----------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                 

آرشیو

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

-----------------------

برنامه یکشنبه

14 آبان 1402 - 5 نوامبر 2023

9 صبح کالیفرنیا- 6 عصر اروپای مرکزی

8.5 شب ایران

-----------------------

نگاهی به کنگرهء مؤسس

حزب ایران نوین و دست آوردهای آن

-----------------------------

فایل تصویری     فایل صوتی

------------------------------

سخنرانان:

  

مهران انصاری، عضو کمیتهء مرکزی

آذین ساداتی، دبیر دفتر امور زنان

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرت ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

خم نمی‌شوند تن‌هایی که شوریدن برای آزادی را دیده‌اند

نسرین یوسفی

همزمان با کشته‌شدن مهسا امینی و خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» اعتراض‌های دانشجویی ایران نیز شکل تازه‌ای به خود گرفت و به‌ کانون‌ اعتراض‌های نهادینه شده علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد که در طول دهه‌های گذشته بی‌سابقه بود. اگرچه در یک سال گذشته، سرکوب دانشگاه‌‌ها از سوی نهادهای حکومت جمهوری اسلامی به‌شکل نظام‌مند ادامه داشته، اما دانشجویان در طول این مدت به اعتراض‌ها و نافرمانی مدنی خود در دانشگاه‌ها و با روش‌های متفاوت ادامه‌ داده‌اند.

شخصیتِ سه گـانهء انسان

ابراهیم هرندی

بررسی مراودهء فرد با دیگران از چشم اندازِ روانکاوی نشان داده است که هر انسان سه نفر است، یعنی که شخصیتی سه گانه دارد و در هر زمان و هر مکان، یکی از این سه بر آن دو دیگر چیره می شود؛ و تنها سومی ابَر انسانی ایده آلی و یکسان- نگر است که خود را از دیگران برتر و بهتر نمی داند و همگان را داری حقوقی برابر می پندارد. این یک، نه خود را بزرگ تر از آن که هست می انگارد و نه دیگران را کوچک تر از آن که هستند. او نه در حق کسی ناخواسته پدری و یا مادری می کند و نه در برابر کسی کودکی... چنین شخصينی، گهگاه در فرهنگ دموکراتیک شکل می گیرد.

تبریک و تسلیت

حمید رضا رحیمی

این خبر را هم از «رادیو فردا»ی مستکبرین جهانی بشنوید (یا در واقع بخوانید)، ثواب دارد:

* رادیو فردا: پروانهء طبابت دکتر فاطمه جایی‌راد، به دلیل حضور بدون حجاب حین دریافت لوح تقدیر به عنوان "پزشک نمونه" در مراسم آئین بزرگداشت روز پزشک در شهرستان آمل، باطل شد./ صدای آلمان

بدن زن؛ سرزمینی که باید فتح شود!

منصوره حسینی یگانه

تصاویر و دیگر اخبار تایید شده و نشده از رفتار تعرض‌آمیز به زنان در جنگ اخیر میان حماس و اسراییل راوی این داستان تکراری در تاریخ است که هنوز بدن زن بخشی از مملکتی است که قرار است فتح بشود. حتی وقتی زنانی که در بمباران غزه فریاد شکایت و استغاثه بلند می‌کنند تصاویر آنها و کودکان‌شان تبدیل به ابزاری می‌شود برای جلب ترحم در بخشی از جنگ؛ و ظلمی که بر این زنان در جنگ‌ها می‌رود موضوعیت ندارد. آیا زنانی که در جنگ ها به اسارت گرفته می‌شوند غنیمت جنگی‌اند و تعرض و تجاوز به آنها نشانه فتح خاک کشور دشمن است؟

آرشیو متن نوشتاری این برنامه ها

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان  1 2

آرشیو ایران فردا   آرشیو تلویزیون میهن

تولدی دوباره برای سینمای ایران

فرشته نزاکتی

در راستای حمایت از سینماگران ایرانی، جشنواره‌های طراز اول اروپایی سینمای حکومتی جمهوری اسلامی را تحریم کردند. جشنواره برلین شروع ‌کننده این روند بود و باقی جشنواره‌ها مانند کن و ونیز هم به این روند ادامه دادند. با تشکیل کانون سینماگران مستقل ایران، سینمای نوین ایران بیشتر دیده شد و فیلم‌های متفاوتی از سینمای ایران، به جهان، معرفی شد. این فیلم‌ها، شروع جدیدی برای سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی بودند که همگی با موازین اسلامی ساخته می‌شدند.

