پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

دوشنبه 10 و سه شنبه 11

ارديبهشت 1397

30 آوريل و 1 ماه مه 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

شمارهء چهارم نشريهء

اينترنتی «گيتی مداری»

منتشر شد

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

دستمزد زیر خط فقر، ستمی آشکار بر کارگران

بیانیه هشتاد تشکل ساختمانی بمناسبت اول ماه مه

در آستانه روز جهانی کارگر، امروزه بر همه روشن شده است که فاصلهء میان دستمزدها و هزینه ‌های زندگی حداقلی برای کارگران به درهء عمیقی تبدیل شده است. سیاستگذاران و مجریان برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی در بخش دولتی و خصوصی، کمترین توجهی به شرایط زندگی اکثریت مطلق آحاد جامعه ندارند و تنها خود را متعهد به حفظ سودآوری سرمایه می‌دانند.

مسئلهء رضا شاه یا اخلاق یک ملت ویک نظام سیاسی؟

علی نیکویی

آقا محمد خان فرمان نبش قبر كريم خان زند را داد و حكم كرد استخوان هاى وى را از شيراز آورند، همچنین دستور داد تا استخوان ‏هاى نادر شاه افشار را هم از گور درآورده و همراه با استخوان‏هاى كريم خان زند جلوى در ورودى كاخ وى در تهران در زير پلكان قصرش دفن سازند... اما هنگامی که رضا شاه قدرت یافت دستور داد استخوان های آن دو پادشاه را از زیر پلکان کاخ بیرون آوردند و با احترامی تمام، استخوان های نادرشاه را به مشهد فرستاد و آرامگاه نادری را برایش بنا کرد و نیز استخوان های کریم خان را نیز به جای نخستین خود در شیراز فرستاد و آنجا به خاک سپرد چرا که می‌دانست: از هر دست بدهد از همان دست پس می‌گیرد!

برائت از مشرکین!

حمیدرضا رحیمی

عجیب است جان شما!..، فدوی هر قدر شب گِرد می خوابد، صبح که بیدار می شود، می بیند که شدیداً دراز شده است! بعنوان مستوره نگاه کنید: « دریادار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه، به سایت جماران گفت: سپاه پاسداران هیچ کلمه‌ای در ادامهء خود ندارد حتی ایران! این تدبیر خاص حضرت امام بود که از اول هم فقط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد زیرا انقلاب اسلامی محدود به جغرافیا نیست و الان می‌بینید دل‌های زیادی در دنیا همان روال انقلاب اسلامی را دنبال می‌کنند و سپاه هم در همه جا پاسدار انقلاب اسلامی است».  فدوی انتساب اين مهملات را به خود تکذیب می کند.

نکته ای دربارهء اپوزیسیون نالیبرال

جمشيد اسدی

از دیدگاه لیبرالیسم هیچ خصوصی سازی در نظام اسلامی رخ نداده است. جانمایهء لیبرالیسم آزادی فعالیت شهروند و رقابت است. یعنی اقتصاد باید نخست بازار بنیاد باشد، سپس اگر قرار است خصوصی سازی شود. اگر اقتصاد بازار بنیاد نباشد دست به دست شدن مالکیت این یا آن بنگاه میان پایوران نظام ولایی خصوصی سازی معنی نمی دهد. اگر به اسم باشد همین نظام ولایی هم جمهوری است. دو دیگر این که لیبرالیسم و نیولیبرالیسم بر پایه حقوق تجارت اند. نمونه هایش هم سازمان جهانی بازرگانی و اتاق بازرگانی بین المللی و دیگر.

