«سال آناهیتا»

--------------------------

enooriala@gmail.com

------------------------------

-----------------------------

https://isdpdirectory.com

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبهء پیش رو

23 اردیبهشت 1403 - 12 ماه مه 2024

----------------------

سالم سازی جامعهء ایران؟

چگونه؟

----------------------

سخنران:

رضا علوی

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

نه گوری برای تدفین و نه فرصتی برای وداع

ژینوس فروتن

علی‌رغم سپری شدن بیش از یک سوم از دوران محکومیت ولی‌الله قدمیان، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین، با درخواست آزادی مشروط او موافقت نشده است. ولی‌الله قدمیان که از مسئولین آرامستان بهائیان تهران بود، در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شد. علت این دستگیری، کمک‌های داوطلبانه‌ای بوده است که او در امور کفن و دفن متوفیان بهائی به سایر هم‌کیشان خود می‌کرده است. در سالگرد بازداشت ولی‌الله قدمیان، شهروند ۶۶ سالۀ بهائی، این گزارش نگاهی دارد به آخرین وضعیت او و تداوم مشکلات کفن و دفن متوفیان بهائی در آرامستان بهائیان تهران.

بامی با دو هوا!

حمیدرضا رحیمی

*بی.بی.سی: معاون پارلمانی رئیسی، روز جمعه در کرمان با استقبال از پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی در آمریکا گفته است: «بی‌تردید این ابتکار اقدامی پسندیده در راستای ترویج عدالت و مبارزه با "نقض آزادی بیان" محسوب می‌شود که بازتاب مثبت و قابل توجهی در جهان اسلام و غرب دارد.» وی اعتراضات در آمریکا را "ستایش " کرده، اما اعتراضات ایران را «براندازانه» خوانده است.

* فدوی، بر این پایه، به خوانندگان محترم ضدانقلاب شدیداً توصیه می کند که این دانشجویان را دستکم نگیرند زیرا بموجب سند مصور و منگوله دار پیوست، آنان ختنه نشده، مسلمان اند!

قسمت هجدهم ازسری برنامه های حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

در سرزمین آهن و هپروت و وحشت

نسرین خراسانیان

وقتی / در اشک / در تجاوز / در درد / از پشت ابدیت صورت ها / کنجکاو و دلتنگ/ در آخرین لحظهء بن بست/ می ایستی/ و می فهمی / که کنجکاوی روی دیگر زیبایی ست / و در سرزمین آهن و هپروت و وحشت / زیبایی می تواند خطرناک باشد // در صدای ضمیمه به زیبایی ات / در لبخند به سیب نشسته ات / در اضطراب تنفس مدام ات / که از هوای اطراف ات / فراتر می رود / می رود / می رود / می ایستی / حتی می نشینی/ به بوی خوش یک زن / وقتی عنکبوت ها در عمق بیشتری می تنند و / فقط می تنند...

نيكای معاصر

شعری از فرشته اقبالی

در وحشي ترین بن بست ها شناختم اش / با آن چشم های تیزپا و دهان جسور / كه هنوز نمي گفت  / از پلشتیِ نقاب مردان سياه پوش باید ترسید / كه پیاده رو ها انهدام پاي مان می شوند / و خیابان دروُ زارِ جوانه های نورس خواهد شد. // هيچ نمي گفت و نيك مي دانست / كه مهتاب استخوان هايش را به پشت بام خواهد برد و / ماه بر نخواهد آمد!

اسلام سریعترین دین در حال رشد است زیرا...

آریمیس اهورا

اسلام سریعترین دین در حال رشد است زیرا:  1. زنان مسلمان در خانه می مانند و تنها کارشان بچه زایی است.  2. اگر اسلام را ترک کنید، مرتد هستید و ممکن است کشته شوید.  3. هرکس با مسلمان ازدواج کند باید مسلمان شود.  4. در غرب، هر چه فرزندان بیشتری داشته باشید، از مزایای دولتی بیشتری برخوردار خواهید شد.  5. مرد مسلمان تا 4 زن مجاز است.  6. مسلمانان فقیرتر از میانگین جهانی هستند. افراد فقیرتر تمایل دارند فرزندان بیشتری داشته باشند.  7. فلسطین خاص. اگر یکی از فرزندان شما در فعالیت های تروریستی یا به عنوان سپر انسانی بمیرد، 1500 دلار به اضافه 350 دلار در ماه مستمری مادام العمر دریافت می کنید. بنابراین زنان دارای فرزندان «یکبار مصرف» اضافی هستند. میزان تولید مثل به ازای هر زن غزه 3.34 است.  (منبع)

« با اعدام توماج زخم مردم را تازه نکنید!»

امجد امینی، پدر مهسا امینی

توماج صالحی، رپُر ایرانی مخالف رژیم اسلامی اوایل آبان ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای حکومتی بازداشت و روانه زندان شد. او یک سال بعد با قید وثیقه آزاد اما دوباره چند روز بعد بازداشت و راهی زندان اصفهان شد. او در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان به اتهام «اجتماع و تبانی، و معاونت در بغی» محاکمه شد و حکم اعدام اش روز ۵ اردیبهشت به وکلایش ابلاغ شد. پدر مهسا امینی با انتشار یک استوری در اینستاگرام نوشته است: «خبر(حکم) اعدام توماج صالحی دل همه مردم ایران را لرزاند. توماج جوانی است مردمی که با حمایت از ملتش جایگاهش در قلب تک‌ تک ما ایرانی‌ها است.»

آیا برخورد سپاه با مردم مخالف جنگ عملی است؟

گزارش لندن چاپ لندن

دیدگاه‌های آن دسته از افراد سرشناس و چهره‌های مردمی که از دوستی مردم ایران و اسرائیل می‌نویسند، با استقبال گسترده ایرانیان مواجه شده است. در عین خال، با اینکه چند چهره از جریان اصلاح‌طلب نسبت به تشدید درگیری‌ها هشدار داده و انتقاد کرده‌اند اما شمار زیادی از آنها حتا چهره‌هایی که در ظاهر مخالف بعضی سیاست‌های حکومت هستند به تمجید از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران که هیچکدام به هدف نرسید پرداختند! از جمله حسن خمینی که به خامنه‌ای تبریک گفت و ماشاآلله شمس‌الواعظین که این حمله را «هوشمندانه» دانست!

آسایش  ایرانیان در گروی سقوط رژیم

رضا پهلوی

راه ‌حل امروز از هر زمانی روشن‌تر است: پایان دادن به جمهوری اسلامی و بنیان نهادن یک دولت ملی، سکولار و دموکراتیک در ایران. در این روزهای بیش از پیش دشوار برای ایرانیان درون کشور، وظیفهء ما ایرانیان خارج از کشور است که رساتر از پیش صدای هم‌میهنان‌مان باشیم؛ به هر روشی که می‌توانیم به آنان کمک کنیم؛ از دولت‌های محل زندگی خود بخواهیم فشار بر جمهوری اسلامی و پشتیبانی از مردم ایران را دوچندان کنند و از مماشات با رژیم خامنه‌ای دست بردارند.

یکدست ‌سازی همه جا شکست خورده است

سعید معیدفر

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران با تأکید بر اینکه یک «هنجار یا قاعده» زمانی می‌تواند شایع و محقق شود که از یک پشتوانه قوی وجدان جمعی یا حمایت مردم برخوردار باشد، می گوید: هر روز جامعه از سبک زندگی ای که حکومت می‌خواهد اعمال کند، فاصله بیشتری می‌گیرد. یعنی هر روز فاصله و شکاف‌های عمیق‌تری بین ارزش‌ها و هنجارهای حاکمیت با مردم می‌بینیم. نتیجه چیست؟ سال ۱۴۰۱ به طور جدی نتیجه‌اش را دیدیم، اما به نظر می‌رسد که یک نوع فراموشی در بخش‌هایی از حاکمیت وجود دارد.

خاورمیانه در آتش اسلام و استعمار خامنه ای

جلال ایجادی

بحران و جنگ در خاورمیانه قطب‌بندی جهانی را تشدید کرده است. تجاوز روس ها به اوکرائین نشانگر آنست که صلح جهانی پایدار نیست و پوتینیسم می تواند جهان را به سوی جنگ اتمی سوق دهد. پهپادهای رژيم اسلامی به پوتین قدرت جنگی بیشتری بخشیده و حملهء جنگی رژیم خامنه ای علیه اسرائیل، ترکیب کشورهای درگیر را دقیق تر نموده و نشان می دهد که رژیم خامنه ای در جنگ افروزی جهانی نقش فعال و پررنگی ایفا می کند. آشکارا پوتینیسم، اسلامگرایی شیعه و متحدان اش از یکسو؛ و دنیای غرب و متحدان آن، از سوی دیگر، در برابر یکدیگر قرار گرفته و تنش بحرانی حاد و فزاینده ای را تجربه می کنند.

«عرفی گرائی» معادل «سکولاریسم» نیست!

اسماعیل نوری علا

این روز ها عده ای بی خبر و عده ای مغرض، از یکسو با این ادعا که «سکولاریسم» روندی رخ داده در تاریخ مغرب زمین است و ربطی به ما (که تاریخ دیگری داشته ایم) ندارد، که اگر داشت در فارسی برایش واژه ای داشیم، عَلَم نفی بکار بردن واژهء «سکولاریسم» را بلند کرده اند و، از سوی دیگر، آشکارا بصورتی فرصت طلبانه، با مطرح کردن تعبیر «عرف گرائی»، می خواهند بگویند ما در فرهنگ خودمان معادل محلی فکر موجود در سکولاریسم فرنگی را داریم و بهتر است از این پس به مقولهء «عرفی گرائی» بپردازیم و «سکولاریسم» را به بایگانی بسپاریم.

حجاب اجباری با سینمای پس از انقلاب چه کرد؟

پردیس پارسا

در ابتدای دهه شصت، دیگر کاملاً مشخص شده بود که امکان به تصویر کشیدن زنان در فیلم‌ها بدون حجاب اجباری وجود ندارد. محدودیت‌ها و حساسیت‌ها به تدریج تشدید شده بود، تا جایی که زنان حتی از پوسترهای سینمایی نیز کم‌وبیش حذف شده بودند. همچنین فضای غالب فیلم‌های این دهه با روایت‌های حادثه‌ای و حماسی از انقلاب و جنگ انباشته شده بود و جای زیادی برای حضور زنان نداشت. از این زمان به بعد زنان در فیلم‌ها حتی در خانه و نزد خویشاوندانشان نیز ملزم به پوشاندن موهای خود تصویر شدند.

توسعه نیافتگی اقتصادی- اجتماعی در ایران

)دلایل، ضرورت اصلاحات ساختاری و پیشنهادها(

دکتر مهدی عسلی

کشور ما در چهل و چند سال پس از انقلاب موفقیت چشمگیری در ایجاد رشد اقتصادی پایدار، کاهش فقر، توزیع بهتر درآمدها و ایجاد اشتغال نداشته است. برخی برای توسعهء کشور از یک تعریف بسیار محدود استفاده می‌کنند: معمولاً «افزایش مستمر تولید و توزیع عادلانه درآمدها». با اینکه تعریف واقعی توسعه بسیار فراگیرتر از این مفهوم ساده است، اما کشور ما تاکنون حتی در قالب این تعریف ساده نیز در توسعهء اقتصادی- اجتماعی موفقیتی نداشته است.

چرا از اخلاق توسعه برخوردار نیستیم؟

مهران صولتی

آن‌چه نظام‌های اقتدارگرا را به شدت نگران می‌سازد نه مردم بلکه سازمان‌یافتگی مدنی آن‌هاست. از همین رو مستبدان تلاش می‌کنند تا جامعه را اتمیزه کرده و ایدئولوژی را به مثابه چسبی برای چسباندن و همراه کردن شهروندان با اهداف خود به کار گیرند. در همین راستا نظام های اقتدار گرا نوعی تشکل‌زدایی سیستماتیک را در دستور کار خود قرار داده و می‌کوشند با بالا بردن هزینه فعالیت‌های مدنی، شهروندان را به سمت ترجیح منافع فردی سوق دهند.

پرسش شیخ فضل الله نوری و انشاء آقای نوری علاء

فرامرز حیدریان

آقای اسماعیل نوری علاء برغم اینکه محاسن اش سفید شده اند و بیش از نیم قرن تمام به طور مستقیم و غیر مستقیم در زیر و بم تلاطم های اجتماع ایران و سیستم های حاکم بر آن حضور داشته است، هیچ درسی از تجربیات خودش نیاموخته و همچنان بر همان «تخیلات شاعرانه موج نو!» سیر و سیاحت می کند که در عهد شباب – چنانکه افتد و دانی!- قیقاج می داد. آقای نوری علاء هنوز نیاموخته اند که جمع کردن تجربه، هنر نیست؛ بلکه «اندیشیدن در بارهء تجربیات و زایاندن ایده ها و تفکّراتی بدیع از زهدان تجربیات فردی ست» که اهمیّت دارد و کارسازند.

(همراه با توضیحی از اسماعیل نوری علا)

وداع با انقلاب ۵۷ و آمادگی برای تولدی دیگر

مهدی نصیری – چند روزی قبل از سفرش به کانادا

ایران جدید قبل از هر چیز احیای زندگی را هدف خواهد گرفت که با انقلاب ۵۷ و با اندیشه‌هایی چون “اقتصاد مال خر است!” و با سیاست خارجی جهان ستیز به فنا رفت. دموکراسی، جدایی دین از حکومت، التزام به اعلامیه جهانی حقوق بشر و حفظ تمامیت ارضی با محوریت ملت ایرانی، ۴ اصل مورد توافق اکثریت قاطع ایرانیان است که خود را برای تولدی دیگر آماده می‌کنند. مهمترین گام را در این زمینه باید رهبران و چهره‌های شاخص سیاسی داخل و خارج با همگرایی و گشودگی به هم دیگر و واقع بینی سیاسی و پرهیز از آرمان گرایی و کمال گرایی‌های ذهنی و بریده از واقعیت بردارند.

آیا حجاب در ایران، دیوار برلین جمهوری اسلامی است؟

مایلی کیت جلالی

حجاب علاوه بر کاربرد سرکوب و کنترل شهروندان و تقلیل ملت ایران به امت اسلامی برای رژیم حاکم، به عنوان یک تاکتیک انحرافی نیز عمل می‌کند چرا که برخی ممکن است این تصور را ایجاد کنند که مبارزه برای آزادی در ایران صرفا حول محور حجاب می‌چرخد؛ در حالی که حجاب اجباری تنها یکی از پیامدهای فاجعه‌بار به قدرت رسیدن یک رژیم اسلامگرا است که اساسا علیه ایران، ملت ایران و هویت ایرانی شکل گرفته است.