جمعه 6 تا يک شنبه 8 اسفند 1395 ـ  24 تا 26 فوريه 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

هفتم اسفند و منشور سرفرازى وكلا

محمدرضا روحانی

اوج تلاش ها پيروزى وكلا در هفتم اسفند 1331 است. در چنين روزى لايحهء قانونى استقلال  كانون وكلاى دادگسترى را مصدق با استفاده از قانون اختيارات به تصويب رساند. علاوه بر نيك انديشى مصدق، اين موفقيت تاريخى و ملى در حقوق ايران محصول تلاش هاى پيگير وكلا، اعضاى هيئت مديره و به ويژه نيك خواهى مرحوم لطفى، وزير دادگسترى وقت، بود. اما روز هفتم اسفند 1357، دو هفته بعد از عروج خمينى بر تخت ولايت مطلقهء فقيه، او در ديدار با اعضا هيئت مديره كانون وكلاى دادگسترى مركز، شتابزده، بي گدار به آب زد. در اين نشست «امام» به لفظ مبارك امر و مقرر فرمودند كه "دادگسترى بايد از شرع اسلام استفاده كند". و اين لقمه اى كه خمينى برداشت بزرگ تر از دهان اش بود.

در آرزوی عربستان سعودی شدن ایران!؟

سعید قاسمی‌نژاد

به نظرم خواسته بخش‌های مرفه جامعه ایران از جامعه جهانی را می‌توان این‌طور صورت‌بندی کرد:« با ایران کمابیش همان‌طور برخورد کنید که با عربستان سعودی برخورد می‌کنید؛ از ما نفت بخرید و سهم و حق حساب ما را به صورت رشوه و کمیسیون بدهید؛ به ما اجناس لوکس بفروشید و وقتی برای خرج دلارهای نفتی به کشورهای شما می‌آییم جلوی ما فرش قرمز پهن کنید؛ و به اینکه ما چطور با بقیه مردم ایران رفتار می‌کنیم کاری نداشته باشید و در مسائل داخلی ما دخالت نکنید». این عزیزان البته یک خواسته دیگر هم دارند که چنین معامله‌ای را غیرممکن می‌کند چرا که خواهان این هستند که ایالات متحده به آنها اجازه بدهد هم اسراییل را نابود کنند، هم سنی‌های منطقه را قتل‌عام کنند و هم هر از چند گاهی یک لگدی به آمریکا بزنند. اینکه بخش‌های مرفه جامعه ایران چنین خواسته‌هایی داشته باشند قابل درک است چون آنها هر چه دارند از نزدیکی‌شان به نعلین و چکمه است و در یک شرایط آزاد، توانایی قتل و غارت آزادانه در ایران را نخواهند داشت. نکته غیرقابل درک، حمایت بخش‌های مهمی از طبقه متوسط از چنین خواسته‌هایی است که نشان می‌دهد آنها هم گمان می‌کنند در یک فضای آزاد توانایی رقابت با محروم نگه‌داشته‌شدگان را نخواهند داشت. آنها این هراس را پشت نقاب خواست "امنیت" پنهان می‌کنند. امنیتی که آنها طلب کنند بیش از هر چیز امن بودن آب‌باریکه انحصاری است که از پول نفت به‌شان می‌رسد. آن‌ها گمان نمی‌کنند سود گذار به یک اقتصاد آزاد و جامعه باز بر هزینه آن می‌چربد و چه بسا اساسا سودی در یک اقتصاد آزاد و جامعه باز نمی‌بینند.

انتخابات آمریکا و نظرات دکتر نوری علا

آرش جهاندار

در مقابله با دولت زن ستیز، نژاد پرست و شبه فاشیستیِ ترامپ اینک جنبشی عظیم و سراسری در حال شکل گیری است. تظاهرات میلیونی زنان در بسیاری از شهرهای جهان، و به خصوص واشنگتن و درست روز پس از سوگند ترامپ، طلیعهء با شکوه این جنبش بود... جالب اینجاست که آقای دکتر نوری علا تلویحاً این جنبش عظیم مترقی را توطئهء دمکرات‌ها برای سنگ اندازی در راه رئیس جمهور می‌‌داند و به نظر می‌رسد آقای نوری علا همهء این تلاطم اجتماعی را تنها از دریچهء تقابل دو حزب دمکرات و جمهوری خواه دیده و برای جنبش‌ های عظیم و مترقی زنان، اعضای گروه های همجنس گرا، طرفداران محیط زیست و غیره هیچ جایگاهی قائل نیست.

