آغاز کار جنبش: 14 امرداد 1392

 Fax: 509-352-9630

  iraniansdm.n@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا

 

 

مقالاتی دربارهء مفاهيم اصلی

ويدئوهای آموزشی

دعوت به مطالعه و امضای

بیانیهء «جدایی کامل حکومت

و مذهب در ایران»

بيانيه جنبش دربارهء برجام

18 شهريور 1394

برنامهء يکشنبه ای که گذشت

6 آبان 1397 - 28 اکتبر 2018

********

   فايل تصويری    فايل صوتی  

********

بخش اول:

(بمناسبت روز جهانی کورش بزرگ)

کورش و مبانی سکولاريسم ايرانی

سخنران: شکوه ميرزادگی

مدير نشست: محمود ابطحی

متأسفانه بعلت بيماری سخنران، اين برنامه اجرا نشد و بجای آن

يکی از مقاله های او درباره کورش هخامنشی خوانده شد

********

بخش دوم:

بنيادنامهء جديد و انتخابات مهستان

سخنران: منوچهر يزديان

مدير نشست: اسماعيل نوری علا

********

پخش زندهء نشست عمومی مهستان

هر يکشنبه

9 صبح کاليفرنيا

(لطفاً ساعت محل خود را

با اين ساعت تطبيق دهيد)

پخش مستقيم از:

تلويزيون کانال يک

تلويزيون ميهن و

رسانه های اجتماعی مهستان

********

پيوند به آرشيو برنامه های مهستان

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی کسی را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. و از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن جز خواست انحلال آن مطالبه ای نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل کشور از غاصبان حکومت مسلط بر سرزمين مان حمايت می کنيم.

5. آنچه در اين سايت «اختصاصی و غير خبری» منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاهی سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که  در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

توجه: مطالب مندرج در اين پايگاه نظر شخصی نويسندگان و يا سازمان های مختلف است که به دليل

ارتباط ارتباط شان با مسائل مورد توجه جنبش انتخاب شده اند و لزومآً نظر جنبش نيستند.

نظر رسمی جنبش هميشه و فقط با امضای سخنگوی آن منتشر می شود.

دوشنبه 7 و سه شنبه 8 آبان 1397 - 29 و 30 اکتبر 2018

آرشيو صفحات اول اين سايت                 جستجو در اين سايت                 پيوند به سايت های ديگر

سايت مهستان            آرشيو يکشنبه های مهستان          برنامهء «رمز پيروزی»

پيمان نامهء عصر نو         سايت کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

حزب سکولار دموکرت ايرانيان         نشريهء «گيتی مداری» حزب        بيانيه های مشترک با حزب مشروطه ايران

اعلاميهء بنياد ميراث پاسارگاد

انتخاب اصلح!

شاید عده ای در عقل مسئولان بلند پایه شک کنند و بگویند این چه وضعیت مسخره ای است که وزیری را بخاطر بی کفایتی و به تعطیل کشاندن صنایع کنار می گذارند و بعد همین بی کفایت را به عنوان بهترین گزینه وزارت کار معرفی می کنند! در حالی که اتفاقاً این انتخاب به علت بی عقلی دولت و یا رانت خانوادگی وزیر بی کفایت نیست و از روی عقل انجام شده است و انتظار از حاج محمد شریعتمداری این است که همانطوری که موفق شد با تعطیل کردن صنایع مملکت مشکل تأمین مواد اولیه و سوخت و نقدینگی در گردش و بازار فروش محصولات صنعتی را حل کند و صنایع با تعطیل شدن نیازی به این امکانات نداشته باشند و صاحبان صنایع هم بروند دنبال چراندن غاز، مشکل بیکاری کارگران را هم با نابودی هفتاد هشتاد درصد بیکاران حل و فصل نماید!

