دوشنبه 19 و سه شنبه 20 تير 1396 ـ  10 و 11 جولای 2017

پيوند به سايت ها و وبلاگ های  سکولار دموکرات

دعوت به مطالعه و امضای بیانیهء «جدایی کامل حکومت و مذهب در ایران»

سایت تدارک پلاتفرمی برای حزبی آینده نگر

پيمان نامهء عصر نو

فصل نامهء «گيتی مداری»

<<< سايت پنجمين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران آغاز بکار کرد >>>

توجه: شمارهء دوم «گيتی مداری»، فصلنامهء حزب سکولار دموکرات ايرانيان، منتشر شد>>>

تأسيس: 14 امرداد 1392

تماس با سردبير

آرشيو صفحات اول سايت

آرشيو کلی مقالات  

آرشيو بر حسب نام نويسندگان

بيانيه های سازمان های ديگر

فهرست مقالاتی درباره مفاهيم

ويدئوهای آموزشی

ای ميل:

iranian.sdmcc@gmail.com

سردبير: اسماعيل نوری علا 

1. ما با مذهب و عقيدهء هيچکس سر دعوا نداريم اما حضور مذهب و ايدئولوژی هيچکس را در قانون اساسی و نهادهای حکومتی  نمی پذيريم.

2. همچنين، از آنجا که حکومت اسلامی مسلط  بر ايران را قابل اصلاح و حتی قانونی نمی دانيم، طبعاً، در خارج کشور، از آن مطالبه ای هم نداريم؛

3. و به همين دليل می توان انتظار داشت که  نام هيچ يک از هواداران جنبش در زير نامه هائی که خطاب به گردانندگان رژيم نوشته می شوند ديده نشود.

4. اما، در عين حال، ما از همهء مطالبات بر حق هموطنان اسير خود در داخل از غاصبان حکومت مسلط بر کشورمان حمايت می کنيم.

5. آنچه دراين سايت اختصاصی و غير خبری منتشر می شود يا در موافقت با سکولار دموکراسی است (مثل نوشته های انحلال طلبان و مخالفان حکومت اسلامی) و يا در مخالفت با آن (مثل نوشته های اصلاح طلبان، که با نوار توضيحی مشخص می شوند) و يا مسائل را بصورت جدی و طنر از ديدگاه سکولار دموکرات مطرح می کند. در همه حال اصولی که در صدر اين صفحه آمده و نيز در «پيمان نامهء عصر نو» منعکس اند، راهنمای ما محسوب می شوند.

6. انتخاب مقالات وارده و برگرفته از منابع مختلف، و همچنين انتخاب تيتر مناسبی برای آنها  با سردبير است.

7. ما به احترام «جمهوريت»، در اين پايگاه، هر کجا سخن از حکومت مسلط  بر ايران پيش آيد، واژهء «جمهوری» به «حکومت» يا «رژيم»  تبديل می شود.

8. و از آنجا که بين ايران و ملت ايران  از يکسو، و حکومت اسلامی مسلط بر کشورمان، از سوی ديگر، تفاوت و جدائی قائليم، در هر متن که واژهء ايران بکار رفته اما منظور رژيم اسلامی باشد، ما بجای ايران عبارت «رژيم ايران» يا «رژيم» مسلط بر ايران» را بکار می بريم.

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

ابتکار امامان مساجد اروپا

در اعتراض به تروریسم اسلامی

گزارش صدای آلمان

حدود شصت امام مسجد روز شنبه (هشتم ژوئیه/ هفدهم تیر) سفری را آغاز کردند که هدف اش مبارزه با تروریسم اعلام شده است. آنها پس از به جای آوردن نماز در خیابان شانزه‌لیزه پاریس، جایی که یک افسر پلیس فرانسه در ماه آوریل امسال جان خود را در یک تیراندازی از دست داد، سوار اتوبوس شده و به سمت برلین به راه افتادند. به گفته امام شهر "نیم" واقع در جنوب فرانسه آنها قصد دارند با این سفر "پیام انسان ‌دوستی و برادری علیه تروریسم" را به گوش همه برسانند. روحانیون مسلمان شرکت‌ کننده در این حرکت از جمله از کشورهای فرانسه، بلژیک، بریتانیا، تونس و آلمان هستند. قرار است در مسیر سفر روحانیون دیگری نیز به این گروه بپیوندند. >>>

چند روز پيش، همپيوند ما در جنبش سکولار دموکراسی ايران، آقای مراد عزيزی و همسر گرامی شان، طی حادثه ای دردناک، فرزند 27 سالهء خود، حسين عزيزی، را از دست دادند. همهء فعالان اين جنبش خود را در غم اين زوج گرامی شريک می دانند و دل و فکرشان در اين روزهای تلخ با آنها است.

