دوشنبه 25  و سه شنبه 26 بهمن 1395 ـ  12 و 13 فوريه 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

از دست آوردهای انقلاب اسلامی

در «سایز» مناقشه نیست!

حمیدرضا رحیمی

روزی نیست که فدوی توسط برادران غافلگير نشود. فی المثل، سایز / اندازهء چیزهائی که آدم های نرمال گم می کنند کوچک اند و معمولاً  در جیب هم جا می شوند؛ مانند: ساعت- کلید- انگشتر- کیف - عینک و از این قبیل. تا آنجا که فدوی می داند، بزرگترین چیزی که پیش از این گم می شد، حداکثر شتر بود و در همین رابطه بود که می فرمودند: «شتر با بارش گم شد یا می شود!» فدوی اما نمی داند که چرا سایز همه چیز در حکومت داعش درون مرزی بزرگ، یعنی خیلی بزرگ، است؛ و با این همه، لکن در جیب هم جا می شوند: مانند دکل های نفتی ئی که تاکنون به اهتمام حضرات آیات غیب، و بعون الله به امام غایب(عج) پیوسته اند!

آیا خدا هم ایران را فراموش کرده است؟

فرزانه روستایی

ظاهراً در «کائنات» کسی نتوانسته سرزمین ایران را از دروغ و فساد مفرط و دو رویی نجات دهد به همین دلیل چنان اغتشاش دردناکی در میهن در خطر ما حاکم شده است که ده ‌ها میلیارد تومان از بودجهء مملکت صرف ادارهء موسسات دینی ‌بی نام و نشان می‌شود که کاری جز فراری ‌دادن مردم از دین خدا ندارند؛ اما آتش ‌نشانان شهر تهران بدون بودجه ای برای خرید نردبان بلند و شلنگ و شیر فشار قوی و دوره های آموزشی مدرن نمی ‌توانند مردم را از سوانح نجات دهند؛ و به علت نداشتن هیچ تجهیزات قابل ملاحظه‌ای فقط با شجاعت و مردانگی ایرانی به مقابله با آتش ‌سوزی ‌های خطرناک می‌روند، ولی هنگام اطفای حریق خود دچار سانحه می‌شوند.

در وصف احوال پنجاه و هفتيان!

هادی خرسندی

در خیابان ها دویدم بهمن پنجاه و هفت

حنجره-ی خود را دریدم بهمن پنجاه و هفت

جام زهر ارتجاع و مذهب وامانده را

مثل شربت سرکشیدم بهمن پنجاه و هفت

شد امام امت از بهرم شهید کربلا

شاه شد شمر و یزیدم بهمن پنجاه و هفت...

در سرم سودای آزادی و استقلال بود

داد بی.بی.سی امیدم بهمن پنجاه وهفت

هیپنوتیزمم کرده بود آیا خمینی؟ من چرا؛

هر دروغی باوریدم بهمن پنجاه وهفت

این پول نان ما ست

صدیقه وسمقی

زنی در خیابان / به یک قرص نان  / خود را می فروشد؛ / آن سوتر / مردی / گرده نانی را / از دست عابری می رباید... نگاه کن! / این پوکه های گلوله / این لاشه های تانک / پول نان ماست / که در خیابان های حمص ریخته است! // این پول نان ماست / که در ویرانه های دمشق / در کنار آرزوهای گزاف یک قمارباز / دفن می شود. // این پول نان ماست / که در کوچه های حلب / پیش چشم جنازه ها / بر شهر باروت می پراکند... پول نان ما / بذرهای دروغ و فساد است / که بر زمین / پاشیده می شود / تا شاید برزگری خام اندیش / آرزوهای پوچ خود را / از آن درو کند...

بازگشت «عزت» به پاسپورت اسلامی!

یکی از قول های مردانه ای که حاج دکتر حجت الاسلام روحانی (رئیس جمهور اسلامی) در «مبارزات انتخاباتی» به مردم (اقشار!) داد برگرداندن "عزت" به تذکره (پاسپورت) جمهوری اسلامی بود. اما مخالفان دولت روحانی (معروف به دولت بی تدبیر و ناامید) می گویند که حاج حسن امیدوار بود آمریکایی ها در برابر مدفون کردن نیروگاه آب سنگین اراک زیر خروارها سیمان و بتن، "عزت" را به پاسپورت اسلامی برگردانند، که این اتفاق نیفتاده است! در پاسخ به این انتقادات بی مورد باید گفت که از قضا "عزت" به پاسپورت اسلامی برگردانده شده و هر ایرانی که وارد فرودگاه یک کشور خارجی می شود، به محض آنکه پاسپورت اش را در می آورد و جلوی پلیس گذرنامه می گذارد، مأمور کنترل گذرنامه پاسپورت را به دارنده آن برمی گرداند و می گوید: "عزت زیاد!"

آقاى رضا پهلوى! آقايان اهل سياست ايرانى!

از ترامپ ياد بگيريد!

ف. م. سخن

رضا پهلوى، به لحاظ تربيت و وضع خانوادگى كه دارد مردِ اين ميدان نيست و، به عبارت درست تر، نمى تواند مرد اين ميدان باشد... گفت و گوى رضا پهلوى با ستاره درخشش در تلويزيون صداى امريكا را كه مى ديدم، اين وضع شخصيتى و ذاتى ايشان بيشتر نمود پيدا مى كرد و جملات و خواسته هاى او حاكى از همين خصائل «در ميانه مانده» بود. رضا پهلوى حتى نمى داند خود بايد به چه نظام حكومتى اتكا كند. مى گويد مسالهء امروز ما نوع نظام نيست بلكه رسيدن به آزادى و دادن مسووليت ها به افراد قابل است و بعد از آن مردم بايد نوع نظام را مشخص كنند! چنين چيزى، در هيچ جاى دنيا، و در هيچ مقطع تاريخى، اتفاق نيفتاده و نمى تواند اتفاق بيفتد.

