پيوند به سايت های ديگر

جستجو در سايت جنبش

آرشيو صفحات اول سايت

تاريخ انتشار اين شماره:

جمعه 18 تا يک شنبه 20

 خرداد 1397

 8 تا 10 ماه ژوئن 2018

سال 1397 خورشیدی سال «زن ایرانی» نام می گیرد

تأسيس جنبش: 14 امرداد 1392

سردبير: اسماعيل نوری علا

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

پيمان نامهء عصر نو

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

 «گيتی مداری»، نشريهء

حزب سکولار دموکرات ايرانيان

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی

برای حزبی آینده نگر

اعلاميه جنبش در مورد «برجام»

شهريور 1394

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

 

http://isdmovement.com/Mehestan.htm

شما بوديد اين جنايتکاران را زندانی نمی کرديد؟

خنده بر هر درد بی درمان دوا ست:

بیانیهء شصت فعال اپوزیسیون

در حمایت از لیدر «ری استارت»!

بعضی از سايت ها و رسانه های وابسته به وزارت اطلاعات اعلاميهء خنده دار زير را منتشر کرده و منتظر واکنش نام های جعلی زير اطلاعيه نشسته اند. با هم بخوانيم و بخنديم: مردم ایران، رهبری شخصی را طلب می کنند که توانایی برآوردن خواسته های آنان را داشته باشد. ما جمعی از کنشگران سیاسی خارج کشور ، پس از ماه ها بحث و بررسی پیرامون عملکرد نیروهای شاخص مبارز، به این نتیجه رسیده ایم که بهترین گزینه در شرایط فعلی، سید محمد حسینی، لیدر «ری استارت»، است. به همین منظور ضمن امضای این بیانیه، حمایت کامل خود را از وی اعلام می داریم!

از اختيارات رئيس جمهور

حمیدرضا رحیمی

* قائم‌مقام آیت‌الله مصباح ‌یزدی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، با بیان این که بر اساس قانون، قوه‌ قضائیه باید تلگرام را فیلتر می‌کرد، گفت: رئیس‌جمهور حق مخالفت با فیلترینگ تلگرام را ندارد.

* فدوی البته، از این نکتهء باریکتر از مو، بشرط آنکه زیر حجاب برتر مقام معظم رهبری (چادرپر کلاغی- م) باشد می گذرد که خودِ  تمساح یزدی چه عددی ست که قائم مقام اش باشد! لکن در حاشیه عرض می کند: شما بفرمایید که در شرایطی که مگس مکتبی هم، بی اذن مقام معظم رهبری(ضپ) در آسمان ولائی ایران سابق نمی پرد، جسارت است، روی فدوی به دیوار، رئیس جمهور حق مخالفت با چه چیز دیگری را دارد، هان!؟

اختیارات بدون پذیرش مسئولیت

شهباز نخعی

سخنان سیدعلی خامنه ای در روز چهارده خرداد در مقبرهأ خمینی بی شباهت به رفتار فتحعلی شاه قاجار نیست. این شباهت به ویژه از آن رو است که امروز هم، مانند زمان فتحعلی شاه، همهء وضعیت وخیمی که به وجود آمده در درجهء اول ناشی از تصمیم های نادرست و ایران بر باد ده شخص سیدعلی خامنه ای است و او آخرین کسی است که می تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. بحران وخیم و خطرناکی که امروز حتی یک پارچگی و امنیت ملی ایران را تهدید می کند، به خاطر خیره سری نابخردانه ای است که سیدعلی خامنه ای، بدون آن که ضرورتی ایجاب کند، به وجود آورده است.

از  آمدن پادشاهی می ترسید یا رفتن حکومت اسلامی؟!

الاهه بقراط

بزرگ‌ترین اشتباه پهلوی‌ها، به نظر من، این بود که بر خلاف قانون اساسی مشروطه از یک سو، پس از یک دوره کوتاه، به حکومت و نه سلطنت پرداختند و، از سوی دیگر، باز هم بر خلاف همان قانون، قاطعانه در برابر سهم‌خواهی مذهب در قدرت نایستادند!.. یعنی پهلوی‌ها‌ در مورد اینکه شاه باید سلطنت کند و نه حکومت، باید قانون اساسی مشروطه را رعایت می‌کردند و در مورد «مذهب رسمی» کشور با توجه به اقدامات حقوقی و اصلاحاتی که از جمله در زمینه حقوق زنان و اقلیت‌های مذهبی انجام می‌گرفت، باید آن را زیر پا می‌نهادند!

