جمعه 30 مهر تا يکشنبه 2 آبان 1395 ـ  21 تا 23 ماه اکتبر 2016

 کنگرهء سالانهء سکولار دموکرات های ايران

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

>>>>

دو ماه از بازداشت زعیم گذشت؛

ما چه کردیم؟!

(گپی با دکتر موسویان)

جمال درودی

عضو شورای مرکزی جبهه ملی

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

سردبير: اسماعيل نوری علا  

تأسيس: 14 امرداد 1392

پيمان نامهء عصر نو

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

 

تخریب زنجیره‌ای قبر مشاهیر

کاری از مانا نیستانی

جنگ با مردگان «غیر خودی»

مجید محمدی

اگر در سال انقلاب به طرفداران نظامی با جوهره‌ء دینی در ایران می گفتند در نظام مورد نظر آنها نه تنها زندگان بلکه مردگان نمی توانند حرمت داشته باشند شاید شگفت زده می شدند و این سخن را نوعی اتهام زنی تلقی می کردند. اما این اتفاق افتاده است. قبور غیر مسلمانان (بهاییان)، مسلمانان (اعضای مجاهدین خلق)، اعضای گروه‌های سیاسی (مثل اعضای گروه‌های کمونیستی)، هنرمندان و اهل فرهنگ (مثل شاملو به دفعات، بنان، سپانلو، فردین، ایرج افشار، سهراب سپهری) و ورزشکاران بنام کشور (مثل همایون بهزادی، غلامحسین مظلومی، بیوک جدیکار) تخریب شده است.

همچنين ن.ک. به اين پيوند>>>

خود تعطيلى!

ف. م. سخن

بعد از سال ها، بالاخره به آرزوى خود رسيدم: ساختن واژه اى جديد، كه نام من بر بالاى آن بدرخشد، و هر كس در آينده از اين واژه استفاده كند، دعاى خيرى هم بدرقه ى راه من نمايد! در همين جا، از باعث و بانى ساخت اين واژه ى دل انگيز، كه تمام شرايط لازم براى ورود به مجموعه ى واژگان فارسى و استفاده ى خاص و عام از آن را دارد، بايد تشكر و قدردانى بنمايم. آقاى محمد قوچانى، باعث و بانى اين امر خير شدند و با كارى كه كردند لااقل من يكى را سپاسگزار خود نمودند!

شماره مخصوص ايام عزاداری محرم الحرام

با توجه به فوايد متعدد اقتصادی ماه مبارک محرم الحرام، پیشنهاد می شود دولت و مقامات تصمیم گیرنده برگزاری عزاداری «محرم» را از یک ماه به یک سال افزایش دهند تا چرخ اقتصاد کشور با استفاده از تکنولوژی گریه زاری و غم و افسردگی و سینه و زنجیر زنی به حرکت درآید! خوشبختانه بدبختی مردم آنقدر زیاد است که در تمام طول سال امکان عزادار بودن را دارند و به خاطر آلودگی هوا نيز مرتب اشک از چشم شان جاری است! از نظر امکانات عزاداری هم باید گفت که عزاداری تنها صنعت کشور است که نیاز به واردات مواد اولیه از خارج و وابستگی ارزی ندارد و انواع اشعار سوزناک مایهء افسردگی و ادعیه برای اموات و درگذشتگان و راهیان دیار باقی، در داخل به شیوه بند تنبانی تولید می گردد و و ایضاً متخصص داخلی و کارآزموده برای درآوردن اشک مردم به وفور در هر کوره دهاتی پیدا می شود و از نظر مداحی و روضه خوانی جزو چند قدرت برتر جهانی هستیم!

