enooriala@gmail.com

تاریخ انتشار:  دوشنبه 21 تا چهارشنبه  23 خرداد 1403 - 10 تا 12 ماه ژوئن 2024

                                

پيوند به سایت مهستان

 آرشيو برنامه های گذشتهء مهستان

----------------------

برنامهء یکشنبه ای که گذشت

20 خرداد 1403 - 9 ماه ژوئن 2024

----------------------

روز ملی شیر و خورشید،

اقدامی در راستای ضرورت ایجاد همبستگی و ائتلاف ایران مداران

---------------------

فایل تصویری      فایل صوتی

---------------------

سخنران:

فروغ کنعانی

مدیر جلسه: عباس دانشور

پيوندهای جنبش:

سایت حزب سکولار دموکرات ايرانيان

نشريهء «گيتی مداری» حزب

خبرگاه (خبرگزاری روزانهء حزب)

مجموعهء «روزگار آلترناتیو»

مجموعه «برای یک زندگی معمولی...»

پادکست های سکولار دموکرات ها

ويدئوهای کوتاه کلاس کادرسازی

ويدئوهای آموزشی

مفاهيم اصلی

کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات ها

سايت سکولاريسم نو

سایت سکولارهای سبز ايران

بيانيهء پويشگری

اعلاميه دربارهء جايزهء صلح نوبل

«ماايرانی بی تبعيض میخواهيم»

پيمان نامهء عصر نو

بیانیهء جدایی کامل حکومت ومذهب

سایت ایرانسکوپ

موانع فرهنگی شکوفائی نظام اجتماعی ایران

از دیدگاه تفکر سیستمی

 مهندس جمشید قراجه داغی

در گفتگو با اسماعیل نوری علا

https://www.mehripublication.com/

پیوند برای دانلود مجانی نسخهء پی.دی.اف

سه کتاب برای دانلود رايگان

مبانی سکولاریسم نو

سکولاریسم نو برای ایران

نوشتهء اسماعیل نوری علا

زندگی و روزگار مصطفی کمال آتاتورک

نوشتهء «لرد کین راس»

ترجمهء اسماعیل نوری علا

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی

خرید از انتشارات فروغ - کلن آلمان

سه نگاه اینستاگرامی به انتخابات ریاست جمهوری

پیمان – مهرزاد - هادی

بسیاری از مردم که امروز انتخابات را تحریم کرده اند، برخلاف دوره های گذشته، دیگر ایدئولوژی زده نیستند و سکولاریزم را بعنوان شرط لازم رفع تبعیض در ایران و ضرورت استقرار دمکراسی می دانند. آنها حکومت دینی و ایدئولوژیک را عاملی برای ناسازگاری با جهان، ناکارآمدی، و مانعی برای رسیدن به خواسته هایشان دیده و آن را اصلاح ناپذیر می دانند. همچنین کارنامهء اصلاحات در برابر دیدگان شان است و «تحریم انتخابات» را به عنوان مبارزه مدنی و گامی به سوی براندازی پی می گیرند.

قسمت بیست و دوم برنامهء حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو حزب سکولار دموکرات ایرانیان

آرشیو ایران فردا   آرشیو  میهن   آرشیو گویا نیوز

تحریف

حمیدرضا رحیمی

…بله این درست است که فدوی با حضرت آقا بر سر برخی اختلافات بیضوی میانه ای ندارد، لکن، در عین حال، اینکه غریبه ای بیاید و با دست و روی نشسته، فرمایشات ایشان را زیر سؤال ببرد را نیز بر نمی تابد. نگاه کنید:

* رادیو فردا: «محمود عباس می‌گوید هدف اظهارات علی خامنه‌ای، "قربانی کردن فلسطینی ‌هاست"».

در حالی که می دانید که چنین نیست و هدف اعلیحضرت العظما سید علی(ع) خامنه ای، خلدالله ملکه و سلطنة، قربانی کردن مردم ایران است!

زندگی، افکار و آثار جُرج اُروِل

(خالق کتاب «مزرعهء حیوانات»)

«اریک آرتور بلر»، که بیشتر با نام مستعار «جرج ارول» شناخته می‌شود، مقاله‌نویس، روزنامه‌نگار و رمان‌نویس بریتانیایی بود. آوازهء او بیشتر به خاطر آثار داستانی ضدآرمانشهری او، «قلعه حیوانات» و «هزار و نهصد و هشتاد و چهار»، است، اما بسیاری از مقالات و کتاب‌های دیگر او نیز همچنان دوست‌داشتنی هستند. مجموعه آثار او یکی از تندترین و شناخته ‌شده ‌ترین نقدهای قرن بیستم علیه تمامیت‌خواهی را ارائه می‌دهد.

