چهارشنبه 30 و پنج شنبه 31 فروردين 1396 ـ  19 و 20 آوريل 2017

پيمان نامهء عصر نو

شمارهء اول نشريهء «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان،  منتشر شد >>>

پيوند به سايت ها و وبلاگ های ديگر سکولار دموکرات>>>                       دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

جستجو در سايت

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا  

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

شماره مخصوص ايام ثبت نام کانديداهای ریاست جمهوری!

در ایام انتخابات ریاست حکومت در آمریکا، که آن همه ادعای ابرقدرت بودن، و جمعیتی چهار برابر حکومت اسلامی داشتن را دارد، سه الی چهار نفر کاندیدا می شوند که عمری را در فعالیت های سیاسی و اقتصادی و مدیریت کلان گذرانده و به اصطلاح استخوان های خود را خرد و موی سر و سایر نقاط بن را سفید کرده اند! این امر نشان می دهد که ایالات متحده از نطر داشتن مغز های سیاسی و نخبگان اقتصادی و مدیران زبده و کارآمد با کمبود مواجه است و شاید هم تعصب و حمیت و عشق خدمت به امت همیشه در ایالات متحده آمریکا در میان تکنوکرات ها و سیاستمداران آمریکایی مثل سیاسیون حکومت اسلامی وجود ندارد! در نتيجه با شروع ثبت نام از علاقمندان به خدمت در پست ریاست حکومت ایران اسلامی و هجوم طبقات مختلف مردم به مراکز ثبت نام؛ ناظران سیاسی و منطقه ای و دشمنان نظام مقدس انگشت حیرت به دهان و هرجای بدتر خود فرو کرده و از وجود اینهمه کاندیدای شرکت در انتخابات ریاست حکومت ابراز شگفتی کرده اند!

در باره حضور در کنگرهء آمریکا

رضا پهلوی

اخیراً شایعاتی مبنی بر حضور شاهزاده رضا پهلوی در جمعی از ایرانیان در کنگره آمریکا به منظور پیشنهاد طرحی در باره قانون اساسی آینده ایران قوت گرفته که بی اساس و عاری از هر گونه حقیقت است. از آنجاییکه تنظیم و تدوین قانون اساسی باید توسط نمایندگان منتخب مردم در مجلس موسسان مملکت که نمایندگان آن از طریق دموکراتیک انتخاب میشوند انجام پذیرد، اینگونه جلسات آن هم به منظور جلب حمایت تنی چند از نمایندگان یک کشور خارجی نمی تواند مقبول و برخوردار از اعتبار لازم باشد.>>>

زنان و مقام ریاست جمهوری

(به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری)

پرویز دستمالچی

در مقدمه قانون اساسی حکومت اسلامی نقش و مقام زنان آشکارا تنها به يکی از زمينه های تلاش اجتماعی، يا يکی از اشکال متنوع زندگی (خانواده) محدود می شود. يعنی مقام و ارزش زن محدود می شود به ايفای نقش او در خانواده به عنوان همسر و مادر. مقدمه می گويد زن در چنين برداشتی از واحد خانواده است که از حالت شيئی بودن  يا ابزار کار بودن در اشاء مصرف زدگی و استثمار خارج می شود و مقام خطير و پر ارج مادری را «باز می يابد». يعنی زنان در دوران "طاغوت" از اين وظيفه پر ارج بيرون آمدهو وارد فعاليت اجتماعی شده بودند و اين امر به معنای شيئی و ابزار کار شدن آنها است. در نتیجه، برای "رهائی"، بايد به وظيفهء مادری برگردند؛ يعنی بازگردند به آنچه قبلاً بودند.

فتوای ارتداد مسلمان‌های سکولار

بخشی از نوشتهء اکبر گنجی

آیت الله علم الهدی، پدر زن ابراهیم رئیسی و نمایندهء ولی فقیه در استان خراسان رضوی،.. طی سخنانی مسلمان های زاویه دار با آیت الله خامنه ای، و معتقد به تفکیک نهاد دین از نهاد دولت (سکولاریسم)، را مرتد به شمار خوانده و می گوید: «مشکل امروز ما نفوذ سکولاریسم در اندیشهء مسلمانان متدین است و افراد مسلمانی که امروز با رهبری ولایت زاویه پیدا می‌کنند و عناصری که دم از روشنفکری می ‌زنند اما چشم آنها به دروازه غرب و لیبرال دموکراسی است و افرادی که حزب تشکیل می ‌دهند تا با آن با رهبری زاویه پیدا کنند اینها همان بنی‌امیه زمان هستند و همان افرادی هستند که به گفته امام باقر مرتد هستند». علم الهدی میرزا ملکم خان و آخوندزاده را هم مرتدانی به شمار می آورد که استعمارگران از آنها برای سکولار کردن علوم استفاده کردند. می گوید: «روزی که جریان استعمار بریتانیا در کشورهای اسلامی ازجمله کشور ما نفوذ کرد، اولین قدمی که برداشتند، سکولار سازی علم و تعلیم بود...بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب ما، تبدیل دانشگاه سکولار به یک محل عبادت است... مدرنیسم بر سه اصل "ناسیونالیسم"، "اومانیسم" و "سکولاریسم" استوار است، اصل ناسیونالیسم می ‌گوید بشر باید در همه امور به فکر خود متکی باشد و سراغ بیرون فکر خود به نام دین و مذهب نرود، سکولاریسم نیز معتقد است مدیریت زندگی بشر در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست باید جدای از دین و مبتنی بر اندیشه خود باشد؛ سکولاریسم یک آفت و انحراف برای دانشگاه است» (برگرفته از گويا نيوز)