دموکراسی مناسب برای خاورميانه؟

(درباره‌ء کتاب «سقوط مدل ترکیه»، اثر جیهان توگال)

نوشتهء: اجه تملکوران

ترجمه‌: سارا يوسف‌پور

کتاب «سقوط مدل ترکیه»، تحلیلی موشکافانه درباره‌ی پدیده‌ی آ.ک.پ ـ اردوغان است. روشنفکران، رسانه‌ها و سیاست‌مداران جريان غالب در غرب، بیش از ده سال چنان مجذوب این تصویر از آمیزه‌ی کامل شرق و غرب شده بودند که تفکر عینی و مواضع انتقادی را کنار گذاشتند. حزب عدالت و توسعه (آ.ک.پ) و رهبر آن به دلیل ايجاد «دموكراسي مناسب براي خاورميانه» ستایش می‌شدند؛ مدلی که گرچه آشکارا با استانداردهای غربی مطابقت نداشت اما پذیرفتنی بود. در خارج، به منتقدان اردوغان، برچسب مسلمانانِ از خود منزجري زده می‌شد که قادر به کنار آمدن با هویت خود نیستند. در داخل، ابتدا انگِ روشنفکران بیگانه، یا هواداران حضور پررنگ ارتش ترکیه در سیاست، خوردند؛ و بعد به‌سادگی «کفار» یا عوامل نفوذ خارجی قلمداد شدند. این ادعا که رأی اکثریت همان دموکراسی است، فضایی را به وجود آورد که منتقدانِ آ.ک.پ، به‌طور خودکار دشمنان مردم تلقی شدند و پیوسته از سوی مزاحمان اینترنتی آ.ک.پ مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

معاينهء فنی!

حمیدرضا رحیمی

* ناشناس: حدود سی و شش سال است که مسلمان شده‌ام؛ بیش از نُه سال قبل، در پی برون ‌سپاری برخی از امور حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، بیکار شدم و قادر به کار هم نیستم و نیازهای متعدد ما را احاطه کرده است و چیزی برای تأمین زندگی ندارم و هیچ حمایتی هم نمی‌شوم. احتمال بیرون ریختن اثاثیه منزلم هم وجود دارد.

فدوی: عریضهء شما قاعدتاً اقدامی ندارد، زیرا خود کرده را تدبیر نیست؛ یعنی، می خواستید مسلمان نشوید، مسلمانی عواقب دارد، برادر ناشناس!.. معذالک مراتب با قید چندین فوریت بعرض مسؤلین محترم، اعلی الله مقامهم اجمعین، رسید؛ ضمن صدور چندین فقره آروغ ستاره دار و دود کردن چند صد صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ع- س- ص- عج)، برگ معاینهء فنی (گواهی ختنه- م) مطالبه فرمودند، خبرش را بدهید.

روسیه حتماً امپریالیست است

سلامه کیله، نویسندهء فلسطینی ـ سوری

برگردان: حماد شیبانی

اقداماتی که روسيه در سوریه مرتکب میشود، برآمده از توهم عظمت طلبانه ای است که مافیای مسلط بر طبقهء حاکم روسیه به آن دچارشده است. در حالی که عملاً در چارچوب نظم جهانی امپریالیستی ضعیف است و چه بسا در نتیجه ی این واقعیت که حتی مانند چین نیز نمی تواند در اقتصاد جهانی رقابت کند، اینگونه به سخت سری و توسل به زور گرایش پیدا کرده است. روسیه فراتر از شرایط عینی خود می خواهد به جایگاه جدیدی در بازار و تحمیل منافع خود برخلق ها دست یابد. روسیه یک قدرت مافیائی تمام عیار است و (به دلیل همین ویژگی- م) امپریالیستی است ناکام.

آرشيو يا حافظه تاریخی

محمدرضا شفیعی کدکنی

حق دارند کسانی که می‌گویند «ما حافظه‌ی تاریخی نداریم» فقر حافظه‌ی تاریخی ما نتیجه‌ء نداشتن «آرشیو ملی» است؛ نه در قیاس با فرانسه و انگلستان که در قیاس با همسایگانمان. آرشیو ما کجا و آرشیو عثمانی (یعنی ترکیه‌ی قرن اخیر) کجا؟! ...در جامعه‌ای که برای اطلاعاتی از نوع جای قبر فرخی یزدی، ما، بی‌پاسخ مطلقیم، چگونه می‌توانیم ساختار بوف کور یا چشم‌هایش یا همسایه‌ها یا جای خالی سلوچ را بر نظام اقتصادی و سیاسی عصر آفرینش این آثار انطباق دهیم با آن گونه‌ای که جامعه‌شناسان ادبیات در مغرب زمین، توانسته‌اند ساختارهای آثار ادبی را با ساختارهای طبقاتی و اجتماعی عصر پدیدآورندگان آن آثار انطباق دهند؟ صرف اینکه فلان نظام، بورژوازی یا زمین‌داری است یا فلان نظام خرده بورژوازی بوده است، برای آن‌گونه ملاحظات علمی ساختارشناسانه کفایت نمی‌کند.