بدلیل سیاست‌های ترامپ یا حکومت ایران؟!

عبدالرحمن الراشد

دنیس راس معتقد است که ترامپ منطقه را به سمت انفجاری مهیب و جنگ‌های بزرگ هدایت می‌کند و احتمال دارد حکومت ایران برای افزایش تنش و درگیری و بالا بردن سطح مقابله تلاش کند؛ اما او در عین حال معتقد است که تهران خوب می‌داند که هزینه هر گونه مقابله این بار برایش بسیار گرانتر از پیش خواهد بود. ترامپ با محدودیت‌هایی که برای رژیم ایران قرار داده بدون شلیک یک گلوله باعث سقوط بی‌رویه ارزش واحد پولی ایران شد، که این مسئله موجب ناآرامی شدید داخلی و تهدید کلیت نظام شده است.

با سلطه گر

احمد اهتمام

معنا ها را چپاول می کنی / و کلمات بی ریخت می شوند / چندانکه در آیینه به اکراه بخود می نگرند... / مهجور در کتاب لغت / و شرمسار از اينکه / در کسوت معنا های نازیبندهء مصلحتی در آمده اند... / ببين که / حتا سنگ هم به زبان آمده / تا از قلمروی معنایی خود دفاع کند.

50 واحد تعطیل،  و 200 واحد در آستانهء ورشکستگی

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن قطعه‌سازان همگن ایران، گفته: طی هفته‌های اخیر حداقل پنجاه واحد قطعه‌سازی به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و دیگر هزینه‌های تولید تعطیل شده است. به گفته او خودروسازان داخلی به دلیل مخالفت دولت با افزایش قیمت خودرو حاضر به پرداخت قیمت تمام شده قطعات به تولیدکنندگان نیستند. محبی‌نژاد گفته: این در حالی است که همه واحدهای پتروشیمی، فولاد و صنایع مس و آلومینیوم که دولتی هستند، طی هفته‌های اخیر قیمت محصولات را افزایش داده و قطعه‌سازان ناچارند برای مواد اولیه هزینه بیشتری بپردازند. او گفت: اگر قیمت محصولات قطعه‌سازان سی درصد افزایش نیابد، نزدیک به دويست واحد قطعه‌سازی ورشکست و تعطیل خواهند شد. (منبع)

مخصوص افطار «3 له بریتی» های زاهد و مسلمانا

حاج حسن ما هم، به تقلید از روسای جمهور آمریکا که در عید شکر گزاری ستارگان هالیوود را برای تناول بوقلمون به کاخ سفید دعوت می کنند، از یک عده هنرپیشه های فیلمفارسی در پیت برای صرف افطاری دعوت کرد و افراد شناخته شده ای مثل ژیلا دعوت او را رد کردند و با توئیت های زننده ای به رئیس جمهور یک مملکت و ملت بزرگ توهین روا داشتند. پس از دعوت حاجی حسن از هنرپیشه های فیلمفارسی برای خوردن افطاری، بین هنرپیشه ها اختلاف افتاد و ... (بقيه ماجرا را در اينجا بخوانيد)

جایی که آباد است قبر توست!

محمد رهبر

ارادت به خمینی و ذکر دوران طلایی امام در واقع اسم رمزی است در مخالفت با رهبری خامنه‌ای. اما آنچه امروز به کار می‌آید نقد صریح و بی‌لکنت خمینی است. اگر که اصلاح‌ طلبی به دموکراسی دل بسته و صداقتی دارد، نمی‌تواند بی نقد خمینی و بنیاد کجی که او نهاده است، راه به جایی برد. از قضا اصلاح ‌طلب صادق و بنیادین به عدد انگشتان دست هم یافت نمی‌شود. همین که سید حسن خمینی، یادگارِ یادگارِ امام، این روزها از رئوس اصلاح ‌طلبان شده است و تمثال خندان اش زینت مجالس، نشان می‌دهد که این قافله تا به حشر لنگ است.

