تاریخ انتشار:

 پنجشنبه 7 تا یکشنبه 10 تیر 1403

27 تا 30 ماه ژوئن 2024

----------------------

enooriala@gmail.com

-----------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبهء پیش رو

10 تیر 1403 - 30 ماه ژوئن 2024

----------------------

امیدِ «وسط بازان»

به «نظریهء انقلاب از بالا»

 بعنوان دلیل شرکت در انتخابات

---------------------

سخنران: اسماعیل نوری علا

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

اهمیت اینکه در «لحظهء جانشینی رهبر» کی رئیس جمهور است

توضیحی از جانب سردبیر سایت جنبش: این مطلب یک تکهء کوچک از مقالهء بلند آقای محسن رنانی است که در دو پاره در سایت شخصی ایشان منتشر شده و طی آن این استاد دانشگاه در ایران مبنای تصمیم خود به شرکت در انتخابات ریاست جمهور را شرح می دهد. از آنجا که، چه بخواهیم و چه نه، مسئلهء مرگ خامنه ای و تعیین جانشینی برای او می تواند لحظاتی بحرانی را برای ایران پیش آورد، نظر این استاد را از کل مقاله بلندش حدا کرده و در اینجا می آوریم تا به اپوزیسیون سکولار – دموکرات – لیبرال خارج کشور نشان داده باشیم که برخی از «داخل کشوری ها»ی معمولاً منطقی، بدون باز کردن حساب بر روی واکنش آنها، در آن لحظات سرنوشت ساز، و بحاطر کنترل آن لحظه بحرانی، می خواهند در انتخابات شرکت کرده و به پزشکیان رأی بدهند. ضمنا از آنجا که این استدلال از سال ها پیش مبنای آرزوهای همشکل یک رمان «تخیلی» دیگران هم بوده است، پس از نقل قول از آقای رنانی، تکه هائی از رمانی را که چند سال قبل در مورد مرگ «ولی فقیه چهارم!» در سایت «ایران وایر» منتشر شده می آوریم، با این پرسش که براستی آیا اپوزیسیون سکولار – دموکرات – لیبرال در خارج کشور برای این لحظه تمهیدی اندیشیده و برنامه ای دارد؟!

از میان پیشنهادات واصله

حمیدرضا رحیمی

به نظر می آید که دوران شیرین انتخابات، اگر نه رنگین کمان، لکن دستکم، دوران رنگارنگی ست!.. زیرا آنچه که برادران در هیئت نمایندگان محترم حضرت آقا در طبق اختلاس نهاده اند، بی شیله پیله عرضه می دارند. اینها عمدتاً  پاکنویس یکدیگرند و از فرط تکرار، دیگر نخ نما شده اند و همین ویژگی، فدوی را از بازنشر آنها معاف و ملاحظه آنها را به رأی دهندگان محترم ضدانقلاب، وا می نهد، مگر مانند فقرهء زیر که به دفتر فدوی رسیده اند، قدری هم تازگی داشته باشند: 

*من میگم به هیچکی رأی ندیم و بذاریم همینطور نامزد بمونن، آخه دوران نامزدی خیلی شیرینه!

قسمت بیست و پنجم برنامهء حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

شادباش به مناسبت بازگشت حمید نوری به ایران!

شهاب صنیعی

در این نوشتار، من، بر خلاف هموطنانی که استرداد حمید نوری را به ضرر ایرانیان عنوان کرده اند، مایلم  که صمیمانه بازگشت  این عنصر پلید به ایران را به خدمت ملت بزرگ ایران شادباش بگویم. همچنین لازم می دانم که با توجه به میزان  دل آزردگی ای که مماشات دولت کنونی سوئد در رابطه با عودت دادن حمید نوری در نزد ایرانیان بوجود آورده است.

نظام در تلهء تاخیر مرگ پدر خوانده!

احمد پورمندی

سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان او، با هر تحلیلی که از علل آن داشته باشیم، برای مدتی پرده‌ها را به کنار زد تا عمق بن‌بست پدر خوانده، همه ابعاد بحران و میزان فشل بودن نظام حکمرانی در مقابل انظار همه مردم ایران و جهان قرار بگیرد و این پرسش را با قدرت در مقابل همه گروه‌های برخورداری که در اطراف فرقه حاکم گرد آمده‌اند، قرار بدهد که «چه شد که به اینجا رسیدیم؟ و در ادامه راه تا کنونی، آیا تا سقوط در سیاهچاله، زمان درازی مانده است؟»

«بخشنامه»

حمیدرضا رحیمی

آسمان یادش باشد / که اجتماع بیش از دو ستاره / در شب های مهتابی ممنوع است! // ستاره های خاطی شدیداً / از سقف آسمان آونگ می شوند! / و ماه نیز باید / از آفتابی شدن در شب های مهتابی / جداً احتراز کند، و خورشید هم البته باید / در تابش خود تجدید نظر کند!

«گفتگو با اصلاح طلب درباره انتخابات» و  «دیو در برابرایزد»

دو مطلب از پیمان در تهران

تا همین دو سه سال پیش کمتر کسی در مورد ضرورت جدایی دین از حکومت حرف میزد و مردم ایران رو دین خو! و بی حجابی رو نانجیبی میخوندن.از طرفی رای ندادن کنش سیاسی و مبارزه مدنی به حساب میاد وامروز ملی گرایی و سکولار دمکراسی تبدیل به گفتمان مسلط شده که تا چند سال پیش اسمشم نبود و همین اصلاح طلبا هم دیگه روشون نمیشه مستقیم از حکومت دینی بگن. تو داری همون حرفای منو میزنی، فقط میگی، نمیشه. در حالیکه 45 سال پیش اغلب خواسته های امروز ما امری محقق وعادی بوده..

حکایت سیرک پزشکیان و 45 سال کرَی و کوری ما

عبدالستار دوشوکی

تصمیم گرفته بودم که مدتی سکوت اختیار کنم زیرا سکوت سرشار از ناگفته هاست؛ حال چه برسد به نگارنده که احساس می کنم آنقدر زیادی نوشته و گفته ام که "ناگفته ای" باقی نمانده است. مخصوصا برای آن دست از هموطنان باشعوری که معنی سکوت را می فهمند و از تکرار مکررات پی در پی و ملالت آور بیزار هستند. اما چه کنم که باز انجامی دیگر و سیرک انتخاباتی جدید و نمایش تکراری و بازیگران خیمه شب بازی های تکرار ٤۵ ساله همیشگی که این بار مثل دفعات قبل بدون ذره ای آزرم به زمین و آسمان قسم یاد می کنند که "این بار" متفاوت خواهد بود و از مناره های رسانه های فارسی زبان داخلی و خارجی بلندگو به دست با صدای بلند اذان گونه بانگ بر می آورند : "حی علی الانتخابات".

مرداب فساد رژیم، رئیس جمهورها را می بلعد

ناخدا محمد فارسی

می توان گمانه که، زد بدلیل کاندیدای اصلاح طلبان، مسعود پزشکیان، اصلاح طلبان و تعدادی از مردم ایران که احتمال پیروزی وی در انتخابات را می‌دهند به او رأی دهند. قابل توجه اینکه پزشکیان در اولین مصاحبه خود صادقانه اعلام داشت «ما که نمی خواهیم چیزی را در جمهوری اسلامی تغییر دهیم!». ایشان خوب می داند که بهتر از محمد خاتمی، روحانی و دیگر رئیس جمهورهای پیشین رژیم نیست و هرگز قادر نخواهد بود تغییری در سیستم حاکمیت آیت الله علی خامنه ای ایجاد کند و اگر هم انتخاب شود تنها تدارکچی ای بیش نخواهد بود.

