تاریخ انتشار:

دوشنبه 7 تا پنشنبه 9 آبان 1403

28  تا 30 اکتبر 2024

سردبیر: اسماعیل نوری علا

enooriala@gmail.com

--------------------------

پيوندها:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعهء «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی   -    مفاهيم اصلی

                                

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

6 آبان 1403 - 27 اکتبر 2024

9 کاليفرنيا - 18 اروپا - 19.5 تهران

----------------------------

واکنش پراکندهء اپوزیسیون

نسبت به شکست استراتژی

منطقه ای خامنه ای

----------------------------

فایل تصویری       فایل صوتی

----------------------------

سخنران: جلال ایجادی

----------------------------

مدیر جلسه: عباس دانشور

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان


بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد به مناسبت روز کوروش بزرگ
«خورشیدی برای این روزهای تلخ و تاریک»

نتیجه آگاهی رژیم از عشقی که ایرانیان به میهن خود دارند!

شبنم بدری

ملاهای مفت‌خور حاکم بر ایران، به خصوص در سال‌های اخیر، همواره ادعا کرده‌اند که براندازی رژیم اسلامی مساوی با تجزیهء ایران است و عدهء کمی از ایرانیان را هم مدتی، با القای این ترس، با خود همراه کرده بودند و یا آنها را وادار کرده بودند که منفعل باشند و در برابر جنایات حکومت سکوت کنند. حکومت، بخصوص در زمان هایی که جنبش هایی در ایران در جریان است، بیشتر از این حربه استفاده می کند. دلیل اصلی که حکومت می تواند از این حربه استفاده کند آگاهی اش از عشقی است که ایرانیان به میهن خود دارند. حکومت می داند که برای ایرانیان حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی ایران خط قرمزی است که ایرانیان اجازه عبور از آن را نخواهند داد.

دو خبر!

حمیدرضا رحیمی

خبر نخست: بهار نیوز: ملکه‌های ایران باستان به جای اینکه در حرمسرا‌ها پنهان شوند یا به خاطر زن‌ستیزی از حقوق شهروندی محروم شوند، در سراسر امپراتوری ایران از نفوذ سیاسی زیادی برخوردار بودند.

خبر دوم : عذرخواهی صدا و سیما به خاطر پخش صدای خواننده زن!: «به استحضار مخاطبان گرانقدر برنامهء سیمای خانواده می‌رساند در ثانیه‌های پایانی برنامه به مورخ ۲۱ مهرماه، بر اثر سهل‌انگاری و خطای فردی، بخشی از موسیقی یک فیلم سینمایی ایرانی پخش شد که در آن حدود شرعی رعایت نشده بود. مسئولان برنامه در بدو اتفاق متوجه این اشتباه شده و ضمن برخورد جدی با عامل این سهل‌انگاری، راه اشتباه مجدد را بستند.»!

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

طلبه‌ها شور و حضور سابق را ندارند!

آیت الله نوری همدانی

آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید حکومتی در قم، در دیدار با مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره‌ به حضور چند روز قبل خود در مدرسه‌ فیضیه و دارالشفا، از نبود شور و حضور سابق طلاب انتقاد کرد که چه شد که متن حوزه خلوت شده است؟ پیش از این، مسعود شفیعی، کیا روحانی ایرانیّ با انتشار متنی در شبکه‌های اجتماعی دلایل مهاجرت طلاب ایرانی به نجف را بررسی کرده بود... به گفته شفیعی کیا، روحانیان مهاجر می‌گویند حوزه علمیه نجف بوروکراسی و سخت‌گیری‌ حوزه قم را نداشته و آن‌ها از قوانین آسان تبعیت می‌کنند. در نجف به دلیل عدم دخالت مستقیم حوزویان در سیاست، آن‌ها فشار عمومی کمتری را متحمل می شوند!

دین یهود، قوم یهود، ملت یهود!

مزدک بامدادن

تقی رحمانی که بمانند هر اسلامیست دیگری در همه زمینه‌های سیاست، جامعه‌شناسی، دین‌پژوهی، تاریخ، استراتژی جنگ و... کارشناس است، در تازه‌ترین سخنان خود می‌گوید: «اونهایی هم که به اسرائیل حکومت می‌کنند می‌گویند "دین یهود دولت هم هست، ملت هم هست". ما ملت یهود نداریم که، ما دین یهود داریم».