«شیدا» در 48مین جشنوارهء فیلم تورنتو

فرشته نزاکتی

فیلم شیدا، در دوره‌ای که زنان ایران بیش از هر زمان دیگری، آشکارا از مشکلات خود حرف می‌زنند و برای به دست آوردن آزادی‌های انسانی، مبارزه می‌کنند، موهبتی است. شیدا، به واقعیت وفادار می‌ماند و منصف است و موقعیت زنان قربانی خشونت خانگی با بهانه‌های سنت و مذهب را به تصویر می‌کشد. اینکه چطور زنان محدود می‌شوند، از آنها خواسته می‌شود فقط به وظایف سنتی مانند فرزندآوری و تربیت فرزندان و عمل به خواسته‌های شوهر مطابق قراردادهای اجتماعی تحمیلی و با رعایت موازین اسلامی بپردازند.

کشتن مهرجوئی ها

ناصر فکوهی

«سلبریتی» شدن در مورد مهرجویی صرفا امری تجملی یا پولساز و «جشنواره‌ای» نبود. فیلم‌هایی چون «گاو»،  «آقای هالو»،  «دایره مینا»، «اجاره نشین‌ها، «هامون»، «سنتوری» و... تاثیری اجتماعی و عمیق بر جامعهء ایران داشتند و  به بخشی از حافظه و هویت ما تبدیل شدند. و شخصیت خود مهرجویی نیز با رویکرد دخالت اجتماعی، طنز خاص، هیجان‌ها و احساس‌هایش که تا آخرین سال‌ها ادامه داشتند، نیز این امر را تقویت می‌کرد.  از این لحاظ  مقایسه‌ای که بین این ماجرا و ماجرای مرگ کیومرث پوراحمد، آن هم در شمال، آن هم مسئله‌دار (در  فروردین 1402) در فضای مجازی مطرح شد، نه اتفاقی بود و نه خالی از معنا؛ زیرا پور احمد نیز نه به دلیل  «سلبریتی بودن» بلکه به دلیل نفوذ  «داستان ‌های مجید»ش، بر جامعهء ایرانی  تاثیری اجتماعی نیز داشت.

سردرگمی مقام‌های ایران:

چگونه باید از جنگ اسرائیل و حماس دور ماند؟

خبرگزاری رویترز

حکومت اسلامی روز ۲۳ مهر اولتیماتوم شدیداللحنی خطاب به دشمن بزرگ خود، اسرائیل، منتشر کرد: «یورش به غزه را متوقف کنید، در غیراین‌صورت ما مجبور به اقدام می‌شویم!»  این هشداری بود که وزیر امور خارجه  حکومت داد. تنها چند ساعت بعد بود که نمایندهء ویژهء همین حکومت در سازمان ملل این لحن ستیزه‌ جویانه را تعدیل کرد و به جهان اطمینان داد نیروهای نظامی کشور در این منازعه مداخله نمی‌کنند، مگر آن که اسرائیل منافع یا شهروندان ایرانی را هدف قرار دهد.

حکومت اسلامی در مورد شناسایی رسمی اسرائیل دروغ می گوید!

حسین علیزاده

علی خامنه‌‌ای گفته است: «مدعای ما آزادی فلسطین است. نه آزادی بخشی از فلسطین… طرح دو دولت چیزی جز تن دادن به خواستهٔ صهیونیست‌ها یعنی پذیرش دولت صهیونیستی در سرزمین فلسطین نیست». اما، به‌رغم این مواضع صریح در انکار موجودیت اسرائیل، جالب است بدانیم در کوران جنگی که در غزه ادامه دارد و در جریان تصویب قطعنامه‌‌ای که در مجمع عمومی به تصویب رسید، حکومت اسلامی رسماً به قطعنامه‌‌ای رأی داد که در بند ۱۳ آن تأکید دارد که «راه‌حل عادلانه و پایدار برای منازعهٔ اسرائیل و فلسطین تنها بر پایهٔ راه‌حل دو دولت قابل دسترسی است».

آغاز فروپاشی لایه‌های بالایی سپاه؟

گزارش حزب مشروطهء ایران در توئیتر

در یک فایل صوتی، سردار احمد پیکری، فرمانده سپاه شوشتر، عملکرد علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی، به ویژه در هدر دادن سرمایه‌های مردم ایران در ایجاد جنگ و بحران در سوریه و یمن و فلسطین را زیر سئوال برده و می‌گوید باید به فکر مردم ایران بود و این پول‌ها را در ایران هزینه کرد. او نیز شعار مردمی «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» را سر می‌دهد و می‌گوید که حاضر به پذیرش این سیاست ضد ملی جمهوری اسلامی نیست. متن حاضر تایپ شده آن فایل صوتی است که در لینک آمده در مطلب قابل شنیدن است.

