جمعه 11 تا يک شنبه 13 فروردين 1396 ـ  31 مارس تا 2 آوريل 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

طنزهای تلخ مقامات جمهوری اسلامی

مجید محمدی

سخنان و رفتارهای مقامات جمهوری اسلامی را در چهار مقوله‌ی تبلیغات سیاسی، مهمل گویی و مهمل کاری، داستان بافی و طنز می توان مقوله بندی کرد. اما طنزهای آنها نه نشاط آور است و نه اصولا به هدف طنز بیان و ارائه می شوند؛ ادعاهایی است طنز گونه که بیشتر سوگناکی وضعیت سیاسی، اداری، فرهنگی و اجتماعی در ایران را بیان می کنند. در این نوشته به مواردی از این طنزهای تلخ و سوگناک اشاره می کنم... مثلاً، بلافاصله بعد از مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی، علی خامنه‌ای با حکمی علی اکبر ولایتی را که هیچ وقت نقشی در تاسیس و مدیریت دانشگاه آزاد نداشته به عنوان یکی از اعضای موسس دانشگاهی- بلکه رئیس هیئت موسسان دانشگاهی- که بیش از سه دهه پیش تاسیس شده بود منصوب کرد.

«تخریب میراث فرهنگی یک جنایت جنگی ست!»

بیانیهء بنیاد میراث پاسارگاد

در ارتباط با قطعنامهء اخير شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل، در قطعنامه ای اعلام کرد که از این پس ویرانگران عمدی میراث فرهنگی را می توان مورد تعقیب قرار داد. این قطعنامه که در راستای حفاظت از میراث فرهنگی می باشد،  هشداری است جدی نسبت به «پاکسازی فرهنگی» در خاورمیانه، آسیا و آفریقا... از نظر بنیاد میراث پاسارگاد، که بیش از دوازده سال است در جهت حفظ میراث فرهنگی ایران تلاش می کند، صدور این قطعنامه بسیار امید بخش است. به ويژه اينکه محتوای اين قطعنامه پاسخگوی یکی از خواست هایی است که بنياد ما ده سال پیش، آنها را در نامه ای سرگشاده، به مقامات یونسکو پيشنهاد کرده بود.

تکلیف ‌مان را مشخص کنیم: انقلاب، شورش، یا رویداد؟

امیرحسین لادن

سی و هشت سال از انقلاب می گذرد، ولی ما هنوز نتوانسته ایم تکلیف خودمان را با آن مشخص کنیم. عده ای از هم میهنانمان حتی در انقلاب بودن اش نیز شک دارند و آن را شورش می دانند؛ و برخی دیگر آن را رویداد می خوانند! هنوز نتوانسته ایم بپذیریم که این «انقلاب، شورش، یا رویداد» بوسیلهء ملت ایران انجام گرفته یا عوامل خارجی آن را پیاده کرده اند؟ شرکت کنندگان در آن تظاهرات چند میلیونی خودمان بودیم یا فلسطینی ها و لبنانی ها بودند و ما تنها تصور می کردیم که خودمانیم؟!

پيشنهاد انجام معاینه فنی و باقی قضايا!

از آنجا که اوس محمود، که قبل از اوس حسن هشت سال سوار کار بود، با نوشتن نامه ای خطاب به "دونالد ترامپ" سعی کرده مجددا خود را مطرح کند؛ بدينوسيله  پیشنهاد می شود که، با توجه به تجاربی که تاکنون داشته و اعمالی که از رؤسای جمهور و وکلا و وزراء دیده ایم، جهت اصلاح امور و سپردن کارها به دست افراد عاقل و صحیح العمل کلیهء کاندیداها توسط روانپزشکان ماهر و حاذق معاینه فنی شوند تا سلامت دماغی آنها تائید گردد و خدای ناکرده یک آدم متوهم که قطعنامه های سازمان ملل را ورق پاره می بیند رئیس جمهور نشود و مملکت و ملت را گرفتار نکند!

از محاسن برادران داعش!

حمیدرضا رحیمی

اگر خوانندگان محترم ضد انقلاب یکوقت دیدند که فدویِ منتظر الظهور دارد روزی چند فقره سر می بُرد، و اُسرا را در قفس آهنی کرده و به آتش کشیده، و یا به دریا می اندازد، بدانند که فدوی منظوری جز کاهش وزن ندارد! و در اين مورد، بشرح زير، دارای مرجه تقليد هم هست: « بهار نیوز: به گزارش  اسپوتنیک، دادگاهی در ریاض یک تبعهء سعودی را به اتهام پیوستن به گروه تروریستی داعش محاکمه کرد. در این دادگاه اسنادی در خصوص پیوستن این مرد به مراکز آموزش نظامی مخفی داعش ارائه شد که فرد متهم در دفاع از خود ادعا کرد که برای تحرک و کم کردن وزن در این برنامه ‌های آموزش نظامی شرکت کرده است!»

روشنفکران لائیک در ایران معاصر

فرهاد خسروخاور، محسن متقی

اگر چه از تکوین جریان روشنفکری لائیک بیش از یک قرن می گذرد اما ادبیات موجود در بارهء این نحلهء فکری هنوز جایگاهی شایسته در پژوهش های مربوط به تحولات جریانات روشنفکری نیافته است، امری که یکی از علل آن را می توان ناهمگونی این جریان دانست. برای فهم بهتر تحولات فکری جریان روشنفکری لائیک، ما دو دوره را از هم تفکیک کرده ایم که نقطهء گسست آن انقلاب ایران است. در بخش نخست به جریان روشنفکران لائیک در ایران پیش از انقلاب و مخصوصا پس از کودتای 28 مرداد پرداخته ایم. و در بخش دوم نخست به بررسی جریان روشنفکری لائیک و مخصوصا برخی از چهره های شاخص در ایران پس از انقلاب پرداخته ایم.

