چهارشنبه 5 وپنج شنبه 6 خرداد 1395 ـ  25 و 26 ماه مه 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غيرلخبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

چارهء دولتی - روحانیِ دياثت!

یکی از روحانیون برجسته ضمن ارائهء رهنمود و نصیحت برای جلوگیری از حال دادن مقامات حکومت اسلامی به اجانب و کشاندن پای آن ها به ایران، حرف آخر را زده و گفته است هر کس پای خارجی ها را به کشور باز کند و خارجی ها را به کشور راه بدهد "دیوث" است. اين اظهار نظر این روحانی برجسته و صاحب فتوا برای متدینین حجت است و می تواند برای دولت حاج آقا دکتر حجت الاسلام روحانی (تحصیل کردهء انگلستان و حوزه) و وزرای دولت ایشان، که اکثراً تحصیل کردهء آمریکا و دوره دیده در بلاد شیطان و کفر جهانی بوده و خواهان تعامل با اجانب و باز کردن پای خارجی ها به بازار سرمایه و اقتصاد جمهوری اسلامی هستند مشکل آفرین شود!.. و ممکن است خیلی از مدیران و مسئولان سیاسی و اقتصادی به خاطر آن که در مظان اتهام قرار نگیرند پست های خود را به امان خدا رها کرده و به «مشاغل قبلی خود» برگردند و مملکت با کمبود دولتمردان باغیرت مواجه شود.

«اموال ملت ایران» یا «دارائی حکومت اسلامی»؟

تقی مختار

من واقعا شک دارم که آقای محمد سهیمی، که ما را در جریان این حرکت گذاشته، و همینطور آقای پرویز پرستوئی و آن 126 هنرمندی که این «دادخواست» را امضاء کرده اند، نمی فهمند که «دارائی های مسدود شده ایران» در بانک های آمریکا یا هر کشور دیگر، اگر همه به فرض هم شده به ایران برگردانده شود، واریز جیب گشاد حکومت می شود و نه جیب نداشته «ملت ایران»! چگونه است که وقتی می‌دانند این دارائی‌ها نه در گذشته مال آن‌ها بوده و نه امروز مال آن‌هاست بلکه متعلق به حکومتی است که مقامات آن از مردم و نماینده منتخب و پاسخگوی مردم نیستند و هر درآمدی را که از آن "آب و خاک"، به هر شکل و طریق، به دست می‌آورند، در آنجائی و به طریقی - که الزاما نفعش به مردم ایران نمی‌رسد - هزینه و یا تلف می‌کنند که نفع خودشان است، باز اجازه می‌دهند که اینطور آن‌ها را مسخره کرده و وسط میدان به رقص آورند!

نام نویسندگان و شاعران اعدام شده در حکومت اسلامی

جهت يادآوری به حسن روحانی

مسعود نقره کار

«اخلاق، مقدسات و ارزش ها، و امنیت ملی» سه اصلی هستند که حسن روحانی برای اهل قلم خط قرمز اعلام کرده است. لیست نویسندگان و شاعرانی که به اتهام رعایت نکردن خط قرمز امثال حسن روحانی توسط حکومت اسلامی اعدام شدند، جهت یاد آوری و اطلاع ایشان و مردم ایران منتشرمی شود... بسیاری از کوشندگان سیاسی در کنار فعالیت سیاسی- تشکیلاتی به عنوان حوزۀ اصلی کار و فعالیت شان، آثار قلمی نیز در عرصهء ادبیات، رمان و داستان، نقد، ترجمه و پژوهش های فرهنگی و هنری خلق کردند، و یا به حرفه روزنامه نگاری پرداختند. حکومت اسلامی تعدادی از این فعالان سیاسی و اهل قلم را نیز اعدام کرد و یا به قتل رساند. تعداد این نوع اهل قلم بسیارانند، من از میان ده ها نام به نام سه مورد بسنده می کنم.

محمد جواد ظریف؛ وزیر خارجهء دروغگو

رضا تقی‌زاده

جواد ظریف، که تا چندی پیش چهرهء خندان و قابل اعتماد جمهوری اسلامی در محافل خارجی و رسانه‌ها معرفی می‌شد، با ادامهء دروغگویی ‌های آشکار، نه تنها در مورد برنامه‌های اتمی ‌(نظامی) رژيم اسلامی، که در توجیه سایر عملکردهای انتقادی حکومت تهران، شهرت «سخنگوی ریاکار» را برای خود تثبیت کرده است. تازه‌ترین فرصت برای یادآوری دروغگویی‌های ظریف انتشار آمار تلفات سنگین نیروهای ایرانی در جبههء «خان طومان»، شهرکی در فاصله 10 کیلومتری جنوب حلب، است که حضور گستردهء پیاده نظام رژيم اسلامی در جنگ داخلی سوریه را ثابت می‌کند،

رفتار «بازجویانه»ی حکومت اسلامی!