50 مورد از تقابل دو فرهنگ متضاد در یک کشور

مانیفست روزنامهء «بیلد» آلمان

روز یکشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲، برابر با ۲۹ اکتبر ۲۰۲۳، روزنامهء «بیلد»، پرفروش‌ترین روزنامهء آلمان، در ارتباط با تجمعات خشن و خرابکارانه‌ء طرفداران گروه‌های تروریستی فلسطینی و همچنین مهاجران و شهروندانی که ارزش‌ها، قانون اساسی و قوانین مدنی و کیفری و همچنین شیوهء زندگی و عرف و اخلاق و اتیک و فرهنگ  این جامعه را نه تنها به پرسش می‌کشند بلکه تلاش می‌کنند خلاف آنها رفتار کرده و ارزش‌های ضد آن را به دیگران تحمیل کنند، یک مانیفست پنجاه نکته‌ای به پنج زبان آلمانی، عربی، ترکی، روسی و انگلیسی منتشر کرد.

جنگ اصلی فرهنگی است!

فروغ کنعانی و اسماعیل نوری علا

در برنامه یاران، به مدیریت علیرضا میبدی

«ارابۀ ایزدبانو»

مهدی تدینی

کیست که نداند درون جامعه چه می‌گذرد؟ چه می‌گذرد؟ می‌گویم. جامعه با چرخِ آسیابِ «عرف‌سازی» و «عرف‌زدایی» همۀ قوانین مکتوب را مانند موریانه می‌خورد و میان‌تهی می‌کند. این چرخ آسیاب با نیروی زنان می‌چرخد. هیچ سیاست و سیاست ‌گذاری دست اش به «عرف» نمی‌رسد. می‌تواند چند صباحی عرف را انکار کند و حتی برای آن جرم‌انگاری کرد و عده‌ای را هم دستبند زد، اما خود عرف مانند روح است؛ نمی‌توان آن را گرفت و دستبند زد... کافی است سری به ایستگاه متروی میدان انقلاب تهران بزنیم تا بفهمیم فرایند عرف‌زدایی و عرف‌سازی چه کرده است.

با واگذاری کلیدهای امنیتی خود به چین

ایران منافعش را به خطر می‌اندازد

گفت‌وگو با بارت گروتِس، نمایندهء هلند در پارلمان اروپا

گفتگوگر: یورونیوز فارسی

بارت گروتِس، نمایندهء پارلمان اروپا در گفت‌وگو با یورونیوز نسبت به گسترش روابط چین و ایران هشدار داد. او در این مصاحبه تاکید کرد که «به نفع هیچ کشوری نیست که کلید آینده جامعه‌‌اش و بنیاد استراتژیک سیاسی-نظامی خود را به دست چین بسپارد.» به گفته او «ایران به زندانی در فضای باز تبدیل شده است.» در این گفت‌وگو همچنین سوالاتی درباره مسائل مختلف از جمله محدودیت دسترسی ایرانیان به اینترنت، تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران، وضعیت حقوق بشر، تاثیرگذاری تحریم‌های وضع شده تا به اینجای کار و نزدیکی تهران به پکن مطرح شده است.

                 حکومت اسلامی با نابودی خود عشق می ورزد

کان کوفلین

دلیل اینکه جکومت اسلامی تا این حد مشغول تشویق شبکهء پیچیده شبه نظامیان و سازمان های تروریستی خود برای هدف قرار دادن اسرائیل و متحدان اش بوده این است که حکومت مزبور می داند که نمی تواند از عهدهء رویارویی مستقیم با اسرائیل برآید. انجام این کار مساوی با خطر اجرای طرح طولانی مدت اسرائیل است برای نابودی دارایی های هسته ای ایران، که اکثر کارشناسان اطلاعاتی غربی معتقدند که هدف حکومت اسلامی تولید تسلیحات هسته ای است.

ملت؛ تخیل و فرهنگ

راس پول

توصیف بندیکت اندرسن از ملت به عنوان یک «جامعه‌ی تصوری» در بحث‌های اخیر درباره‌ی ملی‌گرایی اجتناب‌ناپذیر شده است و دلیل معقولی هم دارد. پیش از اثر اندرسن، بسیاری از نظریه‌پردازان ـ ‌به‌ویژه لیبرال‌ها و مارکسیست‌ها‌ـ [پدیده‌ی] ملت را تحت عنوان توهمی جمعی یا شکلی از آگاهی کاذب رد کرده بودند و آن‌ را عارضه‌ای در نظر گرفته‌اند که شایسته نیست به‌جِد به آن پرداخته شود، چه رسد به اینکه روی موافق به آن نشان دهند.