جنایات و مکافات: چرا اعدام سبب کاهش جرم نمی‌شود؟

معین خزائلی

باور به ویژگی بازدارندگی اعدام در عمل بدین معنی است که در صورت لغو و یا کاهش موارد اجرای آن، جامعه با موجی از موارد ارتکاب جرم و جنایت به دلیل عدم وجود عنصر بازدارنده خود (اعدام) روبه‌رو شده و هرج و مرج و ناامنی سراسر جامعه را فراخواهد گرفت. امروزه نیز با وجود اثبات نادرست بودن این ادعا -در نتیجه لغو مجازات اعدام توسط بسیاری از کشورها و عدم مواجهه‌شان با موج جرم و جنایت-، اما هنوز تعداد قابل توجهی از نظام‌های حقوقی که همچنان مجازات اعدام را در قوانین خود داشته و آن را اجرا می‌کنند، عامل «بازدارندگی» و «ترس از افزایش میزان جرم و جنایت» را از جمله علل عدم لغو این مجازات و اصرار به اجرای آن عنوان کرده و تبلیغات خود را نیز معطوف به گسترش این دیدگاه در جامعه می‌کنند.

پيرامون ربودن هاشم خواستار

بیانیه کانون معلمان ایران در تبعید

اگر رژیم در هدف پلید خود نسبت به هاشم خواستار موفق شود، شکی نیست همین برنامه را که تاکنون علیه برخی از مبازران انجام داده است، این بار بطور منظم و در ابعاد وسیع تری علیه همهء نیروها و فعالان جنبش های اجتماعی عملی خواهد کرد. از این رو وظیفهء همهء انسان های آزادی خواه و نیروهای سیاسی مترقی، تشدید مبارزه علیه حکومت اسلامی و بسیج افکار عمومی جهان برای جلوگیری از توطئه های جدید رژیم علیه مبازران در داخل کشور است◄.

هاشم خواستار در بخش روانپزشکی مشهد!

آژانس ايران خبر

خانم صدیقه مالکی، همسر هاشم خواستار می گويد که سازمان اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم، آقای خواستار را بازداشت (ربوده) و بدون هیچ توضیحی او را در روز سه‌شنبه (اول آبان‌ماه) در بند بیماران ممنوع‌الملاقات بخش روانپزشکی مشهد بیمارستان ابن سینا مشهد که مخصوص اختلالات و ناهنجاری‌های روانی است بستری کرده‌اند.

کاری شبيه کار نازی ها!

شکوه ميرزادگی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی بنا بر گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی، آقای هاشم خواستار، فعال صنفی معلمان در مشهد دستگیر و به یک بیمارستان روانی برده شد. خانم صدیقه مالکی، همسر این معلم مبارز می‌گوید: «اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم، آقای خواستار را بازداشت و بدون هیچ توضیحی ایشان را امروز سه‌شنبه در بند بیماران ممنوع‌الملاقات بیمارستان روانپزشکی ابن سینا مشهد که مخصوص اختلالات و ناهنجاری‌های روانی است بستری کرده‌است. این کاری ست که نازی های هیتلر با مخالفان خود انجام می دادند. البته نشاندهنده این هم که وضع جمهوری اسلامی چنان خراب شده که هر نوع جنایتی را برای ادامه نظام خود لازم می بیند (منبع).۞

از جلوه های مردمسالاری دینی!

حمیدرضا رحیمی

راست اش واقعیت واقعاً موجود این است که چه ضدانقلاب وش اش بیاید و چه نه، و البته علیرغم تبلیغات استکبار جهانی و صهیونیزم یبن الملل و ایادی آنان در داخل و خارج و کُرات دیگر، لعنة الله علیهم اجمعین، ایران اسلامی همچنان راه مالروی امام(ل) را ادامه داده و قله های پیروزی، بویژه در عرصهء اقتصاد که بفرموده معظم له قرار بوده که مال خر مدّه ظله العالی باشد، را، یکی پس از دیگری، بعون الله، فتح می فرماید و از آن میان: «همزمان با نوسان شدید قیمت ارزهای خارجی و سقوط ارزش پول ملی ایران، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادعا کرد ریال ایران قوی‌ترین پول منطقه خواهد شد!/ العربیه

برپایی دولتِ در سایه، یک ضرورت است

بهروز قاسمی

موضوعِ این مقاله بررسیِ راه های ایجاد یک دولت در سایه جهت جایگزین ساختن آن به جای حکومت فعلی در صورت سقوط این حکومت بنا به هر دلیل اعم از عامل داخلی یا خارجی می باشد. اما توصیه می شود فعالان سیاسی که باورمند هستند حکومت ایران تنها دارای ابتلا به سوء مدیریت و یا نادانی در اتخاذ برخی از تصمیم گیری های مناسب می باشد با اتلاف وقت خود، این مقاله را مورد مطالعه قرار ندهند زیرا این مقاله برای باورمندان به ضرورتِ به زیر کشیدن استبداد حکومتی جهت تأمین منافع ملی تهیه شده است.