آن چهارشنبه در وزرا

نیوشا صدر

بارها شنیده و خوانده بودم که تحقیر، تا زمانی که آن را نپذیری نمی‌تواند تو را در هم بشکند، ولی نمی‌دانستم چطورمی‌شود آن را نپذیرفت، پس‌اش زد. واکنش همیشگی من خشم بود. اما در آن لحظه‌ هر چقدر داد می‌کشیدیم که تو حق نداری چنین عکسی بگیری، فایده‌ای نداشت، مامور کار خودش را می‌کرد. چون خشم یا حتی بد و بیراه گفتن ما نشانۀ این بود که تحقیر شده‌ایم، که او به هدفش رسیده است. اما بدل کردن چیزی که او دستمایۀ تحقیر قرارداده بود، به چیزی شایستۀ ستایش، قدرت تحقیر را به کل  خنثی کرد.

بنیاد فارابی و آکادمی اسکار!

گزارش سایت رادیو فردا

موضوع انتخاب نمایندهٔ سینمای ایران برای شرکت در جوایز اسکار سال‌ها است که از مسائل مناقشه‌برانگیز بوده است. آکادمی اسکار، بنیاد سینمایی فارابی را که نهاد زیرمجموعه سازمان سینمایی وزارت ارشاد جمهوری اسلامی است، به‌عنوان مسئول انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار به رسمیت می‌شناسد. وابستگی حکومتی این نهاد باعث شده آثار فیلمسازان منتقد که وزارت ارشاد اجازهٔ اکران عمومی در ایران به آن‌ها نمی‌دهد، باوجود موفقیت‌های چشمگیر بین‌المللی، هیچ‌گاه از سوی بنیاد فارابی به آکادمی اسکار معرفی نشوند.

حمله هوایی اسرائیل به ایران؛ این بار تفاوت چیست؟

علی سودایی

دولت بنیامین نتانیاهو زیر فشار بین‌المللی سنگینی است که به جنگ در غزه و لبنان پایان بدهد و به تنش در منطقه دامن نزند. حتی آمریکا، متحد عمده اسرائیل، در ماه‌های اخیر اختلاف نظرهایی با ائتلاف راست‌گرای حاکم بر اسرائیل داشته است. با این وجود، پس از حمله موشکی دوم ایران به اسرائیل، به نظر می‌رسد که آقای نتانیاهو ابایی از اعلام صریح و سریع مسئولیت ارتش اسرائیل در حمله به ایران ندارد و اتفاقا می‌خواهد پیام روشنی بفرستد: «وعده صادق ۲» به «روزهای پاسخ» انجامیده است.

نیازی به حملهء اسرائیل نیست!

فیروز محمودی در «سهام نیوز»

اگر همان شب یا همان روز اسرائیل تهدیدات خود را حتی با شدت زیاد عملی می کرد نمی توانست اینچنین بازار و اقتصاد کشور ما را آشفته سازد. اما آنها با آگاهی و زیرکی هرچه تمامتر این کار را در کنار تهدیدهائی روزانه انجام دادند که به تاخیر می افتند تا همچنان التهاب را در بازار نگاه دارند و بدین ترتیب بدون شلیک یک گلوله حال مان را هر روز بدتر کنند. در این میان البته اسرائیل تنها نیست و، علاوه بر امریکا و دیگر قدرت های جهانی، در داخل کشور نیز افرادی مسئول، سیاستگذار و تصمیم گیر در نهادهای حکومتی و حاکمیتی و نیز اشخاصی نزدیک به آنان اسرائیل را ظاهرا ناخواسته یاری و مدد می رسانند.

معنای بی‌تفاوتی مردم

محمدحسین روانبخش

شاید یک دلیل اصلی آن، این باشد که ما سال‌هاست در وضعیت جنگی هستیم! هر صدای ترقه‌ای در هر جای منطقه، اقتصاد ما را بیشتر از خود آن منطقه تحت تاثیر قرار می‌دهد و بازار سرمایه‌مان را نابود می‌کند؛ هر حرف جدی یا غیرجدی ترامپ بازار ارز را در کشور ما به‌هم می‌ریزد و در نهایت وضعیت‌مان جوری شده که این روزها اعلام شده که اقتصاد کشورمان ونزوئلایی‌تر از ونزوئلا شده است! خوب جنگ قرار است دیگر چه کند؟! به این ترتیب وقتی آثار جنگ سال‌هاست که ما را دربر گرفته، چرا باید از جنگ بترسیم؟ مگر جنگ بیشتر از این نابسامانی و فلاکت اقتصادی مفلوک‌مان کند؟!