درِ مسجد اسلامی!

حمیدرضا رحیمی

بنظر می رسد که معجزه ی هزاره ی سوم (مهندس الاسلام والمسلمین احمدی نژاد- م)، مانند در مسجد، شدیداً روی دست واقعاً موجود مقام معظم رهبری(ضپ) مانده است. در عين حال به نظر می رسد که وی قابل این هم نیست که بمنظور نوشیدن یک فنجان قهوه ی قجر، به بیت حضرت آقا دعوت شود و، حسب اطلاع، متأسفانه، بر خلاف آن مغروق قبلی، با آب هم میانه ای ندارد که سرش زیر آب برود. امت (ملت سابق -م) هم ملتفت اینگونه معادلات نیست و هم از این رو است که ملت ایران تنها ملتی در جهان است که از یک سوراخ چندین بار گزیده می شود!

عيسی به دين خود، موسی به دين خود!
سام قندچی

مسألهء اصلی جنبش سکولار دموکراسی ایران «سازماندهی خود» است که نیروهایی نظیر «حزب سکولار دموکرات ایرانیان» به آن می پردازند، بجای آنکه وقت خود را با بازی های مجاهدین، آمریکا و جمهوری اسلامی، تلف کنند. داستان تجزیه طلبان ایران هم موضوع مشابهی است. هر از چند گاهی، بر حسب سیاست خارجی گروه بندی های مختلف در هیئت حاکمهء آمریکا و کشورهای دیگر، تجزیه طلبان ایران فعالیت خود را کاهش می دهند یا تشدید می کنند. باید گفت که موضع جنبش سکولار دموکراسی ایران دربارهء تجزیه طلبی همروشن است و از اين نظر آنها جریانی ارتجاعی محسوب می شوند.

چرا اخلاق در حکومت اسلامی رو به زوال است؟

کاظم علمداری

در دین سنتی، اساس جلب رضایت خداوند است؛ و رابطهٔ انسان با انسان مهم نیست. زیرا فرد جلب رضایت خداوند را از رعایت حقوق انسان‌های دیگر مهم‌تر می‌داند و به همین‌دلیل می‌تواند حقوق افراد انسانی را به‌سادگی نقض کند. به عبارت دیگر، در دین سنتی انسان فقط در برابر خداوند مسئول و مکلف است و باید مراقب آخرت خود باشد. بدین ترتیب از همان آغاز تمام معیارهای اخلاق دینی به‌هم می‌ریزد و در کنترل متولیان دین (فقها) قرار می‌گیرد. دروغگویی، نقض حقوق دیگران، خلاف‌کاری، اختلاس، حتا ارتکاب به فساد و جرم و جنایت با «کسب رضایت خداوند» می‌تواند توجیه‌ شود؛ و در نتیجه بی‌اخلاقی به یک هنجار اجتماعی بدل می‌گردد. فتواهای مجتهدان برای قتل افراد بی‌گناه، مانند قتل‌های زنجیره‌ای، این‌گونه انجام گرفت. زوال اخلاقی در جامعهٔ دینی از آنجا آغاز می شود که انسان‌ها بنا به توصیهٔ فقها می‌پذیرند که باید مراقب آخرت خود باشند.