عوامل بی‌انگیزگی برای انقلاب در دوران ما

آرمین لنگرودی

مهاجرت به کشورهایی که از استاندارد بسیار بالایی در خدمات اجتماعی برخوردار هستند، به معنی پایان دادن به رویاهای انقلابی و بدین ترتیب پایان دادن به یک اودیسه دردناک چند صدساله برای مردم کشورهای «در حال رشد» شده است. اینها همان کشورهایی هستند، که رویای «رشد» شان از مدت ها قبل در بایگانی تاریخ ناپدید گردیده است. همزمان، این امر به یک فاکتور «انقلاب ‌کُش» مبدل شده و این دقیقاً همان چیزی است که با اوج‌گیری خود، به «بهار عربی» پایان داد و جوانان به اصطلاح انقلابی این کشورها را به سفر «مهاجرت» در اروپا فرستاد.

حکومت اسلامی، قدرت سیاسی - دینیِ پاتولوژیک

جلال ایجادی

با توجه به ساختار هرم متمرکز قدرت سیاسی و مشخصه استبدادی و فردی آن، هیچ ارگانی از حکومت بطرز عادی عمل نمی کند و بعلاوه مجموعه ماشین حکومتی در مدار بحرانی همه جانبه است. این حکومت، خود را دارای ایدئولوژی دینی برتر اعلام کرد و به مردم بهشت را وعده داد. ولی در تجربهء انسانی و اجتماعی، بسیاری دریافتند که ایدئولوژی دینی رژیم جنایتکارانه و تبعیض گراست. حکومت خشونت رسمی خود را «قانونی» و «مقدس» و «الهی» نشان داده و هرگونه تجاوزی را موجه معرفی می نماید.

یادمان هویت ملی مبتنی بر اصول

(نگاهی به کتاب جديد فوکوياما)

جواد کاشی

فوکویاما همه را به احیای هویت ملی مبتنی بر اصول فرا می خواند. بعقيدهء او «ملی‌گرایی که بر انگاره‌های عصر روشنگری ظهور کرد، مبتنی بر باورهای نژادی و قومی نبود، بلکه بر منظومه‌ای از آراء اصولی عصر روشنگری نظیر آزادی و برابری انسانی استوار بود. اگرچه بعدها بسیاری از امواج ملی‌گرایی به باورهای نژادی درآمیختند، اما پیوند میان ملی‌گرایی و باورهای نژادی و قومیتی لزوماً در سرشت ملی گرایی نهفته نیست. فوکویاما، هم لیبرال‌ها و هم چپ‌ها را فرامی‌خواند تا برای نجات ارزش‌های عصر روشنگری، پرچم آن سنخ از ملی گرایی را برافرازند و در مقابل سیاست‌های هویت دنیای امروز مقاومت کنند.

انقلاب 57 و روشنفکران غيرمذهبی

گفتگو با اسماعيل نوری علا

گفتگوگر: سعيد بهبهانی

فايل صوتی

گفتگوهای شهرام همايون در کانال يک

در بارهء تاريخ معاصر و چهارم آبان

گفتگو با اسماعيل نوری علا

مناظرهء سياسی

يزديان - پاشائی - فروزنده - بيگلر - جوادی - يزدی

شايد برای ترانه ای...

افشين بابازاده

چهره ات را نگاه مى كنند / تا زير باران / در اشك غوطه زند. // لبانت را به سخن مى آورند / تا كاغذها از سپيدى رها شوند / نوشتن بياموزند / تيرگى جوهر را بچشند / و واژه ها را ببينند.// اما تو برايشان / از رؤيائی که در سينه داری می گويى / از سر ريز شدن / براى بودن / و برای خواندنِ آن تنها ترانه اى / که پايان نمی پذيرد.

ترس و توسعه ‌نیافتگی

محمود سریع‌القلم

اینکه افراد تا چه میزان نگران پیامدهای فعالیت‌های خود هستند به همان میزان کمتر برای نو آوری فکر می‌کنند و سازماندهی می‌کنند. شهرداری لس‌آنجلس هم به عزاداران عاشورا اجازه داد در مرکز شهر مراسم خود را برگزار کنند و هم به حامیان پادشاه باستانی ایران، کوروش. چرا هر دو نوع سازماندهی آزادی دارند؟ چون سیستمی وجود دارد که هراسی از سازماندهی‌های متفاوت ندارد.

