يکشنبه 12 تا سه شنبه 14 دی 1395 ـ   1 تا 3 ژانويه 2017

پيوند به سايت ها و وبلاگ های سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

همراه با پيوند به چند کاريکاتور و عکس>>>

برخی نمودارهای رشد در سالی که گذشت

حمیدرضا رحیمی

فدوی بنا ندارد که در پشتیبانی از حکومت مظلوم موجود در این مختصر به حالت، چگونگی، ایجاد و گسترش تأسیسات اجتماعی و البته اقتصادیِ جامعهء پسا شکوهمند اسلامی به وجهی مبسوط بپردازد چرا که مثنوی هفتاد من کاغذ، آن هم بقیمت بازار آزاد می شود. فلذا فدوی از تعارف کم کرده، بر مبلغ افزوده، و به اجمال و اختصار، بلکه فهرست وار، به برخی شاخص های توسعهء اقتصادی، تازه از نوع غیر مقاومتی آن، بشرح زیر اشاره می کند: 1- افتتاح فروشگاه های زنجيره ای لوازم یدکی بدن؛ 2 - رسيدن به خودکفائی در زمینهء تولید «اسپرم»؛ 3 - تأسیس سازمان تقریب اسلامی گدایان؛ 4 – اعلام موجودیت طبقهء جدید کارتن خوابان اسلامی؛ 5- تشکیل طبقهء کارگر جنسی با مدرک بهداشتی؛ 6 – تشکيل طبقهء جديدالتأسيس «گور خواب ها» [نخیر منظور گورخر نیست! بلکه مراد،اهل قبور زنده و فی الواقع، طبقه ای از طبقات نوبنیاد پسا شکوهمند اسلامی ست که زنده به گوری را تمرین و اطلاعات مربوط به شب اول قبر، نکیر و منکر و متعلقات را به مؤمنین و مؤمنات، کثرالله امثالهم، بقول عوام «فوروارد» می کنند!

* با آرزوی بهروزی و پیروزی برای همگان، در سال نو میلادی*

پایین کشیدن مجسمه آتاتورک در ترکیه!

در پی ساخت یک مجسمه جدید برای یادبود شهدای کودتای نافرجام پانزده ژوئیه ترکیه، مجسمه آتاتورک از یکی از میادین اصلی شهر ریزه جابجا شد. در جریان این جابجایی اعتراض هایی از سوی فعالان کمالیست و هواداران حزب اپوزیسیون " جمهوریخواه خلق" صورت گرفت، اما شهرداری و فرمانداری شهر ریزه به این اعتراضات توجه نکردند و در نهایت مجسمه آتاتورک با اسکورت واحدهایی از پلیس با جرثقیل از محل جابجا شد. خداحافظ ترکيه!

چرا جمهوری آینده نگر مطرح شد؟

اصلاح طلبان بیشتر ضد سکولار هستند

دو مقاله از سام قندچی

تنها مبارزه برای حقوق بشر ما را به حکومتی که ساختار آن بتواند شانس موفقیت برای تضمین حقوق بشر را داشته باشد، ایجاد نخواهد کرد و دقیقاً باید برای ایجاد چنان دولتی تلاش کرد که برای توصیف اش از عبارت «جمهوری آینده نگر» استفاده شده و این حقیقتی است که ضرورت دارد به مردم بگوییم تا برای سراب فعالیت نکنیم. فقط جانبازی برای حقوق بشر ما را به چنان هدفی که اساساً دموکراسی های غربی به آن دست یافته اند، نخواهد رساند. در نتیجه جمهوری آینده نگر گرچه ساختاری است که در آن می توان برای حقوق بشر فعالیت کرد و شانس رعایت حقوق بشر در آن بیشتر است اما رمز موفقیت در این است که آن دولت، سکولار، و اهرم های دموکراسی را برای قضاوت مردم بطور ساختاری پذیرفته باشد.

فرق گاوهای ما و گاوهای هندوستان!

هيچ توجه کرده ايد که همين "گاو" های بی ناموسی که به اتفاق گوساله هایشان (گاو زاده ها!) در بعضی کشور ها توسط گاوچران های پشت پرده غربی به قدرت رسیده و مسبب بدبختی مردم بخت برگشته هستند و مورد انتقاد قرار می گیرند و همه مشکلات مملکت از چشم آنها دیده می شود، و امت بدبخت فلاکت زده زیر خط فقر مرتب دعا می کنند که خدا نسل این گاوهای دو پا و گاوزاده ها را از روی زمین بردارد تا گوسفندها از دست یک مشت گاو خلاصی پیدا کنند، در هندوستان مقدس و جزو خدایان هندوها هستند؟! تعجب نکنيد، دليل واضح است: در تاریخ هندوستان تا حالا دیده نشده که "گاو" ها و "گاوزاده" ها به گوسفندان خیانت کنند و از کمپانی های نفتی خارجی پورسانت شصت میلیون دلاری بگیرند و یا دکل های نفتی را بدزدند و یا به بهانه دور زدن تحریم ها ملت را دور بزنند و بیت المال را غارت کنند!

این همه شادی از آزادی ست!

شکوه ميرزادگی

این روزها، در این جا که زندگی می کنم، وقتی می بینم که شادمانی بر بال آزادی نشسته و بر فراز خانه ها و خیابان ها پرواز می کند، وقتی می بینم که مردمان، بی آن که کسی به آن ها بگوید و یا از کسی اجازه بگیرند و یا از چیزی بترسند، می رقصند و آواز می خوانند و بر سر و روی هم بوسه می زنند و به يکديگر گل و شیرینی و هدیه می دهند، بیش از همیشه به یاد گمشده ای هستم که نبودش مردمان ما را از ساده ترین و طبیعی ترین شادمانی ها محروم کرده است.

