جمعه 18 تا يک شنبه 20 فروردين 1396 ـ  7 تا 9 آوريل 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

تحلیل‌های گفتمانی متفاوت در فهمِ «استعاره‌ها»

وفا مهرآیین

در دورهء حاکمیت رژيم اسلامی بر ایران علاقه‌ی سیاست ‌مداران ایرانی به «جهانخوار و شیطان بزرگ» خواندن آمریکا در قالبِ استعاری «دولت به مثابه فرد» کاربرد فراوانی داشته است... این مورد از آشناترین کاربست‌های استعاری است که تقریبا برای تمام مخاطبان حوزه سیاستِ مرتبط با ایران آشناست؛ اما با توجه به اهمیت رتوریک در تحلیلِ گفتمان سیاسی، آیا می‌توان نحوه‌ء فهمِ ما از «استعاره‌ها» را دخیل در نتایجی دانست که از تحلیلِ گفتمان برمی‌آید؟ نوشتار حاضر در پی آن است تا، با کاربست نتایج مطالعات زبانشناسی، نشان دهد که چگونه تفاوت نگاه‌ها در مبانی نظری می‌تواند به نتایجِ قابلِ ملاحظه‌ء متفاوتی بیانجامد.

ابتکار جالب در ترکیه

بسیاری از استادان دانشگاه‌های ترکیه که طی اقدام اخیر دولت اسلامی اردوغان از شغل‌شان اخراج شده‌اند به خیابا‌ن‌های آنکارا رفته‌اند تا برای عموم کلاس‌های آزاد برگزار کنند. این «استادان خیابانی» توجه اقشار مختلف شهرنشینان ترکیه را به خود جلب کرده‌اند، از جمله کسانی که در کلاس‌های آن‌ها حاضر می‌شوند کارگران و مردم کم در آمد هستند. امیدوارم استادان و روشنفکران به غیر از مقاله و شعار این مدل کارها را هم تقلید بکنند.

تحليل های سياسی در ديد و بازديدهای نوروزی!

حشمت اله طبرزدی

گرایشی وجود داشت مبنی بر اينکه، اگر «همبستگی» امکان معرفی کاندیدا داشت، بسیار خوب بود تا مثل انتصخابات مجلس، ثبت نام می کرد و انتصخابات را به چالش می کشید. اما تاکید شد که سخنگوی همبستگی (طبرزدی) فعلاً در سکوت تحمیلی است و امکان فعالیت ندارد. دبیر سیاسی (زعیم) زندانی است و دبیر اجرایی (حاتمی) نیز زیر فشار است تا کاندیدا نشود... رژیم هم از کاندیدا شدن کسی از سوی همبستگی نگرانی دارد و طی یک سال گذشته تلاش های امنیتی زیادی انجام داده که تجربهء مجلس و کاندیدا شدن 5 تن از رهبران همبستگی تکرار نشود.

باید صدای کسانی مانند ندا آقاسلطان باشیم!

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل

او به اعتراضات موسوم به «بهار عربی» و نیز اعتراضات مشهور به «جنبش سبز» در ایران اشاره کرده و به دو چهره شناخته‌شده این اعتراضات نیز اشاره کرده‌است؛ محمد بوعزیزی، معترضی که در تونس اقدام به خودسوزی کرد و ندا آقاسلطان، شهروندی که در جریان اعتراضات پس از انتخابات هشتاد و هشت در تهران هدف گلوله قرار گرفت. خانم هیلی می‌گوید «مرگ ندا به انقلاب سبز قدرت بخشید، ولی بلندپایگان جامعه بین‌المللی اولویت‌های دیگری در مورد ایران داشتند… در نهایت مرگ ندا [آقاسلطان] و رویاهای مردم ایران نادیده گرفته شد و برآورده نشد».

مال امام رضا را هم خوردند!

اکنون که به واسطه ناامنی خاورمیانه موج مهاجرت و پناهندگی اتباع خاورمیانه ای به اروپا شدت گرفته است مشاهده می شود نوع دیگری از مهاجرت هم از جانب حکومت اسلامی به سوی غرب جریان پیدا کرده و اگر مردم سوریه و عراق و یمن و افغانستان از ناامنی و گرسنگی و جنگ به خارج می گریزند، در حکومت اسلامی گروهی بطور روزافزون بانک ها و خزانه ولت و بیت المال و اخیرا مال امام معصوم(ع) را می دزدند و به غرب پناهنده می شوند!

شکنجهء لغوی، وبقيهء ملاحظات

حمیدرضا رحیمی

مقام معظم رهبری (ضپ)، پنداری، "با شیر اندرون شد و با جان بدر رود!" در توضیح مطلب عرض می کند که پیش از این می گفتند: "ف / فرحزاد!" حال، پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، فدوی متحول شده و تا "خ و الف " می بیند یا می شنود، بی اختیار و بی آنکه، بمنظور تکمیل واژه، منتظر حروف بعدی باشد، برایش «خامنه ای» تداعی می شود! که خوانندگان محترم ضد انقلاب، حال فدوی را در طول روز می توانند حدس بزنند!..در این پیوند، مستوره ای اگر خواسته باشید، بنقل از آخرین نیوز/ ایسنا، بشرح زیر دم دست است: «پنیر خامه‌ای خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد!» حال فدوی از ذکر این مصیبت نیز می گذرد که معظم له، خود، سرطان مجسّم است!

کن فیکون مارکسیستیِ ایران
سام قندچی

بقدرت رسیدن بنیادگرایان اسلامی در ایران رویدادی است که با اصطلاحاتی نظیر انقلاب 57، قیام، بلوا، شورش و امثالهم خوانده شده اما به جرئت می توان با عبارت "کن فیکون مارکسیستی"، بیان اش کرد. چرا «مارکسیستی؟» ريزا تصور مارکس از انقلاب، آنگونه که در "نقد فلسفهء حقوق هگل" مطرح کرده، بسیار از دیدگاه کانت، متفاوت است و همانند اصطلاح "کن فیکون" در قران است، که طی آن گویی همه چیز، زیر و زبر می شود، آن هم برحسب آنچه خدای قران می گوید.

تجددخواهی فريدون آدمیت

دکتر جمشید بهنام

در سال‌هایی که آدمیت تحقیق می‌کرد و کتاب می‌نوشت. گروه کوچکی از حوزهء روشنفکری آن دوران ایران به غرب ‌گرایان می‌تاختند و از «بازگشت» و «بوم‌ گرایی» و… سخن می‌گفتند. آدمیت که عمری را به تفکر در این زمینه گذرانده بود و در وطن ‌پرستی او نیز تردیدی جایز نبود این گفته‌ها را تحمل نکرد، سخت برآشفت و در رسالهء «آشفتگی فکر تاریخی»، با سبک نگارشی که در آثار او بی‌سابقه بود، به کسانی که بدون منطق دیگران را محکوم می‌کردند (جلال آل‌احمد، احمد فردید، مهندس بازرگان و…) به درشتی پاسخ داد.

انزوای حکومت اسلامی و خطر گسترش جنگ در خاور میانه

الاهه بقراط، حسن اعتمادی

در برنامهء «ياران» به مديريت عليرضا ميبدی

نقش خامنه ای و سپاه پاسداران در نابودی تولید و اشتغال

ناصراعتمادی

علی خامنه ای در پیام نوروزی اش سال جديد را مجدداً سال “اقتصاد مقاومتی” با تمرکز بر “تولید و اشتغال” تعریف کرد. او با این شعار اعتراف کرد که مشکلات اساسی اقتصاد ایران همچنان به قوت خود باقی است و بیلان نظام اسلامی دست کم در دو حیطۀ کار و اشتغال رضایت بخش نیست. او با این شعار برای چهارمین سال متوالی اقتصاد – و نه مثلاً “تهاجم فرهنگی” – را در صدر اولویت ها و مسائل کلیدی قدرت سیاسی ایران قرار داد و همزمان حسن روحانی را مسئول از میان برداشتن موانع تولید و اشتغال دانست.

خامنه‌ای و «توهم» خدمات فوق‌العاده

مجید محمدی

علی خامنه ای، رهبر حکومت اسلامی، معمولاً از آمار و ارقام استفاده نمی کند چون می داند با تکیه بر آمار و ارقامی که افراد ارائه می کنند می توان آسان تر سخن و ادعای آنان را مورد سنجش قرار داد. اما برای ارائه‌ی دستاوردهای نظام در اولین روز سال جديد نتوانست از استفاده از آمار و ارقام بگذرد. او بر این باور است که نظام تحت رهبری وی نظامی موفق و کارآمد است: «خدماتی که نظام اسلامی به ایران و ملت ایران در این مدت کرده است یک خدمات برجسته و فوق العاده است. اگر این خدمات را با خدمات دوران طاغوت مقایسه کنیم مشخص خواهد شد که نظام اسلامی چه خدماتی عرضه کرده... فهرست خدمات نظام اسلامی بسیار طولانی‌تر از این مواردی‌ست که عرض خواهم کرد».

انتخابات و پرسش همیشگی: شرکت یا عدم شرکت؟

مجيد فرهنگ

حکومت اسلامی در طول چهار دهه حکومت خود خساراتی به منابع طبیعی، منابع نیروی انسانی، محیط زیست، میراث فرهنگی و اخلاق و فرهنگ عمومی وارد کرده که از تبعات هر انقلاب مفروض دیگری فراتر است. پیش کشیدن سناریوهای سوریه و عراق برای انقلاب هراسی روش مرسوم این جریانات است. بدیهی است که سرنگونی طلبانِ مسؤل و مآل اندیش، ضمن تاکید بر تفاوت های عمیق ساختاری جامعهء ایران با امثال سوریه و عراق که وقوع چنان سناریویی را کمتر محتمل می کند، می بایست در اندیشهء خلاء قدرت احتمالی و تبعات آن باشند. چنین نگرانی، حتی در صورت واقعی بودن، نمی بایست بهانه ای برای انقلاب هراسی، بلکه بايد دلیلی برای تعجیل در تشکیل آلترناتیو دمکراتیک باشد.

تقابل منافعِ حکومت اسلامی با منافعِ ملی

گفت‌وگو با کاظم علمداری

گفتگوگر: ماندانا زندیان

دولت‌های دمکراتیک که منتخب واقعی مردم باشند می‌توانند منافع ملی را نمایندگی کنند و درسیاست‌های خود بازتاب دهند- سیاست‌هایی که با اهداف و خواست‌های ملت همخوانی داشته باشد. اما دولت‌های دیکتاتوری، که منتخب واقعی مردم نیستند، لزوماً  منافع واحدی با منافع ملی ندارند. همان‌گونه که امنیت مردم در این‌گونه موارد، با امنیت حکومت یکی نیست. حکومت‌های دیکتاتوری امنیت خود را در سرکوب و از بین بردن امنیت مردم می‌بینند. امنیت در تأمین آزادیِ همه ‌جانبه و قانون‌مداری شکل می‌گیرد، نه زورگویی و قانون شکنی.

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000