چهارشنبه 6 و پنج شنبه 7 ارديبهت 1396 ـ  26 و 27 آوريل 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

گربه شد عابد و مسلمانا!

معاون نخست وزیر مجارستان، که در رأس یک هیئت دولتی و پارلمانی و اقتصادی پرشمار به ایران رفته بود، ضمن ملاقات و مذاکره با مقامات، از روحانی گرفته تا لاریجانی و ظریف و نحیف، و خوردن چلوکباب برگ با کوبیده اضافه، جهت تحبیب قلوب، خود را به شهر مقدس قم رسانده و به آستانهء مقدسهء حضرت معصومه مشرف گردید! در عين حال، انتشار عکس مقام مجارستانی نامسلمان در یک مکان مقدس شیعیان و موفقیت بعدی وی در عقد قراردادهای چاق و چله سبب گرایش بیشتر سایر مقامات اروپایی به تشیع و اماکن مقدس اسلامی و سنن اسلام گردیده و بعضی مقامات عالیرتبه اقتصادی و سیاسی اروپایی اعلام کرده اند در صورت نیاز مقامات حکومت اسلامی حاضر به سفر به ایران و انجام اصلاحات اسلامی (ختنه) هستند! چند مقام فرانسوی و انگلیسی و آلمانی هم گفته اند سال آینده همراه با عزاداران ایرانی به زنجیر زنی و قمه زنی خواهند پرداخت!>>>

«راندِوو در تیرانا

دربارهء دیدار مریم رجوی با سناتور آمریکایی «جان مک‌کین»

رضا تقی‌زاده

ترس واقعی حکومت اسلامی از این است که روزی مجاهدین خلق پوست انداخته، از قالب بازاریاب تجاری درآمده و به جای برگزاری ملاقات‌های نمایشی بی حاصل با چهره‌های شاخدار یا شاخ شکسته‌ی خارجی که پرداخت کارمزد آنها را اعضای سازمان از راه شکستن شخصیت و نزول منزلت انسانی خود و تکدی در خیابان ‌های اروپا تآمین می‌کنند، با مخالفین سیاسی در درون و بیرون ایران هم‌سو شده و نمایشی از اتحاد ملی برای رسیدن به آزادی واقعی برپا کنند.

حکومت قتل عام

یادداشتی در حاشیه «انتخابات»

شکوه میرزادگی

این روزها بین نویسندگان و ژورنالیست های  مخالف و موافق رای دادن، بحث هایی درگرفته که برای من دردناک است؛ زیرا هر دو طرف مخالف جمهوری اسلامی هستند اما، در ارتباط با رای دادن و یا رای ندادن، نظریات متفاوتی دارند. متاسفانه به نظر می رسد که این «نظریات متفاوت» اکنون دارد به سویی می رود که مخالفین حکومت اسلامی هم روبروی هم بایستند که خطرش برای ایران و ایرانی از رای دادن و رای ندادن بیشتر است. قضیه هم از آن جایی شروع شد که یکی از اصلاح طلب های طرفدار جمهوری اسلامی صفت «قتل عام» را برای یکی از کاندیداها، یعنی «آیت الله رییسی» عنوان کرد...

«اگر برجام نبود، ایران هم نبود»

(يا چگونه اوباما رژيم را نجات داد!)

گفتگو با عبدالله ناصری

دو واقعیت را باید در نظر بگیریم: اول اینکه برجام رمز هویت و ماندگاری ایران در صحنهء جهانی است. اصلاً نباید با آن شوخی کرد و احساسی شد. ثانیا، در روند مذاکرات، به علت اعتمادی که حاکمیت به تیم مذاکره کننده داشت، بعد از چند دهه به صورت مستقیم با آمریکا مذاکره کرد. خوشبختانه برجام هم در دورهء حاکمیت یکی از طلایی ترین دولت های آمریکا که هم رییس جمهور و هم وزیر خارجه اش می خواستند که به توافق برسند، بدست آمد. بنابراین، علاوه بر تمام دستاوردهای برجام، ما در جامعه جهانی توهمات و خیال های واهی را از خود دور کردیم و نشان دادیم که در هر سطحی که با دنیا وارد مذاکره شویم، می توانیم برای جامعه خود دستاوردی داشته باشیم.

شماره مخصوص انتصابات موسوم به انتخابات

حمیدرضا رحیمی

دو شهروند: فردی که قول حل مشکلات کشور را در صد روزه داد و حال منکر آن گفتهء خود شده و اعلام می‌کند تا صد سال آینده مشکلات کشور حل نمی‌شود با چه ایده، افکار و برنامه‌ای می‌خواهد مجدداً کاندیدا شود؟ البته این را به نظرم با صداقت گفته چرا که اگر دولتی شبیه دولت ایشان به سر کار بیاید صد سال که هیچ در هزار سال هم درست نمی‌شود چرا که در هر چهار سال بيست تا سی سال کشور را به عقب‌تر می‌برد!

فدوی: مراتب در مجالی به آگاهی ریاست محترم آبدارخانهء بیت (رئیس جمهور- م) رسید. بعدالتحیه و السلام فرمودند: بین خودمان باشد، ضدانقلاب نشنود، لکن اینجانب جامعهء شکوهمند اسلامی را بلحاظ تاریخی، در اصطلاح، معادل دوران قاجار تحویل گرفته است، برادر فدوی!

