«سال آناهیتا»

enooriala@gmail.com

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبهء پیش رو

6 خرداد 1403 - 26 ماه مه 2024

----------------------

---------------------

فایل تصویری      فایل صوتی

---------------------

سخنران:

بیژن کیان

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

محمد مخبر دزفولی، جانشین موقت رئیسی، کیست؟

نوشته ال. م. در اینستاگرام

محمد مخبر دزفولی، جانشین موقت ابراهیم رئیسی مقتول، از پلیدترین جنایتکاران رژیم آخوندی است که عامل اصلی تجاوز و کشتار دانشجویان دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در اردی‌بهشت ۱۳۵۹ بود. او و دیگر عناصر تبهکار انجمن اسلامی دانشگاه، با پشتیبانی احمد جنتی، چنان جنایتی آفریدند که در تاریخ نظیر نداشته است.

قسمت بیست و یکم برنامهء حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

شیرینی خوران

حمیدرضا رحیمی

این روزها فدوی نگران افزایش قند خون شهروندان چموش بعلت مرگ حجت الاعدام رئیسی ست! نگاه کنید:

*رئیس صنف قنادان گفته است که «هفته‌ء گذشته» فروش شیرینی به طور شگفت‌آوری رشد ۵۸ درصدی داشته، بعد به خاطر گفتن همین آمار بازداشت اش کرده اند!

حال تصور کنید که اگر همهء مسؤلین، بعون الله، به لقاءالله بپیوندند مصرف شیرینی  سر به فلک می زند!

نظام در تلهء تاخیر مرگ پدر خوانده!

احمد پورمندی

سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان او، با هر تحلیلی که از علل آن داشته باشیم، برای مدتی پرده‌ها را به کنار زد تا عمق بن‌بست پدر خوانده، همه ابعاد بحران و میزان فشل بودن نظام حکمرانی در مقابل انظار همه مردم ایران و جهان قرار بگیرد و این پرسش را با قدرت در مقابل همه گروه‌های برخورداری که در اطراف فرقه حاکم گرد آمده‌اند، قرار بدهد که «چه شد که به اینجا رسیدیم؟ و در ادامه راه تا کنونی، آیا تا سقوط در سیاهچاله، زمان درازی مانده است؟»

شهر خیس

افشین بابا زاده

چه لبخند سرخوشی با صدای باران / چه لبخند بی خبری / زیر صدا های پیش ‌‌پا افتاده / در شهر خیسِ آرام گرفته در آغوش سرد شب. // در سکوت بی خبری / در کنار آتش شومینه  / همه به خواب رفته اند و  هرکس / خواب های خودش را می بیند. //  باران در تاریکی می بارد و / به دیوار و پنجره ها می کوبد،/ روزنامهء خیس دکه ها / خبر ‌را در صفحه آخر پنهان کرده است. (+)

گِله ای از آن دسته از اعضای بسیج که در مراسم حضور نیافتند!

رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی فرهنگی

در گفتگو با شبکه یک صدا و سیما

«...سردار غلامرضا سلیمانی، فرمانده محترم بسیج، با پیام‌های مستمر به اعضای بسیج و حتی حضور در بسیاری از پایگا‌ه‌های بسیج ناحیه تهران، از همه اعضا خواست در مراسم برای شهیدان خدمت شرکت کنند، اما آخرین آمارها که من ساعتی پیش دریافت کردم، تنها ۱۱ و ۲ دهم درصد از اعضای بسیج حاضر شدند. این در حالی ست که چند هزار تن از اتباع کشور برادر همسایه، افغانستان، تنها با یک دستمزد ناچیز حاضر به شرکت شدند و از حق هم نگذریم سنگ تمام گذاشتند. خدا را شکر تعداد زیاد اعضای حزب‌الله لبنان و حشدالشعبی عراق که خود را به ‌مراسم رسانده بودند، باعث شدند دانشگاه تهران پر شد و برنامهء نماز حضرت آ‌قا هم در برابر دوربین‌ها آبرومندانه برگزار شد. اما گلهء من از اعضای بسیج است که گوشت و پی و خون شان از این نظام الهی است که امروز در بالاترین سطح داغ‌دار است. اینکه در این شرایط ما مسائلی همچون مشکلات خانوادگی، خطر شناسایی توسط آشوبگران و تیم‌های منافقین (جهت حملات بعدی با سلاح سرد و گرم) و... را بهانه کنیم و حاضر نشویم، نه شگون دارد و نه برازندهء بسیج است. در ثانی،‌ وقتی من بسیجی (من نوعی) نه در انتخابات شرکت می‌کنم (که آقا مجبور می‌شوند از لفظ «مرددین» استفاده کنند) و نه در مراسم شهیدان خدمت،‌ فردا روز که اغتشاشگران و منافقین برای آشوب سراسری کف خیابان بیایند، برای مقابله و دفاع از نظام الهی کف خیابان حاضر می‌شوم؟ یادمان باشد: بسیج یادگار امام‌ (ره)‌ است و اتفاقا خود شهید جمهور (آیت الله رئیسی) همواره ارادت ویژه‌ای به‌بسیج و بسیجی داشت و می‌گفت من قبل از اینکه رئیس جمهور باشم، یک بسیجی هستم».(منبع)

تفنگ بدستان دیروز قلم بدستان امروز را افراطی می نامند!