حجاب، حزب الله، و کوکلاکس کلان
سام قندچی

جریان حزب اللهی گرچه قادر نبود همهء زنان ایران را دوباره چادری کند اما موجب شد تا «مانتو - روسری» اختراع شود. آنها زنان و مردان را در کنسرت های موسیقی و اماکن عمومی و اداره ها جدا کردند و حتی برای جداسازی در اتوبوس ها هم تلاش شد و، در همهء این موارد، هر وقت جامعه عقب نشینی نمی کرد، خشونت افزایش می یافت؛ یعنی حزب اللهی ها روی زنان اسید می پاشیدند یا لب دختران آرایش کرده را در خیابان با تیغ می بریدند. به عبارت دیگر حزب اللهی ها کل جامعه ایران را از طریق خشونت آشکار، به جداسازی زن و مرد در عرصهء عمومی وادار کردند. حال به وضعيت مشابهی در تاريخ امريکا توجه کنيم که می تواند برای درک وضعيت کشورمان و آيندهء آن سخت روشنگر باشد.

بکُش بکُش شعار ما، اعدام افتخار ما!

رضا حاجی ‌حسینی

همهء دردها و همهء مشکلات در جمهوری اسلامی یک چاره و راه ‌حل دارند: اعدام..! می‌پندارند مشکلات سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی با اعدام است که چاره می‌شود.

مژده، مژده: تأسيس کشور مستقل قمستان!

بعد از چهل سال که از پيشنهاد دکتر بختيار می گذرد و نتیجه حاکمیت علمی و مدبرانه و دینی و اعجاب آور آقایان چیزی جز نابودی اقتصاد و فرهنگ و خشک شدن آب و نان مردم و بیکاری و جنگ و درماندگی و تحریم و گرانی و رشد فقر و پوسیدگی اجتماعی به ارمغان نیاورده، و روز به روز بر میزان نارضایتی رعایا افزوده می شود، گروهی از عقلای روحانیت چاره کار را بازگشت به مغاره خود و تاسیس کشور مستقلی برای خود دانسته و پیشنهاد تجزیه قم و تشکیل قمستان را داده اند که اداره آن بسیار ساده تر از اداره کشور بزرگی مثل ایران است!

ويدئوی نشست يکشنبه گذشتهء مهستان
با سخنرانی رضا پيرزاده، با عنوان

زمینه ها و چالش های تحقق سکولاریسم دموکراتیک
و
سخنرانی منوچهر يزديان، با عنوان

"خودگردانی، روش مدرن کشورداری"

همراه با پرسش و پاسخ اعضاء مهستان

فايل ويدئوئی        فايل صوتی

اگر ملت قیام کند، همه ما را به دریا خواهند ریخت!

آیت‌الله جوادی‌آملی

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیت ‌الله عبدالله جوادی ‌آملی در دیدار علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فقر بدنی یک مشکل خوش ‌خیم اما فقر فرهنگی یک مشکل بدخیم است، گفت: جامعه اگر از نظر حیثیت اجتماعی درست باشد فقر مادی هم تحمل می‌کند کما اینکه اوایل انقلاب فشارهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، بمباران‌ها، ترور شخصیت‌ها و ... تحمل کرده‌اند اما بدون شک همین مردم اختلاس‌ها و بی‌عرضگی‌های مسئولان را تحمل نمی‌کند... وی تصریح کرد: بدانیم که اگر با وجود این مشکلات ملت قیام کند همه ما را به دریا خواهد ریخت به همین جهت حواس‌تان باشد. البته بسیاری از کشور فرار کردند یا جای فرار خود را فراهم آوردند اما ما جای فرار نداریم. این بی‌عدالتی‌ها و بی‌عرضگی‌های برخی مسوولان قابل تحمل نیست. کشوری که این همه منابع و آب و خاک دارد چرا باید این همه گرسنه داشته باشد. (منبع: ايلنا) ۞

43% از بیکاران فارغ التحصیل دانشگاه هستند

گزارش رادیو فردا

معاون توسعه اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران، خبر داد که چهل و سه درصد از بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هستند. این مقام سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: «هزینه‌های زیادی برای آموزش آنها صرف شده است و باید فکری اساسی برای رفع این معضل و جلوگیری از مهاجرت نخبگان صورت بگیرد». وی تأکید کرد که آموزش‌هایی که در دانشگاه‌های ایران ارائه می شود « طولانی، گران و غیرمرتبط هستند». وی همچنین گفت که فارغ التحصیلان دانشگاه ‌ها مهارت ‌هایی متناسب با نیازهای بازار کار کسب نمی کنند.