حل طبيعی مشکل «فرار  مغزها»

اگرچه بالا رفتن آمار سکته نگرانی هایی در میان مردم و سکنه تهران ایجاد کرده است اما همين امر مشت محکم جدیدی در دهان آمریکا محسوب می گردد، زیرا تاکنون پدیده فرار مغزها سبب شده بود استعدادهای زیادی از کشور گریخته و در آمریکا و اروپا به شکوفایی علمی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی دشمنان حکومت اسلامی کمک های شایانی نمایند! لیکن با سکته ای شدن قریب الوقوع مردم و پائین آمدن سن سکته و از کار افتادن مغزها، پدیدهء «فرار مغزها» هم بصورت طبیعی و خود بخود از بین خواهد رفت و منبعد مغزی باقی نخواهد ماند تا از کشور بگریزد! در عين حال، به گفتهء رئیس انجمن سکته مغزی اسلامی، خوشبختانه تاکنون در میان مدیران و مسئولان کشور موردی از سکتهء «مغزی» دیده نشده است!

پرسش و پاسخ با فدوی!

حمیدرضا رحیمی

* شهروند اول: والاقدر ترین مسئول نظام اعلام کردند که کالاهای قاچاق را در همان نقطهء کشف شده آتش بزنید، متأسفانه شاهدیم که در برخی شهرها، از جمله تعاونی گمرک [... به صورت یکسره از ساعت هشت صبح تا هشت شب لباس و کفش‌های ورزشی ضبط شدهء قاچاق را به فروش می‌رسانند. چرا؟!

* شهروند دوم: قرار بود سيزده خودروی لوکس قاچاق آتش‌ زده شود تا درس عبرتی برای همهء چاقچیان شود. اما موضوع مبارزه با قاچاق، به لطف برخی مسئولان، با طرح موضوعات بی‌اهمیت دیگر کمرنگ شد و امروز دیگر خبری از آن نیست! این بود دغدغه مسئولان برای مبارزه جدی با قاچاق کالا؟!

فدوی: هر دو عریضه، بعلت ضیق وقت و تشابه موضوع، در اوقات شرعی، از طریق مبادی ذیربط  شدیداً پیگیری شد؛ بعدالتحیه والسلام در پاسخ فرمودند «بسمه تعالی- اگر اصرار دارید، بجایش سینما آتش می زنیم، که آسان تر است»!

دوستانِ حکومت ولایت فقیه در ایالات متحده

مجید محمدی

تصور اینکه جمهوری اسلامی در ایالات متحده برای تبلیغ برنامه‌ها و ایدئولوژی خود سرمایه‌گذاری نکرده باشد یا هزینه نکند تصور باطلی است. دولت روحانی و دولت احمدی‌نژاد به صراحت از این موضوع سخن گفته‌اند و بنیادهای تحت نظر جمهوری اسلامی در ایالات متحده برای این کار سالانه ده‌ها میلیون دلار خرج می‌کنند. غیر از این، گروه‌های چپ و اسلامگرا که از ایالات متحده و دولت آن متنفر هستند خود را هم‌پیمان طبیعی دولت‌های اقتدارگرا و تمامیت‌خواهی مثل جمهوری اسلامی می‌دانند.

حکومت اسلامی (ايران) مسئول بی ‌ثباتی در منطقه است

وزارت خارجه ترکیه

حسین مفتی ‌اوغلو، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه، ضمن تاکید بر اینکه «ایران مسئول بی ثباتی در منطقه است»، اعلام داشت: «این کشور باید به جای متهم کردن کشورهایی که از آنها انتقاد می کند، سیاست ‌های منطقه ‌ای خود را مورد بازبینی قرار دهد» سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه، در واکنش به اظهارات بهرام قاسمی، همتای ایرانی خود، که پیشتر گفته بود «ترکیه در خیال خام بازگشت به امپراتوری، از گروه‌ های تروریستی حمایت می‌ کند»، گفته است: «قابل درک یا پذیرش نیست کشوری که حتی از فرستادن پناهجویان داخل آن کشور به میدان جنگ هم دریغ نمی کند، دیگران را به مسئول بودن در ایجاد تنش و بی ‌ثباتی در منطقه متهم کند».

