ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

و به همين دليل قرار نيست  نام هيچ يک از اعضاء جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده شود.

اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

tتأسيس: 14 امرداد 1392                                                             سردبير: اسماعيل نوری علا  

چهارشنبه 11 و پنج شنبه 12 فروردين 1395 ـ  30 و 31 مارس 2016

تصويری دردناک از مهاجرينی که در سرمای زمستان به سوی سرنوشتی مبهم گام بر می دارند

اما کمی بيشتر به عکس دقت کنيد تا تصوير دردناک تری را ببينيد. هفت مرد جوان و يک زن:

زن کفش به پا ندارد و سه بچه را با خود می آورد، يکی در کنارش و دو تا در پشت و بغل اش. و مردهای جوان به او کمکی نمی کنند

آيا اين فرهنگی است که مهاجران بيچاره برای جهان متمدن به ارمغان می آورند؟

 

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

گنجينهء «سکولاريسم نو»

ويدئوهای آموزشی

1. آنچه در در اين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

2. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

3. در اين پايگاه، به احترام «جمهوريت»، هر کجا سخن از حکومت

 مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

پيمان نامهء عصر نو

نهاد هماهنگی جنبش

اساسنامه

هيئت دبيران

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

به قلم حميد شوکت

 

همایش 13 بدر، نشان همبستگی مردم ایران است

ارژنگ داودی ـ از زندان رجایی شهر - بند 10 - سالن 32

پس از هزاران سال هنوز که هنوز است سیزدهمین روز از فروردین ماه که می‌آید نمی‌توان درها را نگشود و دل به کوه و دشت دمن نسپرد. نمی‌توان همراه با همه نوروزیان گیتی به تماشای درختان پر شکوفه وگیاهان سرسبز نرفت و نمی‌توان با گل های نورسته ننشست، آري نمی‌توان از ازدحام این همه شلوغی، این همه هیجان و از فوران این همه نگاه تازه و این همه مهربانی و شادی و سر زندگی، در اجتماعی‌ترین و شادترین و طبیعی‌ترین روز طبیعت به وجد نیامد. بنا به روایتی که قدمت از آن شاید به صد سده می‌رسد نیاکان بسیار دور ما از همان دیر باز یعنی در آغازهای عصر کشاورزی در هر ماه از سال و درست در همان روزی که با ترتیب عددی همان ماه در تقویم سال همخوانی داشت به رقص و پایکوبی می‌پرداختند. از اولین روز فروردین که آن را روز نو یا نوروز نامیده‌اند تا دوازدهم اسفند ماه که دوازدهمین ماه سال است، به دوازده بهانه، طی جشن‌های متفاوت ولی متناسب ماه های هر یک از فصول، مراسم شادی و سرور بر گزار می‌کردند. سیزدهمین جشن از این سلسله که به سیزده بدر معروف شده نیز احتمالاً بر همین اساس و در توالی جشن‌های دوازده گانه سال به سیزدهمین روز از هر سال نو اختصاص یافته است. زیرا که پس از دید و بازدیدهای نوروزی حضور شورانگیز گروه های مختلف مردم در سبزه زارهای خطهء پهناور آریایی به درستی می‌تواند نشانگر تداوم همبستگی مردمانی هم خواه و هم پیمان باشد. برای آغاز کار و تلاشی دوباره در خرمی طبیعتی برخاسته از خواب زمستانی. هم میهنان! با بهار 95 باز هم موسم نوروزی دیگر و سیزده بدری دیگر فرارسید، اما دریغا که امسال هم چون سی و هشت بهار گذشته ایام سيزده روزه نوروز باستانی زیر تلی از گردو غبار بر آمده از ترکتازی های نعلین استبداد در گذر است و ما ایرانیان و ایرانی تباران جهان علیرغم گذشت 110 سال از پیروزی انقلاب مشروطه، هنوز در جریان زندگی پر حرمان خود همانند پدران نواندیش و اجداد نوگرای خویش در اندوه بی بهرگی از آزادی و دمکراسی و حقوق و عدالت همچنان دوره می‌کنیم شب را و روز را، هنوز را، اما به لاجرم روزی پایداری ما، حقیقتِ ایرانی را از شر جهل و ستم و سرکوب حاکم رها خواهد ساخت و در فراز نوینی از تاریخ پر فراز و نشئت میهن اهورایی خیزش قریب الوقوع همگانی، سرکردگان سیه روی استبداد جاری را نیز در پیشگاه جهانیان به پای میز داوری خواهد کشاند. دیر زیوی و شاد زیوی همگان را از یزدان پاک آرزومندم زنده باد ایرانی، پاینده باد ایران، هر چه پیروزتر باد جنبش آزادی خواهی ایرانیان - ایام نوروزی سال 95 خورشیدی