سنجش شاخص‌های استقرار دمکراسی در ایران

کورش عرفانی

مگر نه این که،به جز وابستگان و دلبستگان پنهان و آشکار جمهوری اسلامی، طیف گسترده و از همه رنگِ اپوزیسیون ما، از تشکل ها و احزاب گرفته تا فعالان سیاسی، همگی خواهان سرنگونی این رژیم واپسگرا و مستبد هستند؟ مگر نه این که طیف گستردهء چپ تا راست، آرزوی ایرانی دمکراتیک را در سر دارند؟ پس گرهء کار کجاست؟ چرا هنوز که هنوز است ایران در مسیر درست (دمکراتیک) تاریخ خود قرار نگرفته است؟ چرا اهداف و آرمان های آزادی خواهانه، با وجود همهء کوشش ها و از خود گذشتگی ها، هنوز در حد رؤیابافی و آرزو پردازی باقی مانده است؟ چرا این رژیم اهریمنی همچنان پابرجاست؟ به آن ها که مبارزه را با حرف زدن و شعار دادن اشتباه می گیرند کاری نیست؛ سخن بر سر حاصل کار لایه هایی از جامعه است که آگاه و مسئولیت پذیرند.

توضیحی دربارهء تشکیلات عمودی و افقی

سام قندچی 

نظری که بیان کرده ام روی آوردن به تشکیلات افقی نیست، هرچند خواستم نشان دهم که چرا برخی در جنبش سیاسی ایران چنین نظری را بیان می کنند و تلاش کردم دلیل آنها را برای طرح چنین مدلی، توضیح داده باشم. از جمله در شماره اخیر سایت جنبش سکولار دموکراسی، نظری در رد تشکیلات عمودی یا آنچه عموماً هیرارشی در ساختار تشکیلات است، مطرح شده بود که این گفتمان را در ارتباط با ساختار حزب-دولت، توضیح می داد. شخصاً گرچه چنین نظری را رد نمی کنم اما کماکان از آنجا که در پی ساختن دولت دموکراتیک و حزب دموکراتیک هستیم، ساختار هیرارشی، از نظر این قلم، اجتناب ناپذیر است.

دو نوشتهء قبلی سام قندچی

«چپی های خط امامی» از ما می پرسند کدام سکولاریسم!

سقوط داعش را با حمایت از سکولاریسم جشن بگیریم

اوضاع داخلی ايران و مسئلهء حملهء نظامی

گفتگو با اسماعيل نوری علا، حسن اعتمادی و آنجلو طالبی

در برنامهء «ياران» به مديريت عليرضا ميبدی

بحران ایران، وعده‌های روحانی، و پیام تهدید آمیز داعش

حسن اعتمادی

در برنامهء «تفسیر خبر» بمديريت جمشید چالنگی

لابی گری و دریافت کمک از کشور‌های خارجی

حسن اعتمادی، مسعود نقره کار، جهانشاه رشیدیان

در برنامهء «حقايقی از ايران» بمديريت پری عسگری

آمریکا و روسیه؛ آيا «توافق بزرگ» ممکن است؟

جهانگیر کرمی، دانشیار روابط بین الملل دانشگاه تهران

در ماه های اخیر اظهارات دونالد ترامپ در مورد روسیه که، بر خلاف رقیب دموکرات او دیدگاهی خوش بینانه را مطرح می کرد، و استقبال روس ها از او، حکایت از دوره ای مثبت در روابط واشنگتن و مسکو داشت. نخستین انتصابات در دولت ترامپ و تماس تلفنی با پوتین نشانه ای از بهبود روابط را تلقین می کرد. اما با گذر زمان، کم کم این خوش بینی ها کاهش یافت و امکان رسیدن به توافقی گسترده همانند توافق بزرگ دورهء اوباما در پرتو "طرح ریست" مورد سوال قرار گرفته است. نگارنده با مروری کوتاه بر مهم ترین مسائل میان آمریکا و روسیه مدعی است که امکان رسیدن به توافقات موردی میان دو طرف وجود دارد اما به دلایل مختلف امکان یک توافق گسترده بسیار دشوارتر از هر زمانی است.

تنگنای «ژئوپولتیکِ» ایران و پیامد های آن

شیرین هانتر

ترجمه: ن. نوری زاده

اگر ایران یک کشور قدرتمند در منطقه است چرا هر کس بدون پرداخت هزینه ای می تواند این کشور را سرزنش کند و از آن یک دیو بسازد؟ پاسخ ساده به این پرسش این است که رژیم اسلامی ایران مقصر  است. اما، با توجه به اینکه رفتار ایران در بسیاری از عرصه ها از طرفی قابل پذیرش نیست و از طرف دیگر در ایجاد تحولات کنونی نیز تاثیر گذار می باشد، این پاسخ ساده به این پرسش مزبور قانع کننده بنظر نمی رسد. زير

بحران سیستم ها و آلترناتیوها

تأملی بر شرایط مبارزه کنونی جهان و ایران

شیدان وثیق

يکی از ویژگی های دوران ما، نسبت به قرن گذشته، بحران سیستم‌ها و آلترناتیو‌هاست. این دو نوع بحران در شرایطی عمل می‌کنند که از یکسو جنبش‌های اجتماعی برای رهایی خود از سلطه‌ها ناگزیر باید منطقه‌ای و جهانی شوند ولی، از سوی دیگر، راه ‌حل ‌های تا کنونیِ برون رفت از سیستم، باطل شده‌اند و راه‌ حل‌ های بدیع، جدید و جانشین فرا‌ نمی‌رویند.

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000