با پیکر رضاشاه چه کنیم؟

(توسعه، یا کتمان تاریخ یا تکریم سرمایه؟)

محسن رنانی - استاد دانشگاه در ايران

این‌که جمهوری به این عزم و جسارت برسد که پیکر رضاشاه را به یک موزه ملی منتقل کند، نشانهء اقتدار و احساس قدرت در جمهوری اسلامی است. این اقدام به این معنی است که جمهوری اسلامی ایران از نمادهای پهلوی نمی‌ترسد و آن‌ها را به‌عنوان بخشی از تاریخ ایران حفظ می‌کند. چنین اقدامی به معنی خلع سلاح کردن کل سلطنت طلب‌هاست. یعنی اگر جمهوری اسلامی از پیکر رضاشاه نترسد از نوه‌ی او و از دیگر نمادهای رژیم پیشین نیز نمی‌ترسد.

ادامه بحران حکومت اسلام ایران با آمریکا و ...

حسن اعتمادی - فواد پادشایی - بابک یزدی

در برنامه ای از جمشید چالنگی

بررسی مسائل روز ايران

منوچهر يزديان - فؤاد پاشائی - علی جوادی

خسايار وکيلی - امير بيگلر

در برنامهء آخرين لحظه

چرا جبهه ملی ایران خاموش است؟

نامهء 9 تن از اعضاء قديمی جبهه

هنگامی که آقایان سر خود و در تخلف اساسنامه عضو وارد می کنند و عضو اخراج می کنند، و نه تنها برای اعضای زندانی خود اعلامیه در پشتیبانی نمی دهند که نام شان را از آگهی های تسلیت هم حذف می کنند؛ منتخب شورا را که برخلاف میل و ارادهء خود و تنها بخاطر محبوبیت، و با وجود حملات غیراخلاقی برخی اعضای شورا، انتخاب شده، بدون تشریفات قانونی اساسنامه ای و با تکیه بر دروغ و فریب حذف می نمایند: این تصویری از بازماندهء مهمترین و خوشنام ترین سازمان سیاسی ملی کشور است که در بحرانی ترین دوران میهن ما در طی چهار دهه بی اثر شده است.

صد میلیارد تومان پرداختی يک ماههء دولت به حوزه‌ها

گزارش سايت راديو زمانه

حسن روحانی سال گذشته هنگامی که نمایندگان مجلس لایحه پیشنهادی بودجه را بررسی می‌کردند، وعده کرد گزارش هزینه‌های دولت را شفاف اعلام کند. حالا با گذشت یک ماه از سال وزارت امور اقتصادی و دارایی نخستین گزارش را منتشر کرده، گزارشی که تنها گویای دو نوع هزینه دستگاه ‌های حکومتی و نهادهای مذهبی است: دستمزد و حقوق مستمر کارکنان و هزینه‌ های اجتناب‌ ناپذیر. در این گزارش مشخص است که نهادهای خارج از کنترل دولت، برخی از نهادهای دولتی، صدا و سیما و بنیادهای مذهبی و حکومتی سهم ویژه‌ای از بودجهء یک ماه نخست را به خود اختصاص داده‌اند.

توافق در حقوق

پرویز دستمالچی

اگر ساختار دمکراتیک حکومت را بشناسیم، اگر میان ارزش های فردی خود با ساختار حقوقی حکومت تفاوت بگذاریمT و آگاه باشیم که قرار نیست حکومت در تطابق با ارزش ها و تصورات ما سازماندهی شود، و از حکومت ارزشی دست بکشیم و به حکومت "حقوقی" برسیم، در آن صورت بسیاری از مشکلات "یک شبه" حل خواهند شد. و دیگر نیاز نخواهد بود که در کنفرانس ها و سمینارها به جای توافق بر سر "ظرف دمکراتیک" ساختار حکومت به بحث های بی حاصل و بی پایان ارزشی یا سیاست های این و آن بپردازیم.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا