تاريخ اعلام موجوديت «جنبش»: 14 امرداد 1392

 پیوند به سایت انگلیسی جنبش

فرزندان خود را که نمی توانند متون

فارسی را بخوانند با اين سايت آشنا کنيد.

اصول کار اين سایت 

 ◊ جستجو در این سايت

  آرشيو صفحات اول سايت

  پيوند به سايت های ديگر

برنامه مهستان در يکشنبهء پیش رو

16 خرداد 1400 - 6 ژوئن 2021

آرشيو برنامه های يکشنبهء مهستان

لینک به هنگام پخش زندهء برنامه

موضوع نشست:

رياست جمهورى واستقرار ولايت فقيه
از آغاز تا امروز

سخنران:

يزدان شهدائی

معاون اداری و دبیر تشکیلات
شورای مدیریت گذار

مدير جلسه: محمود ابطحی

پيوندهای جنبش:

  ◊ حزب سکولار دموکرت ايرانيان

  ◊ نشريهء «گيتی مداری» حزب

  ◊ خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

  ◊ ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

  ◊ پادکست سکولار دموکرات ها

 

  ◊ کنگرهء سالانهء سکولار دموکراتها

 

  ◊ سايت سکولاريسم نو

  ◊ شبکه سکولارهای سبز ايران

 

  ◊ بيانيهء پويشگری

  ◊ اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

  ◊ «ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

  ◊ پيمان نامهء عصر نو

  ◊ بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

 

  ◊ ويدئوهای آموزشی

  ◊ مفاهيم اصلی

دو کتاب از اسماعيل نوری علا

مبانی سکولاريسم نو

سکولاريسم نو برای ايران

نحوهء سفارش و خريد >>>

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

تاريخ انتشار اين شماره: جمعه 4 تا یکشنبه 6 خرداد ماه 1400 - 4 تا 6 مه 2021

   اين نشريه دوشنبه ها و جمعه ها به روز می شود    سردبير: اسماعيل نوری علا  

  Fax: 509-352-9630    iraniansdm.n@gmail.com

توقع

حمیدرضا رحیمی

* یورو نیوز: بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، با کسب ۹۵.۱٪ آراء در انتخاباتی که غرب آن را تقلبی و فرمایشی خوانده بود، برای چهارمین بار به عنوان عالی‌ترین مقام دستگاه اجرایی در کشور جنگ‌ زده سوریه برگزیده شد.

* فدوی: بسیار خوب برادر بشار اسد! می دانی که فصل، فصل شیرین انتخابات است، شما که این همه هزینه کردید، حالا نمی شد که یکی هم برای ما انتخاب می کردید که ما قدری صرفه جوئی و تتمهء بیت المال را هم دود نکنیم؟ این آیا در مقابل آن همه امدادهای غیبیِ مالی و تسلیحاتی، توقع زیادی بود؟

پوزخندی بر مزار دوست؟

یوسف ج جاویدان

از همان گام نخست، شاعر معاصر، آقای شفیعی کدکنی، در سوگنامه‌ای که برای اسماعیل خویی، از «دیوار» می‌گوید و در ‏زمانه‌ای که بین همه چیز و همه کس دیوار کشیده‌اند بی‌اختیار کنجکاوی خواننده برانگیخته می‌شود که سخن از کدامین دیوار ‏است و چرا آن‌سوی دیوار چنان جای پلشتی‌ست که حتی جویبار و لجن‌زارش به هم آمیخته‌ست؟ آقای شفیعی کدکنی می‌توانست در مورد درگذشت اسماعیل خویی خاموش بماند ولی ترجیح داد نکوهشی شعرگونه بنویسد و نام ‏‏«مرثیه» بر آن بگذارد تا پوزخندی به آنچه قلمی کرده سنجاق کرده باشد. به این شعر باز خواهم گشت.‏

پادکست های سکولار دموکرات های ايران

رابطه اسماعیل خوئی با سکولار دموکراسی

پخش اول، از تلويزیون ايران فردا

هر پنجشنبه - 2.5 بعداز ظهر کالیفرنیا

آرشيوپادکست ها- دوره اول / دوره های دوم وسوم

از اسماعيل نوری علا به اسماعیل خوئی:

تو زنده تری يا من؟

در مرگ زنده ماندن

در مرگ به زنده - مردگان «نه» گفتن

در مرگ با زنده - زندگان از آینده گفتن

اين آخرين فصل کتاب شعرهای تو است، اسماعيل!