همبستگی! درسی از رفراندوم ترکیه

ماشااله سلیمی - منوچهر مقصودنیا

خطاب ما به همهء آنهایی است که خواهان حکومتی سکولار مبتنی بر آزادی، دموکراسی و عدالت هستند. ما عمیقاً باور داریم که در شرایط بحرانی کنونی کشور و منطقه اگر نیروهای آزادیخواه با اعتقادات گوناگون بر اساس اشتراکات شان متحد نشوند، و آلترناتیوی دموکرات و مستقل ایجاد نکنند، ممکن است فردا دیگر دیر باشد، و میهن ما به سوی فاجعه ای باز هم عظیم تر سوق داده شود... آیا وقت آن نرسیده که اختلافات را به مرکز دعوا تبدیل نکرده و برای نجات کشور و استقرار دموکراسی و عدالت متحد شویم؟ بیایید قبول کنیم که مکث بیش از حد ما بر اختلافات و ندیدن اشتراکات مان عمر حکومت را باز هم طولانی تر خواهد کرد.

«مهندسیِ»ی انتخابات

پرویز دستمالچی

"مهندسی" انتخابات معنایی به مراتب فراتر از تقلب در انتخابات دارد. اینکه نظم ولایت فقیهی "جناح" های متفاوت و رقیب وجود دارد یک واقعیت است. اما همگی با هم نه در اساس نظام که در شیوه های ادارهء جامعه و سیاست ها اختلاف دارند. مهندسی انتخابات یعنی اینکه مراکز قدرت در ولایت فقیه پس از توافق در بارهء اینکه کدام سیاست را می خواهند دنبال کنند، چنان صحنه آرایی و مهره چینی می کنند و با ابزار نظارت استصوابی مهره ها را چنان دست چین می کنند تا آن کسی (جناحی) "پیروز" انتخابات شود که مناسب ترین فرد (یا تیم) برای اجرای سیاست ها باشد.

آلترناتيوسازی يعنی آماده شدن برای فردا

اسماعيل نوری علا

مشکل اصلی اپوزيسون انحلال طلب، و آلترناتيوهای موجود در آن، نداشتن «آينده نگری» است. کسی که فقط به امروز می چسبد قادر به کنترل فردا نيست. بخصوص که «امروز» منشاء بی حرکتی، نوميدی، تفرقه و رقابت مسموم در ميان اپوزيسيونی است که خود را برای «فردا» آماده نمی کند و آنگاه، در فرا رسيدن هر فردائی، با پايبندی به تحليل های ديروزی خود، از شراکت مؤثر در روند انحلال باز می ماند.

زمان بندی اهداف «تحول خواهانِ» ملی - مذهبی

برگرفته هائی از يک گفتگو با رضا علیجانی

نمی‌توان همه چیز را به تغییر حکومت موکول کرد. نمی‌توان گفت که اول باید حکومت عوض شود تا بعد اموری مثل آلودگی هوا، ترافیک، آسیب‌های اجتماعی، فقر، اعتیاد و ...  تغییر کنند. مردم نمی‌توانند حل مشکلات زندگی روزمره‌شان را به تغییر حکومت و پردهء آخر موکول کنند. «برخورد مطالبه محور» نمونهء‌ روشنی از این نوع مواجهه است. ما می‌توانیم برخی از مطالبات‌مان را در همین چارچوب به دست بیاوریم، در ضمن این که تلاش می‌کنیم این چارچوب‌ها را تغییر بدهیم.

کدام مبارزه در اولویت است؟ سیاسی یا فرهنگی؟

گزارش نخستین جلسه‌یِ «ميزگرد آنالیز»

برگزار کننده: مجلهء «پژوهش»

شرکت کنندگان: آرمان چاروستائی، ميلاد آقائی،

 بيتا بانی، مسيح رضوانی، کاظم موافق، بهرام آبار، دامون گلريز، ملکی، مصطفی عرب، حشمت رئيسی، فؤاد پاشائی، شهلا ممتاز، برديا پارس

از نظرِ کیمیا اثرِ «کدخدا» تا توصیه‌های انتخاباتی «قرقاول»

یادداشت شماره نهصد

بامداد دیروز که شورای نگهبان قانون اساسی رکود تازه‌تری به جای گذاشت و در درازای پنج روز به پروندهء هزار و ششصد و  سی و شش تن داوطلبان انتخابات دوره‌ی دوازدهم ریاست‌جمهوری اسلامی، رسیدگی کرد به راستی به نظر کیمیا اثر آقای کدخدایی «مرد اول »شورای نگهبان، که در چند روز پیش از آن ابراز فرموده بودند، ایمان آوردم. البته ایمان داشتم؛ اما ایمانم راسخ‌تر شد. آقای کدخدایی در بازدید از محل نام‌نویسی داوطلبان در وزارت کشور، از این مراسم،  به عنوان «جشنواره» نام بردند و فرمودند: بیش‌تر این‌ها تأیید صلاحیت نخواهند شد؟!

استقلال و تجزيه طلبی در برابر حفظ يکپارچگی

(مناظره در تلويزيون گوناز - هفته دوم)

اسماعيل نوری علا، منوچهر يزديان، ماشاالله رزمی، احمد اوبالی

بمديريت علی سليمانی

قسمت اول       قسمت دوم  

نتایج انتخابات در آینده ایران و چه باید کردِ اپوزیسیون

در نگاه حسن اعتمادی

در برنامهء تلويزيون ميهن، بمديريت سعيد بهبهانی

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000