ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

tتأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

جمعه 16 تا يک شنبه 18 بهمن ماه 1394 ـ  5 تا 7 فوريه 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

2. انتخاب تيتر مقالات وارده

با سردبير است.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

نتیجهء مذاکرات سوریه!

از جملهء مانوورهای دیپلوماتیک اوباما، سازماندهی برگزاری گفتگوهایی برای یافتن راه حل سیاسی و پایان دادن به جنگ فرسایشی و خونین 5 ساله ای بود که کل کشور سوریه را ویران کرده و برای کشورهای اروپایی نیز در زمینهء پذیرش پناهجویان مشکلات بزرگ، از جمله امنیتی، به وجود آورده است. و در پی چند ماه زمینه چینی برای انجام این گفتگوها، جمعهء گذشته، پس از چند روز تأخیر، گفتگوها در مقر سازمان ملل متحد در ژنو به شیوه ای غریب آغاز شد. غرابت این شیوه از آن جهت است که، برخلاف روال معمول گفتگو، طرفین رو در روی یکدیگر نمی نشینند و با نشستن در اتاق های جداگانه، نمایندهء سازمان ملل به عنوان میانجی به نوبت با آنها گفتگو نموده و می کوشد دیدگاه هایشان را به یکدیگر نزدیک کند!

انتخابات امريکا، اوضاع اروپا، و عقلانيت و اقتدار رژيم!

الاهه بقراط ـ اسماعيل نوری علا

در بخش اول برنامهء ياران، به مديريت عليرضا ميبدی

دربارهء انتخابات و جنبش سکولار دموکراسی

گفتکو با اسماعيل نوری علا

در برنامهء «چالش» به مديريت رضا گوهر زاد

وقتی شیخ دروغگو، در غیاب اپوزیسیون متحد، ایران را می فروشد

گفت و گو با حسن اعتمادی

در تلويزيون ميهن بمديريت سعيد بهبهانی

فايل ويدئو     فايل صوتی

بررسی وضعيت دنياي امروز و مسائل  مابين ايران و عربستان

تحليلی بر اساس تئوری توطئه! 
 محمد حسین غیاثی

ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﭘﺮﻭﮊﻩ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﻫﺪﻑ ﺍﺻﻠﯽ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﺛﺮﻭﺕ ﻫﺰﺍﺭ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭﯼ ﻧﻘﺪ ﺁﻥ ﮐﺸﻮﺭ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻧﻔﺖ ﺷﻞ ﻧﺠﺎﺕ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ. ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﺻﺪﻫﺎ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺛﺮﻭﺕ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺑﻘﯿﻪ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﺷﺪ. ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺛﺮﻭﺕ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﺍﻻﻥ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺧﻂ ﻣﻘﺪﻡﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪﺍﻧﺪ. ﺍﯾﻨﻬﺎ ﺳﺮ ﻧﺦ ﻫﺎﯼ ﻣﻬﻤﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺍﯾﻨﻬﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻫﺎﺷﻤﯽ ﺭﻓﺴﻨﺠﺎﻧﯽ، ﺩﻭﺳﺖ ﻣﻠﮏ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻪ، ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎل ها ﺑﺎﯾﮑﻮﺕ کرﺩﻩﺍﻧﺪ.

 گزارش مصّور سفر حسنک وزیر به اروپا

حمیدرضا رحیمی

در باب سفر اخیر برادر کلیدالاسلام والمسلمین حسن(ع) روحانی به بلاد کفر و زندقه، دولت فخیمهء ایتالیا شدیداً آماج حملات بیرحمانهء ضد انقلاب داخلی و خارجی قرار گرفته و، در واقع، شدیداً مظلوم واقع شده است و از آنجا که فدوی همواره مدافع مظلوم بوده و هست، فلذا نمی تواند که در این قضیه نیز، به انگیزهء رعایت مصالح خود، بی تفاوت باشد. لذا برای دستگرمی، به برخی خبرهای رسانه های استکباری در این باب، و ابتدا برادر پاپ، توجه می کنیم...