محمد مخبر دزفولی، جانشین موقت رئیسی، کیست؟

نوشته ال. م. در اینستاگرام

محمد مخبر دزفولی، جانشین موقت ابراهیم رئیسی مقتول، از پلیدترین جنایتکاران رژیم آخوندی است که عامل اصلی تجاوز و کشتار دانشجویان دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در اردی‌بهشت ۱۳۵۹ بود. او و دیگر عناصر تبهکار انجمن اسلامی دانشگاه، با پشتیبانی احمد جنتی، چنان جنایتی آفریدند که در تاریخ نظیر نداشته است.

نظام در تلهء تاخیر مرگ پدر خوانده!

احمد پورمندی

سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان او، با هر تحلیلی که از علل آن داشته باشیم، برای مدتی پرده‌ها را به کنار زد تا عمق بن‌بست پدر خوانده، همه ابعاد بحران و میزان فشل بودن نظام حکمرانی در مقابل انظار همه مردم ایران و جهان قرار بگیرد و این پرسش را با قدرت در مقابل همه گروه‌های برخورداری که در اطراف فرقه حاکم گرد آمده‌اند، قرار بدهد که «چه شد که به اینجا رسیدیم؟ و در ادامه راه تا کنونی، آیا تا سقوط در سیاهچاله، زمان درازی مانده است؟»

تفنگ بدستان دیروز قلم بدستان امروز را افراطی می نامند!

بهنام امینی

کسانی که علیه حکومتی که با هر نقصی که داشت اما آماده اصلاح بود با چوب و چماق و اسلحله و شایعه سازی شوریدند، نه به تنهایی، با همدستی خارجی، شبانه به پاسگاه حمله کردند، در وسط شهر تهران پاسبان شهربانی را خلع سلاح کردند... امروز ژست انسان مصلح دموکرات و مدافع حقوق بشر گرفته اند و به نسلی که تنها سلاح اش قلم است و نهایتا همین فضای مجازی، نسلی که خانه اش ویران شده، جوانی اش بر باد رفته، خشمگین است، و از سر بیزاری نهایتا چند فحش نثار بانیان این خانمان سوزی می کند می گویند افراطی!

انقلابی که با دو ترانه آغاز شد

الکس فرناندز

پنجاه سال قبل، زنجیره‌ای از رویدادهای استثنائی، که با پخش دو ترانه از شبکه‌های رادیویی آغاز شد، به سقوط نظام دیکتاتوری در پرتغال انجامید... پنجاه سال بعد، کونتریراس می‌گوید که مشکل این بود که باید «پیامی به سراسر کشور می‌فرستادند تا آغاز عملیات را تأیید کنند.» او می‌افزاید: «سامانه‌های ارتباطیِ سه شاخه‌ی نیروهای مسلح ــ نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی هوایی ــ با یکدیگر مرتبط نبود، و بنابراین نمی‌توانستیم از آن‌ها استفاده کنیم. در آن لحظه بود که به یاد چیزی افتادم که در کتابی خوانده بودم.»

از لوله‌‌ء هر تفنگی میخک نمی‌روید

آرش جودکی

۲۵ آوریل، روز پیروزیِ «انقلاب میخک‌ها» را امسال در پرتغال، به مناسبت پنجاهمین سالگردش، باشکوه‌تر جشن گرفتند. این انقلاب در واقع کودتایی نظامی بود، اما بی‌خشونت و بی‌خون‌ریزی، که به ۴۸ سال دیکتاتوری پایان داد. با توجه به این نمونه، پرسشی که انگیزه‌ی اصلیِ جستارِ پیش رو را شکل می‌دهد، این است: «آیا می‌توان چنین پیشامدی را در ایرانِ امروز هم شدنی پنداشت؟» از خلال همسانی‌ها یا ناهمسانی‌هایی که میان پرتغالی‌ها و ایرانیان و میان حکومت‌هایشان، گفته و ناگفته ترسیم می‌شوند، باید این پرسش را همواره پیش چشم داشت. پاسخ منفی به آن، پس از بررسی‌ سالازاریسم و انقلاب میخک‌ها می‌آید.

براستی دلیل علاقهء بایدن به حکومت اسلامی چیست؟

ترجمه نوشتهء هیئت تحریریهء نشریهء نیویورک پست

حکومت اسلامی دوست آمریکا نیست... و همواره هم در تلاش است تا به‌ویژه از طریق دست نشاندگان اش، بر کل خاورمیانه تسلط یابد؛ از یکسو  مشغول دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای است و از سوی دیگر از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت می کند، و مشغول گسترش ترور و سرکوب شهروندان خویش هم هست و می‌خواهد اسرائیل را نابود کند... با این همه، به نظر می‌رسد که بایدن هر کاری می‌کند تا تهران را محافظت، تأمین مالی و نگهداری کند... آیا این همه کافی نیست تا باعث شود بپرسید که او  در این میانه واقعاً رفیق کدام طرف است؟

ترور ابراهیم رئیسی، تشدید تضادها و فروپاشی در قدرت

جلال ایجادی

خامنه ای دستخوش سردرگمی و لذت جوئی شخصی است. او می خواهد قدرت در خانواده اش باقی بماند و مجتبی خامنه ای «ولی فقیه» شود. ولی این فرد فاقد وزنه است و نظام حوزوی و آیت الله های بزرگ با انتخاب او موافقت ندارند. در طرح اولیه، برای خامنه ای ابراهیم رئیسی برای دو هدف مناسب است: یکم، دوره حسن روحانی با جدال تمام شد پس تقویم ریاست جمهوری باید رعایت شود و دوم، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور می شود و در مرحله بعدی او قدرت ولایت را با کمک مجلس خبرگان «الک» شده به مجتبی انتقال می دهد. اما این سناریو برای سپاه مطلوب نیست.

مقدمه ای بر کتاب چند گفتار

چنگیز پهلوان

آنچه این قلم قصد دارد در اینجا بشکافد و به آن توجه دهد این است که «مجلس مؤسسان» معنا و جایگاه ویژه‌ای دارد که اگر به آن درست نپردازیم قانون اساسی تولید شده نیز اعتبار و شایستگی لازم را کسب نخواهد کرد. بسیاری از سیاست‌مداران و سیاست ‌پیشگان نقشی ساده‌انگارانه برای مجلس مؤسسان در نظر می‌گیرند و تمام توجه خود را معطوف به قانون اساسی می‌کنند و تازه در این راه هم از فلسفه و دیدگاه معین و شایسته‌ای بهره نمی‌گیرند، زیرا با مسائل آن آشنایی ندارند و خبرگی و بضاعت نظری نشان نمی‌دهند.

شاملو، حاج ‌سید جوادی و حکایت چهار نامه

گزارش مهدی اصلانی

ده سال پیش، پس از انتشار خاطرات زندان من « کلاغ و گلسرخ»،نامه‌ای از جانب زنده ‌یاد علی‌اصغر حاج سیدجوادی، که با خودکار و بر روی کاغذ نوشته شده بود، دریافت کردم. من متن جناب حاج سید جوادی را تایپ کرده و سپس پاسخی تایپ شده به مکتوب ایشان را به آدرس پستی‌شان برگرداندم. جناب سید جوادی نامه‌ء دومی در چهارده صفحه بر روی کاغذ نوشته و پاسخ در پاسخی به متن من دادند. من نیز پاسخ ایشان را دوباره تایپ کرده، هم‌راه پاسخ خودم برایشان پست کردم و... به جهت خصوصی بودن نامه‌ها هیچ‌گاه به خود اجازه‌ی انتشار آن ندادم. تا اینکه...

شریعت و حقوق مدنی

احد قربانی

برای درکِ لزوم، اجتناب‌ناپذیری و سودمندی سکولاریسم، درک سرشت قانون، نظام‌های حقوقی، شریعت، حقوق مدنی و حقوق کیفری ضروری است... (چرا که)اداره‌ء جامعه مدرن با قوانین شرعی تدوین شده در ۱۲۰۰ سال پیش غیرممکن است. قوانین شرعی با کرامت انسان و برابری و آزادی انسان‌ها سازگار نیست. سکولاریسم نه تنها مخالف آزادی مذهب نیست بلکه خواستار آزادی راستین و برابر حقوقی همهء مذاهب است و تنها گزینهء عملی و انسانی برای قوانین شرعی، تدوین قوانین وضعی بر مبنای ارادهء مشترک شهروندان یک جامعه است. تنها موضع درست، «آزادی همه مذهبها و عقیده‌ها» ست. هر گونه امتیاز دادن به یک ایدئولوژی یا مذهب، و یا تحمیل قوانین شرعی یک مذهب به جامعه، در نهایت منجر به محدویت و سرکوب پیروان دیگر مذاهب می‌شود.

«چپِ ملی» و بنیان‌های نظری آن

ب. بی‌نیاز (داریوش)

هنگامی که برای نخستین بار دوستانِ پادشاهی‌خواه‌ام متوجه شدند که من خود را «چپ» می‌دانم همان اندازه شگفت‌انگیز و دلسرد شدند که وقتی دوستانِ چپ‌اندیش‌ام فهمیدند که من خواهانِ یک پادشاهی پارلمانی هستم. این افراد پیرامونی نمی‌توانستند در ذهن خود این «تضاد» را حل کنند. در این میان تنها کسی که در این مجموعه، تضادی نمی‌دید دوست و همکار عزیزم محسن بنائی بود که او نیز خود را چپ می‌داند. اگرچه او خواهان یک جمهوری پارلمانی است ولی از همان آغاز فهمیده بود که پادشاهی پارلمانی و جمهوری پارلمانی به خودی خود برنامه سیاسی نیستند و هیچ استراتژی و تاکتیک حزبی را در خود نهفته ندارند.