Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

اين نشريهء دو بار در هفته

دوشنبه ها و جمعه ها

منتشر می شود

سردبير: اسماعيل نوری علا

جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول اين سايت

پيوند به سايت های ديگر

بيانيهء«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت و مذهب

مهستان جنبش سکولار دموکراسی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

حزب سکولار دموکرت ايرانيان

خبرگاه حزب

نشريهء «گيتی مداری» حزب

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

16 تير - 7 جولای

موضوع:

سکولاریسم در حکومت آینده ایران

فايل تصويری     فايل صوتی

سخنران:

دکتر جلال ایجادی

همراه با طرح نظرات رسيده

از داخل و خارج مهستان

مدير جلسه:

دکتر اسماعيل نوری علا

آرشيو برنامه های يکشنبه مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392         

تاريخ انتشار اين شماره: 17 تا 20 تير 1398 - 8 تا 11 ماه ژوئيه 2019

اگر در کنگرهء امسال شرکت می کنيد نام و عکس خود را برای گردانندگان کنگره بفرستيد

کاری از فهميه خليلی طاری

تابستان درو شده ها

(براى مرگ های شصت و هفتی)

شعری از: افشين بابازاده

آنها / تک ‌به تک / با صدای خشاب ها / در سرمای آفتابی داغ / آب  می شدند / و گرماى تابستان / با برفى از ناباورى  / روى خبر مرگ مى نشست.

حکومت اسلامی و حقوق بشر در امريکا

سام قندچی

دکتر محمد جواد لاریجانی، یعنی «کاسپر شاپِ» حکومت اسلامی، که عنوان رسمی «دبیر ستاد حقوق بشر قوهء قضاییه!» را با خود حمل می کند، هفتهء گذشته در کنفرانسی در تهران و قم شرکت داشت که آن را، از روی تمسخر، «کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی» نامگذاری کرده بودند. همهء ما اظهارات تحقیرآمیز آقای لاریجانی را دربارهء خانم نسرین ستوده، که اکنون در زندان است، به خاطر داریم، لذا مطمئنا او بهترین کسی است که چنین کنفرانس مصحکی را نمایندگی کند. اما اگر کسی بخواهد حقوق بشر را در ایالات متحده ببیند، تنها کاری که لازم است بکند این است که به ده ها سال فعاليت کسانی نگاه کند که در خیابان های شهرهای آمریکا راه افتادند و شعار ارتجاعی "مرگ بر آمریکا" سر دادند او در عين حال قادر بودند در این کشور آزادانه کار و زندگی کنند و هیچ کس هم مزاحم آنها نشد و نمی شود. این معنای آن «حقوق بشر»ی است که اسلاميست ها و دلقک هائی نظیر محمد جواد لاریجانی هرگز درک نکرده اند، گرچه او چند سالی هم در دانشگاه «برکلی» در ایالت کالیفرنیا تحصیل کرده باشد. (منبع)

صدای زنان ایران و خواهر کوچکم، فرح

نور پهلوی

فرح پانزده ساله است. دختری است باهوش، ورزشکار، زیبا و البته آزاد. تمام وجود فرح شور و نیرو است. می‌دانم که فرصت آن را دارد که این نیرو را به کارهای بزرگ بدل کند و دردناک است تصور کنیم که تمام چنین توان بالقوه‌ای به دست حکومتی ربوده شود که برای او ارزشی قائل نیست. دشوار است او را در حالی تصور کنم که درگیر ازدواجی زود هنگام می‌شود در حالی که خیلی مانده تا بلوغ عاطفی و جسمی پیدا کند.