چین، روسیه و رژیم اسلامی

(به بهانهء انتصابات پیش رو)

ب. بی‌نیاز (داریوش)

سران رژيم اسلامی ایران، و بویژه رهبرشان خامنه‌ای، آنچنان در توهم بسر می‌برند که دیگر هیچ ارتباطی با واقعیت‌های خارج از ذهن خود ندارند. مناسبات رژيم اسلامی با چین و روسیه بهترین نمونه است که می‌توان با اتکاء بدان ابعاد این توهم کُمدی-تراژیک را در ذهن خود تصور کرد... و فرقی نمی‌کند چه کسی به عنوان رئیس جمهور در ایران نصب شود چرا که این امر هیچ تأثیری در زیرساخت‌های اقتصادی-سیاسی- اجتماعی جامعه نخواهد گذاشت. انتصاباتِ پیش رو، فقط و فقط برای تقسیم غنایم میان صاحبان قدرت است و ربطی به مردم ندارد، در واقع هیچگاه «انتخابات» در رژيم اسلامی ربطی به مردم نداشت.

آزمون بزرگ ملی

بیانیه 16 حزب، سازمان و تشکل سیاسی

ما سازمان ها و تشکل های سیاسی امضا کننده این بیانیه، همراه با شهروندان آگاه ایرانی، انتخابات فرمایشی ریاست جمهوری را قویا افشا و تحریم می کنیم. ما به نابودی ایران رای  نمی‌دهیم. برای حفظ تمدن و فرهنگ ایران، برای استقرار دموکراسی و دفاع از آزادی و حقوق بشر، برای همزیستی مسالمت آمیز با همهء کشورهای جهان، برای دفاع از صلح در ایران و جهان و برای ساختن آینده ای برای جوانان ایران، در روز هشتم تیر در خانه می‌مانیم، خیابان ها را خلوت می کنیم   تا ارادهء ملی خودمان را برای عبور از جمهوری اسلامی به دنیا نشان بدهیم. ملت ایران از این آزمون ملی سربلند بیرون خواهد آمد.

چرا پزشکیان؟

کاظم علمداری

قصد من در این نوشته پاسخ به چرایی وارد کردن مسعود پزشکیان به عرصهء انتخابات و احتمال رئیس‌جمهور کردن اوست. پزشکیان هدف کاندیدا کردن خودرا “افزایش آرا در انتخابات و اجرای برنامه و منویات رهبری” اعلام کرده است. حال چرا برخی از اصلاح‌طلبان برای این دو هدف اعلام شده او به ذوق و شوق افتاده‌اند؟ چرا حتا روزنامه کیهان نیز تصمیم پزشکیان را ستوده است؟ اشتراک منافع کیهان و اصلاح‌طلبان رانت‌گیر در کجاست. این نوشته می‌کوشد به این چرا‌ها پاسخ بدهد.

تاریخ مصرف اصلاح ‌طلبان تمام شده!

نطق علی کریمی، دبیر انجمن دانشگاه شریف

امروز که ما اینجا سخن می‌‌گوییم، شما کاندیدای انتخاباتی هستید که حتّا صلاحیت مقرّبین حلقۀ اصلی حاکمیت هم در آن احراز نشده‌ است. این صلاحیت که از روی مصحلت است، چه ارزشی دارد؛ جز آن که نمایشی باشد برای جلب مشارکت مردم؟ یک سال قبل از خیزش زن ‌زندگی آزادی دیدیم که حاکمیت چگونه به صلاحدید خود از مردم گذر کرد و رییس جمهور سابق را بر صندلی نشاند. حال شما برای این صندلی آمده‌اید.

«انتخابات» و سراب اصلاحات

بیژن اشتری

در کشورهای دیکتاتوری جنبش‌های اصلاح‌طلبانه سرنوشتی جز شکست نداشته‌اند. در این کشورها وقتی اصلاح‌طلبی به توده‌های مردم وصل می‌شود و به اصطلاح سیاست «فشار از پایین و چانه زنی از بالا» به سیاست راهبردی عناصر اصلاح‌طلب تبدیل می‌شود در واقع این جنبش سرنوشتی جز سرکوب شدن نخواهد داشت. هسته سخت قدرت خوب می‌داند که جنبش اصلاح‌طلبی در واقع یک جنبش براندازانه است که صرفا نقاب اصلاح‌طلبی بر چهره دارد و بنا بر این با تمام قوا آن را سرکوب می‌کند.