زمان فیلی

رفتار پر از زد و بند خامنه‌ای - روحانی، در مقیاسی بزرگ تر، همان رفتار بازجویان‌ است که بر اساس زمينه سازی برای «پناه بردن متهم به روباه از ترس گرگ» تنظيم می شود. اگر زمانی در بازداشت آنها افتاده باشی با دو نوع برخورد از سوی بازجویانِ بدنام مواجه می‌شوی، صبح هنگام با یک نوع بازجوی خشن و بد دهن روبرو می شوی که به غایت وحشتناک و تلخ است و ظهر بازجویی آرام وارد می‌شود که تو را به صرف چای و یک نخ سیگار دعوت می‌کند! و در این برزخ چنان قرارت می دهند که «سندروم استکهلم» در وجودت رخنه ‌کند و «بازجوی مهربان» خدائی شود که تو به وی پناه بری…

حرف حساب

حمیدرضا رحیمی

این عبارت منسوب است به خواهر آنجلا مرکل (صدراعظم آلمان)؛ راست و دروغ اش، گردن تبرخوردهء راوی!: «هند و چین نزدیک به پنج میلیارد نفر جمعیت، پانصد خدا و هشتصد عقیده متفاوت دارند و در صلح زندگی می کنند..! مسلمان ها یک خدا و یک پيامبر، يک دین و یک کتاب دارند، ولی خیابان هایشان سرخ شده به خون یکدیگر. قاتل می گوید: الله اکبر؛ مقتول هم می گوید: الله اکبر؛ و کشته های هر دو طرف  هم شهید نامیده می شوند!» بی خودی نیست که بانو، صدراعظم کشور پیشرفته ای چون آلمان است؛ و فدوی هم در این باب عرضی ندارد، که از قدیم فرموده اند که حرف حساب، جواب ندارد!

کسروی و مسئلهء هويت سکولار

محمدرضا نيکفر

دفاع پرشور احمد کسروی از مشروطيت و حکومت قانون، انتقاد تند او از خرافه، از «کشيشان» و «همهء همکاران ايشان از هر دين و کيش» و به طور مشخص از شيعي ‌گری و شيعي‌گران، همهنگام دفاع او از ضرورت وجود يک دين بخردانهء مدني، تلاش او برای پيرايش ذهن و زبان، و سرانجام توجه ويژهء او به ايدهء ايران، و در اين ارتباط جايگاه آذربايجان در آن، چون همه با هم نگريسته شوند، مي‌توانند سازه‌ها و سويه‌ هايی از گونه‌ای تلاش برای ساختن يک هويتِ ايرانی سکولار به شمار ‌آيند. در اين مقاله در مي‌نگريم که کسروی مسئله هويت سکولار را چگونه طرح مي‌کند و چه پاسخی به آن مي‌دهد. در پايان اشاره‌ای به طرح امروزين اين مسئله مي‌کنيم.

دليل فقدان تشکیلاتی مثل کنفدراسیون
سام قندچی

کارهایی که فعالین کنفدراسیون می کردند امروز به مراتب بیشتر انجام می شود. مثلاً نگاهی بیاندازیم به کارهای دفاعی برای زندانیان سیاسی، یا طرح مسائل حقوق بشری زنان، همجنسگرایان، بهاییان و دیگر گروه هایی که از حقوق اولیه محرومند. یا فعالیت های بین المللی وقتی به مدد اینترنت، ایرانیان صدایی رسا در عرصه جهانی دارند. یا فعالیت های فرهنگی و آموزشی که صدها برابر دوران کنفدراسیون انجام می شود. فقط نگاهی به سایت «بالاترین» نشان می دهد که همهء اینگونه فعالیت های دفاعی، بین المللی، و فرهنگی و کلاً افشاگری همه جانبهء رژیم به مراتب از دوران کنفدراسیون بیشتر صورت می گیرد. اما چرا نتیجه کار به جنبش و تشکیلاتی سیاسی و مدنی نظیر کنفدراسیون حتی در خارج کشور، منتهی نشده است؟

تحليل خبرها و ماجرای نقص حقوق بشر در ايران  

حسن اعتمادی و افشين افشين جم

در برنامهء «تفسير خبر» به مديريت جمشيد چالنگی

نوزادی ديگر در خانوادهء بزرگ سکولار دموکرات های ايران

«کوشندگان اتحاد مردمان ایران،برای دمکراسی»

پايگاه رسمی جنبش سکولار دموکراسی ايران: با کمال خرسندی مطلع شديم که عده ای از دوستان سکولار دموکرات ما گرد هم آمده و انجمنی با نام «کوشندگان اتحاد مردمان ايران برای دموکراسی» را ايجاد کرده و تا کنون يک فراخوان و يک سند موسوم به «ديدگاه» را در سايت اختصاصی خود منتشر کرده اند. اعضاء نهاد هماهنگی جنبش سکولار دموکراسی ايران برای اين دوستان در کوشش هاشان در راستای متحد کردن مردمان ايران آرزوی موفقيت دارند و هواداران جنبش را به رجوع به سايت اين دوستان و مطالعهء اسناد منتشر شده از جانب ايشان دعوت می کنند.