قرار است چه کسی را آزاد کنیم؟

شهرام فريدونی

من در میان همهء بحث های «اصلاحات در فرهنگ»، «راهکارهای نجات ایران و ایرانی» سخت مشتاق شنیدن آن نکتهء فراموش شده و «کمتر اهمیت داده» شده ام؛ نکتهء مغفوله ای که سعی کرده ام تیتر این نوشته را بر پایهء آن تنظیم کنم تا از جانب خودم، و دیگرانی مانند خودم، از متفکرین عزیز میهنمان دعوت کرده باشم که قبل از هر چیز بیایند، همتی کنند و توضیح بدهند که بالاخره این موجود، یا بهتر بگویم این «انسان ایرانی»، چه آدرس و مشخصاتی دارد، و اینکه یک انسان باید واجد چه شرایطی باشد و چه  خصوصیاتی را دارا باشد، تا بتوان او را یک «انسان ایرانی» خطاب کرد؟

اثبات ايرانی بودن يک خرس ظاهراً روسی

حمیدرضا رحیمی

* متن خبر از رادیو فردا: «یک خرس قطبی ماده جوان که «درمانده و بسیار لاغر» شده است، به یک شهر صنعتی روسیه که صدها کیلومتر با زیستگاه طبیعی این حیوان فاصله دارد، وارد شده... این خرس در حال پرسه‌زنی در میان زباله‌ها دیده شده است.

* فدوی: شک نيست که بر این پایه، خرس مذکور به اقرب احتمال، ایرانی بوده است!

حکومت اسلامی می‌رود، ایران و خاورمیانه می‌مانند!

الاهه بقراط

نظام کمونیستی- اسلامی- فاشیستی در ایران، بخشی از مقاومت بنیادگرایی اسلامی در جهان است که ما امروز در دوران گذار از آن بسر می‌بریم. تلاش امثال علی خامنه‌ای برای مقابله با «نفوذ» آزادی و حقوق بشر بی‌فایده است چرا که این «نفوذ» از «خارج» نیست بلکه زایش و نوزایی از «داخل» است! نسل‌های جوان در جوامع مسلمان ‌نشین حاملان  این نوزایی هستند وگرنه سرسپردگان به رژیم ایران و کل اسلامیست‌ها درصدی اندک بیش نیستند که البته قدرت تخریبی آنها گسترده است.

سخنرانان: دکتر الهيار کنگرلو و دکتر عطا هودشتيان

همراه با جمع بندی دکتر اسماعيل نوری علا

در تاريخ یکشنبه 9 تیر 1398 (برابر با 30 ژوئن 2019) نشست هفتگی (يکشنبه ها)ی «مهستان جنبش سکولار دموکراسی ايران» ميزبان دو شخصيت برجسته از پروژهء «ققنوس» بود که بر اساس تحقيقاتی علمی که در اين پروژه به عمل آورده بودند، نگاه و پيشنهاد و فراخوان اين پروژه را نسبت به اپوزيسيون سکولار دموکرات ايران، که جنبش سکولار دموکراسی و مهستان اين جنبش مهمترين انديشگاه آن محسوب می شوند، بيان داشتند. سپس بمدت يک ساعت و نيم سخنرانان و اعضاء مهستان و نيز مخاطبان پراکنده ای که از سراسر دنيا با مهستان تماس می گرفتند به پرسش و پاسخ پرداختند و در پايان نيز اسماعيل نوری علا، سخنگوی جنبش و مسئول شورای مديريت مهستان، همراه با دو سخنران نشست، به جمع بندی مذاکرات اقدام کردند.

در مورد موضع پرخاشگرانهء اسماعیل نوری علا

حنیف حیدرنژاد

باید توجه داشت  اینکه در عمل افرادی از لاک فردی خود بیرون بیایند و بطور دستجمعی و به دور از تعلقات مختلف و متفاوت سیاسی، زیر یک بیانیه را امضا کنند، خود اقدامی است در راستای کارِ گروهی و اقدامی است در راستای شکسته شدن روحیهء انزوانشینی که می‌تواند در قدم‌های بعدی زمینه‌ساز کار تشکیلاتی و حزبی شود. باید چنین اقدامی، یعنی حمایت کردن، حتی در حد امضا کردن را تشویق کرد و در عین حال برای تقویت آن تلاش کرد، نه آنکه آن را تخطئه نمود.