ترکيه ممکنست مجبور شود لباس سياه به تن کند

آريوبرزن داريوش

شاخه اخوان ترک درحزب عدالت و توسعه، با تمايلات عثمانی گرايانه، ميل به استقلال اقتصادی همراه با نگاه اسلام گرايانه برای رسيدن به مدرنیته، آن چنان شترگاو پلنگی ساخته که درآينده می تواند بقايش را به تهديد بکشد. ايجاد اوضاع خاص، ناامن، و حاد سياسی، برای دولت های اقتدارگرا مانند دولت رجب پاشا در آنکارا، بهترین گزینه ها برای دوام و مانده گاری در حاکمیت است. انفجارهای تروريستی طی ماه های اخیر اگر چه جان عده ای بيگناه را گرفته است، اما برای تداوم سیستم وحمايت از رئیس جمهوری بسيار مفید واقع شده. و محدودیت رسانه ای به بهانه مبارزه با تروریزم، یکپارچگی ملی مردم ،پارامترهائی است که توانست اجرای منویات اردوغان را تسهيل کند،. حرکات انفرادی و اقتدارگرایانه شخص اردوغان با رفتارشناسی جامعه ترکیه اگر نه زیاد، ولی معتدلانه در انطباق است. زيرا ملت ترکیه مردمی بسيار اقتدارگرا هستند. اردوغان تاکنون مدیون عملکرد داعشی ها، پ.ک .ک و بعضی اقليت های افراطی فعال در مناطق مختلف جنوب شرقی ترکيه است. به نظر می رسد در کوتاه مدت و پس از آرام شدن فضای ملتهب، تصويب قوانين ويژه ریاست جمهوری با ترفندهای مختلف سیاسی، حمایت رسانه ها، با ابزار مجلس ملی به انجام برسد. که در واقع آغازی بر پایان دموکراسی متکثر و حزبی در ترکیه و شروع دوره جدیدی از نوعثمانی گرائی در اين کشور خواهد بود. (پنج‌شنبه  12 فروردين 1395)  

تهران در مرحله هشدار و بحران اجتماعی

خبرگزاری ايلنا

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می‌گوید که شرایط تهران از مرحله آسیب اجتماعی گذشته و «به مرحله هشدار، اخطار و بحران اجتماعی رسیده است». محمد حقانی، یکشنبه هشتم فروردین به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت که قرار بود سال 1404 جمعیت تهران به ده میلیون نفر برسد در حالی که امروز جمعیت در تهران در طول روز بیش از این مقدار است. به گفتهء او، منابع زیستی طبیعی تهران «تمام شده» و «تهران شهری رو به احتضار و موت شده است». حقانی گفت که مدیریت شهری در برابر ناهنجاری‌های شهر تهران که به حد «بحران» رسیده، نمی‌تواند بی‌تفاوت باشد و «ناچار است دراین زمینه دست به اقداماتی بزند» افزود: «کار ما برای مردم است و اگر قرار باشد این تعداد از مردم در فقر و تنگدستی و ناهنجاری‌های اجتماعی به سر برند چه افتخاری می‌توانیم به خود داشته باشیم». سال گذشته و به دنبال افزایش آمار آسیب‌های اجتماعی در ایران، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای نخستین بار خواهان «ریشه‌یابی» آسیب‌های اجتماعی در ایران شد. آمار آسیب‌های اجتماعی در ایران معمولاً اعلام نمی‌شود و محرمانه به‌شمار می‌رود. حسن موسوی چلک، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی آبان‌ماه سال گذشته گفته بود که ایران از نظر «کاهش سن اعتیاد، شاخص ازدواج و طلاق، ایدز، آمار اعتیاد، افزایش تعداد کودکان کار و مصرف شیشه» در «وضعیت بد و نگران‌کننده‌ای» قرار دارد. به‌گفته او، آسیب‌های اجتماعی در ایران بیشتر شده است و باید «فکری اساسی برای کنترل و کاهش این آسیب‌ها» انجام شود. (منبع)