اين سند سکولاريستی با ارزش های کشور تفاوت دارد!

محمد محمدیان

محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی علی خامنه‌ای در دانشگاه‌‌ ها، می گويد «سند 2030 نشأت گرفته از یک دیدگاه سکولاریستی است و  کاملاً با فرهنگ و ارزش‌های "کشور" تفاوت دارد». سند 2030 سندی است که کمیسیون علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل (یونسکو) برای آموزش در کشورهای جهان تدوین کرده است و رهبران کشورها متعهد شده اند از اول ژانویه 2016 برنامه‌ریزی لازم را برای تحقق اهداف این دستور کار و ادغام آن‌ها در سیاست‌ها و برنامه‌های ملی انجام دهند.

واهمه!

حمیدرضا رحیمی

راست اش از خوانندگان محترم ضدانقلاب چه پنهان که فدوی دل اش نمی خواهد که بسیاری چیزها، در ایران سابق اتفاق بیفتد، چرا؟ پاسخ بسیار ساده ست، چون از عواقب اش می ترسد!.. بله؟... انقلاب؟ نخیر، آن که پیش از این، گلاب به رویتان، اگر نگويد بصورت تنقیه، بهر حال صرف شده است!.. اما مطلب، تاریخی تر از این حرف هاست! بی خودی نیست که فدوی، سنگ اسلام عزیز را  به سینه زده و بویژه در ایام مبارک سوگواری، شدیداً جامه بر تن بیعار دریده، و ذوالفقار بر ملاج بیمار می کوبد. این حال، البته منحصر به فدوی نیست و گریبانگیر سایر مؤمنین و مؤمنات، کثرالله امثالهم، نیز می شود. فدوی در این پیوند، یکی دو مستوره را در پی بدست می دهد  تا رستگار شود.

سیاست خارجی آمریکا در برابر حکومت اسلامی:

از تغییر، مهار و بازدارندگی تا گذار مسالمت آمیز

مجید محمدی

سخنان رکس تیلرسون حکایت از رسیدن دولت ترامپ به سیاستی مشخص در برابر حکومت اسلامی و نیز تصمیمات مبتنی بر آن پس از ماه‌ها ابهام و بلاتکلیفی دارد. او این سیاست را با عنوان کمک به "گذار مسالمت آمیز" از حکومت موجود توصیف کرده است. اصولا چرا سیاست گذار؟ این سیاست چه تفاوتی با سیاست "تغییر رژیم" در دوران بوش یا سیاست مهار و بازدارندگی در دوران اوباما دارد؟ آیا این سیاست با سخنان ترامپ در دوران کارزارهای انتخاباتی در تعارض نیست؟ آیا این سیاست عملی و قابل اجراست؟ و در نهایت آیا این سیاست با تعهدات بین المللی ایالات متحده مثل برجام تعارضی پیدا نمی کند؟

شمارهء مخصوص سبک سنگين کردن های

وزارتخارجهء ظريف

مخالفان دولت حاجی دکتر حسن روحانی تا همین چند روز قبل، که هنوز ممد جوات با دست پر از پاریس بر نگشته بود، انتقاد می کردند که دولت در برابر دور انداختن برنامه هسته ای و غرور ملی ایرانیان چیزی به دست نیاورده اند. اما اکنون، با عرضهء آزاد بطری های آب معدنی سبک فرانسوی در فروشگاه های مواد غذایی تهران و شهرستان ها، معلوم شده است که مسئولان دولت تدبیر و امید، آنطورها هم که مخالفان می گویند بی عقل و بی عرضه نیستند و در برابر بر باد دادن "آب سنگین" اراک، از فرانسه "آب سبکِ" معدنی گرفته اند!

منشور کوروش، دليل ناحق بودن حکومت اسلامی ست!

شکوه میرزادگی

من از دیدن مجسمه ی منشور کوروش - که به نام «آزادی» در کالیفرنیا نشسته است - بسیار خوشحالم؛ زیرا باور دارم که این منشور حتی اگر به جای دست های افرادی علاقمند به فرهنگ ایران، با دست های حکومت اسلامی هم ساخته می شد، نمی توانست هیچ زیبایی و حرمتی را به اين حکومت اضافه کند، چرا که حضور منشور کوروش، با مفادی که در آن هست، در هر کجایی، تأکیدی بر ناحق بودن حکومت اسلامی در ایرانی ست که دو هزار و پانصد سال قبل با این مفاد آشنا بود و اکنون ایرانیِ قرن بیست و یکمی در حسرت آن آه می کشد.

رضا پهلوی، مجاهدین خلق و دو اتفاق مرتبط با آینده ایران

رضا تقی زاده

فصل مشترک بسیار با اهمیت رضا پهلوی و مجاهدین خلق شهرت و شناسایی عام از آنها در درون ایران است؛ در ایران شاید از یکصد هزار پیر و جوان، نود درصد نام رضا پهلوی فرزند شاه و نام سازمان مجاهدین خلق را شنیده‌اند در حالی که شگفت‌آور خواهد بود اگر حتی یک درصد از وجود و نام و نشان و تلاش‌های گروه‌های دیگر اپوزیسیون شنیده باشند، چه رسد تاثیر پذیری از آنها. پرسش بسیار حساس این است که تلفیق نقاط قوت این دو نیروی شناخته شده و حذف نقاط ضعف آنها در آینده‌ای قابل پیش‌بینی، و بخصوص در دوران انتقالی حکومت اسلامی ایران ممکن است؟

با لچک در ایران نمی توان به قدرت رسید!

مینا احدی  - از حزب کمونيست کارگری ايران

این روزها اخبار تجمع مجاهدین از العربیه و کم کم رسانه های نان به نرخ روز خور ایرانی، چپ و راست مطرح می شود. برای آیندهء ایران ظاهراٌ دارند برنامه ریزی می کنند. البته ناگفته نماند این تجمع در ایران و بین جوانان و مردم منزجر از این باند نه به عنوان فرصت، بلکه به عنوان خطر یک باند سیاه که می کوشد بهر طریق ممکن به نان و نوایی برسد، دیده می شود. سازمان مجاهدین خلق و طرفداران اش فقط کافی است سری به مدیای اجتماعی در ایران زده و یا با چند نفر از جوانان، فعالین جنبش های اعتراضی و مردم عادی حرف بزنند تا عمق نفرت مردم از این جریان پوشالی و مرتجع را بفهمند.

از شورای مقاومت تا شورای مقاومت

سام قندچی

واقعیت این است که ائتلاف موفق اپوزیسیون، نیرویی را در مرکز خود می خواهد که قابل اعتماد مردم باشد و آن نیروهایی که در همه این سی و چند سال گذشته بیشترین بودجه را داشته و در رسانه های بین المللی هم مطرح شده اند، اگر چنین نیرویی بودند، تا به حال چنین ائتلافی شکل گرفته بود. همه از مثال آیت الله خمینی استفاده می کنند که توانست چنین کاری کند. واقعیت این است که بگفته خودش خدعه کرد و البته موفق هم شد و همه اپوزیسیون ایران هم به او اعتماد کردند؛ اما، باید گفت بنظر نمی رسد به این راحتی ها دیگر بشود خدعه کرد و اپوزیسیون ایران را فریفت.

نبود آلترناتیو کمک به ادامهء حیات حکومت اسلامی است

مسعود نقره کار و حسن اعتمادی

در گفتگو با سعید بهبهانی - تلويزيون ميهن

قرارداد توتال - رفراندوم در کردستان عراق

و گلوله باران روستا‌های کردنشین توسط سپاه پاسداران

حسن اعتمادی، دبيرکل حزب سکولار دموکرات ايرانيان

و حسن شرفی، سخنگوی حزب دمکرات کردستان ایران

در برنامهء تفسیر خبر بمديريت جمشید چالنگی

پرسش هائی از آقای دکتر عليرضا نوری زاده!

اسماعيل نوری علا

آيا تمايلات هميشگی آقای نوری زاده به جريان اصلاح طلبی اکنون بصورت ظهور آشکار مخالفت و انکار جريان سکولار دموکراسی در آمده است؟ آيا تابستان داغی پيش روی ما است؟ آيا قرار است کسی پنجرهء خوابگاه رهبر را شبانه باز بگذارد تا «حضرت آقا» دچار سرما خوردگی شديد شده و دار فانی را ترک کند؟ آيا اعراب و اسرائيل و امريکا قصد حمله به ايران را دارند؟ آيا حکومت اسلامی فعلی فرو خواهد پاشيد و يک حکومت اسلامی تر و تميز بازرگان واره و ابراهيم يزديانهء «ملی - مذهبی» جانشين اش خواهد شد؟ آيا مجاهدين و آقای رضا پهلوی در جائی به هم خواهند رسيد؟ آيا کاک مهتدی و کاک هجری همچنان به فکر دموکراسی برای ايران و خودمختاری برای کردستان هستند يا خواست هاشان بنا بر شرايط زمانه عوض شده؟ و آيا انديشهء سکولار دموکراسی که در انقلاب مشروطه متبلور شد و در نهضت ملی جان گرفت و در 57 به سودای استقلال و آزادی همهء دست آوردهايش را به باد داد، اين بار هم بازندهء اصلی بازی خواهد شد؟

© 2017 ـ Iranian Secular Democracy Movement - iraniansdm@gmail.com - Fax: 509-352-9630

00000000000000000000000000