همراه با توضيحاتی از اسماعيل نوری علا

چرا حکومت اسلامی به افزایش تنش روی آورده است؟

حمدی ملک (در الحیات)

مقامات رژیم ایران خوب می‌دانند که آنها در هر دو گزینه اول و دوم با خطر سرنگونی رژیم روبرو هستند بنابراین آنها به گزینه سوم یعنی افزایش تنش در منطقه روی خواهند آورد. برخی از شخصیت‌های با نفوذ رژیم ایران معتقدند که افزایش تنش در منطقه تنها راه خروج از بحران کنونی است. این افراد معتقدند تنها با تنش و درگیری می‌توانند به آمریکا فشار بیاورند و از شرّ این تحریم‌ها خلاص شوند.

فعالیت تشکیلاتی را می توان آموخت

منوچهر یزدیان

گام اول گسترش این اندیشه است که بدون داشتن «تشکیلات» کار ما نتیجهء مطلوب را ببار نياورده و آرزوی ملت ایران - که همانا استقرار یک حکومت سکولار دموکرات است -  میسر نمی شود. این اندیشه ناگزیر باید به گفتمانی در محافل دانشجویان و دانش آموختگان تبدیل گردد تا از دل آن، در گوشه و کنار ایران؛ تشکلات مخفی ای بوجود آیند که، با استفاده از خرد جمعی و با داشتن برنامه، در اعتراضات عمومی دخالت و هرجا که بتوانند آن ها را مخفیانه رهبری نمایند.

ایران مطلوب من کشوری صلح‌دوست خواهد بود

گفت‌وگو با عبدی کلانتری

«برای رسیدن به این آینده مطلوب از چه مسیری باید رفت؟» از مسیری خلاف آنچه که تاکنون سلطان و شیخ و حکومت اسلامی ما را به آن کشانده‌اند! مسیر جدایی دین و دولت، برقراری دموکراسی کامل، رفع تبعیض‌ها، رعایت آزادی‌ها بدون هیچ قید و شرط، و آشتی با همسایگان و دولت‌های غرب و شرق. هم منابع و ذخائر مادی‌اش را داریم و هم توان فکری و نیروی خلاقه و نسل آینده ‌نگرش را. فقط آزادی و دموکراسی است که راه این مسیر را می‌گشاید.

باید به دنبال گفتگو و تفاهم ملی رفت

گفتگو با عبدالکریم لاهیجی

اقبال به ملی‌گرایی نتیجه‌ی انزجار و خشم مردم از حکومت ایدئولوژیک دینی است. ولی ما هرگز نباید در پی جایگزین کردن یک نظام ایدئولوژیک به جای حکومت ایدئولوژیک کنونی باشیم. دین ومذهب مقوله‌ای شخصی است. اما حکومت ایران، مذهب را به صورت یک ایدئولوژی حکومتی در آورده و بر همه‌ی مردم تحمیل کرده است. مناسبات اجتماعی، مناسبات خانوادگی، مناسبات اخلاقی و رفتارهای اجتماعی‌ مردم ایران بایستی با احکام شرعی و اوامر و نواهی فقها مطابقت داشته باشند.

زمان تغییر کامل رژیم ایران فرا رسیده است

رضا پهلوی

همه میدانند جمهوری اسلامی برای موجودیت اسرائیل یک خطر اساسی است؛ آمریکا نيز کاملاً آگاه است اگر روند فعلی جمهوری اسلامی ادامه پیدا کند چه تاثیری در فضای بینالمللی خواهد داشت. اما این مسئله نباید فقط نگرانی آمریکا و اسرائیل باشد... مردم ایران برای گرفتن قدرت از رژیم نیاز به حمایت جامعه بینالمللی دارند... پرزیدنت پوتین از وزنه ایران در مذاکرات بینالمللی با غربیها استفاده میکند. اما واقع بینانه این است که به نظر نمی‌رسد در بلندمدت بتواند روی روابط استراتژیک با تهران حساب کند.

00000000000000000000000