دست آوردهای يک سفر تاريخی ـ جغرافيائی

شاید شما هم مثل ما، ساده لوحانه، خیال می کردید دست آورد چندین سال مذاکرات فشرده و نفشردهء حکومت اسلامی با استکبار جهانی، به سرکردگی کشور دوست و برادر آمریکا (شیطان بزرگ سابق) فقط برچیدن سانترفیوژها و کور کردن چشمه های آب سنگین راکتور هسته مرکزی نیروگاه اراک، و ارسال دوازده هزار تن اورانیوم غنی شده ایران به کشور دوست و برادر و همکیش و هم زبان، روسیه بوده است و بس. در حالی که علاوه بر این دست آوردها، دو سفر تفریحی به ایتالیا و فرانسه هم در پکیج "برجام" به شرحی که می آيد وجود داشته است.

استقبال «مجرمان»، وعده‌های توخالی، و نامزدهای بی‌برنامه

مجید محمدی

آنچنان که از تحولات انتخابات مجلس دهم برمی‌آید، این انتخابات تا کنون چهار ویژگی عمده داشته است: يک) برای اولین بار نامزدهایی به میدان انتخابات مجلس آمده‌اند که بسیاری از آنها توسط ناظران انتخابات قاتل و زناکار و سارق معرفی شده‌اند؛ دو) نامزدها انواعی تازه از وعده‌های توخالی به مردم می‌دهند تا رأی جمع کنند؛ سه) نامزدها (و ائتلاف‌های آنها) برای چهار سال نشستن بر کرسی مجلس هیچ برنامه‌ای به جز این که آنها باید آن کرسی را اشغال کنند، عرضه نکرده‌اند. از همین جهت، دعواها و رقابت‌ها بیشتر بر سر آن است که چه کسانی برنده شوند و نه این که کدام برنامه رأی بالاتر را کسب کند؛ و چهار) نامزدهایی که به جناح‌ها وابسته نیستند افزایش یافته‌اند.

دلایلِ تحریمِ سلبی - ایجابیِ انتصابات
خیام ابراهیمی
- از  تهران

باید محاسبه کرد مشارکت با نتیجه‌یِ «چند غیرخودیِ شجاع+ حضور چشمگیرِ مصادره شده توسطِ قدرت مطلقه» کاراتر به حال ملت است و امید مردم را به تائیدِ قانون‌اساسی و نظامِ منبعث از آن اثبات می‌کند، یا عدمِ حضور چشمگیرِ ملت برای رساندن پیامِ مخالفت خویش به جهانیان و به تاریخ ... هر چند که، در هر دو حالت، صندوق رأی در دستانِ صاحب الامرِ "تقیه +مباهته +فتوی +رعب بالنصر" و، در یک کلام، "اوجبِ واجبات" است و صد البته:... وَ مَکرو و مَکرالله واللهُ خَیرُالماکِرین. و توجه: شناسنامه‌هایِ مُهر نخورده، مهمترین سندِ "عدمِ بیعت" با "دعوت‌ کننده‌یِ مخالفین" برای مشارکت در معرکه‌یِ انتخاباتِ خودی هایِ سرکوبگر است! چه کسانی بدان افتخار خواهند کرد و چه کسانی از آن شرمنده خواهند شد؟!

نامه به شورای نگهبان: آیندهء ایران در دستان لرزان شماست!

محسن رنانی ـ استاد دانشگاه اصفهان

یادمان نرود که در سال هفتاد و هشت فقط دانشجویان شورش کردند و چند روز بخش‌هایی از تهران از کنترل خارج شده بود و کل تهران ملتهب بود. با این حال دانشجویان رهبری پذیر و مذاکره پذیر بودند و در نهایت هم همین مذاکرات ماجرا را ختم کرد. در اعتراضات پس از انتخابات هشتاد و هشت نیز طبقهء متوسط شهری اعتراض کردند که چند ماه کل کشور در التهاب و بحران بود. با این حال آن اعتراضات نیز هم رهبری پذیر بود و هم کنترل شده و خسارتی متناسب با وسعتی که داشت، نداشت. اما اگر میلیون ها بیکار، حاشیه نشین و فقیر دست به اعتراض بزنند و شورش پابرهنگان شکل بگیرد آنان دیگر نه مذاکره پذیرند و نه رهبری پذیر. آنان هدف روشنی نخواهند داشت آنان فقط وضع موجود را نمی‌خواهند و تا در‌هم ریزی وضع موجود به شورش خویش ادامه می‌دهند.