ایران آینده و مردم سالاری

کورش زعیم

ما آینده ای از پیشرفت و رفاه را برای ملت خود می بینیم، نمونه ای از مردمسالاری و رعایت حقوق بشر، رها از تعصب و تبعیض و افراط گرایی. جامعه ای که به مردم خود انگیزه می دهد تا آرزو کنند و بتوانند آرزوهای خود را دنبال کنند. جامعه ای که مردم بتوانند نواندیشی و نوآوری های خود را پیگیری، و بلند پروازی های خود را برای هر مقام و جایگاهی که دانش و شایستگی آنان اجازه دهد دنبال کنند. ما ایران را سرزمین فرصت ها و سرزمین شکوفایی استعدادها خواهیم کرد، جایی که آرزوها و امیدها می توانند به واقعیت بپیوندند. در ایران آینده، همهء باورهای مذهبی گرامی خواهند بود و جایگاه شان فقط در قلب مردم، جایی که براستی باید باشند. (از متن سخنرانی در نشست عمومی مهستان جنبش سکولار دموکراسی ايران)

«مطالبات اتمی ایران» و «دیپلماسی نگاه به شرق»

رضا تقی‌زاده

موضوعی که تا به حال کمتر مورد اشاره قرار گرفته «مطالبات اتمی» ایران است که در متن سند توافق جامع از آنها یاد شده اما طی دو سال پس از اجرای «برجام» کمترین پیشرفتی در راه تامین هیچیک از آنها صورت نگرفته. در غیاب آمریکا، باید تحقق تعهدات اتمی را تعلیق به محال تلقی کرد. بعید است که در غیبت آمریکا هر یک از دیگر کشور های عضو گروه پنج به اضافهء يک مایل و یا قادر به انجام تعهداتی باشد آن کشور برای همکاری با ایران داوطلبانه پذیرفته بود.

سخنان پمپو و نامه اردشير زاهدی

در برنامه آخرين لحظه بمديريت شهرام همايون

اظهارات علی خامنه ای در مورد نابودی اسرائیل

در سالگرد رویدادهای خرداد سال 42 و پی آمدهای آن

حسن اعتمادی - حسن هاشمیان
در برنامهء تفسیر خبر بمديريت جمشید چالنگی

در جستجوی آلترناتيو

گفتگو با اسماعيل نوری علا

گفتگوگر: مهران عباسيان

خطر انقلاب سیاسی و اجتماعی!

(به روايت خبرگزاری جمهوری اسلامی)

تقی روزبه

در برخی رسانه های داخل، و از جمله رسانه های دولتی، اخیراً حول سیر و شتاب اعتراضات و محتوای تحولات جامعه ابراز نگرانی می شود و حتی از احتمال وقوع رخدادهای غیرمترقبه ای چون انقلاب اجتماعی و یا انقلاب سیاسی هم سخن به میان آورده می شود. در این گونه مطالب یا گفتگوها نسبت به انباشت بحران، نارضایتی ها و بن بست و فقدان چشم اندازی امبدبخش برای حل آن ها در چهارچوب سیستم هشدار داده می شود... در واقع پرسش های مهمی در ذهن جامعه و نسل جوان در مورد چگونگی عبور از نظام کنونی و تصویر سازی از نظام جایگزین مطرح می گردند که بدین شکل در خبرگزاری جمهوری اسلامی و برخی رسانه های رژیم بازتاب می یابند.

درد همیشه درد است

امیرعلی متولی

شنیده ایم که می‌گويند از معایب وارده بر اقتصادهای سوسياليستی، توليد فقر است و از طرفی هم نقص اقتصادهای سرمايه‌داری عمیق تر شدن شکاف طبقاتی و بی‌عدالتی اجتماعی است. جالب است که بدانیم نظام حکومت اسلامیِ حاکم عيب هر دو نظام را با هم دارد، بدون آنکه محاسن هيچ يک را بروز داده باشد. در ادامه به تفصیلِ برکاتِ چهل ساله تداومِ نظام صُلحا و جانشینان ولیعصر بصورت کلی می پردازم...

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا