ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير داخل کشور خود از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

تأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

چهارشنبه 11 و پنج شنبه 12 فروردين 1395 ـ  30 و 31 مارس 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

2. انتخاب تيتر مقالات وارده

با سردبير است.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

نابودی تیم های تروریستی داعش در ایران

در حين انجام يافتن آئين های نوروزی در ايران، سخنگوی گروه تروریستی داعش نابودی ده ها تروریست اعژامی این گروهک به ایران را تائید کرد. "زلف النور البغدادی القفقازی" اعلام کرد: «تاکنون بیست و پنج گروه زبده و کارآزموده و همه فن حریف به ایران اعزام شده اند که همگی آنها از پای در آمده و نابود شده اند». سخنگوی داعش با اعلام این خبر اضافه کرد: «بیشتر این افراد به خاطر سوار شدن به اتومبیل های صفر کیلومتر ساخت ایران و واژگونی در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند.». همچنین تعدادی از تروریست ها به خاطر خوردن غذای رستوران های شهری و بین شهری در دم کشته شده اند. چند گروه خشن تروریستی داعش هم در بین راه توسط شهروندان ایرانی که در پوشش مسافرکش شخصی عمل می کردند ربوده شده و مورد تعرض قرار گرفته و به علت لطمات جسمی وارده جان داده اند. ضمناً اموال و مدارک و تجهیزات آن دسته افراد داعش هم که موفق شده بودند خود را به شهر های بزرگ ایران برسانند در پیاده روها و ایسگاه های مترو و داخل اتوبوس های شهری از آنها ربوده شده و مجبور به فرار از ایران شده اند. بقیهء تروریست ها نیز به علت استنشاق مونو اکسید کربن موجود در هوای تهران و شهرهای بزرگ ایران شیمیایی شده و به وضع ناگواری جان سپرده اند.

تهران در مرحله هشدار و بحران اجتماعی

خبرگزاری ايلنا

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می‌گوید که شرایط تهران از مرحله آسیب اجتماعی گذشته و «به مرحله هشدار، اخطار و بحران اجتماعی رسیده است». محمد حقانی، یکشنبه هشتم فروردین به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت که قرار بود سال 1404 جمعیت تهران به ده میلیون نفر برسد در حالی که امروز جمعیت در تهران در طول روز بیش از این مقدار است. به گفتهء او، منابع زیستی طبیعی تهران «تمام شده» و «تهران شهری رو به احتضار و موت شده است». حقانی گفت که مدیریت شهری در برابر ناهنجاری‌های شهر تهران که به حد «بحران» رسیده، نمی‌تواند بی‌تفاوت باشد و «ناچار است دراین زمینه دست به اقداماتی بزند» افزود: «کار ما برای مردم است و اگر قرار باشد این تعداد از مردم در فقر و تنگدستی و ناهنجاری‌های اجتماعی به سر برند چه افتخاری می‌توانیم به خود داشته باشیم». سال گذشته و به دنبال افزایش آمار آسیب‌های اجتماعی در ایران، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای نخستین بار خواهان «ریشه‌یابی» آسیب‌های اجتماعی در ایران شد. آمار آسیب‌های اجتماعی در ایران معمولاً اعلام نمی‌شود و محرمانه به‌شمار می‌رود. حسن موسوی چلک، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی آبان‌ماه سال گذشته گفته بود که ایران از نظر «کاهش سن اعتیاد، شاخص ازدواج و طلاق، ایدز، آمار اعتیاد، افزایش تعداد کودکان کار و مصرف شیشه» در «وضعیت بد و نگران‌کننده‌ای» قرار دارد. به‌گفته او، آسیب‌های اجتماعی در ایران بیشتر شده است و باید «فکری اساسی برای کنترل و کاهش این آسیب‌ها» انجام شود. (منبع)

عشق مردمان به زادگاه و ارزش های فرهنگی نابود شدنی نیست

بنياد ميراث پاسارگاد

طبق گفته مقامات رسمی سازمان میراث فرهنگی، در پنج روز اول نوروز،  دیدارکنندگان از موزه ها و اماکن تاریخی ـ ملی بسیار بیشتر از سال های گذشته بوده است. مدیر اداره کل موزه ها اعلام کرده که بازدید مردم از موزه ها و اماکن تاریخی ده درصد افزایش داشته است. بنا به گزارش خبرگزاری های دولتی  بالاترین دیدارها از تخت جمشید و حافظیه بوده است. و پاسارگاد در روز اول نوروز و سال تحویل بالاترین دیدارکننده را داشته است. توجه کنید که از امسال بازدید رایگان از موزه ها وبرخی از اماکن تاریخی را حذف کرده اند. یعنی تعداد بسیار زیادی از مردمان که قادر به خرید بلیت نیستند، در لیست نیامده اند. در عین حال امسال دیدارکنندگان محوطه های تاریخی مانند تخت جمشید آنچنان زیاد بوده که به قول محمدرضا کارگر در گفتگو با خبرنگاران: به خاطر حفظ این اماکن ناچار شده اند که اطلاعیه صادر کنند و جلوی ازدحام را بگیرند. می بنید؟ تحریم، اخطار، بیانیه و فتوا دیگر اثر ندارد. عشق مردمان به زادگاه و ارزش های فرهنگی شان را نمی شود نابود کرد. (منبع)

میان بُر

حمیدرضا رحیمی

هر جامعه ای برای مسائل اش راه حل های خودش را دارد که راه حل های جامعهء ما البته، ملهم از شرع انور و مثل خودش، البته شکوهمند است! مثالی در این مورد، شاید ما را به هدف نزدیک تر کند:

خبر: «جمعی از شهروندان گناوه ای برای دفع بلا و سلامتی، روز چهارشنبه در کنار ساحل این شهر دو نفر شتر قربانی کردند. به گزارش ایرنا، متولیان این برنامه که از چندی پیش در تدارک اجرای آن بودند در پی مرگ و میرهای پیاپی جوانان این شهر در یک سال اخیر که عمدهء آنان بر اثر تصادف بوده، دست به این اقدام زدند. در اجرای این برنامه که با دمام و سنج سنتی همراه بود، دو نفر شتر که با کمک مردم این شهر خریداری شده بود، ذبح شد».

نظر: حالا خاج پرستان، لعنة الله علیهم اجمعین، بروند برای ایمنی جاده ها و کاهش مخاطرات آن، هی تخصص بگیرند و هی طرح و برنامه بریزند!

دربارهء يک تشکل جديد سکولار

توضيح جنبش سکولار دموکراسی ايران

اخيراً مطلع شديم که برخی از اعضاء «شورای ملی ايران» دست به تأسيس حزبی به نام «حزب سکولار ايران» زده و استقرار سکولاريسم در ايران را وجههء همت خود قرار داده اند. جنبش سکولار دموکراسی ايران که در ده سال گذشته در بر گيرندهء هرگونه کوشش سياسی و اجتماعی ناظر بر گسترش سکولاريسم و دموکراسی بوده است همواره از هرگونه تلاش در راستای تشکيل سارمان های مختلف سکولار دموکرات استقبال کرده و می کند و اميدوار است که اقدامات و فعاليت های اين حزب نيز، که اغلب گردانندگان اش را هنوز به درستی شناخته نيستند، براستی در راستای تقويت موازين سکولار دموکراسی در ايران و انحلال قطعی حکومت فاشيستی - مذهبی کنونی عمل کنند.

مرگ چپ اسلامی در ایران:

چگونه انتخابات به اصلاحگرایان صدمه زد؟

ر. تکیه و  ر. م. جرکت

ترجمهء امیر حسین آمویی

شگفت این که سقوط جنبش اصلاحات می‌تواند مرادف شوم هزیمت جمهوری اسلامی باشد. همچنان که اسلامگرایانِ شدیداً متأثر از مارکسیسم و جامعه شناسی چپگرا به سوی مخالفت تحمل پذیر روان شده‌اند، رژیم مذهبی نیز به کرات به زیان خویش تقسیم گشته است. تا زمانی که اصلاح طلبانی فعال و چپگرا در پس زمینه لنگان حرکتی داشتند، در دل های مردم هم این امید بود که رژیم بتواند از طریق فرایندهای قانونی خود گام‌هایی به سوی لیبرالیزم [و آزادی] بر دارد. روزگاری انتخابات مسأله ی مطرحی بود. زمانی مردان شجاعی عزم جزم کرده بودند تغییری ایجاد کنند و قدرت را بر دوش بگیرند. اما اکنون آن اصلاح طلبان تبدیل به حیوانات دست آموزی شده اند که پس مانده ی اقتدارگرایان را سق می‌زنند.

آیا ترور باعث ایجاد وحدت سیاسی در بلژیک خواهد شد؟

افشین عِلیان

مدتی پیش، تنی چند از روسای پلیس هلند به من گفتند که در بخش هلندی ‌زبان بلژیک، ادارات ‌شان بیشتر مایل به‌ همکاری با ادارات کشور هلند هستند تا همکاران ‌شان در بخش فرانسه‌ زبان بلژیک. این موضوع در مورد رد و بدل کردن اطلاعات نیز صادق است. این واقعیت را در همه جای بلژیک می‌توان دید. پیش ‌بینی اینکه سوء قصد های اخیر وحدت سیاسی بلژیک را در دستور کار قرار دهد و آن را محکم کند آسان نیست.

تشدید اقدامات تحریک آمیز و جنگ طلبانهء حکومت اسلامی

و سیاست سکولار دمکراتیک

اقبال اقبالی

ما بعنوان سربازان آزادی، استقلال (نفی سلطهء آئینی) و سکولار دمکراسی ایران، نمی توانیم از مبانی انسانمدارانه و جهانشمول سیاسی، فرهنگی و اخلاقی خود چشم پوشی نموده و در میدان حکومت اسلامی بازی کنیم. می دانیم که هرگونه حمایت از حکومت اسلامی، مترادف با برسمیت شناختن بردگی ایران و ایرانیان و نیز تقویت سلطهء اسلامگرایان است. بنابراین ضرورت دارد که با صدای بلند اعلام کنیم که اگر دشمنان خانگی ("بیگانگان ایرانی نما") جنگی را آغاز کنند، ما موظف هستیم نخست دشمنی را که خانه مان را اشغال کرده خلع سلاح کنیم.

سکوت در مقابل کشتار دسته جمعی مردم بلوچ جنایت است

گلمراد مرادی، علی صالح زاده، ضیا صدرالاشرافی، رضا حسین بر

اخیراً متوجه شدیم که جمهوری اسلامی در ایران محالفان خود را بطور دست جمعی نابود می کند. از جمله همهء مردان پنج دهکده در بلوچستان که سر مخالفت با دولت را داشته اند و خواست های آنها، حقوق برابر بوده است نه چیز دیگر، به جوخه های اعدام سپرده شده اند. سکوت در مقابل چنین جنایتی، جنایت علیه بشریت است. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که فریاد بکشیم.  و از آنجا که جنایت های رژیم در بلوچستان با سکوت بسیاری از رسانه ها و سکوت در مقابل جنایت، جنایت علیه بشریت است.

فاش گوئی های الحاج محمدعلی سرخسی تبعيدی

(طنزخوانی های پرويز صياد)

در پنج پرده

برنامهء نوروزی «با دوستان»

شکوه ميرزادگی - حسن داعی

بمديريت پرويز کاردان

چرا نمی پرسید چرا؟!

شهباز نخعی

اگر قرن بیست و یکم قرن پیشرفت های شگفت انگیز فناوری باشد – که هست-، به همان اندازه قرن پسرفت تفکر و اندیشه ورزی نیز هست. از این رو است که به خلاف قرن پیش، که افراد اندیشمند و دارای توان بالای تفکر اداره دولت ها را در دست می گرفتند، اکنون بیشتر دولت های جهان توسط جمعی تکنوکرات اداره می شوند که پیوند چندانی با تفکر و اندیشیدن ندارند. این گسست پیوند بین اندیشه و عمل – هر قدر هم که عمل با بهره گیری از پیشرفته ترین ابزارهای فناوری باشد-، مشکلاتی بزرگ برای جامعه بشری به وجود آورده که مسئله "تروریسم" و مبارزه ناموفق با آن از جملهء آنها است.

خاورمیانه و نیاز به صلح و گفت‌وگویى از نوع وستفالى

محمد ارسى

خاورمیانه جنگ زده و سوخته هم نیازمند آنگونه گفت‌وگو و دیالوگ و مذاکره است که در وستفالیا صورت گرفت. زیرا در اینجا نیز هر دولت و قدرتى با هر انگیزه و امکاناتى در کار خاورمیانه فرو مانده و در رسیدن به اهدافش شکست خورده است. مثلأ رژيم اسلامى که صدور انقلاب اسلامى، نابودى اسرائیل و غلبه بر آمریکا را شعار اصلى و سر لوحه همه کار‌ها قرار داده بود، به چیزى نرسیده که هیچ از حل بحران درونى خود نیز باز مانده است. در واقع موقعیت همهء طرف‌هاى درگیر در منطقه و وضع انواع ستیزه‌جویى‌ها و ایسم‌ها به همین گونه است... با تروریسم و رژیم‌افکنی و سلطه‌جویی از این دوزخ جنگ و تروریسمی که در خاورمیانه است نمی‌توان نجات یافت. تنها راه ممکن، گفت‌وگو، دیالوگ و مذاکره میان قدرت‌های اصلی منطقه یعنی ایران، اسراییل، ترکیه و مصر است که می‌تواند به یک مذاکره همه جانبه در منطقه منجر شود. در آن صورت، صلح، دوستی و امنیت سراسری دور از دسترس نخواهد بود.

زمان خشم

سرژ حليمی

عدم محبوبیت مداوم رهبران سوسیالیست فرانسه یک امر استثنایی ملی نیست که بتوان آن را به حساب آمار ناگوار بیکاری یا نفی روشمند اصول عقیدتی چپ گذاشت. به پایان رسیدن دوران ایدئولوژیکی که بیست سال پیش «راه سوم» آقایان کلینتون، آنتونی بلر، فلیپه گونزالس، دومینیک اشتراوس کان و گرهارد شرودر تجسم آن بودند، در ایالات متحده و بیشتر کشورهای اروپایی نیز دیده می شود. این انحراف سوسیال- لیبرالیسمی، که مدتی طولانی پیروز بود، دیگر فقط به نفع نیروهای واقع شده در طیف راست نیست و مدت کمی است که با نوزایی جریانی معترض همراه شده که ادعا می شد ایده هایش توسط جهانی سازی، انعطاف و فناوری های نو سپری، کهنه و جارو شده است.

             

 

 

کنگره سکولار دموکرات ها

 

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000