ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

tتأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

دوشنبه 16 و سه شنبه 17 فروردين 1395 ـ  4 و 5 آوريل 2016

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. آنچه در در اين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

2. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

3. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

سيفون!

حمیدرضا رحیمی

درد دلی از معینی در کيهان دارالخرافه: در کشور مان حقیقتا به اصلاحات نیاز داریم اما نه از نوع آمریکایی آن که ما را  از چاله به چاه بیندازند بلکه اصلاحاتی که در آن افراد خائن، فرصت‌ طلب، تشنهء قدرت، منحرف، ناکارآمد، غیر انقلابی، فاسد، ضعیف النفس، غرب‌ زده، اشرافی و خلاصه افرادی که با تفکر امام‌خمینی(ره) بیگانه هستند، از تمام ارکان نظام بیرون ریخته شوند.

فدوی: آخر این چه فرمایشی ست؟ خب یک دفعه بی تعارف، سیفون را بکش که همه برادران ریز و درشت را آب ببرد، برادر معینی!

پیرامون پس رفت دمکراسی

ن. نوری زاده

محققین و پژوهشگران علوم سیاسی و اجتماعی پیرامون این پرسش که چرا دمکراسی در حال پس رفت و منحرف شدن از مسیر خود است، دقت کافی مبذول داشته، اما در مورد چگونکی انحراف، گرایش به فساد، عدول از خواسته های مردم و سرانجام بی نتیجه ماندن اصل و مبانی دمکراسی کمتر توجه نموده اند. همچنین پژوهشگران بیشتر بر روی موضوع روابط اقتصادی و اصول بنیادین دمکراسی تمرکز کرده اند و به موضوع انتخاب شده ها (مُنتَخبان) و انتخاب کننده ها (مَنتِخبان) به اندازۀ کافی نپرداخته اند. در اینجا این سئوال مطرح میگردد که چه نوع عملکردی موجب تغییر یک رژیم به رژیم دیگر می شود؟ چه نوع روش هائی جهت تغییر شکل رژیم ها عمومیت دارد؟ تحلیل و بررسی آنچه که این قلم آن را پس رفت و یا انحرافات دموکراتیک نام نهاده است ممکن است ما را بسوی پاسخِ پرسش های مذکور یاری رساند.

همایش 13 بدر، نشان همبستگی مردم ایران است

ارژنگ داودی ـ از زندان رجایی شهر - بند 10 - سالن 32

پس از هزاران سال هنوز که هنوز است سیزدهمین روز از فروردین ماه که می‌آید نمی‌توان درها را نگشود و دل به کوه و دشت دمن نسپرد. نمی‌توان همراه با همه نوروزیان گیتی به تماشای درختان پر شکوفه وگیاهان سرسبز نرفت و نمی‌توان با گل های نورسته ننشست، آري نمی‌توان از ازدحام این همه شلوغی، این همه هیجان و از فوران این همه نگاه تازه و این همه مهربانی و شادی و سر زندگی، در اجتماعی‌ترین و شادترین و طبیعی‌ترین روز طبیعت به وجد نیامد. بنا به روایتی که قدمت از آن شاید به صد سده می‌رسد نیاکان بسیار دور ما از همان دیر باز یعنی در آغازهای عصر کشاورزی در هر ماه از سال و درست در همان روزی که با ترتیب عددی همان ماه در تقویم سال همخوانی داشت به رقص و پایکوبی می‌پرداختند. از اولین روز فروردین که آن را روز نو یا نوروز نامیده‌اند تا دوازدهم اسفند ماه که دوازدهمین ماه سال است، به دوازده بهانه، طی جشن‌های متفاوت ولی متناسب ماه های هر یک از فصول، مراسم شادی و سرور بر گزار می‌کردند. سیزدهمین جشن از این سلسله که به سیزده بدر معروف شده نیز احتمالاً بر همین اساس و در توالی جشن‌های دوازده گانه سال به سیزدهمین روز از هر سال نو اختصاص یافته است. زیرا که پس از دید و بازدیدهای نوروزی حضور شورانگیز گروه های مختلف مردم در سبزه زارهای خطهء پهناور آریایی به درستی می‌تواند نشانگر تداوم همبستگی مردمانی هم خواه و هم پیمان باشد. برای آغاز کار و تلاشی دوباره در خرمی طبیعتی برخاسته از خواب زمستانی. هم میهنان! با بهار 95 باز هم موسم نوروزی دیگر و سیزده بدری دیگر فرارسید، اما دریغا که امسال هم چون سی و هشت بهار گذشته ایام سيزده روزه نوروز باستانی زیر تلی از گردو غبار بر آمده از ترکتازی های نعلین استبداد در گذر است و ما ایرانیان و ایرانی تباران جهان علیرغم گذشت 110 سال از پیروزی انقلاب مشروطه، هنوز در جریان زندگی پر حرمان خود همانند پدران نواندیش و اجداد نوگرای خویش در اندوه بی بهرگی از آزادی و دمکراسی و حقوق و عدالت همچنان دوره می‌کنیم شب را و روز را، هنوز را، اما به لاجرم روزی پایداری ما، حقیقتِ ایرانی را از شر جهل و ستم و سرکوب حاکم رها خواهد ساخت و در فراز نوینی از تاریخ پر فراز و نشئت میهن اهورایی خیزش قریب الوقوع همگانی، سرکردگان سیه روی استبداد جاری را نیز در پیشگاه جهانیان به پای میز داوری خواهد کشاند. دیر زیوی و شاد زیوی همگان را از یزدان پاک آرزومندم زنده باد ایرانی، پاینده باد ایران، هر چه پیروزتر باد جنبش آزادی خواهی ایرانیان - ایام نوروزی سال 95 خورشیدی

نابودی تیم های تروریستی داعش در ایران

در حين انجام يافتن آئين های نوروزی در ايران، سخنگوی گروه تروریستی داعش نابودی ده ها تروریست اعژامی این گروهک به ایران را تائید کرد. "زلف النور البغدادی القفقازی" اعلام کرد: «تاکنون بیست و پنج گروه زبده و کارآزموده و همه فن حریف به ایران اعزام شده اند که همگی آنها از پای در آمده و نابود شده اند». سخنگوی داعش با اعلام این خبر اضافه کرد: «بیشتر این افراد به خاطر سوار شدن به اتومبیل های صفر کیلومتر ساخت ایران و واژگونی در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند.». همچنین تعدادی از تروریست ها به خاطر خوردن غذای رستوران های شهری و بین شهری در دم کشته شده اند. چند گروه خشن تروریستی داعش هم در بین راه توسط شهروندان ایرانی که در پوشش مسافرکش شخصی عمل می کردند ربوده شده و مورد تعرض قرار گرفته و به علت لطمات جسمی وارده جان داده اند. ضمناً اموال و مدارک و تجهیزات آن دسته افراد داعش هم که موفق شده بودند خود را به شهر های بزرگ ایران برسانند در پیاده روها و ایسگاه های مترو و داخل اتوبوس های شهری از آنها ربوده شده و مجبور به فرار از ایران شده اند. بقیهء تروریست ها نیز به علت استنشاق مونو اکسید کربن موجود در هوای تهران و شهرهای بزرگ ایران شیمیایی شده و به وضع ناگواری جان سپرده اند.

نظر سنجی «سفارشیِ» دانشگاه مریلند

و شبکهء تبلیغاتی پنهان تهران

رضا تقی زاده

پس از هزینه کردن میلیون‌ها دلار به منظور «لابی» کردن رقابتی با اسرائیل در واشنگتن و نزد اعضای کنگره آمریکا، حکومت اسلامی به منظور اصلاح چهره خود نزد کشورهای غربی اخیراً به شیوهء تبلیغاتی تازه‌ای روی آورده است: تدارک نظر سنجی ‌های ساختگی در خارج و تبلیغ غیر مستقیم مشروعیت رژیم از زبان مردم ایران و با استفاده از مؤسسات دانشگاهی و سازمان‌های ظاهراً مستقل. در این «نظرسنجی» اکثریت مردم ایران از حکومت راضی‌اند! شیوه کار شبکهء تبلیغاتی تازهء حکومت تهران، که بی تردید با تدارک عوامل اطلاعاتی و امنیتی رژیم انجام می‌گیرد، به این صورت است که ابتدا در یک مرکز علمی و دانشگاهی نسبتاً شناخته شده خارجی (به منظور داشتن وجاهت تبلیغاتی بیشتر)، ظاهراً مطالعات مقدماتی برای آگاهی یافتن از نظر مردم ایران پیرامون موضوعات تعیین شده صورت می‌گیرد، سپس مجموعه‌ای از پرسش‌های هدفدار به عنوان طرح مطالعاتی تدوین و بخش اجرایی آن در قالب کار میدانی (فیلد وورک) به موسسهء نظرسنجی (خارجی) واگذار می‌شود.

ایدئولوگ «روسیهء بزرگ» در قم

محمدرضا یزدان پناه

«بی‌نهایت خوشحالم که به مقر اصلی مبارزه با مدرنیته آمده‌ام. من زندگی خودم را وقف این مبارزه کرده‌ام زیرا برای من مدرنیته یعنی شیطان». این را الکساندر دوگین گفته؛ کسی که او را برخی در سال‌های گذشته «ایدئولوگ» و «مغز متفکر» ولادیمیر پوتین توصیف کرده‌اند؛ در دیدار با آیت‌الله محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در قم. دوگین اگرچه در شهر مذهبی قم در ایران، از مدرنیته به عنوان «شیطان» نام برده اما خود او کسی است که برخی از رسانه‌ها و صاحبنظران جهان غرب، دیدگاه‌هایش را «شیطانی» و «فاشیستی» توصیف می‌کنند.

چه اقدامی برای همبستگی اپوزسیون باید صورت پذیرد؟

حسن اعتمادی ـ رضا پيرزاده

در برنامهء «آوای مردم» بمديريت سوزی ياشار

اکثریت بزرگ ایرانیان خواهان براندازی رژیم هستند

دکتر محمد ملکی

دربارهء سکولاريسم

محسن بهزاد کريمی

در برنامه ای از تلويزيون ميهن

ایران در آستانهء انقلاب سوم

مهران اميراحمدی

تمام شرایط و مواد شکل دهندهء یک انقلاب کبیر، دموکراتیک و انسان محور هم اکنون در بستر جامعه ایران موجود می باشد. مهمترین مواد تشکیل دهندهء یک چنين انقلابی عبارتند از: نارضایتی عمومی- نابرابری اجتماعی و اقتصادی- تبعیض- شکل گیری گفتمان جایگزین- گرایش به آزادی در سطح افکار عمومی- هرج و مرج سیاسی و اجتماعی- انزوای ایدئولوژیک و سیاسی در سطح جهانی... و رهبری. اگر دقت کرده باشید تمام شرایط نام برده برای شکل گیری یک انقلاب در بطن جامعه ایران وجود دارد به جز یک «مجموعهء رهبری منسجم».

روزگار عبرت!

رفسنجانی و خامنه ای می توانند تا دل شان می خواهد جدل و مناقشه کنند و باکی هم نداشته باشند که چه بر سر مردم درمانده و پریشانی می آید که باید چوب ندانم کاری و جزم اندیشی های آنان را بخورند. اما، چه "روزگار گفتگو" باشد و چه "روزگار موشک" – یا هر دو-، در یک چیز تردید نمی توان کرد و آن این است که، به شهادت سیلی ها و تودهنی هایی که مردم ایران در هر فرصت و مناسبت به سید علی خامنه ای زده اند، و با درس گیری از سرنوشت خودکامگانی چون صدام حسین، معمر قذافی و بشار اسد، روزگار بیش از آن که روزگار "گفتمان" یا "موشک" باشد، روزگار عبرت است!

نقد پذیری کلید اتحاد اپوزیسیون و پایان دعوای بیهوده است

باران بهاری

یکی از آشکارترین تفاوت های ایرانیان و کلیه کشورهای خاورمیانه با کشورهای اروپایی فرهنگ نقد پذیری است. در اروپا کسی از نقد و حتی تخریب نمی ترسد. حتی می توان زشت ترین کاریکاتور را برای پاپ و یک رئیس جمهور کشید و کسی هم بخاطر این نقد و مسخره کردن به زندان نمی افتد. زمانی که از یک مقام بلندپایه نقدی انجام بگیرد، یک پاسخ مستدل به آن نقد “پایان” ماجراست. نه کسی تهدید می شود و نه فحاشی و هرج و مرجی ایجاد می شود. تنها هرج و مرج انجام گرفته در کشورهای اروپایی از طرف مهاجران خاورمیانه ای است!.. چرا گرامیان طرفدار مصدق و بختیار و شاه پس از شصت سال هنوز با هم دعوا دارند؟ آیا مقصر شاه است؟ یا مصدق؟ یا بختیار؟ نه دوستان! این ما هستیم که مقصریم.

دربارهء يک تشکل جديد سکولار

توضيح جنبش سکولار دموکراسی ايران

اخيراً مطلع شديم که برخی از اعضاء «شورای ملی ايران» دست به تأسيس حزبی به نام «حزب سکولار ايران» زده و استقرار سکولاريسم در ايران را وجههء همت خود قرار داده اند. جنبش سکولار دموکراسی ايران که در ده سال گذشته در بر گيرندهء هرگونه کوشش سياسی و اجتماعی ناظر بر گسترش سکولاريسم و دموکراسی بوده است همواره از هرگونه تلاش در راستای تشکيل سارمان های مختلف سکولار دموکرات استقبال کرده و می کند و اميدوار است که اقدامات و فعاليت های اين حزب نيز، که اغلب گردانندگان اش را هنوز به درستی شناخته نيستند، براستی در راستای تقويت موازين سکولار دموکراسی در ايران و انحلال قطعی حکومت فاشيستی - مذهبی کنونی عمل کنند.

مرگ چپ اسلامی در ایران:

چگونه انتخابات به اصلاحگرایان صدمه زد؟

ر. تکیه و  ر. م. جرکت

ترجمهء امیر حسین آمویی

شگفت این که سقوط جنبش اصلاحات می‌تواند مرادف شوم هزیمت جمهوری اسلامی باشد. همچنان که اسلامگرایانِ شدیداً متأثر از مارکسیسم و جامعه شناسی چپگرا به سوی مخالفت تحمل پذیر روان شده‌اند، رژیم مذهبی نیز به کرات به زیان خویش تقسیم گشته است. تا زمانی که اصلاح طلبانی فعال و چپگرا در پس زمینه لنگان حرکتی داشتند، در دل های مردم هم این امید بود که رژیم بتواند از طریق فرایندهای قانونی خود گام‌هایی به سوی لیبرالیزم [و آزادی] بر دارد. روزگاری انتخابات مسأله ی مطرحی بود. زمانی مردان شجاعی عزم جزم کرده بودند تغییری ایجاد کنند و قدرت را بر دوش بگیرند. اما اکنون آن اصلاح طلبان تبدیل به حیوانات دست آموزی شده اند که پس مانده ی اقتدارگرایان را سق می‌زنند.

 

کنگره سکولار دموکرات ها

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000