اعتماد نظام به امنیتی ها برای جایگزینی رهبری

گفتگو با حسن شریعتمداری

گفتگوگر: آیدا قجر در سايت «زيتون»

حادثهء تغییر رهبری بسیار متلاطم و همراه با حوادث پیش‌بینی نشده‌ای خواهد بود. چون جنگ منافع پیش می‌آید؛ به خصوص در مورد این موضوع حساس که آیا روحانیتی که تاکنون در درجهء اول اقتدار در امور سیاسی بوده، پس از آقای خامنه‌ای همچنان اقتدار خود را حفظ خواهد کرد یا سپاه این اقتدار را از روحانیت خواهد گرفت و روحانیت دست ‌نشاندهء سپاه خواهد شد؟ در چنین معادلهء چندمجهولی اگر خامنه‌ای فرصت نکند که جانشین خود را تثبیت کند در ادامه جنگ منافع ممکن است آقای حسن خمینی و مجتبی خامنه‌ای و افراد دیگر هم به میدان بیایند و این ماجرا در عین طول کشیدن با حوادثی همراه شود که امروز نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد.

عزاداری حکومتی

سیامک بهاری

تلاش ویژهء حکومت اسلامی برای برگزاری گستردهء مراسم ‌عزاداری محرم به نحو بارزی مشخص می‌کند که این مراسم اساساً یک پروژه حکومتی است. بسیج نیرو و شبکهء بزرگی از عوامل و عناصر حکومت اسلامی، با تخصیص بودجه‌‌های هنگفت چند هزار میلیاردی توسط سازمان تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی، و از دستورالعمل‌‌ های حکومتی به تمام ادارات و مؤسسات و ارگان های دولتی، دخالت مستقیم دستگاه های امنیتی و اعمال قدرت آنها، بکارگیری بسیج مساجد، دستجات هیئت‌های مذهبی محلات و مدّاحان، که اساساً از عناصر امنیتی و اطلاعاتی حکومتی تشکیل شده‌اند، تا مدارس و دانشگاه ها و کانون های هنری دست‌ساز حکومت گرفته تا بکارگیری دانش‌آموزان مدارس و حتی کودکان شیرخوار تحت عنوان "سه سالاگان حسینی" و "شیر خواران حسینی" در این نمایش ‌حکومتی، در داخل و خارج کشور، شرکت داده شده‌اند.

سوگواران و هیات ها – عاشورا و باورها

رضا علوی

در این جستار کوتاه تلاش می شود که نگاهی گذرا به پدیده ی "سوگواری و عاشورا، هیات ها و مداحان" کرد. "احمد قابل” اسلام پژوهی که برای اسلام شناسی هستی خویش را به نیستی کشا ند، ادعا می کند که حسین فرزند علی به دنبال مکان امنی بود که خود و خویشان اش را سکنی دهد و در آرامش زندگی کنند که به دام گروه نظامیان شمر می افتند و حادثهء دهم محرم سال شصت و يک هجری به وقوع می افتد. گزارش "احمد قابل" از شش ماه آخر زندگی امام حسین پیش درآمدی می شود بر بوجود آمدن "حزب شیعی” و سال ها پس از آن پدیده ای به نام "هیات سازی" و "مداح پروری".

سکولار دموکراسی و دشمنان اش

گفتگو با اسماعیل نوری علا

گفتگوگر: بيژن فرهودی، در برنامه تلويزيونی «کيهان لندن»

© 2016 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000