مرثیه ای به قافیهء کشک

احمد افرادی

دیرگاهی است که دکتر شفیعی کدکنی ، بر تخریب بزرگان فرهنگ و اداب معاصر ایران قلم تیز فرموده اند. یک چند علیه شاملو، اظهار لحیه کرده اند ، سپس درستیز با نیما یوشیج افاضات فرمودند، و امروز، به سوگسرودی(!) در تخفیف زنده یاد اسماعیل خویی، به مجاهده برخاسته اند.

گمراهه ای به نام تفکر مکتبی

جمشید قراجه داغی

ما، با ھزینهء سنگینى كه بابت این تجربه و شناخت مسئلهء بنیانى كشورمان پرداخته ایم، نباید به بھانهء خستگی، و با بى تفاوتى، دوباره میدان را به اپوزیسیون فریبكار و بظاھر اصلاح طلب، كه خود از محافظان قسم خوردهء رژيم اسلامى اند؛ واگذار كنیم. جوانان ما اگر می خواھند آینده اى بهتر داشته باشند باید شھامت آن را نیز داشته باشند كه در مقابل این ھمه زورگوئى،  فساد و فریبكارى از خود مقاومتى نشان دھند. زیرا ھیچ چیز با ارزشى بدون پرداخت ھزینه بدست نمی آید.

طوفان در فنجان

جنجال بر سر کنفرانس احزاب و سازمان های اتنیکی

عبدالستار دوشوکی

قرار است کنفرانسی مجازی در مورد ضرورت تحریم انتخابات, در روزهای شنبه و یکشنبه بتاریخ ۵ و ۶ ژوئن ۲۰۲۱ برگزار شود. این روزها از این نوع کنفرانس ها بخصوص در رابطه با تحریم انتخابات در فضای مجازی فراوان است. بنده نیز بعنوان میهمان به این کنفرانس دعوت شده ام. اما تعدادی از هموطنان با بنده تماس گرفته و مدعی شده اند که، به دلیل حضور گروه های اتنیکی، این کنفرانس «تجزیه طلب ها» است.

الگوی خامنه ای سوریه است نه کره شمالی!

سایت مشروطه

اینقدر که گروه موسوم به اصلاح طلبان نگران سقوط جمهوری اسلامی هستند، خامنه ای و مشاورانش نیستند. حرف اصلاح طلبان و کراواتی های خارج نشین آخوندها این است که اگر انتخابات را رقابتی میکردید و فضا را کمی باز میکردید، ما راحتتر می توانستیم در جهان بگوییم که جمهوری اسلامی برآمده از خواست مردم است و شما باید به خواست مردم ایران کنار بیایید. اما خامنه ای بر این باور است که ما اگر کمی شل کنیم، تا آخر ما را می برند. ما باید مثل بشار اسد و پدرش حافظ اسد باشیم. قدرت را محکم بچسبیم و مخالفان را بدون درنگ بکشیم. هر وقت هم که احساس کردیم اوضاع بحرانی است و قدرت مان در خطر سقوط است پای روسیه را به میان می کشیم. ایران هرگز کره شمالی نمیشود چون تاثیرات حکومت پهلوی در ایران آنقدر عمیق هست که محال است آخوندها موفق شوند ایرانیان را در پشت مرزهای آهنین محبوس کنند و از آنها زامبی و موجودات بی هویت بسازند.(+)