نابودی تیم های تروریستی داعش در ایران

در حين انجام يافتن آئين های نوروزی در ايران، سخنگوی گروه تروریستی داعش نابودی ده ها تروریست اعژامی این گروهک به ایران را تائید کرد. "زلف النور البغدادی القفقازی" اعلام کرد: «تاکنون بیست و پنج گروه زبده و کارآزموده و همه فن حریف به ایران اعزام شده اند که همگی آنها از پای در آمده و نابود شده اند». سخنگوی داعش با اعلام این خبر اضافه کرد: «بیشتر این افراد به خاطر سوار شدن به اتومبیل های صفر کیلومتر ساخت ایران و واژگونی در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند.». همچنین تعدادی از تروریست ها به خاطر خوردن غذای رستوران های شهری و بین شهری در دم کشته شده اند. چند گروه خشن تروریستی داعش هم در بین راه توسط شهروندان ایرانی که در پوشش مسافرکش شخصی عمل می کردند ربوده شده و مورد تعرض قرار گرفته و به علت لطمات جسمی وارده جان داده اند. ضمناً اموال و مدارک و تجهیزات آن دسته افراد داعش هم که موفق شده بودند خود را به شهر های بزرگ ایران برسانند در پیاده روها و ایسگاه های مترو و داخل اتوبوس های شهری از آنها ربوده شده و مجبور به فرار از ایران شده اند. بقیهء تروریست ها نیز به علت استنشاق مونو اکسید کربن موجود در هوای تهران و شهرهای بزرگ ایران شیمیایی شده و به وضع ناگواری جان سپرده اند.

میان بُر

حمیدرضا رحیمی

هر جامعه ای برای مسائل اش راه حل های خودش را دارد که راه حل های جامعهء ما البته، ملهم از شرع انور و مثل خودش، البته شکوهمند است! مثالی در این مورد، شاید ما را به هدف نزدیک تر کند:

خبر: «جمعی از شهروندان گناوه ای برای دفع بلا و سلامتی، روز چهارشنبه در کنار ساحل این شهر دو نفر شتر قربانی کردند. به گزارش ایرنا، متولیان این برنامه که از چندی پیش در تدارک اجرای آن بودند در پی مرگ و میرهای پیاپی جوانان این شهر در یک سال اخیر که عمدهء آنان بر اثر تصادف بوده، دست به این اقدام زدند. در اجرای این برنامه که با دمام و سنج سنتی همراه بود، دو نفر شتر که با کمک مردم این شهر خریداری شده بود، ذبح شد».

نظر: حالا خاج پرستان، لعنة الله علیهم اجمعین، بروند برای ایمنی جاده ها و کاهش مخاطرات آن، هی تخصص بگیرند و هی طرح و برنامه بریزند!

ایران در آستانهء انقلاب سوم

مهران اميراحمدی

تمام شرایط و مواد شکل دهندهء یک انقلاب کبیر، دموکراتیک و انسان محور هم اکنون در بستر جامعه ایران موجود می باشد. مهمترین مواد تشکیل دهندهء یک چنين انقلابی عبارتند از: نارضایتی عمومی- نابرابری اجتماعی و اقتصادی- تبعیض- شکل گیری گفتمان جایگزین- گرایش به آزادی در سطح افکار عمومی- هرج و مرج سیاسی و اجتماعی- انزوای ایدئولوژیک و سیاسی در سطح جهانی... و رهبری. اگر دقت کرده باشید تمام شرایط نام برده برای شکل گیری یک انقلاب در بطن جامعه ایران وجود دارد به جز یک «مجموعهء رهبری منسجم».

روزگار عبرت!

رفسنجانی و خامنه ای می توانند تا دل شان می خواهد جدل و مناقشه کنند و باکی هم نداشته باشند که چه بر سر مردم درمانده و پریشانی می آید که باید چوب ندانم کاری و جزم اندیشی های آنان را بخورند. اما، چه "روزگار گفتگو" باشد و چه "روزگار موشک" – یا هر دو-، در یک چیز تردید نمی توان کرد و آن این است که، به شهادت سیلی ها و تودهنی هایی که مردم ایران در هر فرصت و مناسبت به سید علی خامنه ای زده اند، و با درس گیری از سرنوشت خودکامگانی چون صدام حسین، معمر قذافی و بشار اسد، روزگار بیش از آن که روزگار "گفتمان" یا "موشک" باشد، روزگار عبرت است!

نقد پذیری کلید اتحاد اپوزیسیون و پایان دعوای بیهوده است

باران بهاری

یکی از آشکارترین تفاوت های ایرانیان و کلیه کشورهای خاورمیانه با کشورهای اروپایی فرهنگ نقد پذیری است. در اروپا کسی از نقد و حتی تخریب نمی ترسد. حتی می توان زشت ترین کاریکاتور را برای پاپ و یک رئیس جمهور کشید و کسی هم بخاطر این نقد و مسخره کردن به زندان نمی افتد. زمانی که از یک مقام بلندپایه نقدی انجام بگیرد، یک پاسخ مستدل به آن نقد “پایان” ماجراست. نه کسی تهدید می شود و نه فحاشی و هرج و مرجی ایجاد می شود. تنها هرج و مرج انجام گرفته در کشورهای اروپایی از طرف مهاجران خاورمیانه ای است!.. چرا گرامیان طرفدار مصدق و بختیار و شاه پس از شصت سال هنوز با هم دعوا دارند؟ آیا مقصر شاه است؟ یا مصدق؟ یا بختیار؟ نه دوستان! این ما هستیم که مقصریم.

دربارهء سکولاريسم

محسن بهزاد کريمی

در برنامه ای از تلويزيون ميهن

نوروز و هويت ما

اسماعيل نوری علا

در برنامه «ياران» به مديريت عليرضا ميبدی

فاش گوئی های الحاج محمدعلی سرخسی تبعيدی

(طنزخوانی های پرويز صياد)

در پنج پرده

برنامهء نوروزی «با دوستان»

شکوه ميرزادگی - حسن داعی

بمديريت پرويز کاردان

دربارهء يک تشکل جديد سکولار

توضيح جنبش سکولار دموکراسی ايران

اخيراً مطلع شديم که برخی از اعضاء «شورای ملی ايران» دست به تأسيس حزبی به نام «حزب سکولار ايران» زده و استقرار سکولاريسم در ايران را وجههء همت خود قرار داده اند. جنبش سکولار دموکراسی ايران که در ده سال گذشته در بر گيرندهء هرگونه کوشش سياسی و اجتماعی ناظر بر گسترش سکولاريسم و دموکراسی بوده است همواره از هرگونه تلاش در راستای تشکيل سارمان های مختلف سکولار دموکرات استقبال کرده و می کند و اميدوار است که اقدامات و فعاليت های اين حزب نيز، که اغلب گردانندگان اش را هنوز به درستی شناخته نيستند، براستی در راستای تقويت موازين سکولار دموکراسی در ايران و انحلال قطعی حکومت فاشيستی - مذهبی کنونی عمل کنند.

