پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

جمعه 7 تا يک شنبه 9

ارديبهشت 1397

27  تا 29 آوريل 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

شمارهء چهارم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

منتشر شد

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

حجاب، حزب الله، و کوکلاکس کلان
سام قندچی

جریان حزب اللهی گرچه قادر نبود همهء زنان ایران را دوباره چادری کند اما موجب شد تا «مانتو - روسری» اختراع شود. آنها زنان و مردان را در کنسرت های موسیقی و اماکن عمومی و اداره ها جدا کردند و حتی برای جداسازی در اتوبوس ها هم تلاش شد و، در همهء این موارد، هر وقت جامعه عقب نشینی نمی کرد، خشونت افزایش می یافت؛ یعنی حزب اللهی ها روی زنان اسید می پاشیدند یا لب دختران آرایش کرده را در خیابان با تیغ می بریدند. به عبارت دیگر حزب اللهی ها کل جامعه ایران را از طریق خشونت آشکار، به جداسازی زن و مرد در عرصهء عمومی وادار کردند. حال به وضعيت مشابهی در تاريخ امريکا توجه کنيم که می تواند برای درک وضعيت کشورمان و آيندهء آن سخت روشنگر باشد.

سفسطه یا یک گزارهء علمی؟!

تقی روزبه

فرخ نگهدار در توئیتی می نویسد: «اصلاح پذیری حکومت ها به قدرت مردم است نه ماهیت نظام ها، رژیمی که به اصلاح تن نمی دهد به رفتن هم تن نمی دهد. اگر ما قدرت برداشتن رژیم را داریم پس توان اصلاح آن را هم داریم. و اگر توان اصلاح را هم نداریم پس به اتکای کدام قدرت می خواهیم رژیم را برداریم؟!» گزارهء فوق در ماهیت خویش سفسطه و گزارهء کاذبی بیش نیست؛ حکمی است کلی و تعمیم داده شده، بدون توجه به شرایط و ماهیت نظام ها و ماهیت قدرت و توازن قوا و بی ارتباط با واقعیت های سیر تحولات تاریخی؛ بیان ذهنیتی است گسیخته از حقیقت زندگی و البته، در کنه خود و در تحلیل نهائی، گزاره ای است برای تطهیر قدرت سرکوبگر عليه مردم.

ترس پوتین از فروپاشی روسیه

ام البنی پولاب

ولادیمیر پوتین اکثريت آرا برای یک دورهء شش ساله دیگر رهبری روسیه را از آن خود کرد. او که در هجده سال اخير تاکنون سرپرستی روسیه را، چه در منصب ریاست جمهوری و چه در پست نخست وزیری، به عهده داشته در سفری که چند هفته قبل از انتخابات به کالینینگراد داشت، در پاسخ به این سوال خبرنگاران که تمایل دارد کدام حادثه تاریخی را تغییر دهد، عنوان کرد که اگر می توانست مانع فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می شد. 

سرنگونی بدون خونريزی ديکتاتور ارمنستان!

عباس رحمتی

دوشنبه گذشته براي مردم ارمنستان روزخوشي بود چرا كه توانستند سرژ سركيسيان، يعنی کسی كه ده سال رئيس جمهور ارمنستان بود، را با ارادهء خود به استعفاء وادارند. سركيسيان از سياست هاي روسيه پيروي مي كرد و رقيب او، نيكول پاشينيان، به غرب تمايل دارد. سركيسيان، با اتمام دورهء ریاست‌ جمهوری ‌اش، نظام سیاسی کشور را از «ریاست ‌جمهوری» به «نخست وزيری تعيين شده از جانب پارلمان» تغییر داد تا بتواند در قالب نخست‌وزیر به فعالیت سیاسی در این کشور ادامه دهد، و با اينکه قول داده بود خود كانديد نشود دوباره  توسط پارلمان به نخست وزيری كشور انتخاب شد. اما پس از اعلام نخست وزيری سركيسيان، مردم ارمنستان بمدت يازده روز دست به اعتراضات گسترده زده و او را وادرار به استعفاء کردند. سرکیسیان در سخنرانی پايانی خود گفت: «این آخرین باری است که به عنوان رییس دولت برای شما سخنرانی می‌کنم. نیکول پاشینیان (از رهبران اپوزیسیون ارمنستان) حق داشت. من اشتباه کردم. در چنین شرایطی راهکارهای متعددی وجود دارد اما من به هیچ‌کدام دست نخواهم برد. کار من نیست. من از سمت ریاست دولت کشورمان کناره‌گیری می‌کنم.» بدينسان، ديگر باره نشان داده شد که ارادهء يك ملت مي تواند كوه را از جا تكان دهد. (منبع)

بکُش بکُش شعار ما، اعدام افتخار ما!