شادی را فراموش کرده‌ایم و با گورخواب‌ها فرقی نداریم!

پیام تسلیت داریوش مهرجویی به مردم ایران

امروز باید پیام تسلیتی به رسانه‌ها بدهم... چرا اخیراً مدام خبر مرگ می‌شنوم؟ تسلیت برای مرگ جعفر والی، نیما طباطبایی، دنیا فنی‌زاده و پوران فرخ‌زاد،که در فاصله‌ای کوتاه، یک به یک ما را ترک کردند... هنوز از داغ مرگ عباس کیارستمی عزیز فارغ نشده‌ام که این‌چنین شاهد مرگ پی در پی فرهیختگان کشورم هستم. تسلیت برای همه‌ء اخبار ناگوار. برای ایرانیان گورخواب... برای فرهنگیان و کارگران زحمت‌کش که حقوق مسلم خود را همواره با تاخیر و منت دریافت می‌کنند. تسلیت به هوای‌ آلوده و سمی تهران و شهرستان‌ها... به سیستم بهداشت و تغذیه‌ء ناسالم و زهرآلودی که همگان را به‌مرور به اغوش مرگ می‌کشاند. کشور من روی ذخایر طلای سیاه نفت نشسته ولی هر روز به‌خاطر بی‌کفایتی‌ها و بی‌خیالی‌های مسئولان، و رشد روز افزون مردان اختلاسی، باید منتظر اخبار تلخ و ناامیدکننده باشیم. مردم من شادی را به‌مرور فراموش می‌کنند و حس می‌کنم تک تک ما فرقی با گورخواب‌ها نداریم و به‌نوعی در گور خود به انتظار مرگ نشسته‌ایم. افسوس بر ما و بر نمودار نشانه‌ شناسی شکست روحانیت مان در رسالت الهی خویش.

داریوش مهرجویی. نهم دی ماه نود و پنج.

زنده به گورها، راه حّل روحانی، اعتماد ظریف، و ادامهء تحریم‌ها

حسن اعتمادی (دبير کل حزب سکولار دموکرات ایرانیان - استکهلم)

رضا پیرزاده (عضو شورای ملی ایران - پاریس)

امید برین (گزارشگر آژانس خبری موکریان - کلن)

در برنامهء «تفسیر خبر» بمديريت جمشید چالنگی

نگاهی به پشت سر

بخشی از گزارش راديو زمانه

سالی به سر می‌آید و فرصتی است برای بازنگری به آنچه رخ داده است. این بازنگری تنها تجدید خاطره نیست، رسیدن به یک ارزیابی از روندهای عمومی است. رسانه ‌های فارسی ‌زبان در بازنگری سالانه با دو گردش سال مواجه هستند، یکی بر پایهء تقویم جلالی است و دیگری میلادی. در گردش سال جلالی مسائل داخلی برجسته هستند، اما در تقویم میلادی مسائل مربوط به سیاست خارجی ایران، مسائل منطقه‌ای و جهانی... در مطلبی که می خوانيد برای بازنگری سال 2016 از هر یک از بخش‌های سیاست، اقتصاد، جامعه و حقوق، فرهنگ، زنان، دگرباشان، محیط زیست، زندگی، و دانش در سايت راديو زمانه چند مطلب برگزیده شده که به صورت مشتِ نمونهء خروار  فضای سالی که گذشت را بازتاب می‌دهند.

2016؛ بدترین سال دموکراسی؟

دیوید ون ریبروک، در نشريهء گاردین

بخشی از ترجمه مهدی منتظری در وبسايت «ترجمان»

یک نظر‌سنجی در سطحی بین‌المللی، از بیش از 73 هزار نفر از 57 کشور مختلف جهان پرسید که آیا باور دارند که دموکراسی شیوهء خوبی برای اداره کشور است؟ پاسخ نزدیک به 92 درصد به این سوال آری بود. اما یافته‌های همان پیمایش و نظرسنجی از این حکایت داشت که در 10 سال گذشته در سراسر دنیا، خواست عمومی برای به‌ قدرت ‌رسیدن رهبری مقتدر «که مجبور نباشد خودش را با پارلمان و انتخابات درگیر کند» افزایش یافته و البته اعتماد به دولت‌ها و احزاب سیاسی نیز به پایین‌ترین حد خود در تاریخ رسیده است. گویا مردم هرچند ایده دموکراسی را می‌پسندند، اما از واقعیت آن بیزارند. روزنامه گاردین با انتشار تحلیلی مبتنی بر نتایج نظرسنجی مورد اشاره نشان داده است که نسبت دموکراسی و انتخابات در دنیای امروز ما با قبل تفاوت معنا‌داری کرده است.

سالی که جهان لرزید

پی‌یر آسکی

سال قبل از سالی که گذشت با بیم و امیدی بزرگ به پایان رسیده بود: با بیم حملات تروریستی جهادگرایان، مانند حملات سيزده نوامبر سال گذشته در پاریس که بذر مرگ را در بسیاری از کشورهای افشاند؛ و امیدی برآمده از توافقات پاریس در مورد محیط زیست، نشانه‌ای کوچک اما معنادار که  هنوز در مسائل زیستی این سیاره می‌تواند جدی گرفته شود. امروز اما از آن روزگار بسیار دور شده‌ایم، به ویژه با توجه به پژواک نومیدانه‌ا‌ی که از حلب به گوش می‌رسد...

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000