آغاز بکار يک وبلاگ و يک صفحهء فيس بووک سکولار دموکرات

دوستی با همت اخيراً وبلاگ و فيس بووکی را با نام «ايران سکولاريسم» راه اندازی کرده و خواسته است تا اين خبر را به اطلاع هواداران جنبش سکولار دموکراسی ايران برسانيم. با گفتن خسته نباشيد به اين دوست.

حزب «النهضه» تونس به اسلام سیاسی پشت می‌کند

شاهرخ بهزادی

راشد غنوشی، رهبر هفتاد و چهار سالهء حزب اسلامی "النهضه" تونس، در گفتگوی اختصاصی با روزنامه "لوموند" فرانسه از بازبینی بنیادین دکترین حزب تحت رهبری خود و خروج این حزب از اسلام سیاسی خبر داده است. این جنبش، که مهم ترین فراکسیون پارلمانی را در مجلس تونس در اختیار دارد، خود را به عنوان یک حزب سیاسی مدرن تعریف می کند. راشد غنوشی در این گفتگو اعلام کرده است که از هنگام انقلاب تونس در سال پنج سال پيش، اسلام سیاسی توجیه و فلسفه وجودی خود را در جامعهء تونس از دست داده است. او می گوید: «مسجد نمی‌تواند محل فعالیت سیاسی باشد. مسجد جایی است که مردم از آن استفاده می کنند و هیچ دلیل و هدفی نمی تواند این موضوع را توجیه کند که این محل برای فعالیت‌های سیاسی مورد استفاده یک حزب خاص قرار بگیرد».

قرارداد اجتماعی

گفتگو با محمود سریع‌القلم

گفتگوگر: نشريهء سياستنامه

اگر قرار است که روشنفکر در اتاق خودش بنشیند و قهوه بخورد و نظریه‌ پردازی بکند و حلقه‌ای از دانشجویان و دوستان خودش را جمع بکند، خبری از اثر اجتماعی‌ای نخواهد بود! انسان درس می‌خواند و زحمت می‌کشد و کار می‌کند که بتواند تغییر ایجاد کند. اگر روشنفکر نتواند تغییر ایجاد کند، چه فایده‌ای دارد؟ من فکر می‌کنم کسانی که در کشور- هر کشوری - تصمیم می‌گیرند هم تحت ‌تاثیر یک سری عوامل هستند و دانش آنها طبعاً مطلق نیست. اگر یک تحصیل‌کرده و روشنفکر برای دانش جا باز کند، می‌تواند بر دانش تصمیم ‌گیرنده اثر بگذارد و بگوید که رهیافت و شناخت شما از این موضوع به این دلایل اشتباه و یا قابل اصلاح است؛ در این صورت خواهد توانست نگاه او را به جهان تغییر دهد و یا اصلاح کند.

اصلاح طلبان و حکومت سکولار!

مهدی شربی ؛ در سايت اصول گرای «فرهنگ نيوز»

در روزهای پایانی دههء هفتاد، هنگام تب‌وتاب برگزاری هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، سعید حجاریان به ملاقات محرمانه‌ای با سید محمد خاتمی رفت. وی که از عوارض ترور نافرجام اش همچنان رنج می‌برد، با لحنی گزنده و کلماتی بریده‌ بریده گفت: "اصلاحات به سبب «فقدان نیروی اجتماعی» در حال فروپاشی است؛ چون شما از رهبری اصلاحات امتناع کردید و این‌چنین «جنبش، بی‌سر شد» و به‌زودی اصلاحات در ایران خواهد مرد". حجاریان از رئیس دولت یک خواسته فوری داشت: اینکه خاتمی همزمان با نقش رئیس‌جمهوری، نقش «رهبر اپوزسیون» را نیز بازی کند تا جنبش نمیرد.

تداوم ستمگری!

خصلت ستمگری طبعاً بحران آفرین است. هر روز جنجالی به پا می شود یا سروصدایی بر می خیزد که گاه مرزهای واقعیت را در می نوردد و وارد حیطهء فراواقعی می شود. گاه هم یک امر عادی روزمره – مانند دیدار یک زندانی سابق از هم بند به مرخصی آمده – به یک مسئله حاد اجتماعی بدل می گردد و همه را به اظهار نظر و حتی خط و نشان کشیدن وامی دارد. دیدار سادهء هفتهء گذشتهء فائزه هاشمی – دختر علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری – نمونه ای است که در گذشته مشابه بسیار داشته و در آینده نیز – تا زمانی که این حکومت برسرکار است – خواهد داشت.

کنگره سکولار دموکرات ها

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000