جستجو در اين سايت

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

آرشيو بيانيه های سازمان ها

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

ای ميل

  iraniansdm@gmail.com

توجه: در اين لينک

شمارهء سوم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

در دسترس شما است◄

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

 

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

 

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

 

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

 

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

 

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

 

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

 

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

تأسيس: 14 امرداد 1392

تاريخ انتشار اين شماره:  جمعه يکم تا يک شنبه سوم دی ماه 1396  (يلدا)- 22 تا 24 دسامبر 2017

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

محمد ارسی و داستان لنینیست های ایران
سام قندچی

دربارهء لنین، مارکسیسم و، کلاً جنبش کمونیستی ایران، در چهل سال گذشته به اندازهء کافی نوشته شده است. روز گذشته نيز در یکی از سایت های چپ ایران مقاله ای از آقای محمد ارسی منتشر شده با عنوان "ولادیمیر لنین و استقلال و ترقی ایران". پیش خود فکر می کردم اگر کسی نوشتهء مشابهی با عنوان "هری ترومن و استقلال و ترقی ایران" منتشر کرده بود، و در آن دلیل مدعای خود را اولتیماتوم ترومن به استالین و نجات آذربایجان و کردستان عنوان می کرد، فعالان جنبش چپ و ملیون ایران چه احساسی می کردند.

«جهادگری»، زير ذره بين کارشناسان

(بحث و جدل بسيار و تحقيق ميداني اندک)

دوينيک ويدال -اکرم بالکئيد

برگردان شهباز نخعی

از سال ها پيش، و به ويژه پس از سوء قصدهاي ژانويه و نوامبر سال قبل در پاريس، جهادگریِ به وجود آمده يا رشد يافته درغرب پرسش ها و جدل هاي بسياري برانگيخته است. هر حمله [ی تروريستي] در اروپا يا ايالات متحده بحث را به ريشه هاي مشکل و کارآمدترين راه محدود کردن آن مي کشاند. ايدهء انداختن مسئوليت به گردن اسلام، به عنوان يک دين و فرهنگ، بحث عمومي را زهرآگين مي کند اگرچه هواداران آن، به ويژه در عرصهء سياسي، در اقليت هستند.

ويدئوی مراسم افتتاح نشست 50 نفر اول داوطبان

در مهستان، با سرود ايران

گفتگوی تلويزيونی دربارهء مهستان

نيرهء انصاری، حسن اعتمادی

حسن دانشور، اسماعيل نوری علا

دربرنامه ای از دکتر پريسا ساعد

کنفرانس جديد شورای ملی مقاومت در پاریس

گزارش تحریریه تایمز اسرائیل

کنفرانس بین‌المللی موسوم به «رژیم ملاها در بحران، وضعیت انفجاری در ایران، دخالت در کشورهای دیگر» که برگزار کنندهء آن نهاد موسوم به « شورای ملی مقاومت ایران» بود، اقدامات بی‌ثبات کننده و خصمانهء رژیم اسلامی در منطقه، را همزمان با سرکوب گری سپاه پاسداران برای حفظ رژیم در داخل ایران، مورد اصلی و کانونی سخنرانی‌ها قرار داده بود. در این کنفرانس چهره‌هایی سرشناس از آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و خاورمیانه حضور داشتند.

نتايج افزايش حقوق نمايندگان مجلس

انتشار اخبار در مورد افزایش هفتاد درصدی حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی موجب هجوم روستائیان به تهران جهت نماینده یا وزیر شدن گردیده و اکثر چوپانان گوسفندان را به امان خدا رها کرده و برای وزیر یا وکیل شدن در راه تهران هستند. چرا که آنها قبل از نماینده شدن به صورت روز مزد جهت بردن گوسفندان به صحرا و یا آبیاری جالیز و باد دادن جو و گندم حداکثر بخاطر یک صبح تا غروب پنجاه هزار تومان درآمد داشتند! در حال حاضر به علت خشکسالی و واردات بی رویه محصولات کشاورزی و دامی بهترین شغل برای بیکاران روستایی و طبقه کم سواد و بی سواد که درآمد بالایی هم دارد نمایندگی مجلس است که تخصصی هم لازم ندارد.

ترفند تازه

حمیدرضا رحیمی

* دویچه وله: فرماندار تهران ایدهء ایجاد یک پارک مخصوص برای تجمعات و اعتراضات را مطرح کرده است. عیسی فرهادی (فرماندار) از عبارت "تخلیهء اعتراضات مردمی" سخن می‌گوید. مدعی است که چنین پارکی به مردم معترض امکان می‌دهد، بیایند و خشم و اعتراض خود را "تخلیه" کنند.

* فدوی: بین خودمان باشد، ضد انقلاب نشنود، ملت خوف آن دارد که برادران حوصله شان در ارتباط با بازداشت و انتقال یکی یکی روزنامه نگاران، نویسندگان، فعالان مدنی و کارگری به «آرامسايشگاه» ها سر رفته و بنا دارند که همه را فله ای به هتل چند ستارهء اوین منتقل فرمایند!

تأمین هزینه‌های کشور مشکل شده است!