بهنام امینی

کسانی که علیه حکومتی که با هر نقصی که داشت اما آماده اصلاح بود با چوب و چماق و اسلحله و شایعه سازی شوریدند، نه به تنهایی، با همدستی خارجی، شبانه به پاسگاه حمله کردند، در وسط شهر تهران پاسبان شهربانی را خلع سلاح کردند... امروز ژست انسان مصلح دموکرات و مدافع حقوق بشر گرفته اند و به نسلی که تنها سلاح اش قلم است و نهایتا همین فضای مجازی، نسلی که خانه اش ویران شده، جوانی اش بر باد رفته، خشمگین است، و از سر بیزاری نهایتا چند فحش نثار بانیان این خانمان سوزی می کند می گویند افراطی!

مقدمه ای بر کتاب چند گفتار

چنگیز پهلوان

آنچه این قلم قصد دارد در اینجا بشکافد و به آن توجه دهد این است که «مجلس مؤسسان» معنا و جایگاه ویژه‌ای دارد که اگر به آن درست نپردازیم قانون اساسی تولید شده نیز اعتبار و شایستگی لازم را کسب نخواهد کرد. بسیاری از سیاست‌مداران و سیاست ‌پیشگان نقشی ساده‌انگارانه برای مجلس مؤسسان در نظر می‌گیرند و تمام توجه خود را معطوف به قانون اساسی می‌کنند و تازه در این راه هم از فلسفه و دیدگاه معین و شایسته‌ای بهره نمی‌گیرند، زیرا با مسائل آن آشنایی ندارند و خبرگی و بضاعت نظری نشان نمی‌دهند. بیشتر سیاست‌پیشگان هم ‌و غم خود را به مباحث نازل و سخیفی همچون شکل نظام (پادشاهی- جمهوری) اختصاص می‌دهند. در نتیجه، از اهمیت مجلس مؤسسان غافل می‌مانند و دست ‌پخت شان، در بهترین حالت، تقلیدی و نسخه ‌بردارانه سروسامان می‌گیرد.

شاملو، حاج ‌سید جوادی و حکایت چهار نامه

گزارش مهدی اصلانی

ده سال پیش، پس از انتشار خاطرات زندان من « کلاغ و گلسرخ»،نامه‌ای از جانب زنده ‌یاد علی‌اصغر حاج سیدجوادی، که با خودکار و بر روی کاغذ نوشته شده بود، دریافت کردم. من متن جناب حاج سید جوادی را تایپ کرده و سپس پاسخی تایپ شده به مکتوب ایشان را به آدرس پستی‌شان برگرداندم. جناب سید جوادی نامه‌ء دومی در چهارده صفحه بر روی کاغذ نوشته و پاسخ در پاسخی به متن من دادند. من نیز پاسخ ایشان را دوباره تایپ کرده، هم‌راه پاسخ خودم برایشان پست کردم و... به جهت خصوصی بودن نامه‌ها هیچ‌گاه به خود اجازه‌ی انتشار آن ندادم. تا اینکه...

شریعت و حقوق مدنی

احد قربانی

برای درکِ لزوم، اجتناب‌ناپذیری و سودمندی سکولاریسم، درک سرشت قانون، نظام‌های حقوقی، شریعت، حقوق مدنی و حقوق کیفری ضروری است... (چرا که)اداره‌ء جامعه مدرن با قوانین شرعی تدوین شده در ۱۲۰۰ سال پیش غیرممکن است. قوانین شرعی با کرامت انسان و برابری و آزادی انسان‌ها سازگار نیست. سکولاریسم نه تنها مخالف آزادی مذهب نیست بلکه خواستار آزادی راستین و برابر حقوقی همهء مذاهب است و تنها گزینهء عملی و انسانی برای قوانین شرعی، تدوین قوانین وضعی بر مبنای ارادهء مشترک شهروندان یک جامعه است. تنها موضع درست، «آزادی همه مذهبها و عقیده‌ها» ست. هر گونه امتیاز دادن به یک ایدئولوژی یا مذهب، و یا تحمیل قوانین شرعی یک مذهب به جامعه، در نهایت منجر به محدویت و سرکوب پیروان دیگر مذاهب می‌شود.

«چپِ ملی» و بنیان‌های نظری آن

ب. بی‌نیاز (داریوش)

هنگامی که برای نخستین بار دوستانِ پادشاهی‌خواه‌ام متوجه شدند که من خود را «چپ» می‌دانم همان اندازه شگفت‌انگیز و دلسرد شدند که وقتی دوستانِ چپ‌اندیش‌ام فهمیدند که من خواهانِ یک پادشاهی پارلمانی هستم. این افراد پیرامونی نمی‌توانستند در ذهن خود این «تضاد» را حل کنند. در این میان تنها کسی که در این مجموعه، تضادی نمی‌دید دوست و همکار عزیزم محسن بنائی بود که او نیز خود را چپ می‌داند. اگرچه او خواهان یک جمهوری پارلمانی است ولی از همان آغاز فهمیده بود که پادشاهی پارلمانی و جمهوری پارلمانی به خودی خود برنامه سیاسی نیستند و هیچ استراتژی و تاکتیک حزبی را در خود نهفته ندارند.

نئومارکسیست های ایرانی و تعریف شان از راست افراطی

مزدک بامدادان

نئومارکسیست ایرانی، که امروزه به مانند همتایان شیعه‌اش تقیه می‌کند و خود را تنها “چپ” می‌نامد، در پی شکست‌های سهمگین در همهء زمینه‌ها و از آنجایی که نمی‌تواند حتا به یک دست‌آورد ارزشمند در کارنامه‌اش ببالد، از همان الگوهای کهن پیروی می‌کند و هر کسی را که نخواهد به گفتمان‌های ایران‌ستیزانهء او تن دهد، یک‌جا “راست افراطی” می‌نامد. کاربرد این واژه از سوی نئومارکسیست‌ها و ووکیست‌ها درست هم‌ارز کاربرد واژه “دژمن” از سوی سید علی خامنه‌ای است.

خامنه‌ای و زنان مخالف حجاب اجباری!

م. روغنی

امیر حسین بانکی‌پور، نماینده مجلس در این باره گفته است “داستان حجاب فقط روسری نیست که از سر بیفتد بلکه اگر نظام این سنگر را تحویل دهد، بقیه سنگرها را فتح می‌کنند” به باور وی حجاب “سنگر استرتژیک” نظام است که باید حفظ شود. مخالفت بخش مهمی از جمعیت زنان با حجاب اجباری و مقاومت شجاعانه آنان در برابر سرکوب ارازل و اوباش خامنه‌ای، دیکتاتور را برآن داشته است به هر قیمتی به این مخالفت نیز خاتمه دهد.

رسانه‌های اسرائیلی و مرگ رئیسی

گزارش سایت رادیو فردا

حتی اگر سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور ایران ناشی از شرایط نابسامان هوا بوده باشد، این رویداد در خاطره مردم ایران به یک مجموعه طولانی از شکست‌های جمهوری اسلامی مانند ساقط کردن هواپیمای اوکراینی با موشک رها شده از پدافند هوایی سپاه پاسداران، عملکرد شکست خورده رژیم در رویارویی با بلایایی مانند کرونا و ناتوانی‌های امنیتی و خرابکاری‌های منتسب به اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای و حساس امنیتی ایران خواهد پیوست.

چرا حکومت‌ها از دانش جامعه‌شناسی هراس دارند؟

مهران صولتی

از بی اعتنایی به آموزه های علوم احتماعی در سیاست‌گذاری ها گرفته تا تصفیه دانشگاه‌ها از استادان مبرز، و از سیاسی تلقی کردن تحلیل‌های جامعه شناختی گرفته تا بیکاری گسترده دانش آموختگان این رشته، همه و همه از نشانگان بی اعتنایی بوده اند. دست آخر هم که از انحلال این رشته دانشگاهی ناامید شدند کوشیدند تا با در‌آمیختن آن با الهیات و ایدئولوژی، معجونی به نام جامعه شناسی اسلامی بسازند.

جورج ‌تاون، سیاست امریکا و باقی قضایا..!

گفتگو با: کریم سجاد‌پور

شما اگر از رضا پهلوی بپرسید کدام سیاست‌مدار را تحسین می‌کند، می‌گوید ماندلا، یا گاندی،‌ یا مارتین لوتر کینگ. اما اگر از هواداران دوآتشه یا حتی بعضی یاران نزدیکش بپرسید، احتمالاً می‌گویند رضا شاه. مشکل اساسی همین است که از کسی می‌خواهند رهبر انقلابی باشد که ذاتاً آرام است و به دنبال یک پایان‌بندی آرام. آسان نیست خشم همگانی را مهار کنی و به سمت یک پایان بی‌خشونت و نرم سوق بدهی. بنابراین مهم‌ترین پرسش به نظر من همان است که اول گفتیم: آیا از آنچه این بار رخ داد برای بار بعد درس می‌گیریم؟ در این لحظه، من مطمئن نیستم این اتفاق بیفتد. وضعیت فعلی ایران به چشم من مثل صحنه‌ی تصادف با دور کند است.

چرا به ابتذال رسیدیم؟

مصطفی تاج‌زاده – از زندان اوین

چرا در ترکیه، با وجود تورم بالای سال‌های اخیر، مشارکت حداکثری بوده و در ایران مشارکت حداقلی شده است؟ چرا در یک «جمهوری سکولار» مردمِ اکثرا مسلمان دو برابر بیشتر از یک «جمهوری اسلامی» رأی می‌دهند؟ چرا جناح حاکم در ترکیه شکست خود را به رسمیت می‌شناسد و وعدهء جبران خطاها و کم‌کاری‌ها را می‌دهد، اما در ایران انگار نه انگار که فراخوان رهبر با ادبار و بی‌اعتنایی اکثریت قاطع ملت (نزدیک به دوسوم مردم) مواجه شده است؟