انتخابات و مسئلهء دموکراسی و زبان در ايران

با شرکت بهيهء جيلانی و اسماعيل نوری علا

در برنامهء تلويزيونی بمديريت پريسا ساعد

استقلال و تجزيه طلبی در برابر حفظ يکپارچگی

دوستان ارجمند: در پی گفتگوی چهار سال پيش من با تلويزيون استقلال طلب «گوناز»، آقای علی سليمانی از جانب اين تلويزيون، از من و آقای منوچهر يزديان، معاون مدير کل حزب سکولار دموکرات ايرانيان، دعوت کرد که در يک گفتگوی تلويزيونی ديگر شرکت کنيم. قسمت اول اين گفتگو در دو بخش، پريروز، شنبه 26 فروردين 1395، از اين تلويزيون پخش شد و قسمت دوم آن قرار است در شنبه آينده پخش شود. از نظر من اهميت اين گفتگو، بيشتر ناشی از نظراتی است که از جانب آقای اوبالی، مدير اين تلويزيون، و آقای دکتر ماشاالله رزمی، از روشنفکران آذری و مدعو ديگر برنامه، در مورد مفهوم «استقلال طلبی» - به معنی خواستاری جدائی از ايران و ايجاد کشور مستقلی به نام «آذربايجان جنوبی» - بيان شده است. البته نظرات حزب ما هم در رد اين موارد بروشنی مطرح شده است. اسماعيل نوری علا

قسمت اول گفتگو - بخش اول - شنبه 26 فروردين 1395
https://www.youtube.com/watch?v=zdiyR42tFrg
قسمت اول گفتگو - بخش دوم - شنبه 26 فروردين 1395
https://www.youtube.com/watch?v=U_lBDsOuN7w

افسانهء گوادلوپ

جهانشاه رشيديان

«کنفرانس گوادلوپ» هیچ نقشی در سرنگونی شاه نداشت؛ چون یک اپوزیسیون سکولار در ایران وجود نداشت که بدیلی برای جانشینی باشد. شاه هم هیچ شانسی برای حفظ تاج و تخت نداشت و لذا غرب ترجیح داد بجای مهرهء سوخته خود، شاهی که او را با کودتا روی تخت نشانده بود، این بار روی اسب برنده شرط بندی کند و آن اسب برنده کسی جز خمینی نبود. در آن زمان اسلام و خمینی تنها بدیل سلطنت و شاه بودند. تمام تلاش غرب برای حفظ شاه بی نتیجه بود چون ارادهء مردم را نمی توانست تغیر دهد و لذا بناچار تسلیم این اراده شد.

رضا شاه و تجدد ایران

(بررسی کتاب)

کامبیز باسطوت

نویسنده به سازگار نبودن ایران قدیم و جدید اشاره می نماید که بیشتر نتیجهء شتاب تغییرات بوده است. در هر صورت ایران جدید همانقدر که منتقد داشت تائید کننده نیز داشت و از آن مهمتر نسلی از مردم ایران متجدد با فراهم بودن آموزش، بهداشت، امنیت، آسایش زندگی در شهر های پیشرفته، امید به آینده بهتر با فرصت های اقتصادی و شغلی بهره مند شده بود و از آزاد شدن از ایران قدیم شاد و خرسند بود. این کتاب چشم انداز روشنی از ایران پیش از انقلاب مشروطیت و موتوری که برای اجرای برنامه های ان بنام رضاشاه پدیدار شده بود به خواننده می دهد. برآمدن رضاشاه و انرژی سازندگی و دست آوردهای او، با وجود مخالفت های جدی داخلی، با هر مقیاسی که بسنجيم شگفت انگیز است.

احمدی نژاد: «من مخالف هستم، من فرق دارم، من موثر هستم».

مجید محمدی

قبل از ثبت نام احمدی نژاد به عنوان نامزد ریاست جمهوری تصور بسیاری بر این بود که ابراهیم رئیسی پدیده‌ قابل توجه انتخابات ریاست جمهوری امسال خواهد بود اما ثبت نام وی بر خلاف توصیه‌ی خامنه‌ای و به احتمال زیاد رد صلاحیت وی و نامزد مورد نظرش بقایی اخبار و فضای انتخاباتی را متوجه وی خواهد کرد. او با این کار نقش اولی صحنه‌ی نمایش را از رئیسی تا اینجای کار دزدیده است. بدون شک رفتارهای وی هم در فرایند انتخابات و هم در نتیجه تاثیر خواهد گذاشت. احمدی نژاد با این کار می خواهد به طور ضمنی سه مطلب را به افکار عمومی انتقال دهد.

بد و بد تر ِ جمهوری اسلامی

شکوه میرزادگی

همیشه این سخن از سوی موافق و مخالف هست که: «پس مردم چه؟ آن ها چه کاره اند و چه باید بکنند؟ یا چرا در صدی از مردم، با این که این همه بدبختی و فساد و تباهی را می بینند، باز می روند و در انتخابات شرکت می کنند؟» جواب این پرسش را از قول یک جوان «شهروند - خبرنگار»ی می دهم که در دوره ی قبل بيست و يک سال داشت. او می گفت: «سه هفته نخوابیدیم. شب و روز دویدیم». از او پرسیدم: «برای کدام کاندیدا؟ بد یا بدتر؟» خندید و گفت: «در جمهوری اسلامی همه بدترند».

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000