عواقب ناگوار مدیریت غیردمکراتیک ثروت‌های نفتی

بیژن افتخاری

در این مقاله به یکی از پر اهمیت ‌ترین موضوعات سیاسی- اقتصادی  قرن اخیر کشورمان خواهیم پرداخت. نخست به نقش کلیدی نفت وگاز، این ثروت عظیم خفته در زیر خاک میهن‌مان در پایان بخشیدن به دوران دو هزار و پانصد ساله سلطنت در ایران و آن‌ هم در زمانی که یکی از مقتدرترین شاهان صد و پنجاه سال اخیر در رأس قدرت بود؛ می‌پردازیم و سپس نفش پر اهمیت این ماده حیاتی برای جهان را درسرنوشت "جمهوری اسلامی" مورد بررسی قرار خواهیم داد.

حکومتِ بی آینده*

کاظم کردوانی

آینده این حکومت را تنها وضعیت خود حکومت تعیین نمی کند. اپوزیسیون ایران نیز نقش مهمی در چگونگی آیندهء این حکومت دارد. در نبود یک اپوزیسیون ملی و قدرت مند هم خطر فروپاشی جامعه و دخالت نیروهای بیگانه وجود دارد و هم خطر اسفنجی شدن جامعه... به رغم همهء مشکلات شناخته شدهء اپوزیسیون ایران )چه در درون خود و چه در وضعیتِ سیاستِ سرکوب گرایانه ی کنونی حکومت) چنانچه اپوزیسیون ملی و آزادی خواه ایران بتواند، با نشان دادن بلوغ فکری و سیاسی، موفق به ایجاد یک ائتلاف بزرگ ملی از کلیهء نیروهای سیاسی بگردد که دغدغه ای جز منافع مردم و کشور ایران و حفظ تمامیت ارضی آن نداشته باشند و خواهان حکومتی سکولار و دموکرات بر اساس جدایی دین از حکومت و سازگار با حقوق بشر باشند، آیندهء این حکومتِ بی آینده مشخص تر خواهد شد.

یک آلترناتیو سوسیالیستی ضروری و ممکن است!

بیانیهء کنفرانس استکهلم

از جانب چند حزب و سازمان سیاسی چپ

جمهوری اسلامی در ذهنیتِ بخش عظیمی از جامعه ایران تمام شده و مسئله جایگزینی آن به دستور روز بدل شده است. طبقاتِ حاکم اعم از اپوزیسیونِ مُجاز تا نمایندگانِ سیاسی اپوزیسیون بورژوائی، تلاش دارند روند دست بدست شدن حاکمیت سیاسی بورژوازی اسلامی با کمترین دخالتِ مردم کارگر و زحمتکش صورت گیرد. کل بحث شکست خورده اصلاح طلبی اسلامی، رفراندم، آشتی ملی و آلترناتیو سازی برسر مصون نگاهداشتن ماشین دولتی بورژوائی و ارگان های سرکوب آن از گزندِ عملِ انقلابی طبقه کارگر و اردوی چپ و سوسیالیست جامعه است.

بيست گزارۀ صریح و شفاف در بارۀ شرایط کشور

احمد زیدآبادی

دولت ترامپ ممکن است با گردآوری تحکم‌آمیز و آمرانۀ برخی چهره‌ها و گروه‌ها زیر چتر واحد و هدایت و منضبط کردن آنها از راه تشویق و تهدید، اپوزیسیون پر هیاهویی را سازمان دهد. این اپوزیسیون احتمالی با برخورداری از حمایت مالی و دیپلماتیک و  بخصوص رسانه‌ای ایالات متحده می‌تواند با جمعیت ناراضی در کشور ارتباط برقرار کرده و آنها را به سمت و سوی سیاسی دلخواه سوق دهد. سرانجام چنین حرکتی ممکن است سرنوشت صربستان عهد میلوشوویچ را در ایران تکرار کند. احتمال پیوستن برخی از گروه‌ها و چهره‌های مشهور به این اپوزیسیون از سر ناچاری و یا از باب «اکل میته» محتمل است.

ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Gitimadari6