نامه ای به رهبر انقلاب اسلامی

سید مصطفی تاج‌زاده، از زندان اوين

خبر بهت آور رد صلاحیت شصت درصد داوطلبان انتخابات مجلس کام مردم را تلخ کرد، به حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی ایران لطمه زد و ایرانیان را در برابر آزادیخواهان جهان سرافکنده نمود. انتظار می رفت که جنابعالی در دیدار با دست اندر کاران انتخابات، شورای نگهبان را به تجدید نظر در عملکرد اعتماد سوز و مشارکت ستیز هیأت های نظارت اش فرا می خواندید تا بارقه‌ای از نور و امید بر دل دردمند ایرانیان بتابد. افسوس که کلمه ای در این باب نگفتید و در عوض به دفاع از جوانانی پرداختید که با عملکرد زورمدارانه خود، روز به روز در افکار عمومی منزوی تر می شوند و هیچ چیز جز ترک رفتار و گفتار غیر فرهنگی و غیر قانونی شان قادر به جلب نظر مثبت ملت به ایشان نخواهد بود.

گزینه های روحانی دربارهء انتخابات

کورش زعیم

راهکار پیشنهادی به دولت روحانی برای رد صلاحیت تندروان و دلواپسان: دولت روحانی می تواند با عنوان کردن ضرورت بررسی مواردی شش گانه، تا روشن شدن واقعیت، برگزاری انتخابات را عقب بیاندازد. مثلاً: از آنجا که اکثریت مخالفان انتخابات آزاد کسانی هستند که متهم به رشوه گیری و کسب ثروت از راههای غیرقانونی هستند، وزارت اطلاعات میتواند طی گزارشی به رییس جمهور یا وزارت کشور افشاگری کند. وزارت کشور آنگاه میتواند با افشای نامزدان متهم به اختلاس و رانتخواری و کسب ثروت نامشروع آنان را رد صلاحیت کند. همان افشا شدن فساد آنان مردم را از رای دادن به آنان باز می دارد. کوچکترین نمونه بارز، کسانی هستند که از سعید مرتضوی رشوه گرفته اند.

زمینه ی سیاسی-روانی بحران انتخابات

نظام نیروهای سیاسی و توازن قوا

چه باید کرد؟ حرکت به سوی حوزه ها؟

امیرحسین آمویی

اصول گرایان افراطیِ ولایت مطلقه و رهبری نظام بار دیگر در برابر آزمایش سیاسی- تاریخیِ سرنوشت سازی قرار گرفته اند: در برابر انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری. آیا مردمی که امیدشان را به طور قطعی به بهبود وضع، و انتخابات و حضور نمایندگان واقعی ‌شان در مجلس از دست داده اند باید به سوی صندوق ها بروند؟ آیا می توان با شناخت معادله و نظام توازن قوای سیاسی- روانی کنونی استراتژی و تاکتیک درستی برگزید؟ گفتار زیر می خواهد جوانب این موضوع را بررسی کند.

پایان دموکراسی هدایت شده؟

درویش رنجبر

اکنون مساله این نیست که مردم انتخابات را تحریم کنند یا نه، بلکه بحث اصلی در آنجا نهفته که دموکراسی هدایت شده یا، به عبارت دقیق تر، فروش جنس تقلبی، به بن بست خورده و به بیانی دیگر مبنای تئوریک دموکراسی هدایت شده به دلیل سیاهی کارنامهء حکومت سی و هفت سالهء موسوم به جمهوری اسلامی فرو ریخته است.. از دوم خرداد هشتادو شش تا کنون این جنس تقلبی با انواع و اقسام رنگ و لعاب های مختلف فروخته شده و هر بار بدلی بودن آن بیشتر و بیشتر بر مردم اثبات شده است. اگر امروز شورای نگهبان حتا تمامی صدر تا ذیل جناحهای موجود به شمول اصلاح طلبان را تایید صلاحیت می کرد باز هیچ تغییر ماهوی و معنا داری در زندگی مردم اتفاق نمی افتد. بنظر میرسد انتخاب روحانی آخرین برگ بازی در میدان دموکراسی هدایت شده بود.

             

کنگره سکولار دموکرات ها

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000