تأسيس: 14 امرداد 1392،  در نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران  (همزمان با 107 مين سالگرد مشروطه)    |   ناشر: نهاد هماهنگی جنبش       سردبير: اسماعيل نوری علا  

ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛ و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم

پيوند به پايگاه رسمی کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

 

دوشنبه 30 و سه شنبه 31 شهريور ماه 1394 ـ  21 و 22 ماه سپتامبر 2015 

ه

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

در اين پايگاه،

به احترام «جمهوريت»،

هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد،

 واژهء «جمهوری» به

 «حکومت» تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

  شورای مشاوران جنبش

برگ تقاضای عضويت

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

باشگاه لوس آنجلس

باشگاه هلسينکی

کنگره سکولار دموکراتهای ايران

در فروردين ماه 1392 چند تن از معتقدان سکولار دموکراسی بر آن شدند تا، در 14 مرداد آن سال، که صد و هفتمين سالگرد انقلاب مشروطه ايران بود، با کمک مالی عده ای از هواداران، امکان گرد همائی ساليانهء گسترده ای را با نام «کنگرهء سکولار دموکرات ايران» فراهم آورند. بدين منظور سندی به نام«پيمان نامهء عصر نو» تهيه و بوسيلهء بيش از 150 تن از فعالان سياسی به امضاء رسيد و بر بنياد آن نسبت به به تشکيل کنگره های ساليانهء سکولار دموکرات های ايران اقدام شد.

پيوند به پايگاه رسمی کنگره

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

مکالمه با عاليجناب

حمید رضا رحیمی

* آیت الله نمازی، امام جمعه کاشان گفت: رهبر معظم انقلاب به مسؤولان وزارت خارجه اعلام کرده اند بعد از بسته شدن مسأله برجام، وزیر امور خارجه ایران مجاز نیست تلفنی با وزیر امورخارجه آمریکا مکالمه کند، لذا تاکنون چندین بار کری تلفن زده است که با وزیر امور خارجه ایران صحبت کند، اما ظریف قبول نکرده و اعلام کرده است مجاز نیستم؛ کری گفته حال که شما مجاز نیستید نماینده ای تعییین کنید تا من با او صحبت کنم و به او گفته شده که این را هم مجاز نیست.!/ انتخاب

* فدوی در این ارتباط بارها، حدود اختیارات ریاست محترم جمهور و البته زیر مجموعهء ایشان، و از آن میان وزیر خارجه را اعلام و ابلاغ کرده و بی سببی نبوده و نیست که از همان آغاز، همواره از ریاست محترم جمهوری، با عنوان شکوهمند «رئیس محترم آبدارخانهء بیت» یاد کرده است.

از قاجاریه تا حکومت اسلامی

شکوه ميرزادگی

بيست و يکم سپتامبر روز بستن پیمان نامه ی «آخال» است. بر اساس این پیمان نامه خط مرزی ایران به نفع روس ها تغییر پیدا کرد. این پیمان نامه که به پشتیبانی انگلیس بود، به روس ها این اختیار را داد که کوه‌های بلند مرتفع ایران را که نزدیک به مرز بود به کشور خودشان اضافه کنند، سرچشمه رودخانه های آن منطقه را نیز جزو خاک خودشان ثبت کنند تا هر وقت اراده کنند آب را به روی خراسان ببندند، و در عین حال دولت ایران تعهد کرد که اجازه ندهد در امتداد رودهایی که وارد خاک روسیه می شود روستای جدیدی ساخته شود و یا اراضی کشاورزی در آن منطقه گسترش پیدا کند تا آب های ایران نیز به سوی آن کشور جاری باشد. «آخال» سومین عهدنامه شرم آوری است که در زمان قاجاریه، به زیان منافع ملی ایرانیان بسته شد. قبل از آن معاهده گلستان (در سال 1813) و قرارداد ترکمانچای (1828) قفقاز، ارمنستان، ایالات شرقی گرجستان، ایروان و نخجوان، بخارا، سمرقند، خوارزم و .. را از ایران جدا و به خاک روسیه اضافه کرده بودند. و اکنون نیز در دوران حکومت اسلامی مسلط برسرزمین مان گذشته از این که بخش هایی از کاسپین به روس ها بخشیده شده، ثروت های ملی، رفاه و آرامش و حقوق بشری مردمان ایران نیز زیر دست و پای هر کشوری است که با این حکومت سازش کند و کاری به کار زندان ها، اعدام ها و چپاول هایش نداشته باشد. واقعاً چه شباهت حیرت انگیزی است بین دوران قاجار و دوران حکومت اسلامی. این دو حکومت هم از نظر قوانین با هم نزدیک هستند و هم از نظر تعصبات قرون وسطایی، هم از نظر نگاه به زن و هم از نظر بی علاقه بودن به مردمان ایران. هر دوی این حکومت ها تنها رابطه شان با سرزمینی به نام ایران، چپاول کردن آن است و بس.>>>

حکومت اسلامی ایران، یکی از عوامل اصلی بحران منطقه

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء «آوای مردم» به مديريت سوزی یاشار

نتايج هجوم پناهندگان خاورميانه به اروپا

گفتگو با اسماعيل نوری علا

در قسمت اول  برنامهء «ياران»، به مديريت عليرضا ميبدی

برجام، انتخابات آزاد، سکولار دموکراسی

گفتگو با حسن اعتمادی

در برنامهء سعيد بهبهانی در تلويزيون ميهن

بازی کردن با نام و اعتبار مصدق

ارسالیِ اشکان رضوی

«روابط عمومی جبهه ملی ایران، با درود و احترام، به آگاهی تان می‌رساند مزار و خانه‌ی دکتر مصدق در حال فرو ریختن است و تعمیرات آن حدود 15 میلیون تومان هزینه دارد. با کمک به بازسازی این مکان که نمادی تاریخی برای آزادیخواهی و استقلال طلبی در این دیار است، ادای دینی به او و اندیشه‌ هایش کرده باشیم. کمک های خود را به این حساب می‌توانید واریز کنید: بانک ملی ايران، شعبهء نادری، تهران، سيبا کد 159، دکتر محمود مصدق و حسين شاه حسينی».

توضيح: نگاه کنيد به کاسهء گدایی دست گرفتن از سوی مولتی میلیاردرهایی که خود را پیرو آن بزرگ مرد می دانند، برای بازسازی آرامگاه او، فقط و فقط برای 15 میلیون تومان ناچیز! این شرم آور است. در حالی که عموم مدعیان، از حاج حسین شاه حسینی گرفته تا عبدلعلی برومند، دارای میلیاردها تومان اندوخته بانکی و ده ها میلیارد تومان ثروت ملکی هستند و، در یک نمونه، عبدلعلی برومند برای آرامگاه خود در اصفهان تاکنون نزدیک به 300 میلیون تومان هزینه کرده و یا برای رپرتاژ اشعار آبکی اش به عنوان شاعر ملی! (البته شاعر ملی خود خوانده) نزدیک به بیست میلیون تومان برای در اختیار گرفتن یک صفحه نشریه هزینه می کند، انتشار چنین آگهی، آن هم در سطح گسترده، شرم آور است. يک بار ديگر به آگهی بالا، که از سوی حاج حسین موسویان، یکی دیگر از مولتی میلیاردرهای برج ساز شمال تهران منتشر شده، نگاه کنید . باید به حال تنهایی شادروان مصدق بزرگ گریست.

نهادینه شدن سکولار دموکراسی ایران

منوچهر يزديان

سکولار دموکرات‌های مستقل می‌بایست تشکیلات منسجم خودشان را داشته و از این راه با سایر گروه‌ها و احزاب به هم‌کاری عملی برای برقرار حکومتی سکولار و دموکرات در ایران برسند. ایجاد این تشکیلات از طرفی مواضع سیاسی، اجتماعی و حقوقی سکولار دموکرات ‌های مستقل را منسجم و روشن تر خواهد کرد و، از سوی دیگر، اگر افراد مستقل جنبش به دلیل حضور و شرکت سازمان‌ها و احزاب در جنبش تا کنون مجبور به تعدیل نظریات شان بوده‌اند، با تشکیل دادن نهادی مستقل، می‌توانند مستقل از دیگران راه‌کار و چشم‌انداز روشن‌تری برای جنبش سکولار دموکراسی و آینده‌ی ایران ارئه دهند.

نامهء سرگشاده به مجمع عمومی سازمان ملل دربارهء «برجام»

رضا پهلوی، رئيس شورای ملی ايران برای انتخابات آزاد

بی گمان، تغییر یک نظام سیاسی در هر کشوری موضوعی داخلی ست که باید به دست خود مردم آن کشور و بدون مداخلهء نیروهای خارجی صورت گیرد. ولیکن پشتیبانی جهان آزاد از یک گذار صلح جویانه، دمکراتیک و گیتی گرا در ایران، و پشتیبانی از کنشگران آزادی خواه ایران، در راستای صلح و امنیت جهانی خواهد بود. هم اکنون زمان آن رسیده است که نمایندگانِ ملت های آزاد، در پشتیبانی از مردم ستمدیده ایران، به انعکاس اعمال جمهوری اسلامی بپردازند. ما از شما می خواهیم که از حقوق مشروع مردم در حاکمیت و تعیین سرنوشت خودشان به دست خودشان پشتیبانی کنید.

نامه سرگشاده به اعضای کنگرهء آمريکا

دکتر محمود مرادخانی، خواهرزادهء علی خامنه‌ای

نتيجهء نهايی پروسهء تصويب برجام هر چه باشد، از شما عاليجنابان درخواست دارم که به اين نکته توجه کنيد که مخاطبين شايسته در جامعهء ايرانی آنهايی هستند که با باور‌های سکولار دموکراسی تماميت نظام ولايت فقيهی را به زير سئوال می‌برند و در توهم اصلاح آن نيستند... [موافقان برجام]، در برابر استدلالات موجه مخالفين تسامح با اين رژيم، بهانه برتر بودن «ديالوگ» را بکار می‌برند. بديهی است که همواره ديالوگ برتر است و هيچ انسان دوست و مدافع حقوق بشری نيز به زبان جنگ سخن نمی‌ گويد. اما پرسش مشخص ما اين است که : ديالوگ با چه کسی و يا با چه رژيمی؟

فرجام برجام!

شهباز نخعی

سخنان سید علی خامنه ای در دیدار با سران سپاه پاسداران در تاریخ بيست و پنج شهریور است، چکیده علائم بیماری ای است که با ذات و ساختار نظام ولایت مطلقه فقیه عجین است و اگر با انحلال و ازبین رفتن این نظام پلید درمان نشود، دور و دیر نیست که کشور را حتی با خطر فروپاشی و ازبین رفتن یکپارچگی آن روبرو کند. جلوه بدیهی و غیرقابل لاپوشانی این خطر را می توان در تقابل و تضاد آشکار قدرت تعیین کننده و تصمیم گیری – رهبری – از یک سو و قوه اجرایی یا به قول سید محمد خاتمی "تدارکاتچی" ازسوی دیگر دید. 

تجسم اصلاح طلبانهء يک ايرانِ سکولار!

اسماعيل نوری علا

کتاب در دست انتشار «ايران سکولار؛ سال 1429» نشان می دهد که اصلاح طلبان از هم اکنون پذيرفته اند که آيندهء حکومت در ايران (چه در 1395 و چه در 1429) شکلی از سکولار دموکراسی خواهد بود و، در نتيجه، از هم اکنون به فکر تجسم آن فردا و پاسخ دادن به اين پرسش افتاده اند که: «اگر نظام حکومتی جمهوری اسلامی در ایران به پایان برسد، چه می شود؟» در اين کتاب آرزوی اصلاح طلبان آن است که اين «تغيير گريز ناپذير» را خودشان مديريت کنند و به اين دليل همزمانی «انتخاب يک رئيس جمهور تغيير طلب» و «مرگ ناگهانی ولی فقيه» و دامن زدن به «تظاهرات مسالمت آميز مردم» را بهترين فرمول برای از دست نرفتن کنترل اوضاع می دانند.   

 فايل صوتی       تصويری     |   فايل پی.دی.اف

مردم ایران اسلام و دین را از زندگی اجتماعی خود جدا می‌کنند

گفتگو با رابرت فوکس

به نظر من فرهنگ غربی در ایران حاکم است. به نظر من خیلی از مردم ایران غربی فکر می‌کنند، مثل ما. ایران در خاورمیانه نه مثل عربستان است و نه پاکستان. این کشور تعریفی مستقل برای خود دارد. برای من بسیار جالب بود که مردم ایران اسلام و دین را از زندگی اجتماعی خود جدا می‌کنند و به نظر من خط روشنی میان دین خود به عنوان موضوعی شخصی و زندگی اجتماعی‌شان دارند. من انتظار نداشتم که پایه و شیوهء استدلال آنها در این زمینه اینقدر شبیه ما باشد. از آن گذشته جدایی میان جامعه و حکومت هم برای من بسیار جالب بود، اینکه اغلب می‌شنوی "ما" مردم و "آنها" که منظور حکومت است.

صدای پای عرفی گرائی

عبدالله گنجی

حضرت امام اصرار داشتند كه اگر محتوا (ماهيت حقيقيِ) ما اسلامي نباشد، حكومت ما همان حكومت طاغوت است و فلسفه قيام لله به كلي زير سؤال است. وقتي مشاوران رئيس جمهور مفاهيم كاربردي غرب همچون «توسعه» و «دموكراسي» را جايگزين «پيشرفت» و «مردم‌سالاري» مي‌نمايند و لازمهء دموكراسي (مردم سالاري) را ليبراليسم مي‌دانند و حزب رسمي كشور، كه از قضا خود را وارث دولت مستقر مي‌داند، صد و هشتاد درجه برخلاف ديدگاه امام، ليبراليسم را فرياد مي‌زند و وقتي رئيس جمهور محترم، در كسوت روحانيت، قانوني را كه با اكثريت نمايندگان همين ملت و توسط حقوقدانان و فقها با شرع و قانون اساسي انطباق داده شده است لازم الاجرا نمي‌داند، آيا نمي‌توانيم بگوييم صداي پاي عرفي گرايي در عرصه حاكميت به گوش مي‌رسد؟

 

کنگره سکولار دموکرات ها

         

 

© 2015 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

 

HHHH                                         99999