مرگ چپ اسلامی در ایران:

چگونه انتخابات به اصلاحگرایان صدمه زد؟

ر. تکیه و  ر. م. جرکت

ترجمهء امیر حسین آمویی

شگفت این که سقوط جنبش اصلاحات می‌تواند مرادف شوم هزیمت جمهوری اسلامی باشد. همچنان که اسلامگرایانِ شدیداً متأثر از مارکسیسم و جامعه شناسی چپگرا به سوی مخالفت تحمل پذیر روان شده‌اند، رژیم مذهبی نیز به کرات به زیان خویش تقسیم گشته است. تا زمانی که اصلاح طلبانی فعال و چپگرا در پس زمینه لنگان حرکتی داشتند، در دل های مردم هم این امید بود که رژیم بتواند از طریق فرایندهای قانونی خود گام‌هایی به سوی لیبرالیزم [و آزادی] بر دارد. روزگاری انتخابات مسأله ی مطرحی بود. زمانی مردان شجاعی عزم جزم کرده بودند تغییری ایجاد کنند و قدرت را بر دوش بگیرند. اما اکنون آن اصلاح طلبان تبدیل به حیوانات دست آموزی شده اند که پس مانده ی اقتدارگرایان را سق می‌زنند.

آیا ترور باعث ایجاد وحدت سیاسی در بلژیک خواهد شد؟

افشین عِلیان

مدتی پیش، تنی چند از روسای پلیس هلند به من گفتند که در بخش هلندی ‌زبان بلژیک، ادارات ‌شان بیشتر مایل به‌ همکاری با ادارات کشور هلند هستند تا همکاران ‌شان در بخش فرانسه‌ زبان بلژیک. این موضوع در مورد رد و بدل کردن اطلاعات نیز صادق است. این واقعیت را در همه جای بلژیک می‌توان دید. پیش ‌بینی اینکه سوء قصد های اخیر وحدت سیاسی بلژیک را در دستور کار قرار دهد و آن را محکم کند آسان نیست.

تشدید اقدامات تحریک آمیز و جنگ طلبانهء حکومت اسلامی

و سیاست سکولار دمکراتیک

اقبال اقبالی

ما بعنوان سربازان آزادی، استقلال (نفی سلطهء آئینی) و سکولار دمکراسی ایران، نمی توانیم از مبانی انسانمدارانه و جهانشمول سیاسی، فرهنگی و اخلاقی خود چشم پوشی نموده و در میدان حکومت اسلامی بازی کنیم. می دانیم که هرگونه حمایت از حکومت اسلامی، مترادف با برسمیت شناختن بردگی ایران و ایرانیان و نیز تقویت سلطهء اسلامگرایان است. بنابراین ضرورت دارد که با صدای بلند اعلام کنیم که اگر دشمنان خانگی ("بیگانگان ایرانی نما") جنگی را آغاز کنند، ما موظف هستیم نخست دشمنی را که خانه مان را اشغال کرده خلع سلاح کنیم.

سکوت در مقابل کشتار دسته جمعی مردم بلوچ جنایت است

گلمراد مرادی، علی صالح زاده، ضیا صدرالاشرافی، رضا حسین بر

اخیراً متوجه شدیم که جمهوری اسلامی در ایران محالفان خود را بطور دست جمعی نابود می کند. از جمله همهء مردان پنج دهکده در بلوچستان که سر مخالفت با دولت را داشته اند و خواست های آنها، حقوق برابر بوده است نه چیز دیگر، به جوخه های اعدام سپرده شده اند. سکوت در مقابل چنین جنایتی، جنایت علیه بشریت است. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که فریاد بکشیم.  و از آنجا که جنایت های رژیم در بلوچستان با سکوت بسیاری از رسانه ها و سکوت در مقابل جنایت، جنایت علیه بشریت است.

             

 

کنگره سکولار دموکرات ها

 

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000