نمایش حرکت انقلاب بر شانه‌ء کارگزاران کرایه‌ای

رضا تقی زاده

تظاهراتِ خیابانیِ حامیانِ کرایه‌ایِ انقلاب در سالگرد بيست و دوم بهمن پنجاه و هفت، سرپوش بر این باور عمومی ‌نیست که کشتی انقلاب اسلامی به گل نشسته، دولت انقلابی از حرکت بازمانده و حیات نظام حاکم بر لبه‌ء تیغ قرار گرفته است... انقلاب اسلامی سال‌هاست در ایران از یاد‌ها رفته و تنها طی ده روزی که حکومت آن را «دههء فجر» می‌نامد و مردم  به مضحکه «دههء زجر» می‌خوانند، روی دوش کارگزاران کرایه‌ای برای نمایش حیات، به خیابان‌ها کشیده می‌شود- غافل از اینکه زیر صحنهء نمایش‌های خیابانی نخ نما شده‌ء حکومت، جامعهء جوان ایران پوست انداخته، متحول شده و در کمین نخستین فرصت برای تغییر نشسته است.

سی و هشت سال حکومت اسلامی و آینده‌ء تاریک آن

هوشنگ کردستانی

پیرامون مرگ یا کشته شدن رفسنجانی بحث و حدیث های زیادی شده و می شود.  این احتمال که جنگ قدرت میان جناح های حاکمیت پس از مرگ خامنه ای شدت گیرد وجود داشت، اما گویا این جنگ زودتر آغاز شد و رفسنجانی نخستین قربانی آن بود. شاید انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و برنامه ها و تهدیدهای او پیرامون سرنگونی جمهوری اسلامی و امیدواری اصلاح طلبان رژیم و حزب کارگزاران سازندگی رسیدن به قدرت، تاریخ آغاز این جنگ را جلو انداخته باشد.

از انقلاب تا واقعیت

گفتگو با امير طاهری

گفتگوگر: بيژن فرهودی، از کيهان لندن

خبرهای روز،افزایش تنش میان تهران و واشنگتن،

و دستاوردهای انقلاب اسلامی

حسن اعتمادی -  محمدرضا حیدری

در برنامهء «تفسیر خبر» بمديريت جمشيد چالنگی

ايران، ترامپ، پوتين

الاهه بقراط - اسماعيل نوری علا

در برنامهء «ياران» بمديريت عليرضا ميبدی

وقت ساختن لابی سکولار دموکرات های ایرانی در آمریکاست

سام قندچی

مدت هاست وقت آن رسیده که سکولار دموکرات های ایران لابی مؤثری در آمریکا تشکیل دهند اما متأسفانه همهء انرژی خود را صرف نابود کردن لابی های ایرانی غیرسکولار و غیردموکراتیک می کنند. ایجاد لابی اقدامی متمدنانه است. بهتر است اهداف لابی سکولار دموکرات ها اعلام شود و وکلای هوادار و منابع مالی برای ایجاد چنین لابی تدارک دیده شود. اگر واقعیتی پس از تجربه نایاک ثابت شده باشد این است که نه معروفیت پیشین بلکه تعهد واقعی به برنامه اصلاح طلبی و تلاش مستمر برای آن، مناسب ترین سخنگویان را برای تشکلات لابیگر اصلاح طلب خلق کرده است.

پیاده ها در نبرد ملایان

فاضل غیبی

براستی چگونه ممکن است مردمی چنان با منافع آنی و آتی خود بیگانه باشند که به سادگی به هواداری از سرکردگان حکومتی برمی‌خیزند که کشورشان را در چهار دهۀ گذشته در سقوطی همه جانبه به سوی نابودی سوق داده‌اند؟.. مشکل ایران اصولاً مشکل نگرش و بینش مردمان است و هر ایرانی، باید از خود بپرسد در نبود نیرویی مطرح در برابر حکومت اسلامی در کجای میدان مبارزۀ ملایان با جهانیان قرار دارد؟ روشن است که اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان بطور طبیعی آرزوی ایرانی آباد، مستقل و آزاد دارند. آرزو دارند که بتوانند در کشورشان مانند شهروندان کشورهای پیشرفته از حقوق و آزادیهای انسانی برخوردار باشند و بتوانند در آن به رفاه، امنیت و سربلندی زندگی کنند. حال آنکه، راه‌های رسیدن به این هدف نزد گروه‌های اجتماعی و سیاسی گوناگون است.

خود را گول نزنیم

وحید آبان

خود را گول نزنیم که من خوبم! ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، ایرانی هستیم و نام ایران توسط جمهوری اسلامی به هر رذیلتی آلوده شده است. و جهان و ترامپ، با این ایران لات و چاقوکش، در خانه و منطقه خاورمیانه، روبروست. اپوزسیون باید نشان دهد که می تواند متحدانه عمل کند و آلترناتیو قانونمند و معتبر دوران گذار را بسازد و کشور را از این هلاکت برهاند. در غیر اینصورت، زندگی ما، چه ایرانیان داخل و چه خارج، و نام مشترک ما ایران، دستخوش تلاطمات و زخم های جنگ اسلامیست ها با جهان خواهد شد. و بايد منتظر بیش از این ها نيز بود!

 

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000