چرا باید پيشرفت را از تشبثات تاريخی جدا کرد؟

سام قندچی

در مورد ترقی خواهی و پيشرفت در عصر کنونی سابقه بحث و گفتگو ها دست کم به سی سال پيش باز می گردد. طی سه دهه گذشته خوشبختانه در محافل روشنفکری ايران بحث های زيادی در مورد گام نهادن فراسوی ديدگاه های چپ و راست انجام شده است، تا آنجا که امروز بسياری از فعالان مدنی و سياسی ايران خود را آينده نگر توصيف کرده و از تحولات فراصنعتی نيم قرن اخير در جهان استقبال می کنند. اما هنوز روحیه تاريخگرايی در ميان روشنفکران ايران بسيار قدرتمند است.

امان از جهل؛ امان از خرافه

محمد رضا عالی پیام- هالو

باید اعتراف کرد که این پدیده یعنی جمع شدن احمق ها و دزدها تحت یک حکومت در تاریخ بشر بی‌سابقه است! در کشوری که سرشار از منابع طبیعی است و موقعیت استراتژیکی بسیار مهمی دارد، فقط در عرض ۴۳ سال به جایی رسیده که بیشتر از ۸۰٪ مردم زیر خط فقر هستند، پول کشور بی‌ارزشترین پول جهان است، بی اعتبارترین پاسپورت جهان را دارد، و اما...

انتخابات در رژیم‌های اقتدارگرا

ترجمه:‌ محمد امیر

انتخابات در رژیم‌های اقتدارگرا، همانند دموکراسی‌ها در سطوح مختلف برگزار می‌شود؛ برخی از آن‌ها جهت انتخاب روسای نهادهای حکومتی، برخی جهت انتخاب قانون‌گذاران و برخی نیز به منظور گزینش شوراهای محلی برگزار می‌شود. با این‌حال سطح برگزاری انتخابات هرچه که باشد، مشخصه بارزی که در تمام انتخابات اقتدارگرایانه مشترک است، محدود بودن اشکال رایزنی عمومی است.

چرا وعدهء «تغییر» سرابی بیش نیست؟

امیر ثامنی

گویی هر هشت سال در چنین ایامی، در یک وعده‌گاه همیشگی، سیاست و جامعهء ایرانی همدیگر را ملاقات می‌کنند؛ مردمی خسته، شاکی، ناامید ولی چشم به راه تغییر، با حس ‌و‌ حالی شبیه احساس ناشناخته «تحول» در لحظات سال ‌تحویل و نجوای «...حول حالنا الی احسن الحال»، بلکه شاید «از این ستون به آن ستون فرجی باشد»! و به روال مألوف در این ایام، در رسانه‌های رسمی چنین روایت می‌شود که کشور همچنان در «مقطع حساس کنونی» قرار داشته و حضور حماسی مردم پای صندوق‌های رأی، تضمینی برای امنیت و ثبات کشور و رأی اعتماد مجدد مردم به نظام است.

تعلق داشتن، تعلق نداشتن (2)

مسأله‌ء پایدار «انتگراسیون» در ایران

محمدرضا نیکفر

مسئله‌ی پایدار قرن کدام است؟ در این‌باره که تاریخ معاصر ایران با چه موضوع‌های ثابتی مشخص می‌شود، پیوسته صحبت شده است. در این مقاله بحث می‌شود که اگر همه‌ی آنهایی را که اساسی هستند با هم در نظر گیریم، بر مجموعه چه نامی می‌توانیم بگذاریم. مجموعه با هر تعبیری خود به خود ما را با آنچه جمع می‌کند و آنجایی که چیزهایی جمع می‌شوند مواجه می‌کند. و این جمع‌کننده خود جامعه است. مسئله‌ها – تضادها و درگیری‌ها – پای «کیفیت جامعیت جامعه» را پیش می‌کشد. به این کیفیت با مفهوم «انتگراسیون» اشاره می‌شود.

ییی