما»ی همگن، یک «همه با هم» بکند. به دنبال «وحدت کلمه» نیست تا تفاوت‌ها و خواست‌های گوناگون را سترون کند. این «ما»، متکثر است، ناهمگن است، مختلف‌الجنس است، در عین آن‌که در رفع ظلم، شر و ستم همسو و همگام است.

نوبتِ هوشِ مصنوعی

ابراهیم هرندی

کسی که برای نخستین بار در تاریخ، بر «الاغ» سوار شد و خرسواری کرد و آن را به دیگران یاد داد، انسان نوآوری بود زیرا که کارِ تازه ای کرد و با این کارش واکنش‏ های گوناگونی را برانگیخت. هوشمندان و آینده نگران و کاردانان این نوآوری را ستودند، زیرا آن را کاری کارستانی می دانستند... اما واپسگرایان این رویداد را به فال نیک نگرفتند و برآن بودند که خر سواری “بدعت گذاری” در کار خداست زیرا که گفته اند از تو حرکت، از خدا برکت".  نگفته اند که از خر حرکت از خدا برکت. آنان هر آنچه دربارهء زیانمندی این کار می توان پنداشت و گفت و نوشت، پنداشتند و گفتند و نوشتند...

ایران آینده، با دموکراسی پارلمانی

شاهزاده رضا پهلوی

برگزار کنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ تصمیم گرفتند از نمایندگان رژیم اسلامی برای سخنرانی در کنفرانس امسال دعوت نکنند و بجای آن از ایرانیان مخالف رژیم دعوت کردند. من افتخار داشتم که یکی از آنها باشم. این تصمیم مهم برگزار کنندگان - که برای نخستین‌ بار در تاریخ این رویداد، امکان نمایندگی ایران توسط نمایندگانی جز جمهوری اسلامی را فراهم کرد- نه تنها رژیم را محکوم و منزوی می‌کند بلکه به تعامل با ملت ایران پرداخته و آنها را ارتقاء می‌دهد.

خطای محاسباتی در مورد چند قطبی شدن دنیا

محمدعلی جنت خواه

من این چند وقت داده‌ها و استدلال‌های زیادی ازشون رو چک کردم، داده‌ها خبر از این می‌دن که آمریکا مقداری از نظر قدرت افت کرده اما این مقدار رو خود آمریکایی‌ها چنان بزرگنمایی می‌کنند که کشورهایی مثل روسیه یا نظام‌های ایدئولوژیک کوری مثل جمهوری اسلامی، دچار خطای محاسباتی بشن و آمریکا به جای گرفتن یک امتیاز، اینا رو به موقعیتی بندازه که ده امتیاز بگیره ازشون.

دین و جنبش‌های دانشجویی ایران

ریحانه غلامی

این مقاله از دو بخش اصلی تشکیل شده است. در بخش اول، به زمینه‌ی تاریخی نسبت دین و جنبش‌های دانشجویی ایران پیش از جنبش «زن، زندگی، آزادی» پرداخته‌ام. در این بخش، به این موضوع توجه کرده‌ام که چگونه پیش از انقلاب 57 دین در سیاسی‌شدن بخشی از دانشجویان تأثیرگذاشت. سپس، به روشن‌کردن این مسئله اهتمام کرده‌ام که بعد از انقلاب 57 علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که از سمت حکومت برای سیاسی‌ کردن دانشجویان از طریق دین و آموزه های دینی انجام گرفت، اعتراضات و جنبش‌ های دانشجویی با بی ‌اعتنایی به آموزه ‌های دینی پیش رفتند. در بخش دوم این مقاله، سعی کرده‌ام تا بیان روشنی از این موضوع ارائه دهم که چرا مطالبات اعتراضات دانشجویی «زن، زندگی، آزادی» ماهیتی غیر دینی دارد.

انقلاب ملی ایران از کجا می‌آید؟

میزگردی درباره خاستگاه انقلاب ملی ایران

در این میزگرد مشخصا این دغدغه در میان گذاشته شد که انقلاب ملی ایرانیان که از دی ۱۳۹۶ آغاز شده و در دور جدید خود از شهریور ۱۴۰۱، موج سراسری دیگری را تجربه می‌کند از چه ریشه‌های گفتمانی - سیاسی برخوردار است و بر این اساس چه مختصات و بایسته‌هایی دارد. چهار کارشناس در این میزگرد حضور داشتند؛ امیرحسین اعتمادی، فعال سیاسی، الهه بقراط، سردبیر کیهان لندن، محسن بنایی، زبان‌شناس و پژوهشگر تاریخ، و حجت کلاشی. این میزگرد با مدیریت علیرضا کیانی، سردبیر نشریهء «فریدون» برگزار شد.

ن

آرشیو

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

برنامه یکشنبه

11 تیر 1402 - 2 ژوئیه 2023

9 صبح کالیفرنیا- 6 عصر اروپای مرکزی

7.5 شب ایران

موضوع:

حمله یا بازدید قانونی؟

نگاهی بر آنچه در آلبانی اتفاق افتاد!

سخنران

احمد رأفت

مدیر جلسه:

عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی

نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

گفتگو با مهندس جمشید قراجه داغی

زیر نظر اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

پیوند به کتاب

تاکتیک های مقاومت مدنی

در سدهء بیست و یکم