از فتح قدس تا فرار از جنگ: فروپاشی سیاست‌های رژیم اسلامی

مرتضی انواری

سیاست خارجی رژيم اسلامی به پایان خود نزدیک شده است. نیروهای نیابتی که روزگاری یکی از ابزارهای اصلی رژيم برای اعمال نفوذ در منطقه بودند، اکنون با مشکلات جدی مواجه‌اند و توان عملیاتی آنها به شدت کاهش یافته است. علاوه بر این، اقتصاد داخلی رژيم اسلامی نیز تحت فشارهای شدید قرار دارد و رژیم، به دلیل نارضایتی‌های مردمی و اعتراضات داخلی، قادر به ادامهء حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از نیروهای نیابتی خود نیست. در نهایت، انزوای سیاسی رژيم اسلامی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز باعث شده که این رژیم به دیپلماسی روی آورد و به دنبال کاهش تنش‌ها و جلوگیری از یک جنگ تمام‌عیار با اسرائیل باشد.

چگونه «عمق راهبردی» تبدیل شد به «پاشنه آشیل»

بیژن اشتری

شوروی به کشورهای اقماری‌اش نفت و غلات رایگان می‌داد تا امپراتوری خود را در اروپای شرقی و مرکزی حفظ کند. بلغارستان، لهستان، مجارستان، چکسلواکی، رومانی و آلمان شرقی نفت و غلات مفت «برادر بزرگ » را بلافاصله پس از دریافت به کشورهای اروپای غربی به قیمت بازار آزاد می‌فروختند تا ارز حاصله را صرف اقتصاد سوبسیدی رو به زوالشان بکنند. شوروی سالیانه سی میلیارد دلار را صرف “کمک”های اقتصادی و تسلیحاتی به کشورهای تحت سلطه‌اش می‌کرد در حالی که اقتصاد ویران داخلی خودش به شدت به این پول نیاز داشت. اما کار به جایی رسید که ادامه این روال ناممکن شد. کشور سلطه گر بیش از این قادر به خرج کردن برای حفظ امپراتوری‌اش نبود.

تحولات در ایران و منطقه

هادی زمانی

ما با حکومتی روبرو هستیم که مشروعیت خود را از دست داده، گرفتار مجموعه‌ای از ابر بحران‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی،‌ سیاسی، از جمله بحران‌های جانشینی و ناکارآمدی است. در صحنه خارجی نیز، هر سه رکن سیاست خارجی آن به گل نشسته است. شبکه گروه‌های نیابتی ج.ا. به شدت تضعیف شده و دیگر نمی تواند نقشی را که برای آنها تعیین شده بود ایفا کند. در مورد تکیه استراتژیک به روسیه و چین، روشن است که این دو کشور دارای منافع استراتژیک بسیار مهمتری از حفظ ج.ا. هستند و نمی‌توانند انتظارات ج.ا. را تماما برآورده کنند. بعد سوم استراتژی ج.ا.، یعنی توسعه برنامه هسته‌ای نیز بیشتر برای امتیاز گیری از غرب مناسب است تا دست یابی به سلاح هسته‌ای.

متن پیشنهاد چهار سازمان ایرانمدار به ملت ایران*

برای ارسال به رئیس جمهور اسراییل

«گرامی باد هفتم آبان، روز کورش، روز مدارا و روز دوستی. بایسته می دانیم، ما ملت ایران،به یاد آن لحظه تاریخی رهایی اورشلیم، دیگربار پیوند تاریخی ملت های ایران و یهود را یادآور شویم. ما همان مردمیم، فرزندان کورش. ما رژیم موسوم به جمهوری اسلامی نیستیم. ما دشمن قوم یهود و هیچ قوم دیگری در جهان نیستیم. باشد که دوستی دو ملت ایران و اسراییل پایدار بماند. باشد که دامن جنگ خونباری که رژيم اسلامی و نیروهای نیابتی اش برافروخته اند دامن مردم و خاک ایران را نگیرد. باشد که فرا رسد صلح در خاورمیانه، امنیت برای اسراییل و آزادی در آغوش بگیرد ملت ایران را».

آدرس ای میل رئیس جمهور اسرائیل:

mankal@president.gov.il

زمان قیام ملی فرا رسیده است!

بیانیهء مرکز هماهنگی نیروهای دموکراسی خواه ایران مدار*

موضع‌گیری‌های خطرناک علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران نتیجهء سیاست‌های ضد ایرانی حکومت اشغالگر اسلامی است... اما از نظر ما تنها محکوم‌ کردن کشورهائی که، در واکنش به یاغی‌گری ‌های رژیم اسلامی، علیه موجودیت ایران موضع می‌گیرند یا اقدام می‌کنند چاره کار نیست و ملت ایران، برای پاسداری از تمامیت ارضی و موجودیت خود، راهی جز سرنگونی این رژيم تبه کار ندارد.

*سازمان هائی که تحت نام ایران مداران مرکز رایرنی خود را بوجود آورده اند عبارتند از حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)، حزب سکولار دموکرات ایرانیان، اندیشکدهء آوای آزادی و جبهه 7 آبان.