چگونگی پیشبرد مذاکرات صلح سوریه در ژنو

گزارش راديو فردا

استفان دی میستورا، نمایندهء سازمان ملل در امور سوریه، پیش از آغاز چهارمین دور مذاکرات صلح سوریه با نمایندگان دولت سوریه و اپوزیسیون دیدار و گفت‌وگو کرده و با اعلام این ‌که انتظار ندارد به موفقیت بزرگی بتوان دست یافت، با احتیاط از امید در چهارمین دور مذاکرات صلح سوریه سخن گفت... سازمان ملل هنوز زمان آغاز رسمی مذاکرات را اعلام نکرده است اما دی میستورا اظهار امیدواری کرد که در طول روز پنج‌شنبه بتواند مراسمی را با حضور همه شرکت‌کنندگان و سفرای کشورهای عضو گروه حمایت بین‌المللی از سوریه ترتیب دهد.

بحران زیست محیطی خوزستان و تنش میان تهران، آنکارا و ریاض

حسن اعتمادی - محمدرضا حیدری

در برنامهء تفسير خبر، بمديريت جمشيد چالنگی

آموزش به زبان مادری يك مسئله عميقاً سياسی ست

دكتر عباس ولی - فايل صوتی

چرا در ایران روز جهانی زبان مادری جشن گرفته نمی شود؟

عبدالستار دوشوکی

بر اساس تبیین یونسکو، بارزترین مؤلفهء فرهنگی و هویت جمعی هر قوم و ملتی، زبان آن می باشد. اهمیت آموزش و تدریس به زبان مادری نه تنها بمثابه یک حق طبیعی و مسلم انسان، بلکه به عنوان اساسی ترین وسیله ارتباط انسان و موثرترین واسطه کنش و واکنش او با محیط خویش می باشد. ترقی و پیشرفت انسان ها و جوامع آنها ارتباط کاملاً مستقیم با توانایی آنها در تحصیل دانش و آموختن علم از گهواره تا گور دارد. متأسفانه فرزندان اقوام ايران آموزش ابتدایی را (در مقایسه با فارس زبانان) با نابرابری زبانی آغاز می کنند.

دورهء نو و سیاست ورزی نو

احمد تقوائی

براستی اگر اکثریت نیروهای سیاسی، و بویژه نیروهای غیر مذهبی ایران، چهار سال پیش از انقلاب 57 به این نتیجه رسیده بودند که، در فاصلهء سال های 1975 تا 1980، ما شاهد تحولات اساسی در ایران خواهیم بود و، در میان سناریو های گوناگون، سقوط نظام پهلوی نيز یکی از آن سناریو های محتمل است، چه سیاستی را بر می گزیدند؟ و چگونه ساختاری را برای تاثیر گذاری بر تحولات پیش می گرفتند؟  به نظر می رسد که اکنون نيز چرخش بزرگی در فضای سیاسی خاورمیانه، بویژه کشورهای حوزهء خلیج فارس، در خال شکل گرفتن است...

بنیاد شهید، نهادی در اوج فساد

گزارش وارده

داستان بنیاد شهید و مسائل پشت پرده آن از رمز و رازهای عجیب در ایران است. این سازمان عریض و طویل که برای حمایت از خانواده های کشته شدگان جنگ ایران و عراق تاسیس شد، خود به یکی از بزرگترین قطب های اقتصادی و البته اختلاس در ایران تبدیل شده که در همه گونه کسب و کار تجاری از انرژی و فروشگاه های زنجیره ای تا معدن و مرغداری و بانکداری در حال فعالیت است. آنچه در این دکان پر سود تاکنون رخ داده هم عجیب و مهیج و هم دردناک و تاسف آور است.

«برِگزیت» برای ایران، به جای آشتی ملی

فرزانه روستایی

اگر قرار است آشتی ملی به عنوان یک راهکار خروج از بحران با انکار و پرت ‌و پلاگویی منجر شود شاید روزی برسد که با آشتی ملی هم نتوان کشور را نجات داد. آقایان مدیران اصلی کشور، که اکثراً بالای هشتاد سال سن و کلکسیونی از انواع سرطان ‌های لاعلاج را دارند، خیلی نگران ده سال آینده و آشتی ملی نیستند، زیرا معلوم است ده سال آینده کجا هستند. اما اگر نسل جوان کشور را نتوان به ده سال آینده امیدوار کرد، در آن صورت شاید تیم دونالد ترامپ با همکاری اسراییل برای آینده ایران راه حلی پیدا کند و عربستان سعودی هم هزینهء آن را بپردازد.

 

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000