علی لاریجانی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس لاریجانی گفت: «کشور با چالش‌های متعدد اقتصادی روبه رو است که برخی از آن‌ها مزمن بوده و مربوط به چند دوره است و نکته مهم این بوده که این چالش‌ها به گونه‌ای به یک‌دیگر تنیده شده که حل تک موردی آن‌ها حلال مشکلات کشور نیست و باید در یک حوزه پهن‌تری آن‌ها را مورد توجه قرار داد.».. رئیس مجلس اعتراف می‌کند که ایران با "چالش‌های متعدد اقتصادی" روبه رو است که برخی از آن‌ها مربوط به چند دوره است. او می‌گوید این چالش‌ها در هم تنیده هستند و کمبود شدید منابع ارزی یکی از آنها محسوب می‌شود.

هزینه‌های ما در سوریه و عراق

پول خرد هم به حساب نمی‌آید!

علی شمخانی، نمایندهء رهبر در شورای عالی امنیت ملی

شمخانی با بیان این‌که «اصلی‌ترین اولویت هر کشوری تأمین امنیت است»، گفت: «هزینه‌های انجام شده از سوی ایران در مقابل سرمایه‌گذاری چند صد میلیارد دلاری دشمنان نظام اسلامی برای ناامن کردن کشور ما پول خرد هم به حساب نمی‌آید.» او افزود: «اگر این هزینه‌های مادی و معنوی را نمی‌کردیم امروز برای امنیت ما آمریکا، داعش و تروریست‌ها تصمیم می‌گرفتند.» ایران همواره حضور نظامی خود در کشورهای دیگر را با «خطر تروریست‌ها» توجیه کرده است.

بازگشت به عصر طلائی امام:

عضویت اقلیت‌های دینی در شورای شهر و روستا

غیر شرعی است

شورای نگهبان قانون اساسی حکومت اسلامی

شورای نگهبان تصمیمات مجلس دربارهء حق عضویت اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر و روستا را با استناد به یک سخنرانی آیت‌الله روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، رد کرد. خمینی در این سخنرانی مورخ دوازدهم مهر هزار و سيصد و پنجاه و هشت گفته بود که اعضای شورای شهر باید «مُسْلِم» باشند... مجلس در واکنش به ماجرای سپنتا نیکنام، عضو شورای شهر یزد، که به دلیل زرتشتی بودن عضویت اش در شورای این شهر تعلیق شد، طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها را تصویب کرده بود. پیش از تصویب این طرح، دیوان عدالت اداری و شورای نگهبان، با این استدلال که عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد به معنی «سبیل کفار بر مسلمین» است، حق او را برای نمایندگی مردم یزد رد کرده بود.

نارضایتی اقتصادی در ایران رو به رشد و گسترش است

جمشید اسدی

هیچکدام از مشکلات بنیادین اقتصاد ایران را نمی توان به پای تحریم ها نوشت. برآوردها و تحقیقات دفتر پژوهش های مجلس به روشنی نشان می دهد که مشکلات بنیادین اقتصاد ایران برآمده از رانت خواری و فاصلهء نامبارک آن با اقتصاد بازار بنیاد است. معمولأ مدیران میانی، کارگران ورزیده و کارمندان اندیشه بنیاد از طبقهء متوسط هستند. وقتی تولید نباشد یا کم توان باشد، این طبقه کم کم از بین می رود. بنا بر برآوردهای نظام بین یک چهارم تا نیمی از جمعیت دانش آموخته ایران بیکار است. این آمار به معنی از میان رفتن طبقهء متوسط است. تحریم های اقتصادی این مشکل را پدید نیاورده و تنها به روند آن شدت بخشیده است.

وضعیت کنونی و آینده اقتصاد ایران

پاسخ فریدون خاوند (تحلیلگر اقتصادی)

به پرشس های خوانندگان سايت راديو فردا

کم نیستند مسئولان ارشد اقتصادی در جمهوری اسلامی که در بدبینی آنها سهیم‌اند و بی آنکه به صراحت بگویند، با اظهارات پراکنده خود درباره بخش‌های گوناگون تولیدی و مالی و بازرگانی کشور، نومیدی شدید خود را به نمایش می‌گذارند. در واقع استفاده از کلمه «ورشکستگی» برای توصیف وضعیت بانک‌ها یا صندوق‌های ورشکستگی در رسانه‌های کشور دیگر یک رویداد استثنایی نیست. زمین گیر شدن واحد های تولیدی، تعطیل شدن و یا زیر ظرفیت کار کردن آنها نیز مورد بحث دایمی محافل کارشناسی است. و این فهرست را می‌توان ادامه داد. به بیان دیگر کار از «سیاه‌نمایی» منسوب به «رسانه‌های بیگانه» گذشته و کمتر کسی منکر از کار افتادن قطار اقتصاد ایران است.

برجام زمینه‌ساز تعامل بعدی با ایران است!

رازی که «فدریکا موگرینی» افشا کرد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه سه‌شنبه دوازدهم دسامبر در سخنانی که در پارلمان اروپا در دفاع از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی ایراد کرد، این ادعا را در میان آورد که به درخواست ایران در مقدمه برجام از توافق هسته‌ای به عنوان زیربنایی برای گفت‌وگو درباره مسائل دیگر یاد شده است. رازی که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افشا کرد، حساسیت رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران را برانگیخته است. در همان حال هیأتی هم از سوی ایران برای شرکت در  دهمین کمیسیون مشترک برجام به وین اعزام شده.

000000000000000000000000