رضا حاجی ‌حسینی

همهء دردها و همهء مشکلات در جمهوری اسلامی یک چاره و راه ‌حل دارند: اعدام..! می‌پندارند مشکلات سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی با اعدام است که چاره می‌شود. به این اعتبار عنوان “جمهوری اعدام” برای رژیم حاکم بر ایران نام برازنده‌ای است. در جمهوری اعدام استفاده از این مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی و غیرقابل برگشت از چنان محبوبیتی برخوردار است که نه تنها حاکمیت که مردم نیز اغلب شعار «اعدام باید گردد» را زمزمه می‌کنند یا حتی فریاد می‌زنند. نتیجه این رویکرد هم این است که بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان عفو بین‌الملل درباره شمار اعدام‌ها در جهان در سال گذشته، صرف‌نظر از اعدام‌ها در چین، پنجاه و يک درصد اعدام‌های جهان در ایران رخ داده است.

مژده، مژده: تأسيس کشور مستقل قمستان!

بعد از چهل سال که از پيشنهاد دکتر بختيار می گذرد و نتیجه حاکمیت علمی و مدبرانه و دینی و اعجاب آور آقایان چیزی جز نابودی اقتصاد و فرهنگ و خشک شدن آب و نان مردم و بیکاری و جنگ و درماندگی و تحریم و گرانی و رشد فقر و پوسیدگی اجتماعی به ارمغان نیاورده، و روز به روز بر میزان نارضایتی رعایا افزوده می شود، گروهی از عقلای روحانیت چاره کار را بازگشت به مغاره خود و تاسیس کشور مستقلی برای خود دانسته و پیشنهاد تجزیه قم و تشکیل قمستان را داده اند که اداره آن بسیار ساده تر از اداره کشور بزرگی مثل ایران است!

اظهار خوشحالی از گم شدن مرتضوی!

حمیدرضا رحیمی

تا آنجا که فدوی بیاد می آورد، در جامعهء شکوهمند اسلامی ما  تاکنون، معمولاً شتر با بارش گم می شده است! اما بررسی جراید شریفهء دارالخرافه این بار می گوید که برادر سعید مرتضوی، که کارنامه پُرباری را نیز یدک می کشد، گم شده است! فدوی می افزاید که نامبرده موجود بازیگوشی ست و سبب گمشدن وی نیز می تواند همین باشد! اما يک کاربر توئيتی نوشته است: «از گم شدن مرتضوی خوشحالم. او فی الواقع، خودش خودش را بی سر و صدا گم کرد. از باقی مسئولین، بالا تا پایین، راست تا چپ، خواهشمندم پند بگیرند و این توئیت را بخوانند و بروند بی سر وصدا گم شوند! خدایی اگر بی سر و صدا بروید، ما هم زیر سیبیلی رد می کنیم».

با پیکر رضاشاه چه کنیم؟

(توسعه، یا کتمان تاریخ یا تکریم سرمایه؟)

محسن رنانی - استاد دانشگاه در ايران

این‌که جمهوری به این عزم و جسارت برسد که پیکر رضاشاه را به یک موزه ملی منتقل کند، نشانهء اقتدار و احساس قدرت در جمهوری اسلامی است. این اقدام به این معنی است که جمهوری اسلامی ایران از نمادهای پهلوی نمی‌ترسد و آن‌ها را به‌عنوان بخشی از تاریخ ایران حفظ می‌کند. چنین اقدامی به معنی خلع سلاح کردن کل سلطنت طلب‌هاست. یعنی اگر جمهوری اسلامی از پیکر رضاشاه نترسد از نوه‌ی او و از دیگر نمادهای رژیم پیشین نیز نمی‌ترسد.

ادامه بحران حکومت اسلام ایران با آمریکا و ...

حسن اعتمادی - فواد پادشایی - بابک یزدی

در برنامه ای از جمشید چالنگی

بررسی مسائل روز ايران

منوچهر يزديان - فؤاد پاشائی - علی جوادی

خسايار وکيلی - امير بيگلر

در برنامهء آخرين لحظه

چرا جبهه ملی ایران خاموش است؟

نامهء 9 تن از اعضاء قديمی جبهه

هنگامی که آقایان سر خود و در تخلف اساسنامه عضو وارد می کنند و عضو اخراج می کنند، و نه تنها برای اعضای زندانی خود اعلامیه در پشتیبانی نمی دهند که نام شان را از آگهی های تسلیت هم حذف می کنند؛ منتخب شورا را که برخلاف میل و ارادهء خود و تنها بخاطر محبوبیت، و با وجود حملات غیراخلاقی برخی اعضای شورا، انتخاب شده، بدون تشریفات قانونی اساسنامه ای و با تکیه بر دروغ و فریب حذف می نمایند: این تصویری از بازماندهء مهمترین و خوشنام ترین سازمان سیاسی ملی کشور است که در بحرانی ترین دوران میهن ما در طی چهار دهه بی اثر شده است.

صد میلیارد تومان پرداختی يک ماههء دولت به حوزه‌ها

گزارش سايت راديو زمانه

حسن روحانی سال گذشته هنگامی که نمایندگان مجلس لایحه پیشنهادی بودجه را بررسی می‌کردند، وعده کرد گزارش هزینه‌های دولت را شفاف اعلام کند. حالا با گذشت یک ماه از سال وزارت امور اقتصادی و دارایی نخستین گزارش را منتشر کرده، گزارشی که تنها گویای دو نوع هزینه دستگاه ‌های حکومتی و نهادهای مذهبی است: دستمزد و حقوق مستمر کارکنان و هزینه‌ های اجتناب‌ ناپذیر. در این گزارش مشخص است که نهادهای خارج از کنترل دولت، برخی از نهادهای دولتی، صدا و سیما و بنیادهای مذهبی و حکومتی سهم ویژه‌ای از بودجهء یک ماه نخست را به خود اختصاص داده‌اند.

توافق در حقوق

پرویز دستمالچی

اگر ساختار دمکراتیک حکومت را بشناسیم، اگر میان ارزش های فردی خود با ساختار حقوقی حکومت تفاوت بگذاریمT و آگاه باشیم که قرار نیست حکومت در تطابق با ارزش ها و تصورات ما سازماندهی شود، و از حکومت ارزشی دست بکشیم و به حکومت "حقوقی" برسیم، در آن صورت بسیاری از مشکلات "یک شبه" حل خواهند شد. و دیگر نیاز نخواهد بود که در کنفرانس ها و سمینارها به جای توافق بر سر "ظرف دمکراتیک" ساختار حکومت به بحث های بی حاصل و بی پایان ارزشی یا سیاست های این و آن بپردازیم.

رضاشاه در خبرهای سراسر ایران می گردد!

گزارش بنياد ميراث پاسارگاد

این روزها یکی از مهمترین خبرهایی که بین ایرانیان می گردد، «پیدا شدن جسد مومیایی شده رضاشاه» است. این خبر، به ويژه پس از گذشت سه ماه از اولین تظاهراتی که در دی ماه، مردم فریاد زدند: «رضاشاه روحت شاد»، برای مردمان زیادی با اهمیت و هیجان انگیز است... رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای ‌شهر تهران گفته است که: «می‌گویند شاید جنازه ایشان باشد. در هر صورت باید بررسی شود و کارشناسان نظر دهند و جنازه هر کسی باشد چون مومیایی است جنبهء تاریخی دارد و باید مراقبت شود».

آیا اپوزیسیون ترکيه اردوغان را از قدرت کنار می زند؟

(نگاهی به آرایش احزاب ترک یک سال قبل از انتخابات)

به گزارش «پارسینه» به نقل از دویچه وله

به گزارش دویچه وله، ترکیه در سال آينده ميلادی میلادی شاهد برگزاری سه انتخابات خواهد بود. شهروندان ترکیه افزون بر انتخابات محلی و انتخابات پارلمانی همچنین برای انتخاب رئیس‌جمهور این کشور به پای صندوق‌های رأی می‌روند. پس از این انتخابات قرار است که قانون اساسی جدید ترکیه و به همراه آن نظام ریاست جمهوری در این کشور به اجرا درآید. به همین خاطر بسیاری این انتخابات را برای ترکیه رویدادی سرنوشت‌ساز می‌دانند. اپوزیسیون ترکیه بر آن است که مانع از انتخاب دوباره اردوغان، رئیس جمهوری این کشور در سال آينده شود. اما در شرایطی که اردوغان سرگرم جذب متحدانی تازه است، مخالفان او از راهکاری مشترک برخوردار نیستند.

پهلوی‌ گرایی، پشتوانه‌ء یک حزبِ فراگیر

یوسف مصدقی

گفتمان پهلوی‌گرایی بر مبنای «ملی‌گرایی»، «سکولاریسم» و «تکنوکراسی» شکل گرفته است. اقبال به پهلوی‌گرایی لزوما به معنی هواداری از بازگشت سلطنت به ایران نیست بلکه احترام به اصولی است که ایرانِ نوین را ساخته‌اند... پس از این انقلابِ کذایی، هیچ یک از عناصر اصلی نهاد پادشاهی از ساختار حکومت ایران زدوده نشد بلکه تنها بخشِ خطرناکِ این سنت یعنی تمرکز قدرتِ مطلق در یک فرد را، لجام گسیخته‌تر از همیشه، به پَست‌ترینِ مردمِ روزگار یعنی ارباب عمامه و اهلِ منبر، سپرد.

اتحاد برای دموکراسی

همایون مهمنش

هموطنان ما از خود می پرسند: «چرا، علیرغم نقض فاحش حقوق انسانی و شهروندی، زورگویی و تنش آفرینی حاکمیت - که هر روز جامعه را با بحران های جدید و فاجعه آمیزی روبرو می سازد - اپوزیسیون هنوز نتوانسته یک جبههء فراگیر مبارزه، مانند دوران پیش از انقلاب، بوجود آورد؟ برای فعالان سیاسی نیز این سوال مطرح است که مشکل اتحاد اپوزیسیون چیست و برای حل آن چه باید کرد؟ اینجانب با دوستان خود قریب سی سال است که برای نزدیکی و اتحاد اپوزیسیون دموکرات کوشیده ایم و من امروز بر اساس این تجربیات صحبت می کنم.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا